Šta je novo?

Kakav je Gemini II

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
u odnosu na zalman 9700led, tt big typhoon VX

Zavisi i od kucista. Kod mene nema sanse da se izvadi memorija dok su Gemin i napajanje na mestu. Posto ima malo prostora izmedju Gemina i napajanja, kad ocu da izvadim memoriju ili plocu najpre skinem napajanje.

Ovaj hladnjak me jako podseca na resetku za rostilj. Prosto bih nesto nabacio na njega da se pece :).
Gledajuci taj hladnjak i moje kuciste rekao bih da bih se namucio da izvadim/stavim disk. Je l imao neko problema sa tezinom i krivljenjem ploce? Koliko sam procitao, za LGA775 ne postoji potpora za plocu.
Poz diviner.

Koliko realno moze gemini da ohladi proc?

Trenutne temperature sa box kulerom su mi idle oko 35 do 37c, a full load max 65c.
Proc radi na 3ghz (E4300)
To ti niko sa sigurnoscju ne moze recji,jedino sto ti mogu recji da cje hladiti mnogo bolje od BOX-a.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Otprilike koliko ce biti hladniji (od do)

Jedno 10ak stepeni, a pri tom ces sa dosta bucnih 2400 rpm, da se spustis na necujnih 800-900rpm .

Ovaj hladnjak me jako podseca na resetku za rostilj. Prosto bih nesto nabacio na njega da se pece :).
Gledajuci taj hladnjak i moje kuciste rekao bih da bih se namucio da izvadim/stavim disk. Je l imao neko problema sa tezinom i krivljenjem ploce? Koliko sam procitao, za LGA775 ne postoji potpora za plocu.
Poz diviner.

Gemin je kao i vecina kulera od aluminijuma, tako da je lagan i teziste mu je recimo nize nego kod sonic towera npr, tako da manje napreze plocu. I ne treba ti potpora za plocu (sa onim metalnim samo mozes da spalis plocu time sto ces probiti izolaciju sa ostrim zavrsetcima zalemljenih komponenata). Gemin ima odlican sistem montaze sa velikim gumenim i plasticnim sajbnama, na koje dolaze takodje velike matice ,cak bih rekao da je to rjesenje bolje i mnogo fleksibilnije od nekada stvarno shugavih backplate-ova, jer bi u slucaju udarca, pada, plastika i guma apsolutno apsorbovala isti (Pertinaks je izuzetno cvrst materijal, i za neke manje potrese, pa mozda cak i padove kompa sa manjih visina, tesko da bi pukao).

El moze bez fanova da radi na Athlonu.Hteo bih nesto sto je fanless....

Izvin`te ako je vec pisalo ali me malo mrzi da trazim:d .
pod uslovom da je dobro provetreno kucjiste[ili ti je stranica skinuta],verovatno bi mogao.

Poslednja izmena:
Imam Orleans 3000+ koji je trenutno na 2.8Ghz.Smanjio bih naravno klok ako bi trebalo:d .

Sad sam gledao na netu i nema nista bez fanova, valjda ce dve 7V dnanestice da budu dovoljno tihe.

Stavi proc na 2Ghz (default je 1.8, znaci mozes i preko toga), snizi mu napon i radice pasivno hladjen (eventualno ces morati otvoriti jednu stranicu kucista)...

Moze on downvoltovan da mi radi do 2.1Ghz ali ne primecujem smanjenje temp ni na defu.Smislicu vec nesto, mogu i BigTyp da nabavim za 3k din.Onda taman da probam 3.0Ghz 24/7:d :bottle: .

Grafickoj nikako... memoriji moze malo, dok god su neki normalni moduli u pitanju (ne recimo OCZ Reaper sa onim ogromnim heatpipe-ovima), mada opet moze da se stavi/izvuce, samo malo pazljivije... a za hard vec stvarno ne znam, meni ne smeta (a i mogu sami ventilatori da se pomere na stranu, to je poenta onih sina).

Sam hladnjak dopire gotovo tačno do vertikalne ivice ploče (one koja je bliža diskovima). Tako da, ako diskovi "ne lebde" iznad ploče (gledano sa strane, bez poklopca), sve će stajati kako treba.

Sa ovakvim hladnjakom, uvek je poželjnije imati nešto krupnije kućište. A i efikasniji je. :smoke:

Pozdrav

Da li neko od vas ko ima dotican hladnjak moze da okaci slike s njim na ploci u kucistu? Jako me kopka da li smeta hardu/memoriji/grafickoj.

ja sam kacio sliku ovde
a imas i ceo tred slican ovome ovde

prilikom instalacije mora da se skida cela ploca. Isprva delje da nece da stane ali prosto neverovatno, kod mene je stalo kao da je pravljeno za moje kuciste i plocu..u mm.
Kod mene recimo ako ga zarotiram za 90 stepeni, smeta hardovima, udara u ventilator itd.

Asus P5B deluxe (moja ploca) ima PCI-E slot visoko gore ali je ipak stalo, taman se naslonio na graficku. Koliko sam gledao uglavnom ploce imaju taj PCI-e slot nize...ne smeta NB-u i verovatno je kod njih jos laksa montaza.

Ono sto malo smeta je sto blokira pristup svemu okolo, malo je problem dopreti rukom do memorije....malo je teze da se ocisti prasina koja se vremenom nakupi ali najbitnije da ladi.

Poslednja izmena:
Dje ima se kupi Gemini II i po kojoj ceni, ba? :)
Da li da menjam stock cooler, zbog par stepeni razlike.
Vidi masinu ( na tom clocku u zatvorenom kucistu i sobi bez klime u idleu je oko core=50C).

@borab
moj ti je savet da uzmes CoolerMaster Hyper TX. U odnosu na stock cooler sa TX-om dobices 5-6(do 10'c) manje, zavisi od provetrenosti kucista, spoljne temperature itd.

Ja sam quad core probao na TX-u i Gemin-u. U idleu je Gemin jedva nesto hladniji ali kod load-a jednostavno zbog veceg tela ima vecu moc upijanja toplote.

Sto se DualCore-a tice misli da ti je TX dovoljan i za recimo 3.4Ghz. Ja nadrugoj masini drzim E6600@3200mhz sa Hyper tX-om i T ne prelazi 55'c (coretemp). Za to tvoje ne verujem da bi ti trebalo vise. A TX je duplo jevtiniji od Gemin-a.

Dje ima se kupi Gemini II i po kojoj ceni, ba? :)
Da li da menjam stock cooler, zbog par stepeni razlike.
Vidi masinu ( na tom clocku u zatvorenom kucistu i sobi bez klime u idleu je oko core=50C).

Ima jedna prodavnica u temerinu (blizu NS-a) mada neverujem da bi dolazio chak ovamo, zove se Portal Computers, i to je ubedljivo najbolja prodavnica u kojoj sam bio. Sobica ima 2x2 metra al lik naruchuje sve preko neta, a GeminII mu je stigo za 2 dana. Kod njega me GeminII izadje 35e pa cu da ga kupim sutra dok skupim kintu. Mozda ce ovo dalje nekom smetati al mislim da je prodavnica za 5 zvezdica u odnosu na one u NS-u. Tamo jedva gde mozesh da kupish neki drugi kuler osim box-a. A kod njega imash fino izbor, fino ti pokaze sliku, specifikacije, itd. i sto je najjache mogao sam da uzmem graficku bilo kog proizvodjacha, dok u NS-u nigde nisam nashao nista jache od radeona 6600gt. To je samo moje subjektivno mishljene...

Sutra stizu i moje slike

Ja sam ga montirao juce i to bez ventova. U pocetku sam razmisljao da spustim klokove na default ali kasnije se ispostavilo da nema potrebe. Cpu radi na 3.15ghz (1.45V) bez preteranog zagrevanja. Sa box-om temperature su bile sledece: idle ~ 35, load ~ 55-60 .... sa geminII idle je oko 30 a full load ne prelazi 45. Zbog svega toga diskutabilno je dal su 2 dvanaestice i potrebne uopste. Naravno, kuciste je jako dobro provetreno zahvaljujuci 5x120mm i 1x200mm ventovima.
:wave:

Nazad
Vrh Dno