AERI+ ili taj VOX ?? koji je boljiOdlične su za taj novac.
AERI+ ili taj VOX ?? koji je boljiOdlične su za taj novac.
Ili aeri a mozda da dodas malo i uzmes gree cliviuPozdrav drustvo!
Nov sam clan foruma ali vec duze vreme pratim vase pisanije vezano za klime, i skontao sam da stvarno aposlutno nista ne znam 😂
Potrebna mi je klima za hladjenje i dogrevanje prostora od 25kv, nova stolarija, bez izolacije (vuna na ploci, ali ne znam koliko je to efektno imajuci u vidu da su zidovi goli).
Sto se tice dogrevanja, koristio bih je bukvalno samo predvece kad se vracam sa posla dok ne zalozim kamin i ujutru malo pre lozenja da bude iole prijatno dok se kamin ne zaukce.
Budzet mi je do 50k i najblizi sam odluci da kupim aeri+, vidim da je dosta ljudi imalo pozitivna iskustva sa njom. Ako neko ima bolji predlog u tom cenovnom rangu ili nesto jeftinije sto se uklapa u moje potrebe, bio bih mu veoma zahvalan na preporuci.
Unapred zahvalan svima i svako dobro vam zelim!
Samo 3.4kW u grejanju (nominalno). Unutrašnja 7.5kg, apoljašnja 22kg... Nema tu neke snage.Imao sam priliku videti kako se ponasa TCL TAC-12CHSD/XA41I u neizolovanom prostoru od nepunih 40m2. Uspela je da greje lepo dok je temp oko 0c, cim temp padne ispod odmah krecu defrosti na 50min, i nema sanse da ugreje. Pohvala za spoljnu, prilicno je tiha. Sve u svemu solidna klima, radi posao.
Vox greje jako ali ne modulira nisko,aeri nisko modulira,pa sad sta ti je prece,imam i vox i aeri,aeri modulira na 250 vox ispod 600 nece barem kod mene,imam i 24 vox to je vec druga prica🤣AERI+ ili taj VOX ?? koji je bolji
Da. Doduse npr Gree Pular je slicnih specifikacija pa jede malu decu, radi 16x bolje od ovog🙂Samo 3.4kW u grejanju (nominalno). Unutrašnja 7.5kg, apoljašnja 22kg... Nema tu neke snage.
Jaca je vox,aeri zna da roka df,vox daj boze 2 za ceo dan.@Stefanrbc Njemu je preče da klima bude jaka da može brzo da zagreje. Modulaciju mu je manje važna jer kako je napisao paliće je ujutru i pri povratku sa posla da zagreje dok ne založi kamin. Nema tu ni m od modulacije čim će klima da se pali i gasi više puta u toku dana. Tu je bitnija snaga da može brzo da zagreje i obavezno da ima WiFi da može da se uključi na daljinu, recimo sat vremena pre dolaska kući s posla. Mislim da je Aeri + dobar izbor.
Ipak je to gree😅Da. Doduse npr Gree Pular je slicnih specifikacija pa jede malu decu, radi 16x bolje od ovog🙂
Najbolji predlog si sam sebi dao u drugoj temi😉Људи браћо спашавајте 🙃 Што дуже читам све је теже око избора климе. Треба ми 18ица да хлади лети и повремено у прелазном периоду да загреје. Зими је грејање на пелет, кућа са изолацијом 10ком. На поткровљу , где се и монтира клима од изолације је вуна 10ка и стиропор 3. Површине је не више од 70м2. Просторије су распоређене тако да са тог места где долази клима ваздух иде у две собе боравак и ходник. Врата на собама се отварају по потреби самим тим и хлађење се одвија тако.
Дајте неке добре предлоге не могу више да читам и размишљам о томе😂 Буџет је до 130.000РСД ал више бих волео да клима буде 70-80к али да оправда уложено. Хоћу да платим климу а не бренд ако ме разумете 😂 Значи лети хлађење је основна намена климе...
Па она ми је фаворит да је купим. Јер оно што сам читао, што сте ми рекли да вратим уназад, видим да за те паре она је та која се купује. Е сад хтео бих и неку јефтинију варијанту да видим ако могу да прођем и са њом, и то је опција... Клима иде у дневни боравак.Najbolji predlog si sam sebi dao u drugoj temi😉
U koju prostoriju bi postavio klimu, u dnevni boravak ili negdje drugo?
A na koliko ti modulira Vox 24, jesi merio uopste?Vox greje jako ali ne modulira nisko,aeri nisko modulira,pa sad sta ti je prece,imam i vox i aeri,aeri modulira na 250 vox ispod 600 nece barem kod mene,imam i 24 vox to je vec druga prica🤣
Od svih kineza iz budget kategorije, potpisujem, da su Vox/Aux najbolje za grejanje, i to obavezno modeli za grejacem SJ, oni su im najjaci i najbolji, za hladjenje imas bolje opcije, al za grejanje nemas. Tek Gree i Haier od kineza mogu se racunati u bolje klime za grejanje, al su znatno skuplje!Jaca je vox,aeri zna da roka df,vox daj boze 2 za ceo dan.
tcl isto ima poprilicno dobre klime a povoljneOd svih kineza iz budget kategorije, potpisujem, da su Vox/Aux najbolje za grejanje, i to obavezno modeli za grejacem SJ, oni su im najjaci i najbolji, za hladjenje imas bolje opcije, al za grejanje nemas. Tek Gree i Haier od kineza mogu se racunati u bolje klime za grejanje, al su znatno skuplje!
One su bolje od Vox po pitanju modulacije i tisine, a sto se tice grejanja nislim da je Vox jaci. Za manje sobe bolji je Tcl, za vece Vox, za najvece Gree, pa sta kome treba, kinezi su to 😁tcl isto ima poprilicno dobre klime a povoljne
Da li postoji negde zvanicni test tih klima uredjaja gde se meri toplota vazduha na izlazu iz UJ ?Od svih kineza iz budget kategorije, potpisujem, da su Vox/Aux najbolje za grejanje, i to obavezno modeli za grejacem SJ, oni su im najjaci i najbolji, za hladjenje imas bolje opcije, al za grejanje nemas. Tek Gree i Haier od kineza mogu se racunati u bolje klime za grejanje, al su znatno skuplje!
Ne, svakako ta toplota nije konstantna. Ako misliš na maksimalnu ona je od 50-60°c kod skoro svih klima ali zavisi od mnogo faktora pa će u svakom objektu biti različito.Da li postoji negde zvanicni test tih klima uredjaja gde se meri toplota vazduha na izlazu iz UJ ?
Naravno da zavisi od mnogo faktora ali kontrolisani test bi ukljucio iste uslove za vise razlicitih klima uredjaja. Pravi benchmark, jel da.
Video sam jednom prilikom ruse na youtube-u da su radili tako nesto ali ne mogu da nadjem sada.
To kod klima ide preko SEER-a i SCOP-a. Samo da znas da je razlika izmedju plusica jako mala.Podatak je bitan da se istakne radi utvrdjivanja ili bolje receno da se dokaze energetska efikasnost klima uredjaja. Kada bi neko na nasim prostorima (sa uredjajima nama dostupnim) uradio ovakav test mnoge stvari bi bile jasnije.
Da se nadovežem. Pre svega, a posebno u budžet segmentu, ne gledati ni SEER ni SCOP, već samo činjenično stanje, tj. kako se pokazala u praksi. Zato i imamo ovakve teme.To kod klima ide preko SEER-a i SCOP-a. Samo da znas da je razlika izmedju plusica jako mala.
Tako je. Moj odgovor se odnosio samo za odredjivanje energetske efikasnosti kod klima.Da se nadovežem. Pre svega, a posebno u budžet segmentu, ne gledati ni SEER ni SCOP, već samo činjenično stanje, tj. kako se pokazala u praksi. Zato i imamo ovakve teme.
Evo trenutno na 650 na +10,40 kvadrata nema izolacije,jaka je dosta pa se pali gasi.A na koliko ti modulira Vox 24, jesi merio uopste?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari