- Učlanjen(a)
- 09.01.2011
- Poena
- 585
Postoje teme o toplotnim pumpama, grejanju na pelet, gasnim kotlovima, grejanju na struju, itd. Ok je da na svakoj prođe neko poređenje, ali za detalje pišite na odgovarajućim temama
Ima čitava tema o toj klimi gde se ustanovilo koliko je smeće..Hisense Energy Pro X
Ja sam uzeo KGCG (jako slicna KGTE) pre par dana ali ne mogu da ti dam još nikakav feedback.Fujitsu KGTE 12k ili Vivax AEYI 12k ?
za grijanje 32kv neizolovanog prostora
(koštaju isto)
Za ovo traži najjeftiniju pismenu klimu, uopšte ne treba toliki budžet. Meni u dnevnoj sobi od oko 30m2 stoji Vox IVA6 12kbtu, dok nije baš vrelo sama hladi ceo stan od 80m2 (naravno, nije svuda jednaka temperatura), ali sasvim fino pothladi i spavaće sobe. Stan, ogromni prozori po 3.5m dužine u svim sobama, izolacija vuna 12cm. Leti na najvećim vrućinama obe klime potroše oko 100kWh. Najefikasnija klima bi možda potrošila upola od toga, ušteda bi ti bila par hiljada godišnje, nikad ti se ne bi isplatila razlika.Hajde neka preporuka za klimu samo za hlađenje. 40 m2, sve izolovano top. Uslov je što manja potrošnja struje, WiFi (može i ready) i dobra app. Do 80k.
Samo preporučite bar dve-tri, istražiću posle sam.
Hvala.
Kaže treba mu pretežno za hlađenje, što ova klima odrađuje bez problemaIma čitava tema o toj klimi gde se ustanovilo koliko je smeće..
Zašto bi uzimao poluproizvod, koji je samo dobar u jednom ali ne i u drugom, ako za manje novca moze dobiti uređaj koji će raditi bolje u oba rezima, a svakako biti dugotrajniji. Tipa Gree Pular, ili Haier neki ulazni model, itd. Gree pretezno zbog jačeg protoka vazduha, znači zbog te kvadrature.Kaže treba mu pretežno za hlađenje, što ova klima odrađuje bez problema
Većina klima ima bar jednu manu, da li bi njih takođe kategorisao kao poluproizvod? I ta Pular vjerovatno ima nešto negativno. Što se tiče Pro X, to što zna da promaši temperaturu za dva stepena i ne predstavlja naročito veliki problem ako uzmemo u obzir da ima ifeel opciju koja to solidno ispravlja.Zašto bi uzimao poluproizvod, koji je samo dobar u jednom ali ne i u drugom, ako za manje novca moze dobiti uređaj koji će raditi bolje u oba rezima, a svakako biti dugotrajniji. Tipa Gree Pular, ili Haier neki ulazni model, itd. Gree pretezno zbog jačeg protoka vazduha, znači zbog te kvadrature.
Pa forum služi i da se postavljaju pitanja. Nema svako vremena da čita 2k komentara da bi došao do određene informacije. I kakve veze ima Frozzini sa našom pričom o Pro X ?Onda potrazi, nego svuda ova pitanja!
Pogledajte prilog 490585
Pogledajte prilog 490586
Pogledajte prilog 490587
Pogledajte prilog 490590
Vise bi se zabrinuo za Frozzini na -15c nego za Fujitsu
Sto se DF tice sigurno ne idu kao Hyper Heating Pro X na 35min
Ne vidim problem u postavljanju pitanja koja su dobila odgovor prije nekoliko mjeseci. Možda sada korisnici koji pruže odgovor imaju kompletnije informacije nego što su imali tada.Jeste da sluzi za to ali isto ima gore i pretraga, da se ne okrecu stalno ista pitanja itd.
Pogledajte prilog 490591
Kod mene radi perfekno nijednog momenta se nisam pokajao sto sam je kupio (kupljena u novembru prosle godine)Ima čitava tema o toj klimi gde se ustanovilo koliko je smeće..
Pular ne spusta ispod 450W, na grejanju, no to nije problem u 40m2. Ostalih mana ovaj uređaj nema. Taj Frozzini sto si uzeo se bolje ponasa od Energy Pro X to potpisujem.. Kulturnije radi 10x, nema ucestalih defrostova, ne maši temperaturu..Većina klima ima bar jednu manu, da li bi njih takođe kategorisao kao poluproizvod? I ta Pular vjerovatno ima nešto negativno. Što se tiče Pro X, to što zna da promaši temperaturu za dva stepena i ne predstavlja naročito veliki problem ako uzmemo u obzir da ima ifeel opciju koja to solidno ispravlja.
Bergen Apolo T (radi ih Haier), Haier flexis plus, neki Vox, TCL do 34-35 000...Beko, Sinclair (radi ih Gree)...Zašto bi uzimao poluproizvod, koji je samo dobar u jednom ali ne i u drugom, ako za manje novca moze dobiti uređaj koji će raditi bolje u oba rezima, a svakako biti dugotrajniji. Tipa Gree Pular, ili Haier neki ulazni model, itd. Gree pretezno zbog jačeg protoka vazduha, znači zbog te kvadrature.
Ja sam u ordinaciji od 10ak m2 ugradio Bergen Apolo T. Ništa posebno. Lepo greje, lepo hladi. Nema wi-fi, ali ima 5 godina garancije, funkciju samočišćenja. Ima da se nađe do 36000.Bergen Apolo T (radi ih Haier), Haier flexis plus, neki Vox, TCL do 34-35 000...Beko, Sinclair (radi ih Gree)...
Hisense energy pro plus sam razmatrao u početku ali ih nisam uzimao jer su mi svi ozbiljni serviseri rekli: odličan hardver loš softver.
Čak se ispostavlja da ni Hardver više nije u redu. Problemi sa elektronikama, crkavanje kompresora, cetvorokrakih ventila i sl.Hisense energy pro plus sam razmatrao u početku ali ih nisam uzimao jer su mi svi ozbiljni serviseri rekli: odličan hardver loš softver.
Kvadratura? Namena? Primarno grejanje ili hladjenje?I po ovim sto ste sve napisali koju klimu uzeti kad svaka ima neke falinke?
Best buy do 55k? 12ca naravno sa 5 god garancije
Kvadratura 30kv ali planiram da hladim ceo stan sa dve klime, u dnevnoj mi 12ca hisense. Ova ce da sluzi u spavacoj vise za hladjenje a mozda ponekad i grejanje posto se grejem TA pec.Kvadratura? Namena? Primarno grejanje ili hladjenje?
Ne znam kakve informacije imas i nadam se da nije ono pokvarila se jedna dvije pa sad guras priču...Čak se ispostavlja da ni Hardver više nije u redu. Problemi sa elektronikama, crkavanje kompresora, cetvorokrakih ventila i sl.
LUCA kod mene 3 sezone greje u drugoj brzini, nikada nije spustila na prvu.. Čak ni kada siđe na ispod 300WMa lagano...
Zaboravio sam kod Fujitsu da je kod njih Fix-Fan kao Auto-Fan!
Npr. kad je stavis na Fix-Fan 3 i ona polako postize zadatu ona ce da spusta na Fan 2 i 1 kao da je na Auto-Fan! To rade i druge klime npr. MHI
Nema kod njih da to gruva non stop na Fan 3 ili 4
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari