Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Auuu druže, kakva paranoja. Fuš Fujitsu 🤣🤣🤣
Pusti forumska prepucavanja, imam 4 Fujitsu klime nabavljene od 2011 do 2018, hlade i greju, niti jedan problem. A to što uvoznik ne uvozi SVE modele ne znači da drugi ne mogu da uvezu. U suprotnom to bi bio monopol. Da ne bude da navijam za neki brend, ali Fujitsu, Daikin, Mitsubishi i Toshiba su majka Mara za Kineze. Imao i tri Midea Mission 18-ce, dao skoro 2.5 soma evra sa ugradnjom i preznojavao se od muke i nisam spavao par dana dok ih nisam vratio uvozniku. A Fujitsu se najviše preporučuje jer u odnosu na druge japanske nodele i dalje nudi najbolje performanse u odnosu na uloženo. Poslednjih godina se ta razlika topi, ali i dalje je prednosti. Kod Daikina se dobija u proseku veća spoljašnja sa kompresorom koji se vrti na manje obrtaja, pa je spoljašnja tiša, ali je i cena veća. Mitsubishi, kao i Daikin imaju mogućnost fiksnog odabira brzine ventilatora prilikom grejanja, dok Fujitsu automatski obara brzinu ventilatora kako se približava zadatoj temperaturi. Ko klimu za grejanje nabije u hodnik, taj mora da juri fixed fan speed varijante. A imaš i Tošibu Daiseikai, vlažni san među klimama za grejanje, njihova 10-ka ima spoljašnju od 40kg. Što bi rekao čika Kure u Ranama "rođacu, radi a ne čuje se"
Imao sam novca ali i ne m*uda +majstora da ugradim Daiseikai u dnevnu i dve sobe ...čitao sam forume gledao malo na yt,deluje da preozbiljna klima. Mada sam fuđicer kao i ti,luca i 2xlmce 09 u sobama ,milina za sada nemam problema,sutra veliki servis unutašnjih i spoljnih jedinica i teramo dalje,drva stoje kao ukras 🤗

Jozza,
u koliko kvadrata radi lt i kakva joj je potrošnja? Da li si zadovoljan klimom generalno?
Nalazi se u 30kvm, pored vrata od hodnika od 10kvm. Greje 40kvm, a hladi svih 60kvm u tom delu kuće. Što se potrošnje tiče, prestao sam da zavirujem u merač, ali generalno u grejanju se spušta na 200W najniže, na hlađenju i manje (138W sam video najmanje do sada). U grejanju i hlađenju uglavnom drži u drugoj brzini, s tim što može više ili manje, u zavisnosti od potrebe. Temperaturu održava PERFEKTNO precizno. U toku zime, najveći deo zime provede u 350-400W, i uopšte ne razmišljamo o grejanju, sem što za 2min operemo filtere jednom u 20 dana. Spoljašnja je tiha i čuje se kroz otvoren prozor na kip tek u defrostu. Spoljašnja ima 40kg pa su defrosti retki. Za mene je ovo savršen uređaj. Poseduje i senzor prisutnosti osoba u sobi (ne koristim ga jer uvek nekiga ima u kući) i nedeljni tajmer, tj za svaki različit dan u nedelji može da se podesi po tri intervala gde se definiše trajanje intervala, mod u kome tad radi i temperatura za svaki interval ponaosob. Par ljudi se žalilo na zupčanik koji pokreće (podiže) pokretni panel kod LU klime (isti dizajn unutrašnje), ali nisam čuo da je iko imao problema sa LT. U grejanju kada postigne temperaturu, smanjuje duvanje čak i kad je setovana manuelno na neku brzinu i lagano održava temp u prostoru. U hlađenju ne smanjuje brzinu ventilatora ako se postavi fiksna brzina, a na AUTO fan prilagođava brzinu ventilatora kao i kod grejanja. Druga "mana" kod LU/LT unutrašnjih je što po default fabričkom setovanju GASI turbinu kad ugasi kompresor u hlađenju, pa se nakon nekog vremena može javiti neprijatan miris na hlađenju. Kombinacijom tastera na daljinskom se to podešavanje može trajno izmeniti, tako da se turbina okreće nekim malom (takozvanom kontrolnom) brzinom u hlađenju čak i kad se kompresor ugasi. Ova moja greje i hladi od 2011-te i nikad nikakav problem. Sve u svemu kvalitetan uređaj koji može da greje i veći prostor. 2012 kad je bilo -19°C u toku noći grejala je ko kalorifer. LT jednostavno ne pita za vremensku prognozu, greje i hladi za sve pare.
Potrebni su minuti i minuti ubeđivanja iznova i iznova,a posto je to rad i zamaranje ravno građevini ,mislim da se ne isplati ubeđivati.
Ja otišao na posao i poslao instalatere da ugrade. Žena bila u čudu, ali kad je videla LT kako greje (ugrađena u Novembru) nije mnogo zvocala. Sem za cenu 😂

Hvala puno na detaljnom odgovoru.
Nema na čemu. Jedini minus je što se više ne proizvodi, ali uz dobru montažu i garanciju ne sme biti problema. Elektronika je ozbiljno dobro odrađena i dokazano bez problema. Tako da ako u garantnom roku ne pokaže neki problem, radiće jaaako dugo. Ovo važi za svaki kvalitetan uređaj. Ja sam u moj LT ugradio prenaponsku zaštitu po preporuci Miljana iz ACS-a. Mislim da se ta đunta zove KRK SKAD, ne sećam se da li ima integrisanu sklopku ili je i neka sklopka dodata, i sve je stalo je u spoljašnju bez da se išta vidi

Malo sam isprobavao mideu extreme setovanu na 16 stepeni, i ona na turbo povuce max 800w na 28 spoljasnjih i 30 unutrasnjih jer je majstor lepio kondor sa brenerom pa ugrejao prostoriju, izduv oko 13 stepeni, za nekih sat i po je ohladila prostor na 26 stepeni, senzor unutrasnje jedinice pokazuje istu temp kao i senzor sa termometra, za tih sat i po sam u medjuvremenu stavio izduv na 20% i klima je pobrljavila, tj oborila je potrosnju na 300w dok je na daljincu postavljeno 16 stepeni i nije hladila zadovoljavajuce, na 60% je oborila temp za 4 stepena kao sto sam naveo
Sa 28 na 26 stepeni za sat i po? To mi deluje baš dosta. Mislim da fan ipak mora da radi na većoj brzini kako bi hlađenje bilo zadovoljavajuće, tako je na svakoj klimi. Ako smanjiš izduv na minimum grejanje/hlađenje neće biti zadovoljavajuće.

Sa 28 na 26 stepeni za sat i po? To mi deluje baš dosta. Mislim da fan ipak mora da radi na većoj brzini kako bi hlađenje bilo zadovoljavajuće, tako je na svakoj klimi. Ako smanjiš izduv na minimum grejanje/hlađenje neće biti zadovoljavajuće.
Sa 30 na 26. Trebalo je toliko jer ne znam tacno kolilo mi je radila na 20% vent, mozda oko pola sata, i tada je spustila na 300w i nije hladila kako treba, na 60% super i potrosnja je 600w. Fora kod invertera je sto mora da se drzi non stop upaljena klima, kod obicnih povuce 1.5kw i duva ledeno. Kod grejanja na 40% radi lepo

Nema na čemu. Jedini minus je što se više ne proizvodi, ali uz dobru montažu i garanciju ne sme biti problema. Elektronika je ozbiljno dobro odrađena i dokazano bez problema. Tako da ako u garantnom roku ne pokaže neki problem, radiće jaaako dugo. Ovo važi za svaki kvalitetan uređaj. Ja sam u moj LT ugradio prenaponsku zaštitu po preporuci Miljana iz ACS-a. Mislim da se ta đunta zove KRK SKAD, ne sećam se da li ima integrisanu sklopku ili je i neka sklopka dodata, i sve je stalo je u spoljašnju bez da se išta vidi
KRK SKAD nije prenaponska zastita, vec kontrolno rele.

Može da ohladi, vrata ka ostatku stana su preko puta unutrasnje jedinice. Trenutno hladi neki vremešni on/off Vivax od pre 10-ak godina. Naravno komfor je nikakav pa je sedenje moguće samo u jednom delu sobe, i sl. Izolacija je standardna za zgrade tog vremena 5cm stiropora između dve betonske ploce u spoljnim zidovima, i 5cm stiropor iznad plafonske ploče. Naravno, posle 5 dana na 35+ C, i stiropor je vreo.

ps. Bacio pogled na Daikin Perfera, deluje interesantno. Jedino sto mi deluje da je prečišćavanje vazduha više pasivnog tipa kroz sistem filtera. Možda se varam, ili mi kao laiku deluje bolje da je neki aktivni vid tretmana vazduha poput jonizatora ili panasonic nanoex.
Aktivni tretman vazduha vrši jonizator koji ima Perfera ili Flash Streamer kako ga u specifikaciji nazivaju.Fotokatalitički filter UV zračenjem uništava bakterije u vazduhu koji prolazi kroz klimu.

Flash Streamer (air cleaning)
operation
Streamer generates a high-speed electron stream with a high
oxidizing power, reducing bad odours. Together with the titanium
apatite deodorising filter, silver allergen removal air purifying filter
and the air filters, this function cleans the air in the room.

Obećava Daikin. Izuzetno mi se dopao Stylish, po dizajnu (19cm dubina unutrasnje jedinice) i po funkcijama, mada mu je i cena malo iznad budžeta. Još neka preporuka?

Meni moja ne baš sjajna Gree Pular u 12 kvadrata lagano hladi sobu bez da se pomuči, i sigurno može da hladi mnogo veći prostor bez problema (npr 30-40 kvadrata).
Zašto kažeš ne baš sjajna? Šta joj fali?

Interesuje me koja je razlika između npr te i Gree Muse ili Amber

Mozes li postavit,ja sam pitao za dokaz,nesto konkretno,ako proizvodi kompresor onda koji model,ako elektroniku koja je to.

Narodne price od usta do usta mi nisu interesantne,toga ima svuda,ko je jaci na jeziku on dominira.

Ali i dalje mi nije jasno.Daikin kompresori swing,mnogo ljudi se slozilo da se ne cuju kad rade,zasto ne ubace i sebi takav swing onda ako ga vec prave.

Ili npr,ja jos nisam vidio ni jednog gree da radi kao sto sam vidio mnogo daikina.U crown,amber onaj jaci,hansol,lomo,gtech,muse .Svi oni brljave gase se na 500-600-700-800-900-1000w kako koja,to sam vidio svojim ocima.Zasto onda ne stave i sebi takvu elektroniku koju su napravili daikinu :)

To sto postoje ljudi koji vole jedan brand kao ti gree (rekao bih) ili oni drugi koji vole samo fujitsu,njihova pisanja mi uopce nisu relevantna da bih naucio nesto o tom uredjaju.Ali ako puno ljudi kaze identicnu stvar za daikin i ako pri tom snime video ili pokazu liniju stabilne potrosnje ili temperature u sobi onda se vec nesto moze zakljucit.

Ove narodne od usta do usta,i bez konkretnih dokaza,to nam nista ne pomaze.
Bukvalno ti kazem sta da izguglas i tebe to mrzi, ali te ne mrzi ovoliki tekst da napises...primetio si da se niko sem tebe nije javio, jer svi to vec znaju, jer su odavno to procitali i to nije neka oskudna informacija. Moze ti pomoci i hardverski dokaz, guglaj recimo 1GDY23AXD.
Imas i na Daikin i na Gree sajtu, a imas i na domacim sajtovima te vesti, nije to nista skorasnje, ima tome mozda i 15 godina.
Gtech, hansol, amber premium i U-crown sigurno nisi video da ne moduliraju.
Hansol cak ima jako nisku modulaciju, Lomo isto ide do oko 300W kao i Viola, za razliku od ostalih koje sam iznad spomenuo, koje idu do oko 400W, ali vecina ima neke druge prednosti, nije samo modulacija bitna, niti mora biti niska bas toliko koliko je neko zamislio.
Da nisi Hansol spomenuo, pa da neko mozda i pomisli da ne izmisljas, a ovako kada to kazes za klimu koja ide ispod 200W na grejanju u vreme kada nijedan Fujitsu to nije radio, stvarno te ne treba uzimati za ozbiljno.
Da ne spominjem da si trazio dokaz od mene za nesto sto je javno dostupna informacija, a onda mrtav 'ladan u sledecoj racunici: "Ja video sve modele Gree klima i pratio im modulacije"...a kamera ti nije radila?

Ja ne volim stvari, volim ljude, a i to jako mali broj.
Za klima uredjaje sam iz hobija zainteresovan, kao i za televizore, a od brendova najvise cenim verovatno Toshibu i Panasonic.
Ne podnosim generalizaciju i ne podnosim praznu pricu bez cinjenica i dokaza.
Dakle, Muse ne radi lepo, ajde sve brendove sa sedistem u Kini, sa svih njihovih 200 modela klima da zaokruzimo da ne rade lepo i da su krs.
Daikin ima na vise jeftinijih serija defektne senzore...ma ok je to, nebitno skroz, ta firma je iz Japana.
Fujitsu crkava elektronika i jos par stvari na 3 modela...nebitno, ta firma je iz Japana.

Ja platio Daikin FTXC35 za 75.000,00 u Giga prodavnicu, popust 15% koristeći karticu "Intenzivne" banke 😀, a može i još veći penzionerski popust da se dobije pa ispadne 70.000,00
Ja platio Gree Amber Premium 12 74.000 dinara u Energy net, pa je cena ~140k dinara :)

Poslednja izmena:
Obećava Daikin. Izuzetno mi se dopao Stylish, po dizajnu (19cm dubina unutrasnje jedinice) i po funkcijama, mada mu je i cena malo iznad budžeta. Još neka preporuka?
UV zracenje u klimama slabo radi, a koriste marketinske fore kada ga opisuju sa mfazon 99% unistavanjem, pa ti onda objasne da otprilike da bi dosao do tih 99% da unisti u prostoriji, treba klima da radi jedno 2 dana i da se nista ne otvara :) Dakle radi, ali je otprilike zanemarljivo.
Jedinu pravu filtraciju vazduha ces imati sa jednom LG klimom: https://www.lg.com/rs/klima-uredaji/lg-ap12rk, koja takodje ima i taj UV.
Ostalo je sve ok, ali nemoj ocekivati neke drasticne razlike ili rezultate, vise se tu marketinski provlaci prica.

Sto se moje preporuke lepe klime tice, tu je Toshiba Haori.
To im je ujedno i poslednji model, jer je Daisekai 9 dosta stariji uredjaj.
Kazu ovi iz Carriera da ce da izbace novi Daisekai, verovatno i dalje pod Toshiba imenom, ali nista konkretno za datum.

Moze se i staviti Daikin Emura 3 tu, dosta noviji model od Stylish-a, vise klase, a mozda i najlepsi daljinski koji sam koristio(i ako i haori ima lep daljinac).
Mada, ako ti Stylish ispada iz budzeta, verujem da ti Emura 3 tek otpada kao opcija :)

Poslednja izmena:
Оно што сам изгуглао, постоји само тај један модел. То је индустријско реле за гашење машина у случају промене фазе, и трајних поднапона или пренапона. Релеи и стандардни осигурачи су исувише спори да реагују на класичне брзе пренапоне, зато се и праве заштите на бази искришта и полупроводника.

Imaš moje postove u Gree temi za Pular klimu, prelistaj. U kratkim crtama za hlađenje nemam nekih zamerki, a za grejanje je problem za mene jer ne modulira nisko kada su temperature iznad nule, radi u proseku na 500w i onda se pali-gasi kao on-off klima i veća je varijacija u temperaturi prostorije zbog toga.
Razlika između tih modela je u jačini uglavnom, Pular je tu najslabiji i ima manje nekih funkcija dok je amber(comfort model) najbolji od te tri i ljudi su na taj model najmanje imali zamerke.

Oprano dezinfikovano podmazano spremno za dalji rad,preporuka za servis,pedantno i profesionalno

Prilozi

• IMG-d58653cc98fc976925821b6ca01b5738-V.jpg
    IMG-d58653cc98fc976925821b6ca01b5738-V.jpg
    101.8 KB · Pregleda: 89
  • IMG-6bf6ea09ea6c96326c7a736ddd66d240-V.jpg
    IMG-6bf6ea09ea6c96326c7a736ddd66d240-V.jpg
    106.7 KB · Pregleda: 89
  • IMG-141bf4048c8d210b115149afe874354e-V.jpg
    IMG-141bf4048c8d210b115149afe874354e-V.jpg
    197 KB · Pregleda: 87
Pozdrav svima na forumu!

Što se čišćenja klime najbolje mlaka voda i redovno održavanje.
Može li mi neko preporučiti servis za ugradnju klime za Beograd, Palilula, odnosno kako sam nov na forumu, da li ima već neka tema o servisima.

Amber je od Muse klasu iznad i modulira do 160W na grejanju, dakle jako nisko moze da ide.
Ove druge 2 nece ispod 500W po informacijama clanova, sto u prelaznom periodu kada je napolju toplije, smanjuje komfor.
Takodje, Amber ima elektricno pomeranje krilaca u svim pravcima, sto nije mala stvar.
I trenutno ta klima ima jako dobru cenu.

Gde Amber, pretpostavljam da je Comfort, ima najpovoljniju cenu? Može i na PP ako neko zna.

Bukvalno ti kazem sta da izguglas i tebe to mrzi, ali te ne mrzi ovoliki tekst da napises...primetio si da se niko sem tebe nije javio, jer svi to vec znaju, jer su odavno to procitali i to nije neka oskudna informacija. Moze ti pomoci i hardverski dokaz, guglaj recimo 1GDY23AXD.
Imas i na Daikin i na Gree sajtu, a imas i na domacim sajtovima te vesti, nije to nista skorasnje, ima tome mozda i 15 godina.
Hansol cak ima jako nisku modulaciju, Lomo isto ide do oko 300W kao i Viola, za razliku od ostalih koje sam iznad spomenuo, koje idu do oko 400W, ali vecina ima neke druge prednosti, nije samo modulacija bitna, niti mora biti niska bas toliko koliko je neko zamislio.
Da nisi Hansol spomenuo, pa da neko mozda i pomisli da ne izmisljas, a ovako kada to kazes za klimu koja ide ispod 200W na grejanju u vreme kada nijedan Fujitsu to nije radio, stvarno te ne treba uzimati za ozbiljno.
Da ne spominjem da si trazio dokaz od mene za nesto sto je javno dostupna informacija, a onda mrtav 'ladan u sledecoj racunici: "Ja video sve modele Gree klima i pratio im modulacije"...a kamera ti nije radila?

Ja ne volim stvari, volim ljude, a i to jako mali broj.
Za klima uredjaje sam iz hobija zainteresovan, kao i za televizore, a od brendova najvise cenim verovatno Toshibu i Panasonic.
Ne podnosim generalizaciju i ne podnosim praznu pricu bez cinjenica i dokaza.
Dakle, Muse ne radi lepo, ajde sve brendove sa sedistem u Kini, sa svih njihovih 200 modela klima da zaokruzimo da ne rade lepo i da su krs.
Daikin ima na vise jeftinijih serija defektne senzore...ma ok je to, nebitno skroz, ta firma je iz Japana.
Fujitsu crkava elektronika i jos par stvari na 3 modela...nebitno, ta firma je iz Japana.

Ja platio Gree Amber Premium 12 74.000 dinara u Energy net, pa je cena ~140k dinara :)
Koje godine beše izašao Hansol?

Procitah skoro jedno 20% teme i ne nadjoh bas odgovor pa da pitam sta je best buy (ili bar 2 modela u uzi izbor) do ~500e za hladjenje i dogrevanje za nekih 40-45m2 (skoro sve otvoren prostor), s naglaskom na (ovim redom):
  • odlicno hladjenje/solidno grejanje (prelazni period)
  • kultivisan rad, bez "polivanja" i bagovanja
  • tih rad, posebno unutrasnje
  • bez krckave plastike
  • potrosnju tj. efikasnost
  • lako odrzavanje (filteri, turbina i sl.)
  • online kontrolu
  • garancija

Treba da zameni 20 god. staru on/off Mideu koja hladi kao besna ali smeta zbog brutalnosti rada.

Gledao sam Vivax ACP-12CH35AERI, Vox iVA7/8, Hisense Energy SE HiNano 12K i Pro Plus 12K (ova Pro deluje samo bolja za grejanje?), Midea Extreme i Breezeless (koja je bolja od ove 2, Breezeless dosta skuplja), LG W12EG i S12EQ, ostalo mi ne deluje interesantno mada mozda gresim.

Jel samo uz Mideu dolaze cevi ili uz jos neke?

Poslednja izmena:
Ne mrzi me.
Iz tvog pisanja sam pomislio da vec znas detalje,pa priupitah da stavis da procitamo svi.Ja sam trazio i nisam nasao.Potrazicu jos.

Hansol je brljavio ponajvise od svih.
Kolko se sjecam i ovdje je lik trazio pomoc zs hansola bar godinu dana.Nije mogao rijesiti pa je zamijenio klimu cini mi se za nesto drugo.

U crown se gasio na 600-700w ali je bolje radio od hansola 10 puta.Amber premium isto se gasio jos vise od u crown.

On je stavljao detaljne krive kako klima radi,uzasno naspram sto su stavljali krive daikina.Drugi korisnici su pisali da kod njih hansol ne radi tako,ali ostalo je na tome,nisam vidio da je neko postavio krivu gdje se vidi da klima radi drugacije.

Iz svega toga je proizaslo normalno pitanje.
Ako stvarno gree pravi dakin elektroniku,zasto sebi ne ubaci jednu takvu ?

Ako nemas odgovor na moje pitanje nek ostane na ovom.Da ne duzimo i ne kvarimo temu.Trazicu odgovor negdje drugo.

Procitah skoro jedno 20% teme i ne nadjoh bas odgovor pa da pitam sta je best buy (ili bar 2 modela u uzi izbor) do ~500e za hladjenje i dogrevanje za nekih 40-45m2 (skoro sve otvoren prostor), s naglaskom na (ovim redom):
  • odlicno hladjenje/solidno grejanje (prelazni period)
  • kultivisan rad, bez "polivanja" i bagovanja
  • tih rad, posebno unutrasnje
  • bez krckave plastike
  • potrosnju tj. efikasnost
  • lako odrzavanje (filteri, turbina i sl.)
  • online kontrolu
  • garancija

Treba da zameni 20 god. staru on/off Mideu koja hladi kao besna ali smeta zbog brutalnosti rada.

Gledao sam Vivax ACP-12CH35AERI, Vox iVA7/8, Hisense Energy SE HiNano 12K i Pro Plus 12K (ova Pro deluje samo bolja za grejanje?), Midea Extreme i Breezeless (koja je bolja od ove 2, Breezeless dosta skuplja), LG W12EG i S12EQ, ostalo mi ne deluje interesantno mada mozda gresim.

Jel samo uz Mideu dolaze cevi ili uz jos neke?
Idi na Breezeless ako si u mogućnosti..

Jesam ako se bas isplati, posto je trenutno 68k, 6k vise od LG S12EQ (27dBA) i 10k od Extreme (isto 21.5dBA).

Poslednja izmena:
Ima poseban podforum za tu klimu,po iskustvu clanova za hlađenje je namenjena, a to tebi treba.
-Citiram clana koji ima LG

"LG S12EQ imam oko godinu danu otprilike, jako dobra klima tiha kako unutrasnja tako i spoljna. Koristim je decijoj sobi. To za -10 nema po meni nikave veze, radila je ona meni na svim tem bez problema, jedino kada je bas hladno tipa -15 spoljna moze biti malo bucnija i to je to."

Procitao temu, breezeless ne radi stalno ni po ukljucenju vec tek kad postigne odr. temp, malo krcka plastika, aplikacija ima par opcija vise nego Extreme i moze da prati potrosnju i Makedonac kaze da je unutrasnja jedinica veca, kao 18ica...to su izgleda razlike

Poslednja izmena:
Ne mrzi me.
Iz tvog pisanja sam pomislio da vec znas detalje,pa priupitah da stavis da procitamo svi.Ja sam trazio i nisam nasao.Potrazicu jos.

Hansol je brljavio ponajvise od svih.
Kolko se sjecam i ovdje je lik trazio pomoc zs hansola bar godinu dana.Nije mogao rijesiti pa je zamijenio klimu cini mi se za nesto drugo.

U crown se gasio na 600-700w ali je bolje radio od hansola 10 puta.Amber premium isto se gasio jos vise od u crown.

On je stavljao detaljne krive kako klima radi,uzasno naspram sto su stavljali krive daikina.Drugi korisnici su pisali da kod njih hansol ne radi tako,ali ostalo je na tome,nisam vidio da je neko postavio krivu gdje se vidi da klima radi drugacije.

Iz svega toga je proizaslo normalno pitanje.
Ako stvarno gree pravi dakin elektroniku,zasto sebi ne ubaci jednu takvu ?

Ako nemas odgovor na moje pitanje nek ostane na ovom.Da ne duzimo i ne kvarimo temu.Trazicu odgovor negdje drugo.
Sta pricas ti, jesi li ok? Ajde barem pricaj sa osnovnim osecajem za logiku i smisao.

Vec sam ti napisao da znam detalje i te detalje sam ti i napisao, da Daikin i Gree imaju zajednicku firmu za proizvodnju klima uredjaja, gde Daikin razvija, a Gree proizvodi proizvode poput PC ploca(elektronike), kompresora i maski klima uredjaja(Ovo zapravo radi druga zajednicka firma u sklopu te iste saradnje), kao i da je Gree 51%, a Daikin 49% vlasnik.
Ali je do sada jasno da samo trolujes i da vec odavno ovo sve znas.

Nemoj pisati izmisljotine, kao da U-Crown ne ide ispod 600-700W i da Hansol lose radi, svi ovde znaju da koriste Google.

Odakle tebi da Gree ima losu elektroniku?
Znas li ti opste o cemu pricas?

A evo ti jos nesto zanimljivo da procitas, da vidis koliko ti iz Gree-a ne znaju nista:

Nazad
Vrh Dno