ista prica, 8x12 + 1x20 ... i od svega toga jedino se cuje mala zujalica 4x4 na chipsetuMoze se napraviti jako tiha masina sa 12-camaJa ih imam samo 7 komada+1 u napajanju, sve CM FAN-ovi na 600 rpm-a i milina za usi, masina k'o da ne radi, jedino se cuju hardovi dok drljaju :type: :trust:
:wave:
Thermalrigh naravno, josh kad mu stavish SilenX 120mm Blue LED 1400RPM, 72CFM protok, 14dB hladi kao sam djavo, najbolji kuler na svetu ubedljivo..naravno to je malo skuplja investicija ali vredi svaki cent i od toga nema bolje..Sta bolje hladi Thermalright Ultra 120 Extreme ili Gigabyte 3D Galaxy II?
Tacno tako. A sto se buke tice, imali su neka svoja merenja, koja su daleko od standardizovanog (sa metra udaljenosti)... pa su na testovima po sajtovima prolazili katastrofalno, tipa deklarisano na 14dBA, oni izmere ~30dBA...SilenX je jako daleko od najboljeg fan-a na svetu, po izgledu i specifikacijama jeste i to ubedljivo ali u realnom radu se pokazalo koliko su ga umastili u specifikacijama, cak su toliko daleko otisli da su na nekim forumima banovani useri (i to CEO Silen-a koliko mi se cini) jer su prosipali neke price (za malu decu), sve u svemu ima mnogo boljih resenja od Silen-a.
Tacno tako. A sto se buke tice, imali su neka svoja merenja, koja su daleko od standardizovanog (sa metra udaljenosti)... pa su na testovima po sajtovima prolazili katastrofalno, tipa deklarisano na 14dBA, oni izmere ~30dBA...
Inace, da... izgled i specifikacije - vrhunski. U praksi - daleko od toga...
OK, ali ne verujem da Noctua toliko laze za buku kao sto je slucaj sa SilenX-om... mislim, ovo su drasticne razlike, a same deklaracije su im da covek (po standarnim merilima) pomisli da su san snova, i da je uopste ludost uzeti bilo sta osim njihovih ventilatora...Isti slucaj i za Noctua ventove...Barem za primjerke koje smo mi imali na testu (niti su tishi, niti efikasnije hlade na istom rpmu u odnosu na chieftec ventove).
OK, ali ne verujem da Noctua toliko laze za buku kao sto je slucaj sa SilenX-om... mislim, ovo su drasticne razlike, a same deklaracije su im da covek (po standarnim merilima) pomisli da su san snova, i da je uopste ludost uzeti bilo sta osim njihovih ventilatora...
Jos jedna stvar koju treba napoenuti je a to je kako se fan snalazi kad ima prepreku (rebra hladnjaka) neki su opaki igraci kad su na otvorenom i kao takvi su xtra za kuciste, medjutim kad se stave na telo cooler-a postoju jako slabi da ne kazem ispod prosecni, ima na xtremu detaljnih testova
Taj prostor izmedju spoljnog dela i venta je namerno tu da bi smanjio buku jer kad bi krilce prolazilo jako blizu nastajao bi sum.
Znam samo da je dosta tisa od Cooler Mastera sa led diodama i Anteca i da drasticno jace duva. SA Chiftecom nisam uporedjivao ali sam ih video i ne ostavljaju mi neki utisak kvaliteta.
Drug je imao Chiftec 9ke na kucistu koje su toliko urlale da smo morali da ih skinemo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari