Šta je novo?

Jeftine klime

Ovo je stvarno ekstra cena. Ako ostane ista jos par dana najverovatnije cu naruciti pa javljam da li je sve ok.

Ne znam ubacio bih je u sobu od 12 kvm ali se brinem da se ne ponaša kao on/off klima mislite da nije jaka za tu kvadraturu?

Ne mogu nigde da nadjem nekog da ima tu klimu, ne znam kakva je sa potrosnjom..ako spusta na grejanju kao ona ifs i is onda je top...naravno kad je hladnije mora i da trosi vise to se podrazumeva :D

Stigla :

TCL TAC-12CHSD/XA73IS​

Cena uz vaučer 27.300 din plus dostava.

Prilozi

• IMG_20251006_083807.jpg
    IMG_20251006_083807.jpg
    265.4 KB · Pregleda: 30
Евидентно је да се чисте лагери, нарочито TCL и цене су одличне TPG31, IS, IFS.
Питање је да ли купити сад или чекати црни петак?

Jel moze neko da napise koji model Vox-a ima dvoredni izmenjivac da bacim pogled. Vrteh vrteh ali ne mogu da nadjem
I kad vec pisem moze li neko ko prati desavanja da mi kaze neki od ovih budget friendly modela sa scop preko 5

vox lepi nalepnicu, aux podatke isto pise svakakve kao i vecina Kineza, ali imas eurovent koji prikazuje da nije najgora klima na trzistu
Нико и не тврди да је најгора клима на тржишту.
Подаци из сертификата су вероватно тачни, јер је сам уређај по спецификацијама мало испод просека за климу тзв. 12к БТУ, али одакле идеја Воксу да декларише уређај до -32 С, када сам произвођач тврди да је ТОЛ -10, а Тбив -7?

-32 С је близу теоретског минимума рада уређаја са Р32 флуидом

Нико и не тврди да је најгора клима на тржишту.
Подаци из сертификата су вероватно тачни, јер је сам уређај по спецификацијама мало испод просека за климу тзв. 12к БТУ, али одакле идеја Воксу да декларише уређај до -32 С, када сам произвођач тврди да је ТОЛ -10, а Тбив -7?

-32 С је близу теоретског минимума рада уређаја са Р32 флуидом
Ne znam ko veruje vox'u, ali na raznim sajtovima aux navode se razni podaci: negde stoji -20, negde -25, a na jednom ima neka grafika sa tvrdnjom da kompresor se pali i na -30.

Па управо би званични сајт Вокса требао да пружи праве информације, с обзиром да се на разним сајтовима налазе свакакве информације... већ је више пута писано и нетачним подацима на разноразним, незваничним сајтовима.

То што ће се компресор упалити на - 30 не значи ништа, јер размене енергије скоро да уопште неће бити, а последица рада на таквој температури ће сигурно бити
И маса сј испод 25 кг. Дакле, штедело се...

Naravno da nije. Zvuči kao predizborno obećanje :D
Zapravo -35, permutovao sam inače klima je 9-tka nije 12-tica. Ima performanse na papiru. Ali Vox sajt daje da ima snagu grejenja od 3300w a prodavci da ima 4200w, očigledno su copy pejstovali karakteristike 12-ce na ovu. Ne treba mi za grejanje na -35 ali bi to značilo da na nekom minusu lepo greje (naravno jednu sobu). Ali ako je SCOP 4.7 znači da troši bar 15% manje a pogotovo na nižim temperaturama. 12-ca je tek za 1kg tež od 9-ke. reba videti kako to čudo radi u praksi. Da li može ova 12-ca da isporuči od npr bar 2500w (deklarisana na 4200w) na -10.

na -7 daje 2.26 kW i to joj je maximum. Kako temperatura dalje ide u minus, snaga joj opada.
na +7 daje 3.3 kW.

Da, sa Vox-om je cudno jer drze dosta modela na razlicitim sajtovima i uglavnom vecina njih nije dostupno. Najgore je sto uglavnom drze cene na sajtu za te modele. Sto jednostavno ne izbace da je stariji model kojeg nema vise u prodaji, moraju da drze na sajtu zbog specifikacija i podataka odredjeno vreme..
Евидентно је да се чисте лагери, нарочито TCL и цене су одличне TPG31, IS, IFS.
Питање је да ли купити сад или чекати црни петак?
Ja bih radije uzeo sada. TPG31 je do pre neki dan bila 31.000din, a stvarno ne znam da li za crni petak moze biti jeftinija od toga. IS ili IFS kontam mozda i budu ali to ako se i desi mozda bude za 2000-3000din maksimum. Prosle godine su npr bas bile nikakve cene klima za crni petak. Bukvalno su pocetkom novembra podigli cene i onda za crni petak i sajber ponedeljak snizili cene istih pa su bile cene iste kao i pre.

Vrh Dno