Šta je novo?

Kakav je Gemini II

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
u odnosu na zalman 9700led, tt big typhoon VX

Na njemu pise 847g i ako dodas 2 venta sa oko 100+ g ... recimo malo preko 1 kg . Ali ne brini za tezinu , dobro se pricvrscuje za plocu i nema nikakvih problema , cak i da je tezi ne bi bilo .:D

Ma kapiram ja da ce da ocitava kada se prikljuci nego kada se molex prikljuci na napajanje a ti konektori na plocu hocu li rasteretiti plocu struje tj da samo regulise ili ide sve iz nje?

Pa kada prikljucis na plocu vent se napaja iz ploce . A posto vidim iz potpisa da imas chiefteca mislim da sa tim napajanjem i tom konfiguracijom neces imati nikakvih problema pa makar stavio jos 5 venta . Samo uzivaj , mislim da nemas potrebe da rasterecujes plocu .

@Manca

Pogledaj u moja masina koju konfiguraciju imam. Zanima me da li ce gemini moci lagano da se stavi u kuciste (najobicnije kinesko atx)?

U principu ne bi trebalo da bude problema , trebalo bi da stane u svako midi atx kuciste (makar i kinesko) . Tako da ne brini ako ne stane lagano :d:d:d nacicemo nacina . Salim se . Nemoj da se brines staje sigurno.

Telo coolera ce sigurno stati a sto se tice ventova mogu se stelovati tako da neces imati problema , samo lepo usteluj i bices miran .

Koliko sam citao po revizijama na netu kazu da je chipset na DS4 plocama hladjen i po 7 stepeni, mada izgleda da je TR Ultra120 ipak bolji, mada cena/kvalitet - Gemini II. Jedino nisam siguran kakav ce biti zavrtanja za AM2+ ploce recimo, jer Intel nece menjati standard jos neko vreme.

Pa realno je odlican . Meni je sinoc na onom vremenu spoljna temp oko 15 C bilo u idlu 31 core 31 ploca na volt cpu 1.38 a nb 1.4 V , ali imam jos jedan vent koji duva u naponski hladnjak . To je na P5K dlx . Full load nije presao preko 59 na orthosu , radi 56-57 . Zavisi od clocka i napona ali je cooler extra , bas ono sto sam ocekivao .

P.S. naravno na njemu je stavljena AS5 pasta

Video sam neke Chief 12-ice koje na pola kabla imaju konektore za plocu a na kraju 4-pinske molexe. Ako te stavim hoce li ploca samo regulisati napone a oni ce vuci struju direktno iz napajanja ili ce opet sve ici iz ploce?

NEMOJ da iskushavash srecu i da vent prikljuchish na napajanje i plochu, jer ti taj molex sluzi da bi prikljuchio vent na napajanje ako nemash slobodan prikljuchak na plochi. U suprotnom mozesh da imash posledice na plochi ili da ti crkne vent. Znachi ustekaj samo JEDAN prikljuchak, a ja bi to ovako uradio. Prikljuchio bi taj jedan vent na plochu, a drugi vent bi nakachio na ovaj molex od prvog venta, i tako ce ti oni biti spojeni kao sto sam vec opisao u proshlom postu (moracesh da modujesh jedan od ova dva molexa kako bi mogli da se utaknu jedan u drugog). Znachi nema spajanja ventova sa napajanjem, jer prvi ide na plochu, a drugi nakalemi na prvi i tako chesh moci da regulishesh napon, odnosno obrtaje. A ako ih prikljuchish na molex nista od regulacije obrtaja. Nadam se da sam bijo dovoljno jasan

Kod mene je sa box kulerom temp idle 53C, full load pod orthosom 74C, mada realno u igrama koliko sam video nije presao 65C. Napominjem da imam ES primerak proca

Malo ti je visoka temperatura u idlu... koji je napon u pitanju ?
Bices zadovoljan s GeminII-jem sigurno . Samo nadji neke dobre ventove za najbolje rezultate (i ja ih trenutno trazim) . Tako da ako ima jos neko neku preporuku kako su se njegovi ventovi pokazali u praksi neka kaze ;)

Malo ti je visoka temperatura u idlu... koji je napon u pitanju ?
Bices zadovoljan s GeminII-jem sigurno . Samo nadji neke dobre ventove za najbolje rezultate (i ja ih trenutno trazim) . Tako da ako ima jos neko neku preporuku kako su se njegovi ventovi pokazali u praksi neka kaze ;)

Napon je 1,375v u biosu, cpu-z pokazuje 1,36v. Ne znam koliko se razumes u procesore, ali ES primerci rade na nesto vecim temperaturama.

Naravno da znam da rade na visim temperaturama , ali zasto kada moze da ne radi na manje . ES radi i do 100 C pri opterecenju ali samo ti uzmi GeminII i uzivaj .

Vlado vidim da si iz Nisa . Imas ga u Nisu (narucili za mene pa im stigla greskom 2) za 2700 din . Javi mi se na PM da ti kazem gde. Nije skup a ako ga nema trazi da ti naruce , cena mu je extra .

Poslednja izmena:
Koliko ja vidim Misko i CAR su već dali preporuke na početku threada a to je narandžasti TT-ov vent što stiže uz Big Typhoon. E sad, veći je možda problem gde to nabaviti, pogotovo ovde u NS. U BG je pretpostavljam veća šansa

:) Ma ima taj model (ili skoro isti) vent-a da se kupi i posebno ali gde to stvarno ne znam

I ja razmišljam da kupim ovaj kuler al ne znam šta ću sa ventilatorima. Možda ću za početak uzeti 1 prosečan a posle ću videti

Poslednja izmena:
Vrh Dno