Šta je novo?

Kakav je Gemini II

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
u odnosu na zalman 9700led, tt big typhoon VX

Nista sto nije istina :)

Lose su uradjeni oni delovi na kucistu gde upadaju "limcici" od karti... tako da nece glatko da udju, vec bas mora na silu... veeeliku silu (jednom sam tako nabio tuner, da sam pomislio da sam ga prepolovio).
Sad, citao sam da je to sasvim normalna pojava za Stacker (celu seriju, i one prethodne modele, ne samo za 830...)

Moze se napraviti jako tiha masina sa 12-cama :) Ja ih imam samo 7 komada+1 u napajanju, sve CM FAN-ovi na 600 rpm-a i milina za usi, masina k'o da ne radi, jedino se cuju hardovi dok drljaju :type: :trust:
:wave:
ista prica, 8x12 + 1x20 ... i od svega toga jedino se cuje mala zujalica 4x4 na chipsetu :)

Odlicna je Noctua 12 na 1200, nije necujna ali proizvodi prijatan zvuk bez vibracija i zavijanja kakav proizvode Cooler Master LED 12. Duva ko blesava a zvuk je vise strujanje vazduha. Ko hoce moze uz pomoc adaptera da smanji na 800 kada je besumna. Moja preporuka, bice dobra i za Gemin II. ;)

BiSonic imate u DESK-u...475din...max rpm 2000,max airflow ~65CFM...odlicni su.
A da kad ste vec poceli da se hvalite ko kolko ima venta ajde i ja da nabrojim...
1x120 mm CM Transparent Blue napred (ispod optike), 1x80 mm CM Led blue (ispred HDD-a)
2x120mm CM Led Blue (sa strane,duvaju u grafu i plocu) ,2x120 mm BiSonic (na Gemincini:p),1x120mm CM Led Blue (pozadi izbacuje vazduh) i jedna 120-ica u iGreen-u...
E sad imam jedan screen al tad mi je bila loshe stavljena pasta pa su mi temp. na jezgrima bile malko vise razlicite ali bacite pogled...
Znaci pustio sam BiSonic-e da "duvaju max" i sobna mi je bila ~22 (klima)...
Temp1 - AMD X2 core 0
Temp2 - ASUS Mobo
HDD - WD 250GB
Core - AMD X2 Core 1
Znaci sve na Stock (2.2GHz,Mem 400MHz,HT 1GHz).Kuciste otvoreno:wave::bottle::guitar:

Prilozi

• BiSonic 1.jpg
    BiSonic 1.jpg
    191.6 KB · Pregleda: 96
  • IDLE Temperatura.jpg
    IDLE Temperatura.jpg
    48.4 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Radim na tome...:D
Kad bi samo mogao da budes blizu mog kompa promenio bi misljenje....uopste nije bucan...,)

Poslednja izmena:
po yoti-evoj (hvala) preporuci nabavih geminiII za mali home-server.
c2d e6550 radi na defaultu i namesten je da ukljucuje jedna noctua-u 12cm tek kad CPU predje preko 40 stepeni. to se, naravno, desava samo prilikom nekih kompajliranja, a i tada noctua radi na ~750rpm.

extra cooler, posebno sto mi je 99.9% vremena u potpunosti pasivan :D

Sta bolje hladi Thermalright Ultra 120 Extreme ili Gigabyte 3D Galaxy II?
Thermalrigh naravno, josh kad mu stavish SilenX 120mm Blue LED 1400RPM, 72CFM protok, 14dB hladi kao sam djavo, najbolji kuler na svetu ubedljivo..naravno to je malo skuplja investicija ali vredi svaki cent i od toga nema bolje..

SilenX je jako daleko od najboljeg fan-a na svetu, po izgledu i specifikacijama jeste i to ubedljivo ali u realnom radu se pokazalo koliko su ga umastili u specifikacijama, cak su toliko daleko otisli da su na nekim forumima banovani useri (i to CEO Silen-a koliko mi se cini) jer su prosipali neke price (za malu decu), sve u svemu ima mnogo boljih resenja od Silen-a.

Poslednja izmena:
SilenX je jako daleko od najboljeg fan-a na svetu, po izgledu i specifikacijama jeste i to ubedljivo ali u realnom radu se pokazalo koliko su ga umastili u specifikacijama, cak su toliko daleko otisli da su na nekim forumima banovani useri (i to CEO Silen-a koliko mi se cini) jer su prosipali neke price (za malu decu), sve u svemu ima mnogo boljih resenja od Silen-a.
Tacno tako. A sto se buke tice, imali su neka svoja merenja, koja su daleko od standardizovanog (sa metra udaljenosti)... pa su na testovima po sajtovima prolazili katastrofalno, tipa deklarisano na 14dBA, oni izmere ~30dBA...

Inace, da... izgled i specifikacije - vrhunski. U praksi - daleko od toga...

Tacno tako. A sto se buke tice, imali su neka svoja merenja, koja su daleko od standardizovanog (sa metra udaljenosti)... pa su na testovima po sajtovima prolazili katastrofalno, tipa deklarisano na 14dBA, oni izmere ~30dBA...

Inace, da... izgled i specifikacije - vrhunski. U praksi - daleko od toga...

Isti slucaj i za Noctua ventove...Barem za primjerke koje smo mi imali na testu (niti su tishi, niti efikasnije hlade na istom rpmu u odnosu na chieftec ventove).

Isti slucaj i za Noctua ventove...Barem za primjerke koje smo mi imali na testu (niti su tishi, niti efikasnije hlade na istom rpmu u odnosu na chieftec ventove).
OK, ali ne verujem da Noctua toliko laze za buku kao sto je slucaj sa SilenX-om... mislim, ovo su drasticne razlike, a same deklaracije su im da covek (po standarnim merilima) pomisli da su san snova, i da je uopste ludost uzeti bilo sta osim njihovih ventilatora...

Video sam neke Chieftec 12-ice 120x120x38mm znaci deblje od standardnih i pise da su 2000rpm i 30dB. Koliko se cuje tih 30dB? "Obicne" Cieftec 12-ice su 25mm, 1600rpm i 22dB, makar tako pise.

hteo sam da kazem da je Ultra120 sa tim fanom najbolji vazdushni kuler na svetu, a ne da je SilenX najbolji fan/kuler na svetu :)

OK, ali ne verujem da Noctua toliko laze za buku kao sto je slucaj sa SilenX-om... mislim, ovo su drasticne razlike, a same deklaracije su im da covek (po standarnim merilima) pomisli da su san snova, i da je uopste ludost uzeti bilo sta osim njihovih ventilatora...

Da, da...u pravu si...toliko drasticno nije :) ...

Sto se tice Noctua, hajde sve ono oko dizajna samih krilaca (mada ne kontam kako su dozvolili da smanje ukupan precnik venta...tacno se vidi da postoji ogroman medju prostor izmedju spoljnog dijela i venta koji je ostao ne iskoriscen), ali kada sam cuo da na oba venta (i 800 i 1200rpm) motor i lezajevi zuzuckaju (nije to bog zna sta, ali recimo chieftec ventovi se uopste ne cuju). I uz sve to, chieftec hladi za 1 stepen bolje (ok, moze se pripisati nekalibrisanim rpm brojacima, ali je sve ostalo, spoljne temperature, konstantna opterecenja strogo kontrolisano), sto u najgorem slucaju znaci da hlade identicno, a razlika u cijeni duplo.

Drugim rjecima, Noktua je ok kuler, samo ne vrijedi te pare (doduse uz njega se dobija i set gumiranih absorbera koji su ok).

Ok, niko ne znam kakvi su Chief 12-ice od 38mm. Kupio sam ih i mogu reci da su prilicno ok, nema neke buke koja smeta a duvaju k'o ludi. Sada ide najbolji deo, po Nisu su iglavnom 850-900din a ja ih nadjoh u Samsung IT Plazi za 230kinte?!? Samo dva ostala i ok su, a oni misle da je gresk au ceni jer je 120x120x25mm 450kinte a ovaj 120x120x38mm samo 230din. Samo jos TT Armor Jr da stigne i eto ih na GeminII. Probao sam ih i zadovoljan sam ;)

Jos jedna stvar koju treba napoenuti je a to je kako se fan snalazi kad ima prepreku (rebra hladnjaka) neki su opaki igraci kad su na otvorenom i kao takvi su xtra za kuciste, medjutim kad se stave na telo cooler-a postoju jako slabi da ne kazem ispod prosecni, ima na xtremu detaljnih testova

Jos jedna stvar koju treba napoenuti je a to je kako se fan snalazi kad ima prepreku (rebra hladnjaka) neki su opaki igraci kad su na otvorenom i kao takvi su xtra za kuciste, medjutim kad se stave na telo cooler-a postoju jako slabi da ne kazem ispod prosecni, ima na xtremu detaljnih testova

Baš tako, to niko ne spominje. GeminII je super kuler, ali bilo koji vent da mu stavite neće biti tih (relativno). Jednostavno ima gusta "rebra" + dijagonalne "ukrućivače :p:d" . Probao sam to da rešim ubacivanjem rasponki između ventova i samog tela kulera, ali nisam imao odgovarajući materijal, pa sam odustao. Drugo rešenje je bilo kačenje venta na bočnu stranicu, ali bio je odvojen 3-4 cm od stranice i to je bilo ok. Sada ga vozim bez ventova, imam samo jednu 9-ku sa regulacijom koja duva odozgo preko mosfeta, a ujedno hladi i CPU. Temp sa OC CPUom (3.0GHz --> 3.6GHz) je u idle ~42°C, a mosfeti ~45°C i to na minimumu obrtaja 9ke. Opterećen ne znam tačno, ali mosfeti ne prelaze 62°C (za CPU još manje).

Poz

Taj prostor izmedju spoljnog dela i venta je namerno tu da bi smanjio buku jer kad bi krilce prolazilo jako blizu nastajao bi sum.

Ma hajde molim te...Kako objasnjavas onda to da je Noktua jednako bucna kao i jeftini chieftec, cak i nesto malo bucnija na istom rpmu? I subjektivna i tehnika mjernog mikrofona je koristena (a sve smo testirali u 3 nocu, uslovi kao u gluvoj sobi...jos samo sto nismo otisli u studio u pravu gluvu sobu, ali to bi bilo pretjerivanje i zakeranje, uslovi su bili isti).

Marketing je cudo! I mi smo uzeli doticne kulere nadajuci se nesto boljim performansama...ali nazalost egzaktna mjerenja pokazuju nesto sasvim drugo (cist marketing sto se tice specifikacija). Nama nije problem u masine ubaciti i dvanaestice od 20€ komad (jer masine kostaju preko 1000 eura minimum...u neke smo vec ubacili recimo HR07 kulere za memorije, koje kostaju 25 eura komad, jer zaista rade posao), ali cemu to kad dobijas kontra efekte a dajes vise love???

Znam samo da je dosta tisa od Cooler Mastera sa led diodama i Anteca i da drasticno jace duva. SA Chiftecom nisam uporedjivao ali sam ih video i ne ostavljaju mi neki utisak kvaliteta.
Drug je imao Chiftec 9ke na kucistu koje su toliko urlale da smo morali da ih skinemo.

Znam samo da je dosta tisa od Cooler Mastera sa led diodama i Anteca i da drasticno jace duva. SA Chiftecom nisam uporedjivao ali sam ih video i ne ostavljaju mi neki utisak kvaliteta.
Drug je imao Chiftec 9ke na kucistu koje su toliko urlale da smo morali da ih skinemo.

Da, verovatno je imao 9tke deklarisane na 34db, jos uvek ih ima u prodaji....

Meni su cm led 12ce okej po pitanju buke, sve ispod toga je odlicno! Ako su tise od cm leda onda extra, ali interesuje me poredjenje sa ovim mojim 12camca iz cm stackera, one su deklarisane na 13 db ako se ne varam...

Vrh Dno