Mode i Fan ide na Gree nego sam napisao kao primer za kombinaciju dugmetaNe reaguje na Mode+Fan kao ni na Super
Iskreno se nadam da je nisi vec ugradio a ako jesi da si uzeo neku veoma tihu i sa malim protokom! Ja sam u takvu sobu ugradio Haier revive plus i radila je samo za probu. Ugradjena pre mesec dana, nit je bili da greje nit da hladi. Ovu sam uzeo zato sto je tiha i ima manji protok vazduha. I da napomenem da je devetka u pitanju. Mada i za nju mislim da je prejaka, ali nije moglo vise da se izdrzi vrucina i buka od okolnih klima u toku noci. Inace stambena zgrada je u pitanju (Beograd). Gledao sam Daikin sedmicu ali mi je bila preskupa. Inace mi se treba samo za hladjenje. Znam da ti nisam bas pomogao ali pazi sta ces u tako mali prostor, posebno ako je spavaca soba.Ima li neko da koristi inverter klimu 12 btu za manju sobu <10m2 ?
Mozete li da podelite vasa iskustva?
Kako se jaca klima ponasa u manjoj prostoriji?
Da li je dobar raspored da spoljna jedinica bude iznad unutrašnje jedinice a da kondez crevo izlazi zasebno iz zida pod nagibom?
Razlog je da bi spoljna jedinica bila daleko od prozora i terasa kuće (iznad prozora) da ne smeta i da bi bila na sunčanoj strani (zbog grejanja).
Pogledajte prilog 492246
Brat je uzeo 12k AEMI+ za sobu od 12m2 i neke 2.3m visine.Ima li neko da koristi inverter klimu 12 btu za manju sobu <10m2 ?
Ako kupis najlaksu klimu na trzistu, sasvim sigurno ne mozes ocekivati visoke performanse. U tom smislu taj kriterijum svakako radi. To i dalje ne govori dovoljno o tome da li je nesto adekvatno za malu sobu, ali 12 i 9 govori jos manje. Prosto ne mozemo kupiti adekvatnu klimu za malu sobu na osnovu podataka sa nalepnice. Bilo bi dobro da moze, i tehnicki bi mozda i bilo moguce, ali ti podaci se prosto nisu pokazali tacnim u velikom broju slucajeva, pogotovo kada se govori o modulaciji.Ne znam koju težinu tačno ima, ali prošli put kad smo poredili težine, bila je rasprava kako to ne znači ništa i da je izmišljotina za neuke.
Što se tiče usmerivača, efektivno je.Razumem, hvala na informacijama, neću se u buduće ubacivati u preporuke klima.
Što se tiče te AEMI, prema tome šta mi brat kaže, on je veoma zadovoljan klimom najviše jer ne mora da loži šporet i da se zeza sa drvima. Čak i ako zbog te modulacije koristi više struje, kako smo preračunali, opet ispadne jeftinije nego da se daje 60-70k na drva godišnje. Pogotovo jer je ova prošla zima bila baš hladna u poređenju sa prethodnim godinama.
Njegova jedina zamerka je bila da treba nabaviti onaj usmerivač vazduha, jer zbog visine sobe, hladan vazduh zna da duva dosta nisko čak i sa podešavanjem onog otvora, pa bude neprijatno. To mu možda nabavim sad pred letnju sezonu, mada ne znam koliko je efektivno.
Inače sam uzeo sad TCL 12k IS za drugi deo kuće, većinom jer je moralo da bude lokalno, a bolje varijante su bile izvan budžeta. I ova će verovatno da greje tokom zime, pa ću videti kako se ponaša.
Procitaj ovde https://forum.benchmark.rs/threads/tcl-jeftina-klima-tac-12chsd-lfi.500629/post-7147805Ima li neko da koristi inverter klimu 12 btu za manju sobu <10m2 ?
LFI je 22kg i 490g gasa, IF isto tako, IS je 22.5kg i 570g, a IFS je 20kg i 490gAko kupis najlaksu klimu na trzistu, sasvim sigurno ne mozes ocekivati visoke performanse. U tom smislu taj kriterijum svakako radi. To i dalje ne govori dovoljno o tome da li je nesto adekvatno za malu sobu, ali 12 i 9 govori jos manje. Prosto ne mozemo kupiti adekvatnu klimu za malu sobu na osnovu podataka sa nalepnice. Bilo bi dobro da moze, i tehnicki bi mozda i bilo moguce, ali ti podaci se prosto nisu pokazali tacnim u velikom broju slucajeva, pogotovo kada se govori o modulaciji.
Sto se tice tvog opisa AEMI klime, definitivno si mogao da prodjes gore, tj. tvoj brat. Verovatno da modulacija nije bas najbolja, sto jeste izuzetno vazna stavka za hladjenje male sobe, ali na ostale stavke se ipak ne zalis, tako da znas da moze to i mnogo gore.
AERI je hvaljena za grejanje u nizoj klasi. Ne secam se tacno sta su korisnici prijavili za modulaciju, ali mislim da je 250-300W, sto je mozda i optimalno za grejanje generalno (jer ne zelimo da klima duva prohladan vazduh na nas kada se grejemo). Sto se hladjenja tice, a pogotovo hladjenja male sobe, tu su stvari jednostavne: sto niza modulacija, to bolje. 250-300W nije lose, ali nije ni optimalno za malu sobu.
I da ne bude da pricamo u prazno, da ponovimo preporuke za male sobe:
Po onome sto se pise na forumu za to su najbolje Frozzini LFI by TCL iz nize klase, dok za sam TCL imamo sarene informacije. Za IS model prijavljeno preko 400W, sto nije dobro (ima grafikon rada pri grejanju na forumu), dok je prosle godine za IF model prijavljeno oko 100W na hladjenju sa fotografijama, sto je odlicno.
IFS je hvaljen utiscima korisnika, ali bez konkretnih podataka sa meraca, ili ja nisam nasao.
Sve je postalo što više para za što manje muzike.Pisao sam vec o tome. IFS je prosle godine imao 22kg, pa je sad smanjeno na 20. To nije mana za malu sobu samo po sebi, naprotiv, ali nikako nije dobro kada proizvodjaci menjaju postojece modele kako im odgovara. Imaju milion modela, i opet nekako uspeju da promene uredjaj, a da ostave staro ime. I, nisu samo spoljnu jedinicu olaksali, nego i unutrasnju, pa ima 7kg, umesto 7,5.
Srecom, po tobaccovim screenshotovima mozemo videti da je zadrzala nacin rada, i da se izgleda ponasa kao Goldenova IF.
Sto se Frozzini LFI tice, njena unutrasnja je uvek bila malo teza: 8kg.
Ostala ti je budj iza turbine. Turbina je mokra pa se ne vidi dal je bas dobro oprana. Videces tek kada se osusi. Pogledaj i sace u kakvom je stanju ali sacekaj da se klima skroz osusi.Cistio klimu s onim plavim dzakom s alija evo kako je ispalo jos samo da radi 😅
Prvo sam sa 10l vruće vode i tecnog deterdženta prao sa prskalicom za voce pa onda samo cistom vodom ispirao i zadovoljan sam kako je opralo turbinu. Sace sam s onim žutim axelom i posle isprao vodom![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari