Šta je novo?

Kakav je Gemini II

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
u odnosu na zalman 9700led, tt big typhoon VX

Danas sam gupio gemin II i kad sam ga izvadio uchinio mi se ogroman, ali ne toliko tezak koliko svi prichaju, zapravo uopshte nema bojazni da se neshto odvali. Jedino neznam kakvog je kvaliteta pasta. Taman je stao u kuchushte, a problem mi je sto ne mogu da stavim one shine, pa cu ih morati rezati, kako bih uopste stavio kuler.
Evo je slika:

EDIT:
Prepadoh se kad sam na slici video da mi kuler lezi na grafi, ali mi se samo uchinulo, ima razmaka ~1,5 cm od grafe do kulera

Poslednja izmena:
Koji je to od 200mm, daj sliku :)
pa to je ona gore elisa od antec900 kucista :)

duschan je napisao(la):
Taman je stao u kuchushte, a problem mi je sto ne mogu da stavim one shine, pa cu ih morati rezati, kako bih uopste stavio kuler.
a nisi mogao da ga stavis horizontalno kao sto bi trebalo da se stavi?

Super, samo sto su mi rupe na plochi okrenute u ovaj polozaj, inache bi ga ja okrenuo kako treba. A sto se tiche sechenja, nema tu sta puno oko tela kulera, neko imaju dve "letvice: od lima koje sluze da bi se na njega nakachio vent. Znachi nema ostecenja samog kulera, vec tih dveju letvica, koje se nashrafe u one chetri rupe koje se vide na kuleru, pa preko tih letvica idu fanovi, oni koji imaju kuler znace o chemu pricham.:D

Ma imam ja taj cooler sto se secenja tice jasno mi je o cemu pricas, ali mi nikako nije jasan onaj prvi deo sa okretanjem rupa! Rupe se nalaze u temenima kvadrata tako da cooler mozes okrenes kako oces.

Gledaj sad:

Ove letvice dolaze na one 4 rupe na kuleru, pa na te letvice se nasharafi vent. U zavisnosti kako ih okrenesh (prema spolja ili unutra) zavisi koji cesh vent staviti. A one su josh duze od kulera, kako bi po njima mogli da klize ventovi. E pa ja cu da ih prerezem na duzinu samog gemina, i to je to, nista strasno.

Poslednja izmena:
ahaaa, *** meni u glavi sve vreme da imas s775 :) ... ma mora da postoji neki nacin, valjda ima neko ovde sa s754 da da par hintova pre nego sto uzmes bonsek u ruke :D

Nesto sam kontao da stavim dve dvanaestice na shine, pa da te shine prichvrstim na kuchishte (nekako). Ili da napravim sam neke limice pa da na njih stavim jednu 12-ku, samo sto bi onda morao koristiti gumene podloshke za limice, ili one plastichne sto ostanu od s775, da ne bi izgrebao onaj okvir od gemina. Sta mislish sta je bolje, jer se meni vishe svidja ovo sa limicima.

Mislis Typhoon? :) (GeminII je tu odavno)

Nije, jos uvek je na pozajmici... do kada - videcemo :)

Znam da je bilo 1000 puta rasprave o tome koji je najbolji fan za geminII ali ako neko moze da mi kaze ... ne mora da se ponavlja , moze i na pm. i koliko mogu da doprinesu dobri ventovi u odnosu na lose ?

mislim da je u pitanju booka samo, mada u neki stepen razlike jeste bolji neki BOLJI ventilator,... a to ako uzmem u obzir da isti cooler moze i bez ventilatora onda i najmanji protok vazduha kroz isti dovesce do spustanja temperature,... e sada uzmes sto bolji ventilator radi booke i naravno veceg protoka radi manje temperature,...

2 x Xilence 12cm (noću rade na 7v zbog spavanja). Ok su, ali ne rade na deklarisanih 1400rpm već na ~ 1100-1200rpm, što i nije problem...
Stvarno su tihi, "buku" pravi jedino strujanje vazduha preko grill-a (ne bi bilo loše nekako odvojiti ventove od tela kulera).

Zna li neko gde se u NSu može kupiti Thermaltake 12-ica blue led sa regulacijom? Imam već jednu, ali bih hteo da ih uparim zajedno.
U MB Soft-u gde sam je kupio ih više nema.

Poz

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Postoji li nacin da se oba ventilatora povezu da ih ploca ocitava kao jedan? I zasto ste pominjali problem sa nakacivanjem na s754?

Sto se tice tog povezivanja ventilatora, moguce je. Pazi sad:
Prvo morash sa jednog venta da skinesh onaj prikljuchak, tj da ogolish zice. Pa onda spojish crnu sa crnom onog drugog venta, kao i crvenu sa crvenom, a zutu mozesh da odsechesh, i sve to utaknesh na plochu, ali pod uslovom da su ti ventovi isti, jer u suprotnom ne bi dobio ista ochitavanja. Smisao toga sto sam napisao je da je vent na naponu izmedju crne i crvene zice a zuta mu sluzi kao merach brzine. Pa bi ti onda spojio dva venta paralelno, odnosno bili bi na istom naponu, a ochitavanja brzine bi se uzimala samo sa jednog (posto su identicni nije bitno sa kojeg jer se okrecu istom brzinom). Tako npr. kad smanjish broj obrtaja jednom, smanjice se i drugom, odnosno njih dvojica bi se ponashali isto.
A sto se tiche s754 fazon je u tome sto je soket kod nekih plocha okrenut za 90 stepeni, pa posto s754 ima samo dve rupe za srafove , nemozesh okretati gemin. Al nemoj da brinesh

Video sam neke Chief 12-ice koje na pola kabla imaju konektore za plocu a na kraju 4-pinske molexe. Ako te stavim hoce li ploca samo regulisati napone a oni ce vuci struju direktno iz napajanja ili ce opet sve ici iz ploce?

Trebali bi da ocitavaju . Ja imam takav chieftec i kada je prikljucen onim prikljuckom za fan na ploci ocitava mi br. obrtaja . Trebalo bi to da radi tako .

Nazad
Vrh Dno