Love Hunter
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.07.2004
- Poena
- 390
Cek sad ispade ono u Kulu da nisu prave Fudzice?! Is that what you're sayin? 🤯
evo ne znam vise opste ludilo.
Izvinjavam se ali to morate pitati tog clana koji je to rekao, ja nisam, samo sam citao i pokusao sazeti.Cek sad ispade ono u Kulu da nisu prave Fudzice?! Is that what you're sayin? 🤯
Izvini na pitanju možeš li reći koliko kod vas košta ta Amber ?Modulacija je bitna za male prostore, do 30m2. Pricati o modulaciji u 60m2 je bespoentno, tu su druge stvari bitne.
Kulturu rada ima svaka dobru, a ako ti zelis, bilo bi lepo da pojasnis sta mislis pod kulturom rada u odnosu na modulaciju?
Imas obicaj da konstantno ponavljas neke uvezbane recenice, a da nista njima ne kazes.
Nije stvar u tih -30c, vec koliko ona zbog toga nije opterecena na -10c i koliko zapravo mnogo toplote daje.
Vec sam pricao da moje Amber Premium nisam nikada cuo da su zucnule, a defrost je kraci i redji od Fujitsu.
Ja bih radije uzeo 12k Amber Premium, nego 18KMTA, osim ako nekome treba klima koja da bi dala dosta toplote, mora da duva 1000m3/h.
Da ovo ponovim:
18KMTA ima 36kg spoljasnju, Amber 12 45,5kg, a Amber 18 61kg.
Ovde se vec moze naslutiti kako koja klima radi na minusima i na koji nacin ce postici odredjene rezultate, da li sa vecom temperaturom izduva ili sa jacim duvanjem...
Kod mene isti ama baš isti raspored samo što je sprat 65m2 i što je klima postavljena u hodniku ali na levi zid tj udara U spavaću i spavaća/dnevnu sobu kako si nacrtao. U te 2 sobe temp je idealna dok u dnevnom boravku je toplije za sigurno 2 stepena. Problem bi rešio kad bi u taj dnevni od 28m2 stavio 12~icu ali žena neće. E pa ne mora, telefon u ruke i ja odo u spavaću a ona nek se kuva i problem rešen svima lepo. Shvatam ja, svako ko ima problema s vratnim delom kičme da beži od klime kao đavo od krsta ali onda bi je puštao na najsporiju brzinu sa usmerivačem koji bi duvao vazduh u plafon. Ma džaba krečim...Naravno da je tako najbolje, ali ne i za tvoj novcanik, ja sam u skorije vreme ugradio klimu u hodnik i za hladjenje radi dobar posao, zadovoljan sam. Imao sam u planu da mozda trebam u svaku sobu, ali to mi se ne isplati, na kraju sam odlucio u hodnik da stavim i to je to, mozda neki ljudi ne vole da su im otvorena vrata, ali je to nekome mana, nekome prednost.. Uglavnom moguce je hladiti sve sobe iz hodnika, pod tim da ce u hodniku uvek biti par stepena razlike, da li to bilo 1-2, pa cak i 3c mislim da je ponovo bolje nego da nemam klimu, hvata i sobu gde su mi serveri i tu je najveca razlika ali ponovo je 5x bolje nego kada nije bila nikakva klimatizacija, sa postovanjem. Sve ukupno 12k radi sasvim dobar posao, oko 55m2.
Koji model? Kolikomvidim Hisense ima 7 brzina duvanja, pa šta im znače tolike brzine kad je raspon min-max mali?Fujitsu 18kmta je jaka klima meni se čini bolja od Greje. Finije radi sigurno, ja imam 12-ku i kad zatreba ume da duva baš opako. Tako da 18-ka KMTA sigurno ima topliji izduv na grejanju.
Skoro sam video Hisense na hlađenju 18-ca, ljudi moji ono nebi stavio da mi plate. Minimum duvanja ko između moje druge i treće brzine a maksimum slabiji od moje četvrte. Pa to je kriminal.
Koliko vidim taj clan je rekao da tu klimu uvoznik zvanicno ne uvozi a ne da je fals.Izvinjavam se ali to morate pitati tog clana koji je to rekao, ja nisam, samo sam citao i pokusao sazeti.
Edit: Evo vam link tog posta, ako se dobro secam. https://forum.benchmark.rs/threads/klima-uredjaji-opšta-diskusija.479833/post-6912359 Mozda ima jos neki.
Preskoči Mideu Xtreme, to ti je moj prijateljski savet.Iz citanja postova prosto i da si znao sta da kupis vise ne znas
Neki izbor posto uskoro bi trebalo da se kupi klima: Vox Iva 6,7, Hisense Energy Pro Plus12 Midea Extreme 12, Gree lomo.... Budzet ne vise od 60000rsd
Evo kod mene se koristi nepunih nedelju dana. Nemam merač potrosnje pa ne mogu o tome nista reci ali za ostale stvari skroz korektno radi I ne mogu potvrditi tvoje iskustvo za sada.Preskoči Mideu Xtreme, to ti je moj prijateljski savet.
Na koliko stepena ti podešena klima?Na spoljnih 36 stepeni se guši i izduvava skoro pa mlak vazduh. Midea Xtreme 12ica ne može da spusti temperaturu ispod 25-26 stepeni u sobi od 15ak kvadrata, a pritom je stan ceo dan u hladu. To je moje iskustvo.
Podešena je na 24 stepena, u sobi je obično između 26 i 27 stepeni. Kada je naštelujem na 16 stepeni koliko je najniže, čisto da vidim šta će da bude, zakuje na 24 i ni stepen niže. Nema šanse.Na koliko stepena ti podešena klima?
Meni moja ne baš sjajna Gree Pular u 12 kvadrata lagano hladi sobu bez da se pomuči, i sigurno može da hladi mnogo veći prostor bez problema (npr 30-40 kvadrata).
Nije to nesto ispravno, reklamiraj. Najslabija klima na svijetu ce ohladit 15 kvadrata na zeljenu temperaturu bez pola muke.Na spoljnih 36 stepeni se guši i izduvava skoro pa mlak vazduh. Midea Xtreme 12ica ne može da spusti temperaturu ispod 25-26 stepeni u sobi od 15ak kvadrata, a pritom je stan ceo dan u hladu. To je moje iskustvo.
Na spoljnih 36 stepeni se guši i izduvava skoro pa mlak vazduh. Midea Xtreme 12ica ne može da spusti temperaturu ispod 25-26 stepeni u sobi od 15ak kvadrata, a pritom je stan ceo dan u hladu. To je moje iskustvo.
Nije Amber Amber ima ih raznih verzija a to ovde krijete a prodaja izgleda slabo ide, ********* kriza je globalna.
@ Tpo
Nemam je nista protiv, svako radi sa svojim parama sta zeli. Licno ja nikada ne bih stavio klimu u hodnik.
Pogotovo ne 24btu. Moze ove godine staviti jednu 12btu u trpezariju ili dnevnu i da resi dve prostorije. Sledece godine moze staviti jednu u preostaloj sobi.
Treba mu samo za hladjenje. Jedna 12btu ce ohladiti dobar deo kuce, nece nista da fali ako jedna soba bude bez klime jos jednu godinu.
Filteri su čisti, perem ih redovno, a od plafona ima jedno 15cm lufta.Nije to nesto ispravno, reklamiraj. Najslabija klima na svijetu ce ohladit 15 kvadrata na zeljenu temperaturu bez pola muke.
Cistis li je redovno? Koliko ima prostora do plafona?
Jedna klima može da ti spusti na niže od 22c u 75 kvadrata? Ja kad ovu moju podesim na 24 stepena ona pokazuje 26-27, ako spustim koji stepen niže jedva ode na 24 stepena. Probao sam i follow me funkciju. Podesim na 25 npr. ona jedva spusti do 27. Već sam reklamirao jednu Mideu Xtreme iz drugih razloga i umesto nje uzeo Daikin... Uopšte nisam zadovoljan kako hladi. Grejanje je ok.Nesto ozbiljno ne valja sa tom klimom...
Moja je na direktnom suncu posle 14h i moze da spusti i nize od 22C u 75 kvadrata, nisam samo isao po coskovima da merim tacno.
Slike od pre neki dan npr.
Slažem se da Daikin FTXF35D (12-ica) radi dobro (hladi sobu od 30 kvm, tiha je, a ako pootvaram vrata, hladi i ceo stan od 65 kvm, naravno u najuudaljenijoj prostoriji nije isto kao u sobi, ali je ok). Precizno održava temperaturu ako hladim samo sobu od 30 kvm, ako pootvaram sva vrata onda "greši" ali ne više od 1 stepena iako je u Comfort modu. Nije bučna ni spoljna jedinica (samo "fufka"). Moja zamerka je što je previše pojednostavljena i što nema bar neku funkciju koju kineske klime imaju (IFeel, ili bar svetlo na daljincu ili neku drugu "glupost"). Bukvalno, kineska klima VOX IFX12 od 360€ ima funkcije kao Daikin od 1.800€ (koliko to VOX precizno i pouzdano radi - ne znam). Daikin od 800€ je potpuno klot. Jeste da radi kako treba i da je to najbitnije, ali ga preteraše sa jednostavnošću.Zar ne bitno toliko da svetli daljinac ili da hladi kakao treba, troši malo, tiha je?
Seti se Sjenice gde temparature idu cak ispod -20 stepeni.Kupovina klime u Srbiji koja greje do -30 je mislim nepotrebna zato što su takvi uređaji po pravilu dosta skuplji nego klime koje greju do -15 stepeni.
Pa zar ne vidis da Mitsubishijevih 680 m3/h duva jace od Hisense-ovih 950 m3/hKoji model? Kolikomvidim Hisense ima 7 brzina duvanja, pa šta im znače tolike brzine kad je raspon min-max mali?
Nemoj zezati, pa gde je to rekao?Pa zar ne vidis da Mitsubishijevih 680 m3/h duva jace od Hisense-ovih 950 m3/h
Kada to saznas, onda vise nista ne treba da te cudi, jer!!!![]()
![]()
Ta klima je neispravna, ili je instalacija (cev) negde "uštinuta" tj "prelomljena" na povratnom vodu ka spoljašnjoj. Ovo što ti opisuješ je horor a ne hlađenje klimomVakumirao je, sve odradio po propisu. Ne ugrađuje klime od juče, ima iskustvo 20 godina.
Ispod bivalentne temperature bi trebalo koristiti dodatnu energiju drugog grejnog tela, ali nema se para pa se cedi suva drenovina.Koliko para tpliko muzike.
Seti se Sjenice gde temparature idu cak ispod -20 stepeni.
Taj Vox ima spoljašnju od 18kg. Probaj da greješ 30-40ak kvm kao sa tim Daikinom, pa vidi kako radi. Ima duže vremena da provede u defrostu. Sa Pdesign od samo 2.3kW to je odlična 7-ca ili dobra 9-ka. A da Pdesign nije namerno oboren radi veće štedljivosti govori podatak o SCOP od samo 4.0, dakle klima je slabašnaSlažem se da Daikin FTXF35D (12-ica) radi dobro (hladi sobu od 30 kvm, tiha je, a ako pootvaram vrata, hladi i ceo stan od 65 kvm, naravno u najuudaljenijoj prostoriji nije isto kao u sobi, ali je ok). Precizno održava temperaturu ako hladim samo sobu od 30 kvm, ako pootvaram sva vrata onda "greši" ali ne više od 1 stepena iako je u Comfort modu. Nije bučna ni spoljna jedinica (samo "fufka"). Moja zamerka je što je previše pojednostavljena i što nema bar neku funkciju koju kineske klime imaju (IFeel, ili bar svetlo na daljincu ili neku drugu "glupost"). Bukvalno, kineska klima VOX IFX12 od 360€ ima funkcije kao Daikin od 1.800€ (koliko to VOX precizno i pouzdano radi - ne znam). Daikin od 800€ je potpuno klot. Jeste da radi kako treba i da je to najbitnije, ali ga preteraše sa jednostavnošću.
Auuu druže, kakva paranoja. Fuš Fujitsu 🤣🤣🤣Evo ti ova slika pa ti mozda bude bilo od neke koristi, source ove slike je komentari koje sam citao onoliko koliko sam ulozio vremena, a to je par dana citajuci, sve ukupno mozda 10-15h citanja, zato jer mi je trebala klima hitno, a nisam mogao niti imao vremena da procitam +300 stranica debate i preporuke, takodje sam koristio search funkciju.
Na slici nisu svi modeli diskusovani, npr Fujitsu nisam listovao zato jer prvo bilo mi je van budgeta, drugo nekoliko clanova je optuzilo jednog clana kako se bavi shillovanjem Fujitsu klima, a ima samo jedan "glavni" servis ili nabavljac u Srbiji, takodje su naveli da ne mogu proveriti koliko je validan taj nabavljac zato jer postoji sansa da su to kopije ili ti ga "Fus" klime, samim tim njihovo misljenje je bilo da on radi za njih i shilluje taj produkt, nemam nista protiv Fujitsu klima, verujem da su super, ali mi je to bio red flag malo. Takodje slobodno koristite Search funkciju pa sami verifikujte, ne mora da mi verujete. Takodje u slucaju da neko ne zna sta je "shilling / shill" to je slang koji se koristi u kripto i stock market kako bi se reklo da neko promovise neki produkt ili slicno u svoju korist/financial dobit, a moze se koristiti za sve ostale stvari.
Banacanin:Nemoj zezati, pa gde je to rekao?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari