Šta je novo?

Kakav je Gemini II

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
u odnosu na zalman 9700led, tt big typhoon VX

meni se jako svidza Gemini II i recimo na njega staviti ova dva silent wheela,... ako je u rangu sa tt big typhoonom, zalmanom 9700, onda je extra cool

geminem je odlican, po mom misljenju najvise ga vadi sto se moze lepo zasafiti na plocu pritisak je sasvim dovoljan (ploca se lepo izoblici sa druge strane kad stegnete na max) sa istim fanovima vs. TT BT vx gemin je bolji nekih 7-8C u load-u sto je opako dobro (racunajte da bi bio 3-4C bolji da i TT BT vx moze tako da se montira na plocu), testirao sam ih polirane i jedan i drugi. jos jedan plus za gemina je sto ladi i okolne komponente.

Prilozi

• untitled2jv5.jpg
    untitled2jv5.jpg
    207 KB · Pregleda: 313
Poslednja izmena od urednika:
Misko, reci mi samo da su to ona dva nandzarasta TT-a ;)

Recimo da kod nas ne mozes bolji cooler da capis.
To je istina... jer je trenutno izbor katastrofalan.

Mada, sto se samih performansi tice, po testovima po extreme-u i slicnim forumima, Infinity nije nista losiji, naprotiv. Cak bi trebalo da je i bolji, kada se i njemu uradi pressure mount sistem (onaj Intel LGA775 sistem kacenja nije bas najsjajnije resenje). A i stave dva ventilatora.
Ono u cemu je GeminII u ociglednoj prednosti je hladjenje raznih elemenata ploce...

Poslednja izmena:
A koja mu je uopste cena kod nas? Tacna cifra... i gde ima?
Sad bio na Deskovom sajtu, oni rade CM program, medjutim, tamo ga nema nigde...

Pa u DESKU je bio, pre par dana kada sam ja gledao, 33-34€...
Sa' ću i ja da bacim pogled na cenovnik...

EDIT: evo ga link...
I nije 3x€ već 3xxx Dinara...

Poslednja izmena:
Evo na max oba fan-a 2k obrtaja 1.4 u biosu, 3.4ghz proc, blago otvorena terasa u sobi mozda ~19C, cooler je opak :-devil-: :

Prilozi

• geminzx4.jpg
    geminzx4.jpg
    132.1 KB · Pregleda: 251
s939&Gemini2

temp u sobi 26°C
kuciste kinez,midi...napred jedna 120@1000rpm,pozadi 80@7v
gemini2 sa 2x120@1200rpm(xilence)
venice 3000+@2612MHz 1,4v

idle

load

(slika u attachu)

kod iste ovakve postavke kulera na abitu Quadgt u lcx-u,posto se fanovi nalaze na nekom klizacu na gornjoj strani geminija i moze im se podesavati polozaj,zavisi koji je potreban...elem,hteo sam da oba kulera pomerim ka zadnjoj strani kucista,gde se nalazi jos jedna 12-ca koja izbacuje vazduh napolje, i da pritom jedan fan hladi naponsku i kuler koji smo pravili na njoj,i ono sto je zbunjujuce je da su temp bile losije na naponskoj za 7-8 stepeni tako postavljeni,kao da dolazi do nekog zagusenja ili protoka vazduha :trust:

da pojasnim,evo slike sa dfi,obratite paznju na plavu strelicu,ista postavka je bila i na quadgt :)

:wave:

Prilozi

• screenshot002wk0.png
    screenshot002wk0.png
    488.8 KB · Pregleda: 104
@staxm
fanovi su na 12v tj. rade punom brzinom? kolika je buka? Kakvi su rezultati sa oborenim rpm-omom fanova

iseci stranicu na tom kucistu, gemini dodje maltene do nje...

@staxm
fanovi su na 12v tj. rade punom brzinom? kolika je buka? Kakvi su rezultati sa oborenim rpm-omom fanova

iseci stranicu na tom kucistu, gemini dodje maltene do nje...

fan vezan na cpu je u smartfan rezimu,vrti se od 600-1250,ovaj drugi je na 12v i vrte se na 1250rpm i on ne moze da se kontrolise iz biosa i on mi duva tacno na memoriju,koja se na ovoj ploci greje ekstra,verovatno zato sto je integrusa,pa je ovaj lepo hladi ;)

u celom sistemu se najvise cuje fan LC-a koji ce morati na 7v :D

Ne deluju ti lose ti fanovi, onako na prvi pogled... odlican CFM, slidan broj obrtaja, navodno malo buke. Mada, da je to stvarno tako, daje li to 20-ak dBA ili je ipak vise?

BTW, cisto da se zna, bolje temperature imam (odnosno, imao sam :)) sa Typhoon-om na tom istom procesoru sa vecim naponom (1.54V) i vecim klokom (2.8GHz), pri slicnim ambijentalnim uslovima... 50 stepeni je bio max. Mada, mislim da ipak ne moze da se poredi, ma kako slicni bili uslovi.

Poslednja izmena:
Ne deluju ti lose ti fanovi, onako na prvi pogled... odlican CFM, slidan broj obrtaja, navodno malo buke. Mada, da je to stvarno tako, daje li to 20-ak dBA ili je ipak vise?

BTW, cisto da se zna, bolje temperature imam (odnosno, imao sam :)) sa Typhoon-om na tom istom procesoru sa vecim naponom (1.54V) i vecim klokom (2.8GHz), pri slicnim ambijentalnim uslovima... 50 stepeni je bio max. Mada, mislim da ipak ne moze da se poredi, ma kako slicni bili uslovi.

kolko se i ja secam na ultri je meni bilo, sa istim procom i istom voltazom,ispod ovih 46°C sa TT BT
nemam skrinove pri ruci,al cu proveriti
sto se tice fanova,meni su ok....manje od 300din kom,vrte se na 1250max i tisi su od fan na LC-u

Poslednja izmena:
Shteta shto nisi uzeo red wing seriju samo...lepshe izgledaju ;)

Da li je neophodno skidati plocu kako bi se montirao geminii?

Mozes li biti malo precizniji ?
Zanima me za AM2 platformu.
Hvala.
Gledajucji slike cini mi se da na podnozju ima duple srafove jedni koji se srafe na plocu i ne skidaju se ,a na te srafove posle toga idu jos jedni srafovi kojima se vezuje sam geminii, tako da u slucaju ponovnog skidanja coolera dovoljno je odsrafiti srafove i skinuti geminii ne mora se vaditi ploca.
Mislim da je na to mislio Misko.
P.s. najverovatnije cju uzeti Geminii ovih dana, zamenicju moj odlicni TT ST,bicje mi zao:p
P.S. @ Misko aj molim te izmeri visinu Geminiija sve sa fanovima od podnozja ploce, da znam da li cje stati u kucjiste.
Hvala unapred:wave:

Poslednja izmena:
Mozes li biti malo precizniji ?
Zanima me za AM2 platformu.
Hvala.

za amd platformu je tek laganica, dobices backplate uz cooler odes u gvozdjaru kupis safove 4mm i 8 matica, stavis safove od dole preko back-a i stegnes ga maticom od gore gde je proc, amd ima 4 rupe znaci tu odose 4 matice onda non stop vire safovi posle stavis cooler i dotegnes sa preostala 4 safa, kad skines opet skidas samo te 4 matice a plocu ne moras da cupas iz kuce ako je velika.

P.s. najverovatnije cju uzeti Geminii ovih dana, zamenicju moj odlicni TT ST,bicje mi zao:p
P.S. @ Misko aj molim te izmeri visinu Geminiija sve sa fanovima od podnozja ploce, da znam da li cje stati u kucjiste.
Hvala unapred:wave:

Ma ne menjaj TT-a dobices plafon 2-3C ako ih dobijes uopste. ispoliraj samo TT_a stegni ga na mrtvo i bice xtra. Visok je tj. nizak 12cm, (otprilike je u visini sa grafickom sa sve fanovima tako da staje na keca u bilo koje kuciste)

Ma ne menjaj TT-a dobices plafon 2-3C ako ih dobijes uopste. ispoliraj samo TT_a stegni ga na mrtvo i bice xtra. Visok je tj. nizak 12cm, (otprilike je u visini sa grafickom sa sve fanovima tako da staje na keca u bilo koje kuciste)
Pa znam da ne bih dobio neke spec performanse nego mi je u kucjistu pakao i kad opteretim procesor nekim programom ili igrom napajanje[verovatno je termostat na nekih 50-60C]pocne da huci ko ludo,mislim da se tada njegov vent okrecje na 2500-3000rpm-a .Tako da sam mislio da bih sa geminiijem mogao da poboljsam sto hladjenje proca sto hldacjenje okolnih komponenti i time poboljsao strujanje vazduha u celom kucjistu a najpre pored napajanja.Sta mislis o tome?

Hvala, probacu.
Evo, stoji mi sada na stolu GeminII (stigao mi je juce, cekam novi procesor u toku nedelje da ga ugradim), pa mi se cini da ne bi moglo sa srafovima od 4 mm posto su 4 mm navoji na gornjoj metalnoj plocici, pa ne bi mogao kuler da se navuce na srafove (vec da se svaki navoj navrne, sto je nemoguce).
Videcu u ponedeljak da li mogu da posluze srafovi od 3mm, ako nesto nabudzim, javicu.
Pozdrav.:wave:

Performanse Gemini II kulera uveliko zavise od kvaliteta ventilatora koje instalirate. Dva komada sam instalirao na oc Conroe platforme. Prva masina je koristila Gemini II i dva Cooler master 12cm ventilatora i performanse su mu bile losije od Scythe Infinity-ja u full load-u za tacno 5 stepeni. Druga masina je bila kombinacija Gemini II sa dva Scythe Sony-Flex 12-icama i bio je u stepen egal sa Inifitiy-jem sa razlikom da je sistem bio osetno bolje provetren sto je VEEELIKA prednost Gemini-ja. Znaci, obratite paznju na ventilatore i necete zazaliti par eura razlike.

Vrh Dno