Pa drzati se do 350kw je poprilicno tesno cak i da zivis sam. Ako racunas da mesec ima 30 dana, to ti je 11.66kw na dan da dodjes do samog limita.
Ja sam bas zbog povecane potrosnje sa uticnicama merio sve sto sam mogao u kuci.
2.46-2.50kw potrosnja ves masine na 90 stepeni, oko 2kw kada perem sareni ves na 30 ili 40 stepeni.
Susilica kada susi nekih 5kg tj ves iz jedne skoro pa pune ves masine 2.86kw, a kada se npr napuni (nekih 8kg vesa) potrosi 6.86kw.
Obican manji frizider 1.4-1.5kw na dan, kombinovan sa zamrzivacem oko 2kw.
Zamrzivac sanducar 420l 1.3-1.5kw na dan.
Bojler posrce 2kw na sat kada puni narocito posle tusiranja ili pranja suda (gde trosis najvise vode i tu radi minimum sat-dva). Meni bojler od 80l prosecno trosi (i to nedavno ociscen od kamenca i zamenjen mu je grejac) oko 8-10kw. Ako se tusiram i perem sude u jednom popodnevu, malo ga vise pojacam da ima vise vruce vode ode samo na njega 12-13kw. Probao sam i da smanjim potrosnju vruce vode na minimum cisto eksperimenta radi i da smanjim temperaturu na termostatu bojlera. Ispod 6kw ne moze ici. Jasno mi je da su navike razlicite ali to po meni nije nacin da se zivi. Da meris sebi kada ces pustati i koliko vrucu vodu, koristis stalno hladnu da izbegnes troskove, stalno si u nekim racunicama samo da bi ustedeo..
Ne kazem da se treba bahatiti ali opet dok su racuni u nekoj normalnoj granici radije bih doplatio malo vise da zivim komfornije i ne razmisljam o svakom potrosenom kilovatu.