Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Postoje teme o toplotnim pumpama, grejanju na pelet, gasnim kotlovima, grejanju na struju, itd. Ok je da na svakoj prođe neko poređenje, ali za detalje pišite na odgovarajućim temama

Ima li neko neke preporuke za 18ice, klima pretezno za hladjenje, mislio sam na sprat da stavim u hodnik pa da iole razhladi sobe leti kad je vrucina, bila bi postavljena u hodnik iznad vrata od tri sobe, majstor rece da je 18ica dovoljna za tako nesto, pa da vidim sta trenutno valja. Pre dve godine sam kupio Mideu AG-12NXD1.WIK za dnevni boravak, po preporuci forumasa i super radi.

Hajde neka preporuka za klimu samo za hlađenje. 40 m2, sve izolovano top. Uslov je što manja potrošnja struje, WiFi (može i ready) i dobra app. Do 80k.
Samo preporučite bar dve-tri, istražiću posle sam.
Hvala.

Fujitsu KGTE 12k ili Vivax AEYI 12k ?
za grijanje 32kv neizolovanog prostora
(koštaju isto)
Ja sam uzeo KGCG (jako slicna KGTE) pre par dana ali ne mogu da ti dam još nikakav feedback.

Ovaj Vivax na papiru deluje kao aždaja ozbiljna ali pitanje je kakva je kultura rada. Kod Fuji-a je to sigurica.

Poslednja izmena:
Hajde neka preporuka za klimu samo za hlađenje. 40 m2, sve izolovano top. Uslov je što manja potrošnja struje, WiFi (može i ready) i dobra app. Do 80k.
Samo preporučite bar dve-tri, istražiću posle sam.
Hvala.
Za ovo traži najjeftiniju pismenu klimu, uopšte ne treba toliki budžet. Meni u dnevnoj sobi od oko 30m2 stoji Vox IVA6 12kbtu, dok nije baš vrelo sama hladi ceo stan od 80m2 (naravno, nije svuda jednaka temperatura), ali sasvim fino pothladi i spavaće sobe. Stan, ogromni prozori po 3.5m dužine u svim sobama, izolacija vuna 12cm. Leti na najvećim vrućinama obe klime potroše oko 100kWh. Najefikasnija klima bi možda potrošila upola od toga, ušteda bi ti bila par hiljada godišnje, nikad ti se ne bi isplatila razlika.

Kaže treba mu pretežno za hlađenje, što ova klima odrađuje bez problema
Zašto bi uzimao poluproizvod, koji je samo dobar u jednom ali ne i u drugom, ako za manje novca moze dobiti uređaj koji će raditi bolje u oba rezima, a svakako biti dugotrajniji. Tipa Gree Pular, ili Haier neki ulazni model, itd. Gree pretezno zbog jačeg protoka vazduha, znači zbog te kvadrature.

Zašto bi uzimao poluproizvod, koji je samo dobar u jednom ali ne i u drugom, ako za manje novca moze dobiti uređaj koji će raditi bolje u oba rezima, a svakako biti dugotrajniji. Tipa Gree Pular, ili Haier neki ulazni model, itd. Gree pretezno zbog jačeg protoka vazduha, znači zbog te kvadrature.
Većina klima ima bar jednu manu, da li bi njih takođe kategorisao kao poluproizvod? I ta Pular vjerovatno ima nešto negativno. Što se tiče Pro X, to što zna da promaši temperaturu za dva stepena i ne predstavlja naročito veliki problem ako uzmemo u obzir da ima ifeel opciju koja to solidno ispravlja.

Ima "interesantnih" komentara za veliki broj klima ako malo bolje potražiš na internetu.

Ma lagano...
Zaboravio sam kod Fujitsu da je kod njih Fix-Fan kao Auto-Fan!
Npr. kad je stavis na Fix-Fan 3 i ona polako postize zadatu ona ce da spusta na Fan 2 i 1 kao da je na Auto-Fan! To rade i druge klime npr. MHI
Nema kod njih da to gruva non stop na Fan 3 ili 4

Poslednja izmena:
Većina klima ima bar jednu manu, da li bi njih takođe kategorisao kao poluproizvod? I ta Pular vjerovatno ima nešto negativno. Što se tiče Pro X, to što zna da promaši temperaturu za dva stepena i ne predstavlja naročito veliki problem ako uzmemo u obzir da ima ifeel opciju koja to solidno ispravlja.
Pular ne spusta ispod 450W, na grejanju, no to nije problem u 40m2. Ostalih mana ovaj uređaj nema. Taj Frozzini sto si uzeo se bolje ponasa od Energy Pro X to potpisujem.. Kulturnije radi 10x, nema ucestalih defrostova, ne maši temperaturu..

Bergen Apolo T (radi ih Haier), Haier flexis plus, neki Vox, TCL do 34-35 000...Beko, Sinclair (radi ih Gree)...
Hisense energy pro plus sam razmatrao u početku ali ih nisam uzimao jer su mi svi ozbiljni serviseri rekli: odličan hardver loš softver.

Bergen Apolo T (radi ih Haier), Haier flexis plus, neki Vox, TCL do 34-35 000...Beko, Sinclair (radi ih Gree)...
Hisense energy pro plus sam razmatrao u početku ali ih nisam uzimao jer su mi svi ozbiljni serviseri rekli: odličan hardver loš softver.
Ja sam u ordinaciji od 10ak m2 ugradio Bergen Apolo T. Ništa posebno. Lepo greje, lepo hladi. Nema wi-fi, ali ima 5 godina garancije, funkciju samočišćenja. Ima da se nađe do 36000.

Čak se ispostavlja da ni Hardver više nije u redu. Problemi sa elektronikama, crkavanje kompresora, cetvorokrakih ventila i sl.

I po ovim sto ste sve napisali koju klimu uzeti kad svaka ima neke falinke? :D
Best buy do 55k? 12ca naravno sa 5 god garancije

Čak se ispostavlja da ni Hardver više nije u redu. Problemi sa elektronikama, crkavanje kompresora, cetvorokrakih ventila i sl.
Ne znam kakve informacije imas i nadam se da nije ono pokvarila se jedna dvije pa sad guras priču...
Moja ekipa (spominjao sam par puta na forumu da poznanici imaju firmu koja se bavi video nadzorom, motorizovanim kapijama i klimama, jako posteni momci i dobro rade) su zadnjih 5-6-7 godina mozda najvise ugradili hisensa i nisu imali gotovo ni jednu reklamaciju a manje od ostalih poznatijih marki...evo na forumu nisam naletio ni na jedan takakv kvar hisense klime...softverske grescice da ali sto se tice fizickih kvarova ne

Najvise se kupuju Hisense i Midea klime.Od Hisense-a konkretno Hi Comfort model,a negativan komentar se moze procitati za svaki brend.

Pozdrav,
gledao sam ovu klimu TCL TAC-12CHSD/FAI ali nema vise nigde na stanju. Sta gledati u tom cenovnom rangu i sa tim karakteristikama?
Boja mi ne igra previse ulogu.

Nemam nista protiv Hisense videli smo stara Hisense Nordic koja pod teskim uslovima odradi samo po 2 ili 3 DF! Ali zato ima grejaca od 160w pa ljude i zbog toga kukali i izbegavaju!
Ove nove(Pro X i jos jedan model) jedino sto sam video/citao da se dosta zalili na taj blesavi kontrolni DF na svaki 35min na suvu spoljasnu, kome stvarno nikome ne treba!
Drugar ima neku Hisense smart expert 18btu jedino sto ga mnogo nervira je kad ventil rokne i zatrese!
Npr. kao kod ovog clana: oko 1min i 20sek

Ja iskreno bi rizikovao i visoku min. modulaciju ali DF kad treba... Nego nisku modulaciju i kontrolni DF bezveze na svaki 35min na suvu spoljnu!
Na kraju neka kupi svako ko sta hoce :)

Poslednja izmena:
Ma lagano...
Zaboravio sam kod Fujitsu da je kod njih Fix-Fan kao Auto-Fan!
Npr. kad je stavis na Fix-Fan 3 i ona polako postize zadatu ona ce da spusta na Fan 2 i 1 kao da je na Auto-Fan! To rade i druge klime npr. MHI
Nema kod njih da to gruva non stop na Fan 3 ili 4
LUCA kod mene 3 sezone greje u drugoj brzini, nikada nije spustila na prvu.. Čak ni kada siđe na ispod 300W

Nazad
Vrh Dno