Koliko frke zbog par C...![]()
Ma to je ok, svako ima svoj stav. Prvo, ja sam samo dao primer kako moze da se vrati ihs kao sto je bio fabricki (ti rece da ne moze). A drugo, slika kaze koliko je ustvari osetljivo ovo cudo i da lako moze da prsne, tako da cooler direkt na ovo nema sanse. A nema sanse i zato sto ona metalna vratanca sto drze cpu idu preko krajeva ihs-a i tako drze sve komplet, cak i da fiksiras cpu nece moci da pridje cooler (jedino ako ima bazu 1x1cm)
Nisam baš rekao da ne može već da se to ne radi, što priznaćeš nije isto. Izgleda da nisi obratio pažnju na mdmov post gde pojašnjava šta je potrebno da bi se cooler direktno montirao na die. "Retention" mehanizam se uklanja i nema prepreka o kojima ti govoriš.
Koliko frke zbog par C...![]()
Sandy nema pastu, fluxless je zavaren za IHS; zato i nema ove probleme!![]()
Već za svakodnevne programe koji ne umeju iskoristiti ni 4 treda valjano, igre...
Jedno praktično pitanje, obzirom da nisam do sada ima procesor sa Hyper-Threading-om, a vidim da kada je uključen treba mi veća voltaža i odmah i temperatura za isti OC.
Da li da idem sa ugašenim HT zarad većeg kloka (npr 5) ili ću imati više koristi od upaljenog HT-a iako manji klok (npr 4.8)??
Naravno ne pitam za renderovanje i sl. optimizovane aplikacije gde HT cepa, zašta uvek mogu imati drugi OC profil sa nižim klokom a upaljenim HT. Već za svakodnevne programe koji ne umeju iskoristiti ni 4 treda valjano, igre...
Jesam svašta čitao po netu, ali mi se čini da je bolje ugasiti HT i ići na veći klok:
http://www.bit-tech.net/hardware/2012/04/23/intel-core-i7-3770k-review/9
A neke koristi od i7 i dalje tada imam u smisli većeg keša, i verovatno nešto boljeg jezgra i stoga OC u odnosu na i5 (ovo zadnje je pretpostavka).
Mišljenja?:type:
Jedno praktično pitanje, obzirom da nisam do sada ima procesor sa Hyper-Threading-om, a vidim da kada je uključen treba mi veća voltaža i odmah i temperatura za isti OC.
Da li da idem sa ugašenim HT zarad većeg kloka (npr 5) ili ću imati više koristi od upaljenog HT-a iako manji klok (npr 4.8)??
Naravno ne pitam za renderovanje i sl. optimizovane aplikacije gde HT cepa, zašta uvek mogu imati drugi OC profil sa nižim klokom a upaljenim HT. Već za svakodnevne programe koji ne umeju iskoristiti ni 4 treda valjano, igre...
Jesam svašta čitao po netu, ali mi se čini da je bolje ugasiti HT i ići na veći klok:
http://www.bit-tech.net/hardware/2012/04/23/intel-core-i7-3770k-review/9
A neke koristi od i7 i dalje tada imam u smisli većeg keša, i verovatno nešto boljeg jezgra i stoga OC u odnosu na i5 (ovo zadnje je pretpostavka).
Mišljenja?:type:
BRAVO MDM, sve pohvale!!! Reci mi kako izgleda CPU posle zahvata, vide li se fizicke promene tj ima li jos uvek garanciju(pretpostavljam da ga nisi lapovao). Stavljao si pastu(koju?) izmedju chipa i IHS-a? Ako se ne vidi fizicki razlika ovo bih mozda i ja odradio ,)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari