Šta je novo?

Jeftine klime

Da li imaš prečišćivač u kući? Ako on ne reaguje, znači da ti filteri na klimi rade dobro. Baš me zanima
Nemam prečišćivač. Uvek je svež vazduh, bio hladan leti ili topao zimi. Nema da boli glava od suvog vazduha ili da se suše usta. Nabaviću i jedan prečišćivač ove godine.
Ovo mišljenje strašno cenim. i kod mene iako živim u zgradi, kuće pored lože(dal ko topalovići imaju kremarijum ili šta sve ne lože) to je užas, toliko smoga, pepela, garavila, ne možete da zamislite, da sam stavio kao foliju na terasu(na žalost kupio ja genije na temu koja je običan najlon) da malo zaštitim terasu, veš da žena ne pere po tri puta.... njima je krov crn, to curi niz dimnjak spolja nešto.... nije mi jasno šta?!!!!
Živimo u 21.veku a ponašamo se kao da smo iz praistorije! Lože se gume, mokar ugalj najlošijeg kvaliteta, ***** od kučića iz dvorišta pokupljena sa trave i zajedno sa travom se ubacuje u kotao. Gledao svojim očima i pitao komšiju zašto to radi. On mi reče da to nema nikakve veze i šta fali. Crni dim ide u fasadu pa ispod krova u potkrovlje. Molio sam ga da produži odžak, kao sutra ću, ima vremena... Ma haos kakvi su ljudi!

Poslednja izmena:
VOX IJL12-SC4DWH
VIVAX ACP-12CH35AERI+

Jesu li i dalje ove dve najbolji izbor od jeftinih 12-ki klima za grejanje? Vidim da je Vox dosta povoljniji od Vivaxa...?

Vox je rebrendiran Aux, a Vivax je Midea?
Grejač tacne kod Voxa radi stalno ili po potrebi? Koliko troši grejač?
Interesuju me i ostale stvari, najniža modulacija, buka spoljnje i unutrašnje jedinice pa ko ima iskustva iz prve ruke za jedan od ta dva modela neka javi.

Sutra ću otvoriti temu sa više detalja gde i kako će se koristiti.

VOX IJL12-SC4DWH
VIVAX ACP-12CH35AERI+

Jesu li i dalje ove dve najbolji izbor od jeftinih 12-ki klima za grejanje? Vidim da je Vox dosta povoljniji od Vivaxa...?

Vox je rebrendiran Aux, a Vivax je Midea?
Grejač tacne kod Voxa radi stalno ili po potrebi? Koliko troši grejač?
Interesuju me i ostale stvari, najniža modulacija, buka spoljnje i unutrašnje jedinice pa ko ima iskustva iz prve ruke za jedan od ta dva modela neka javi.

Sutra ću otvoriti temu sa više detalja gde i kako će se koristiti.
Vox je Aux i ne ide ispod 300W(330W je najnize sto sam vidio kad je grijanje u pitanju, a imam J-Smart, original Aux i slican ovom modelu), Vivax ide nize.
Grijac kod svih jeftinih klima se pali ispod nule i radi stalno, ja ne znam da je ko mjerio rad grijaca kod Vox-a i Vivax-a. Sto se buke tice Vivax je tisi od Voxa, ali zato ima i manju kubikazu vazduha. Kod Voxa kao da je preskocena po jedna brzina. Ja kad bih birao izmedju ova dva modela izabrao bih Vivax, teza spoljasnja jedinica, niza modulacija, kad je minus obje su bucnije.

Imam Vox IJL18. Grejac SJ se automatski pali/gasi na +2'c, trosi 39w, na 12 bi trebao i manje i radi odlicno, leda nema u tacni. Prva brzina mu je jaca nego kod ostalih, temperaturu odrzava u stepen, defrost radi odlicno, SJ na minusu bucnija, kao i kod ostalih. Aeri je bolji po pitanju akustike i modulacije a sa Vox nema nikakvih problema osim sto nije mozda za spavace sobe. Mada, ako neko hrce ili redovno obavlja bracne obaveze dobro mu dodje duvanje Voxa 😁

Jel ta klima dolazi sa wifi?
da li je filter mrezica spoljasnja ili unutrasnja?
Ovaj model je negde oznacen kao elite negde kao "elite lite", znamo li koji je na kraju i u cemu je razlika?
Grejac tacne koji se od pocetka pominje, predpostavljam da nema?
Moze slika daljinskog i unutrasnje jedinice?
Malo kasnim, šta ću. Ipak nije kod mene klima kući, kod majke je. Na znam da li je Elit ili Elit lite (misli da je lite). Grejač tacne nema, to znam sigurno. Daljinski i UJ izgledaju ovako:

Prilozi

• 20250217_123851.jpg
    20250217_123851.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 66
  • 20250217_123910~2.jpg
    20250217_123910~2.jpg
    132 KB · Pregleda: 63
Da pitam i u ovoj temi iskreno ovde sam se vise informisao
Iscitao sam mnostvo komentara. Na kraju za moje potrebe hladjenja i dogrevanja u nekom prelaznom periodu izbor se sve na
Vivax ACP-12CH35AERI+ 50k wifi modulom
TCL TAC-12CHSD/TPG31I3AH Tpro 55k
Vivax ACP-12CH35AEHI+ 58K wifi modul
Za Vivax se posebno dokupljuje wifi ali sam i njega uracunao u cenu
Na papiru slicne klime, prostor je veliki i trebale bi mi 3 klime ako bih se odlucio za grejenje. Postojeca Hausel stara 25g je radila ok posao mada je na dogrevanju umela cesto da ide u DF verovatno zbog velike radne povrsine i onda bude hladno. Sta izabrati od ovih modela. Hvala

Da pitam i u ovoj temi iskreno ovde sam se vise informisao
Iscitao sam mnostvo komentara. Na kraju za moje potrebe hladjenja i dogrevanja u nekom prelaznom periodu izbor se sve na
Vivax ACP-12CH35AERI+ 50k wifi modulom
TCL TAC-12CHSD/TPG31I3AH Tpro 55k
Vivax ACP-12CH35AEHI+ 58K wifi modul
Za Vivax se posebno dokupljuje wifi ali sam i njega uracunao u cenu
Na papiru slicne klime, prostor je veliki i trebale bi mi 3 klime ako bih se odlucio za grejenje. Postojeca Hausel stara 25g je radila ok posao mada je na dogrevanju umela cesto da ide u DF verovatno zbog velike radne povrsine i onda bude hladno. Sta izabrati od ovih modela. Hvala
Nemam iskustva sa pomenutim modelima pa na konkretno pitanje nemam odgovor. No, ako dobro shvatam, kupuju se 3 klime (ili samo jedna)? U svakom slucaju, ako ces se oslanjati na klimu za grejanje, proverio bih dostupnost servisa za svaki od modela, pa prema tome birao. U slucaju da se nabavlja 3 uredjaja, da recimo mogu lepo i unificirano kroz aplikaciju da se podesavaju. I naravno, da su adekvatno dimezionisane, u ovom podforumu sam napisao kako se to moze proracunati.

Pozdrav svima.

Zanima me koja klima je sada najbolja na trzistu do 800-900e 12btu. Da je super tiha i da ima hepa filter i ostale mogucnosti. Gledao sam Midea Xtream pitanje da li se isplati, ako je neka bolja napisite, ali samo proverene klime.

Thanks.

Pozdrav ljudi sta mislite o ovoj klimi VOX prvenstveno bi sluzila za hladjenje nekih 35 kv ,stolarija nije losa spoljna izolacija stiropor 5 cm

Pozdrav ljudi sta mislite o ovoj klimi VOX prvenstveno bi sluzila za hladjenje nekih 35 kv ,stolarija nije losa spoljna izolacija stiropor 5 cm
Biće dovoljna za hlađenje a i za grejanje u prelaznom periodu. Jedino što je problematično je što su Vox klime malo bučnije u prvoj brzini (barem one koje pravi Aux). Ima tu opciju da se preko aplikacije postavi u neki sajlent mod, i tada je stvarno tiha. Možeš da uzmeš u razmatranje i Vivax i TCL, pa i Tesla ima neke dobre modele u toj cenovnoj klasi. Jedino ako je crna boja UJ imperativ, to onda dosta sužava izbor.

Pozdrav svima.

Zanima me koja klima je sada najbolja na trzistu do 800-900e 12btu. Da je super tiha i da ima hepa filter i ostale mogucnosti. Gledao sam Midea Xtream pitanje da li se isplati, ako je neka bolja napisite, ali samo proverene klime.

Thanks.
dobar dan
iz mog iskustva ako klima treba za grejanje krece se od extreme modela mideje pa +cena
ako je prioritet hladjenje mogu i najeftinije
a premium modele poceti od ove

Mitsubishi SRK 35 ZSP-W pa+++​

Da li neko zna gde se nalazi u aplikaciji potrosnja struje za TCL klimu 18CHSDXA 73IS Elite nigde ne pronalazim?

Moraću uzeti onda utičnicu

Mislim da bi svaka inverter klima trebala da ima tu opciju fabricki, da moze da pokazuje na ekranu trenutnu potrosnju. Znam da LG ima, ne znam za druge. Jer svi koji se razumeju u klimatizaciju i kupuju invertere, upravo to rade zbog modulacije i smanjene potrosnje u odnosu na obicne klime. Prodaja bi skocila 200%!

Preporuka za jeftinu klimu za hladjenje sobe od 16m2 i ispomoc staroj on/off klimi koja hladi ostatak stana.
Najbitnije mi je:
  • cena (namem jasan budzet ali mi se ne daje mnog para samo za hladjenje)
  • mala brzina ventilatora kada postigne brzinu ( da se ne oseca previse kao hladan vetar)
  • tih rad jer je mala soba a radice do kasno u noc

Preporuka za jeftinu klimu za hladjenje sobe od 16m2 i ispomoc staroj on/off klimi koja hladi ostatak stana.
Najbitnije mi je:
  • mala brzina ventilatora kada postigne brzinu ( da se ne oseca previse kao hladan vetar)
Tcl,vivax aeri.

Ja malopre naručih TCL BreezeIN TAC-12CHSD/TPH11i Inverter 12000 BTU. Iskoristio vaučer 5000 na A, ukupno sa dostavom 41,5k. Biće u sobi od 19m². Primarno hlađenje i dogrevanje eventualno noću. Prošle godine sam uzeo TCL TAC-12CHSD/XA73IS sa kojom sam prilično zadovoljan pa sam se opet odlučio za isti brend. Preneću više utisaka kad stigne i kad je ugradim, ali s obzirom da zima već prolazi, možda će prvi utisci da budu tek na leto kad krene sezona hlađenja.

Najbitnije mi je:
Jednogodisnje pozitivno iskustvo sa Hisense Hi-Comfort KE25YR4E (9ka po naski). Slicni su mi bili zahtevi, tiha, kulturno radi, da ima nocni mod, da ima servisnu mrezu, da nije prejaka za prostorije (uzeo sam 2 kom za sobe od nekih 13 i 15 m2), da ima smislenu aplikaciju/kontrolu preko Wifi.

Kupio pre neki dan Gree ECO PLUS PULAR 12K uz popust vaučer od 5000 din.me izašao nešto preko 45.000 din+dostava...videćemo brzo kako radi.

Pozdrav,
Uzeo sam juče VIVAX ACP-12CH35AERI+, medjutim ne znam da li je moguce da se povezem preko Wi-fija.
Citao sam u specifikacijama da je wi fi ready, ali mi ne pokazuje kao opciju da se povezem preko telefona sa klimom.
Da li je potreno da dokupim neki modem ili da skinem neku app?

Hvala unapred

Pozdrav,
Uzeo sam juče VIVAX ACP-12CH35AERI+, medjutim ne znam da li je moguce da se povezem preko Wi-fija.
Citao sam u specifikacijama da je wi fi ready, ali mi ne pokazuje kao opciju da se povezem preko telefona sa klimom.
Da li je potreno da dokupim neki modem ili da skinem neku app?

Hvala unapred
wifi ready obicno znaci da treba dokupiti wifi modul

Nazad
Vrh Dno