Šta je novo?

Kakav je Gemini II

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
u odnosu na zalman 9700led, tt big typhoon VX

Koliko ja vidim Misko i CAR su već dali preporuke na početku threada a to je narandžasti TT-ov vent što stiže uz Big Typhoon. E sad, veći je možda problem gde to nabaviti, pogotovo ovde u NS. U BG je pretpostavljam veća šansa

A samo mogu da zamislim kolika je sansa da to nadjem u Nisu :wall:
Znaci to su najbolji ventovi ali ih je tesko naci , mozda jos neka preporuka ? Ili da se bacimo na trazenje TT-a ?

Ma ima sigurno još par ok ventova koji bi sasvim lepo radili sa kulerom. Big Joe je spominjao neki model CM-a npr. Ja baš nemam iskustva sa "propelerima" :) tako da ne mogu sa savetujem. Btw voleo bih i ja da nabavim stvarno dobre koji su veoma efikasni a nisu bučni. Mislim kad se kupuje ovako dobar kuler bezveze je staviti neke sr*nje ventove, al opet, ako se ne juri neki extremni oc možda bi i neke obične 12-ice zadovoljile (pod uslovom da nisu previše bučne naravno)

Ali ipak ako se juri svaki stepen dole dobro dodje :) Dobri ventovi mogu dosta pomoci u hladjenju u odnosu na neke lose. Ja sam moje platio 150 din i nisu losi , samo mogu da zamislim kako bi bilo s boljim.

Ali ipak ako se juri svaki stepen dole dobro dodje :) Dobri ventovi mogu dosta pomoci u hladjenju u odnosu na neke lose. Ja sam moje platio 150 din i nisu losi , samo mogu da zamislim kako bi bilo s boljim.

Koje si uzeo, i kakve su ti temp proca pod opterecenjem npr. u orthosu ako si probao?

1.Ako zelite bas,bas tihu masinu kupite CM Silent 120mm 13db....koji imaju jako slab protok vazduha tako da temperature nece biti ocekivano nize...
2.Najbolji odnos (po meni) buka-performanse su CM LED ~21db 42CFM
3.Najbolje performanse imaju fan-ovi koji rade na 2000+rpm i buka im je oko 35~38db...kod nas se mogu naci primerci BiSonic ventilatora sa protokom od 65~CFM....mada ukoliko kupujete Gemin II 100% sam siguran da vase ploce imaju opciju za automatski broj obrtaja CPU i jos nekog fana...tako da buka nebi trebala da vam predstavlja problem.
P.S.Preporucujem BiSonic DC12025

Poslednja izmena:
Hladi GeminII i Nb i mem i sve ali ne u toj meri , znaci nije hladnjak za sve nego za cpu i zato ne ocekujte previse . Temp su mi sada merene pre neki dan na spiljasnjoj oko 15C u idlu mi je bila 31 C cpu i 31 ploca , a u full loadu pod orthosom je bila 59C a ploca 39 . Sa tim temperaturama sam ja prezadovoljan ali nije isto kada je napolju 40C i 15C . Inace napon je 1.38V. A kad je napolju 40 temp u idlu je 37-39 C. Zato ja jurim neke bolje ventove . A ovi sto ja imam su neki bas no name . 150 din fan sa 4 diode :D:D:D mislim gde to ima .
Sto se tice tih bi sonic ventova gde se to moze naci i po kojoj ceni ?

Danas Toza ( hvala mu ) ubaci i u moju masinu Gemini .
Rekoh da smanjim buku u kucistu kad ono ispade da je buku proizvodio ne box cooler vec vent. koji izbacuje topao vazdug iz kucista .
Inace taj vent je CM 120 mm .
Moze li mi neko reci konkretan model nekog vent-a od 120 mm da stavim na sine na Geminiju a da iskljucim ovaj vent pozadi na kucistu i da otvorim stranicu ?

Moze cooler ne samo koji ima kod nas vec u inostranstvu ,mogu da ga dobavim brzo i bez prob.
Ne kontam se u coolere bash nista :wall:

Dobro bre Manca ajde mi objasni zasto je toliko bitno da li je neko koristio te ventove bas na GeminII, ko da nije mogao da ih koristi u druge svrhe ?
Imate temu o 12-ticama ne vidim zasto treba neki poseban za GeminII.
Ja cu sutra da narucim jedan Noctua pa cu da javim utiske kad stigne.

Pa bitno mi je za GeminII cisto da bi uporedio temperature na konkretnim primerima i da vidim sta i koliko dobijam . Naravno da svako ko ima neka pozitivna iskustva sa 12ticama neka kaze . A cim budes testirao malo Noctua vent javi rezultate da vidimo vredi li tih 1000+ din (mada iskreno mislim da je to ipak previse) .

Ma cena i nije problem ako cooler stvarno radi svoj posao onako kako je deklarisano na papiru.Ne kupuje se cooler svaki dan .
Znaci 2 takva coolera Noctua bi bili ultra tihi jer vidim da je jedan od njih na svega 800 rpm i oko 8 decibela ...uz otvoreno kuciste valjda ce da se 'ladi kako valja :crash:

Poslednja izmena:
Sa otvorenim kucistem situacija je obicno suprotna ako nemas dobru promaju. Zato sam prosle godine izricito trazio neko kuciste koje ima 12-icu napred i pozadi u vuce + napajanje isto tera malo vazduna napolje a jos jedna 12-ica ide direktno na graficku i chiepset. Imam vece temperature sa otvorenim kucistem.

Meni je napred neki manji cooler koji uvlaci vazduh i hladi HDD a pozadi je ovaj 120 CM .
Mislis da je bolje da ostavim zatvoreno kuciste i da stavim jedan NOCTUA na Gemini a jedan umesto ovog CM kojeg sada imam pozadi ?
Koliko sam procitao ,vent pozadi nije potrebno da ima veliki broj rpm ,a nije potrebno ni na Geminiju neki sa vecim rpm ?

Pravilo je da nema pravila i od mnogo faktora zavisi konacna temp u kucistu. Temp sobe, provetrenost, hladjenje u kucistu, promaja etc. Probaj jedno, drugo, tece i to je to. Meni je bolje sa zatvorenim kucistem i promajom u njemu, cak se zavesa njise od ventilatora koji izduvava vazduh, heh, ali nije glasno a koristim Chieftecove 12-ice. Mada sam nasao neki review Gemini II sa Noctua ventilatorima i nisu bili najefikasniji mada su bili najtisi... Kada sam za kompom ili imam slusalice ili ide neka muzika, a ako pustim film ili igram igricu onda ventilatore ni ne primetis. Ja bih performansama dao vece znacenje nego li tisini, zato sto hocu sto veci OC. Moj buraz recimo za studio trazi sto tise tako da ne juri extra OC vec tisinu.

Pa za extremni oc sigurno neces hladiti vazduhom. Treba napomenuti da buka racunara zavisi od najbucnije komponente! Meni je nivo buke veoma znacajan. Savrseno sam zadovoljan trenutnim stanjem, skoro da se ne cuje uopste. Imam 2x12 cm iz CM Stacker-a, ne znam im karakteristike, ali su jezivo tihe, mada airflow nije spektakularan, a pozadi cm silent 8cu, crnu.

A vent na napajanju ?
Meni je na centurion kucistu mislim coolermaster napajanje i izgleda da taj njegov vent pravi najvecu buku...a ja pomislio da je 12-ica pozadi :wall:

Meni nije toliko bitna buka .... imam jos brdo ventova u kucistu , ali su mi bitne performanse tj. to mi je najbitnije . Ne mora da bude tih vent samo da ima dobar protok vazduha .

Ja imam 12-icu napred, duva u HDD, 12-icu pozadi, izvlaci vazduh, pa 12-icu sa strane, duva u graficku i 12-icu u napajanju , izvlaci napolje. Uskoro jos 2x12cm, duva u Gemini II, heh.

Moze se napraviti jako tiha masina sa 12-cama :) Ja ih imam samo 7 komada+1 u napajanju, sve CM FAN-ovi na 600 rpm-a i milina za usi, masina k'o da ne radi, jedino se cuju hardovi dok drljaju :type: :trust:
:wave:

Nazad
Vrh Dno