Xepoj87
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.12.2009
- Poena
- 475
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD 5800x3D
- Matična ploča
- Asus TUF X570 Plus
- RAM
- 32GB DDR4 3600Mhz Kingston Fury Renegade
- GPU
- RTX 4090 Zotac AMP Extreme AIRO
- Storage
- SSD too much to count, HDD 2TB WD Gold
- Zvuk
- Sound Blaster Z, Logitech Z5500, Bang & Olufsen H9
- PSU
- Corsair HX850i
- Kućište
- Fractal Design Torrent RGB White
- Monitor
- LG 55B8 OLED
- Miš & tastatura
- Logitech G915, Logitech G900/Razer Vespula
- Tablet
- Microsoft Surface Pro
- Mobilni telefon
- Samsung S24 Ultra
- Pametni uređaji
- Galaxy Watch, Xiaomi Mi Air Pro 4, Mitsubishi LN25VG2, 4x Amber Premium 12, 4x Gree Viola 12, 6x Haier Flexis Plus 18, 2x Haier Flexis 24, Haier Flexis Plus 12, 2x Haier Tundra 12, Midea Mission II 12
- Steam
- Xepoj_Cp6uje
- Pristup internetu
- Optički internet
Da na kraju pojasnim za to sto su neki protumacili kao da sam rekao da su fus Fujitsu kod nas.Auuu druže, kakva paranoja. Fuš Fujitsu 🤣🤣🤣
Pusti forumska prepucavanja, imam 4 Fujitsu klime nabavljene od 2011 do 2018, hlade i greju, niti jedan problem. A to što uvoznik ne uvozi SVE modele ne znači da drugi ne mogu da uvezu. U suprotnom to bi bio monopol. Da ne bude da navijam za neki brend, ali Fujitsu, Daikin, Mitsubishi i Toshiba su majka Mara za Kineze. Imao i tri Midea Mission 18-ce, dao skoro 2.5 soma evra sa ugradnjom i preznojavao se od muke i nisam spavao par dana dok ih nisam vratio uvozniku. A Fujitsu se najviše preporučuje jer u odnosu na druge japanske nodele i dalje nudi najbolje performanse u odnosu na uloženo. Poslednjih godina se ta razlika topi, ali i dalje je prednosti. Kod Daikina se dobija u proseku veća spoljašnja sa kompresorom koji se vrti na manje obrtaja, pa je spoljašnja tiša, ali je i cena veća. Mitsubishi, kao i Daikin imaju mogućnost fiksnog odabira brzine ventilatora prilikom grejanja, dok Fujitsu automatski obara brzinu ventilatora kako se približava zadatoj temperaturi. Ko klimu za grejanje nabije u hodnik, taj mora da juri fixed fan speed varijante. A imaš i Tošibu Daiseikai, vlažni san među klimama za grejanje, njihova 10-ka ima spoljašnju od 40kg. Što bi rekao čika Kure u Ranama "rođacu, radi a ne čuje se"
Pricao sam o identicnim uredjajima koji imaju drugacije oznake za razlicita trzista/zemlje i zato sam rekao da proleter preporucuje klime iz coolshopa koje se ne uvoze zvanicno kod nas i ima ih samo ta ne bas standardna prodavnica, a posle je pitanje ko ce i kako da nabavi delove za te klime...a identicne uredjaje samo sa razlicitim poslednjim slovom ima i na nasem trzistu.
Da li radi za coolshop ili se prosto ne razume u to sto preporucuje i gugla pa kaze sta mu prvo izadje, ne znam niti me zanima, ja cu uvek da skrenem paznju ljudima ako postoji i mala sansa da se zeznu.
Sto se tice grejanja i hladjenja, ja sam za sada samo sa japanskim klimama probleme imao, osim valjda 8 LG Art Mirror od pre 15ak godina kojima je otisla elektronika nakon 6-7 godina, ne secam se tacno.
Evo, 2 Midea, 8 Gree, 6 ili 8 Haier Flexis, preko mene jos x mojih drugara vise od 20 najjeftinijih Haiera...godinama se grejemo i hladimo, niti jedan problem
Da li Kinezi imaju problematicne modele? Imaju.
Da li Japanci imaju problematicne modele? Imaju.
Ili cemo da ignorisemo sve one crkle elektronike i poklopce na Fujitsu, sve one senzore na Daikinu(samo ono sto sam ja ispratio)?
Za sada Kinezi(pod ovim mislim na premium kineze, Gree i Midea) za razliku od Japanaca barem nisu imali problematicne serije koje crkavaju, vec je samo stvar kulture rada kod nekih modela.
90% ljudi van foruma to niti primeti, niti im smeta.
Poslednja izmena: