Xepoj87
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.12.2009
- Poena
- 655
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD 9850x3D / Arctic LF III 360 RGB White
- Matična ploča
- Gigabyte X870E AERO X3D WOOD
- RAM
- 32GB DDR5 8000Mhz Kingston Fury Renegade
- GPU
- RTX 5090 Gigabyte Aorus Master
- Storage
- 2TB Samsung 9100 PRO, 2TB WD SN3000, 4TB Toshiba N300, 2TB WD Gold, 2x250GB Samsung 850 PRO, 500GB Samsung 860 Evo
- Zvuk
- Sound Blaster AE-7, Logi Astro A50 gen5, Logi Z5500, B&O H9
- PSU
- FSP Mega Ti 1350W
- Kućište
- Fractal Design Torrent RGB White *Noctua Edition*
- Monitor
- Samsung 65" S90F oled, 55" LG B8 oled
- Miš & tastatura
- Logitech G915, Logitech G502 X Plus white / ROG Moonstone Ace L white
- Ostale periferije
- Xbox Elite Series 2
- Tablet
- Microsoft Surface Pro
- Mobilni telefon
- Samsung S24 Ultra
- Steam
- Xepoj_Cp6uje
- Pristup internetu
- Optički internet
Da na kraju pojasnim za to sto su neki protumacili kao da sam rekao da su fus Fujitsu kod nas.Auuu druže, kakva paranoja. Fuš Fujitsu 🤣🤣🤣
Pusti forumska prepucavanja, imam 4 Fujitsu klime nabavljene od 2011 do 2018, hlade i greju, niti jedan problem. A to što uvoznik ne uvozi SVE modele ne znači da drugi ne mogu da uvezu. U suprotnom to bi bio monopol. Da ne bude da navijam za neki brend, ali Fujitsu, Daikin, Mitsubishi i Toshiba su majka Mara za Kineze. Imao i tri Midea Mission 18-ce, dao skoro 2.5 soma evra sa ugradnjom i preznojavao se od muke i nisam spavao par dana dok ih nisam vratio uvozniku. A Fujitsu se najviše preporučuje jer u odnosu na druge japanske nodele i dalje nudi najbolje performanse u odnosu na uloženo. Poslednjih godina se ta razlika topi, ali i dalje je prednosti. Kod Daikina se dobija u proseku veća spoljašnja sa kompresorom koji se vrti na manje obrtaja, pa je spoljašnja tiša, ali je i cena veća. Mitsubishi, kao i Daikin imaju mogućnost fiksnog odabira brzine ventilatora prilikom grejanja, dok Fujitsu automatski obara brzinu ventilatora kako se približava zadatoj temperaturi. Ko klimu za grejanje nabije u hodnik, taj mora da juri fixed fan speed varijante. A imaš i Tošibu Daiseikai, vlažni san među klimama za grejanje, njihova 10-ka ima spoljašnju od 40kg. Što bi rekao čika Kure u Ranama "rođacu, radi a ne čuje se"
Pricao sam o identicnim uredjajima koji imaju drugacije oznake za razlicita trzista/zemlje i zato sam rekao da proleter preporucuje klime iz coolshopa koje se ne uvoze zvanicno kod nas i ima ih samo ta ne bas standardna prodavnica, a posle je pitanje ko ce i kako da nabavi delove za te klime...a identicne uredjaje samo sa razlicitim poslednjim slovom ima i na nasem trzistu.
Da li radi za coolshop ili se prosto ne razume u to sto preporucuje i gugla pa kaze sta mu prvo izadje, ne znam niti me zanima, ja cu uvek da skrenem paznju ljudima ako postoji i mala sansa da se zeznu.
Sto se tice grejanja i hladjenja, ja sam za sada samo sa japanskim klimama probleme imao, osim valjda 8 LG Art Mirror od pre 15ak godina kojima je otisla elektronika nakon 6-7 godina, ne secam se tacno.
Evo, 2 Midea, 8 Gree, 6 ili 8 Haier Flexis, preko mene jos x mojih drugara vise od 20 najjeftinijih Haiera...godinama se grejemo i hladimo, niti jedan problem 😉
Da li Kinezi imaju problematicne modele? Imaju.
Da li Japanci imaju problematicne modele? Imaju.
Ili cemo da ignorisemo sve one crkle elektronike i poklopce na Fujitsu, sve one senzore na Daikinu(samo ono sto sam ja ispratio)?
Za sada Kinezi(pod ovim mislim na premium kineze, Gree i Midea) za razliku od Japanaca barem nisu imali problematicne serije koje crkavaju, vec je samo stvar kulture rada kod nekih modela.
90% ljudi van foruma to niti primeti, niti im smeta.
Poslednja izmena: