Šta je novo?

Kakav je Gemini II

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
u odnosu na zalman 9700led, tt big typhoon VX

Prva Cooler Master 12 plava led radi jako tiho i bio sam zadovoljan odlicna je. Onda mi je dosadila pa sam kupio 2 iste takve samo zelene i to u dve razlicite radnje. One proizvode tako odvratan zvuk sa nekim vibracijama da sam imao utisak kao da radi usisivac negde u daljini i plus se periodicno pojacava i stisava, uzas. Toliko sam se iznervirao da sam ih bacio u kantu istog dana kad sam ih kupio i vtatio stari plavi i Antec. Noctua je najbolja od svih ovih ja cekam jos jednu.

Misko jel mozes da das link za test tih kulera u zavisnosti od prepreke jer imam utisak da Noctuama dosta smeta ono sace na zadnoj stranici kucista i da dosta jace duvaju kad nisu montirane.

Normalno da svaki ventilator duva jace kada nije montiran. I ti brze trcis bez ranca na ledjima, heh. Kao sto rekoh par postova ranije 2x Chieftec 12cm 120x120x38 rade extra sa GeminII.

Znam samo da je dosta tisa od Cooler Mastera sa led diodama i Anteca i da drasticno jace duva. SA Chiftecom nisam uporedjivao ali sam ih video i ne ostavljaju mi neki utisak kvaliteta.
Drug je imao Chiftec 9ke na kucistu koje su toliko urlale da smo morali da ih skinemo.

Ja nisam rekao da je Noctua losa, naprotiv, rekao sam da je ok, samo mnogo kosta s obzirom da nista novo ne donosi...

Sto se tice Chieftec-a, u pravu si sto se tice jednog (A to si potvdio svojim postom dolje nize i za CoolerMaster). Svi ti proizvodjaci nisu imuni na varijacije u kvalitetu (evo ja imam 4 9ke chieftec iz serije koja ima odlicne lezajeve, i koristim ih za mjenjanje shugavih TT devetki koje dolaze na SilentTower (ne Sonic Tower, vec Silent) kulerima...takodje sam probao prije neki dan Chief osmice, kojima naprotiv lezajevi zuje).

Zato nama za nase ruDAW masine jedini posao radi prosto "biranje" dobrih primjeraka 12ca, posto i tu ima varijacija (iako su trenutno dostupne veoma tihe serije Chieftec-a)...Potrosi se ogromno vrijeme, ali se zato odradi odlican posao :)

A sto se tice onog "jace duva, slabije duva" , to nije nikakva mjerilo stanja stvari...Samo strogo kontrolisani uslovi (strogo kontrolisane temperature, broj obrtaja) i komparativno trenutno poredjenje (imas sve vrste kulera na hrpi, pa ih mijenjas i trenutno biljezis izmjene u temperaturi, buci), kao i mjerni instrumenti (mi smo imali sve, osim pravog brzinomjera rpm-a...mjerili smo rpm preko ugradjenih rpm brojaca u kulerima).

Poslednja izmena:
Naravoucenije, kada nadjes dobar kuler kupi odma jos iz iste serije, makar i za rezervu.
Ono sto mene zanima je koliko im se smanji protok vazduha kada se montiraju iza resetki kucista u obliku saca ili kvadrata? Imam utisak da bi bilo dosta bolje da je tu neki gril. Kod mene nekako kada su montirani duvaju vise sa strane spolja nego pravo iza kucista zato sto vazduh nailazi na prepreku od resetki.

Nesto gledam po netu ovaj cooler Enzotech Ultra-X ima najbolje performanse od Super coolera tipa Zalman, TT, itd, Da li on moze da se kupi u srbiji i da li je on ustvari najbolji?

Nesto gledam po netu ovaj cooler Enzotech Ultra-X ima najbolje performanse od Super coolera tipa Zalman, TT, itd, Da li on moze da se kupi u srbiji i da li je on ustvari najbolji?
Uvek je diskutabilno koji je tacno najbolji (osima ukoliko nije i neki Thermalright u jednacini :smoke: )... a sto se tice prvog dela tvog pitanja - ne moze se naci u Srbiji u regularnoj prodaji.
Naravno.

Koji Thermalright - Ultra-120... ili Ultra-120 eXtreme? :smoke:
Jer od ovog potonjeg niceg boljeg nema, u krugu od 5 stepeni...

Poslednja izmena:
Nema da se uzme kod nas,a najbolji je kuler na svetu tako da je bolji dovoljno u svakom sl,jedino shto mislim da mu je i cena nekih 70 evra ako me secanje sluzi shto je stvarno mnooogo...:wave:
Lose te sluzi, ili je pojeftinio - 54€ u HPM-u ;)

Poslednja izmena:
Mislim da se plaća još i dostava na adresu, to je u Nemačkoj od 5-10 evra kako gde.

Pasta je coolermaster koja ima da se kupi pojedinacno

Ako je to ona ista koju sam ja dobio uz Susurra onda je pomozi bože. Ono je bilo gusto ko žvaka. Stavlja se samo ko zrno pirinča na sred procesora, a pritisak obavi ostalo. Kada pogledaš posle nekog vremena, podigneš cooler, a ono ostala pasta u debljini skoro 1mm. Skinem to, stavim belu pastu što je došla uz prastari Spire, temperatura čak i malo niža.

Ako si pri parama kupi Arctic Silver 5 za 500din. Rešava problem na duže staze.

Ako je to ona ista koju sam ja dobio uz Susurra onda je pomozi bože. Ono je bilo gusto ko žvaka. Stavlja se samo ko zrno pirinča na sred procesora, a pritisak obavi ostalo. Kada pogledaš posle nekog vremena, podigneš cooler, a ono ostala pasta u debljini skoro 1mm. Skinem to, stavim belu pastu što je došla uz prastari Spire, temperatura čak i malo niža.

Ako si pri parama kupi Arctic Silver 5 za 500din. Rešava problem na duže staze.

stavio sam ponovo coolermaster pastu, ovaj put kako treba i temperature su se smanjile podosta. sa box kulerom idle temperatura na 3,4ghz je bila 55C, sada je 51C, dok na defaultu je bila 49, a sada bi bila (nisam jos probao na defaultu) 43C

Vrh Dno