Imam Fujitsu KMTA i Mitsubishi heavi zs-w, nebo i zemlja. Stavljati Mitsu u isti koš sa Gree...... Imamo i jednoj kancelariji Mitsubishi elektrik osnovni model, kad ga stavi na onu prvu brzinu ne čuješ ga, niti ga čuješ u drugoj brzini, niti osetiš, samo lagano dolazi hladnoća, onako diskretno. Violu nemamo al neke druge modele imamo i nije za porediti sa Mitsu. Inače ja Fujitsu klime ne smatram za tihe, nisu bučne ali tihe sigurno nisu.
Inače sam se uverio da 20db kog Mitsu, Daikina, Kineza i Fujitsu nisu isto, piše da je isto ali u radu nije. Pozz
Zasto izmisljas nesto sto nisam napisao?
Drugo, to sto si napisao nema veze sa realnoscu, niti ima veze koji je proizvodjac sa bukom klime, vec sa svakim individualnim modelom klime.
Nije ni svaki Mitsubishi tih.
Ne moze klima da duva hladan vazduh i da se isti ne oseti. Moze ako ne duva ka tebi i ako si dovoljno daleko od nje.
Da, neka moze da duva slabije i samim tim slabije i hladi na minimumu i to je max sto mozes izvuci od toga da se klima sto manje oseca.
Zato je tu taj Samsung drugaciji, jer rasprstava taj snop vazduha na hiljade sitnih rupica, a verovatno i ako sednes na pola metra od nje, osetices vazduh, od fizike se ne moze pobeci.
Ja ti kazem da se Viola i Luca ne cuju uopste na prvoj brzini, a ti bi mogao da pruzis dokaze za suprotno.
Gree Viola 12k mi radi u 10m2, a Luca 12k mi radi u 20m2.
Fujitsu 18kmta je jaka klima meni se čini bolja od Greje. Finije radi sigurno, ja imam 12-ku i kad zatreba ume da duva baš opako. Tako da 18-ka KMTA sigurno ima topliji izduv na grejanju.
Skoro sam video Hisense na hlađenju 18-ca, ljudi moji ono nebi stavio da mi plate. Minimum duvanja ko između moje druge i treće brzine a maksimum slabiji od moje četvrte. Pa to je kriminal.
Po cemu je bolja? Slabija je od Amber 12ice, a ti tvrdis da je bolja od Amber 18ice?
Zato sto moze da duva opako?
18KMTA ima 36kg spoljasnju, Amber 12 45,5kg, a Amber 18 61kg.
12 Amber Premium na -10c daje 5.6kW toplote, 18KMTA na -7c daje 4.2kW.
Na -20c Amber 12 je na 4.7, kao i 18KMTA na -15c.
Amber radi na -30c gde daje 3.6kW, 18KMTA je propisano min -15c.
Amber 18 na -10c daje 8kW toplote, a na -20c daje 6.8kW.
I da, u realnosti je KMTA bucnija od oba Ambera.
18KMTA sa 1020m3/h daje 46dB buke, a Amber 18 na 1200m3/h daje takodje 46dB buke.
Dodatno je bitno napomenuti da Gree buku svojih klima iz specifikacije meri sa 1m udaljenosti, umesto 1.5m koji je propisan.
Kada Daikin ili Mitsu slabasna 9ka kosta 200+k dinara, onda je to premium klima, a kada 4x jaca Gree klima kosta toliko, onda se oni drogiraju

Zaludjenost Japanom u ovoj temi je maltene na nivou imperijalisticnog Japana iz 2. svetskog rata
@vladimir.cvetkovic994
Od tih je Amber Comfort klasu iznad i po funkcijama i po snazi.
Ali svakako mislim da ti je najbolji izbor da kupis 2 klime, pogotovo sto nema zatvaranja vrata.