Šta je novo?

Kakav je Gemini II

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
u odnosu na zalman 9700led, tt big typhoon VX

GeminII - super cooler.
Nasao sam ga (u NSu) kod "zvanicnog" prodavca u Hard Computersu za 2999 din :)
Uz to nabudzen TT fan 12 cm LED sa regulacijom broja obrtaja i ... milina ... samo mi HDD pravi vibracije pa mi kuciste "bruji", ali bice sredjeno.

Konacno sam instalirao GeminII. Probao sam onako kako mi je Misko rekao, izvodljivo je, naravno, ali sam se ipak odlucio za jednostavniji metod - napravio sam dovoljno veliku rupu na limu na koji se srafi ploca :d

Zadovoljan sam malom kolicinom buke koju sada imam u kucistu, a sto se temperatura tice nista jos ne znam, posto mislim da mi ploca ne ocitava dobro temperaturu, a nisam probao ovaj procesor sa starim kulerom, pa nemam ni sa cime da uporedim :wall:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=129095

Poslednja izmena:
pa oni su verovatno prethodno ustanovili da je GeminII dobar, pa su nastavili da mu traze pojacanje u vidu fanova ;) po raznim testovima (stranim i domacim) GeminII izgleda kao jedno od trenutno najboljih resenja za hladjenje procesora (i naravno okoline)...ukoliko ne mozes da nadjes Thermalright 120 Ultra Extreme ili TuniqTower 120, onda je sledece logicno resenje GeminII...

pa oni su verovatno prethodno ustanovili da je GeminII dobar, pa su nastavili da mu traze pojacanje u vidu fanova ;) po raznim testovima (stranim i domacim) GeminII izgleda kao jedno od trenutno najboljih resenja za hladjenje procesora (i naravno okoline)...ukoliko ne mozes da nadjes Thermalright 120 Ultra Extreme ili TuniqTower 120, onda je sledece logicno resenje GeminII...

pod uslovom da stane u kuciste ;)
sumnjam da bi stao u ovo moje :crash:

Ma nije Gemini 2 toliko glomazan koliko izgleda na slikama,kad ga uzmete u ruke deluje bas malo,barem meni,i podnozje mu nije toliko kabasto,staje on na vecjinu ploca.

Poslednja izmena:
Bila je na benchu vec slicna tema, konkretno se lik raspitivao bas za ga-p35-ds4 plocu!
A i licno sam video montiran GeminII na pomenutu plocu!

Prilozi

• ga-p35-ds4 with geminII.jpg
    ga-p35-ds4 with geminII.jpg
    105.2 KB · Pregleda: 244
Bila je na benchu vec slicna tema, konkretno se lik raspitivao bas za ga-p35-ds4 plocu!
A i licno sam video montiran GeminII na pomenutu plocu!

Super i hvala ... to znaci da moze i na DQ6 :banana: a sta mislis jel to bolje hladi od Zalmana 7700 Cu .. nesto nisam zadovoljan sa njim a 9700-tku ne mogu da nadjem:

Poslednja izmena:
Na DQ6 inicijalno ne može - smeta onaj najviši deo heatpipe-a (kao mali toranj).

Međutim, kako su ti "listići" samo zakačeni malim "žabicama", njih samo treba povući ka spolja (ima ih 3) i onda lagano promrdati i odvojiti od cevi. Potrebno je skinuti samo dva listića i GeminII sasvim lepo prilegne. ;)

Druga varijanta je kao na slici gore ("toranj" je iskrivljen prema kuleru i onda naleže, ali previše je sve nategnuto).

Pozdrav

Poslednja izmena:
pazi kad ladno ima jos gemina nisam ni video to ovaj mali je simpa

Vrh Dno