Šta je novo?

Ivy Bridge - Official thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da upadnem kao indijanac, hteo bih da preporučim svakome ko nema želju za ocovanjem da pazari i5 3350p :D . Kupih odličan procesor za 100€, doduše samo procesor bez kulera al i onaj od 1000 dindži radi posao,za sada radi nenormalno. Ili se to meni čini s obzirom da sam tri i po godine imao Phenom X3 8450 2.1ghz :D Uštedeo sam 70-80€ taman za ploču. Sve u svemu za radu Photoshopu i za retuširanje je domošničast (na stranu 16gb rama :D)

Gde ima ovo za 100e? Pretpostavljam da si iskopao negde neku semu za polovan bez garancije donet od preko ili iz redakcije nekog casopisa sa testa.

od Spacemaster, pre nego što se zvanično objavio u našim radnjama procesor, beše malo rizično jer nema garancije ali preporuke su me ubedile da uzmem :)

od Spacemaster, pre nego što se zvanično objavio u našim radnjama procesor, beše malo rizično jer nema garancije ali preporuke su me ubedile da uzmem :)

E ako si za stodzu uzeo 'alal vera Olivera sto se kaze, stvarno ti je Spejs dao dobru cenu i da te sluzi kolko 'oces ;) Nego jel moze da se potera preko BLCK-a malo vise od default takta, mislim jesi probao? I jos jedna stvar, kada si uzeo to, nisam video na oglasu :)

Beše sredina septembra, a što se tiče ćeranja iznad defaulta nisam ni probao iskren da budem jer me nije ni zanimalo :D

Naklokovaću ti proc nemoj da se brineš. Morala bi ploča barem do 102-103 BLCK da dogura. Neće se bace tih 300 mhz-a. :)

Naklokovaću ti proc nemoj da se brineš. Morala bi ploča barem do 102-103 BLCK da dogura. Neće se bace tih 300 mhz-a. :)

Ja bih bio opstimisticniji i jurio bih BLCK recimo 104-105 a mozda i 106 :) Pazi nije nemoguce :eyebrows:

Pošto je množilac za njega 31, sa tih 5 BLCK više dobijemo 155 Mhz. Nije mnogo priznajem :)

Ista prica kao i sa i5-2380p koji sam ja uzeo od Spejsa, svojevremeno. Bas zbog 31, nije mogao lepo da se digne taj BLCK. :)

Koja je max 24/7 voltaza za i5 3570k?

Zahvaljujem! :) za koji dan cu nakaciti Megashadow sa dva push-pull venta,pa cu se malo poigrati sa ovim mojim primerkom,e sad,malo sam vrsljao po bios-u,jos uvek se gubim :) ima milion opcija koje nemogu da pohvatam sta je sta,ali o tom-po tom....nego sta je najbolje za testiranje stabilnosti? Dali prziti Linx,ili je dovoljan i Prime 95 par sati?

Dobijaš nestabilnu, ako je ne istestiraš kako treba. Ovde je jedino potrebno malo detaljnije testiranje, da proveriš da li sve na ploči šljaka kako treba.

Pojavila se vest da će budući Ivy Bridge-E, ipak, zadržati SAMO 6 jezgra. Iako se do pre 3 ili 4 nedelje govorilo da Intel prelazi na 8 jezgra u High-End segmentu, očigledno da je to sada dovedeno u pitanje:

http://www.techpowerup.com/174811/T...-Core-Processors-To-Still-Pack-Six-Cores.html

Napomena: ovo je opet samo još jedna od ranih glasina i pitanje je koliko je i ovo tačno, ko zna šta će na kraju ispasti od ove vesti.

Sta mislite o novom Core i3-3220? Jel bolji od prethodnika 2100 ili 2120/30 ?

Bolji je onoliko koliko je 3.3Ghz bolje od 3.1Ghz plus dobici u arhtekturi (do 5%) + HD 2500 u odnosu na HD 2000. Trenutni sweet spot.

Dodas jos desetak i kusur ******* i uzmes i3 3225 sa HD 4000, a to je integrusa koja se ugradjuje u najjace i5 modele...

I nije losa ideja ovo sto je pomenuo za HD 4000. Ja svakako ne bih kupio graficku odmah, i dok je ne kupim koristim malo ovu integrusu par meseci dok ne kupim recimo HD 7770.. A od viska glava ne boli.
Procitao sam negde da Intel stavlja jeftine termalne paste u nove Ivy brigde procesore: http://www.engadget.com/2012/05/14/intel-ivy-bridge-thermal-paste/

Poslednja izmena:
@ -V-Ne znam zasto nisi iskomentarisao Paradigmu koji je za 3220 i integrisani HD 2500 koji je mnogo slabiji od HD 4000 rekao da je sweet spot?
Takodje ne vidim da je Coxx napisao da je gamer.

@coxxx, slusaj mene i daleko ces dogurati. :) Ja smekam bas ovaj procesor, uopste nije los ma sta god radio za ovu cenovnu klasu. Ako uzmes plocu koja podrzava hibridni ili lucid-virtu onda ces nakon kupovine graficke imati hibridni sistem sto znaci da kad radis neke manje zahtevne stvari radice integrisana graficka sto nosi mnogo manju potrosnju a kad se npr. igras radice diskretna. Takodje ovi procesori imaju quick sync video tehnologiju http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Quick_Sync_Video za enkoding i dekoding, sto znaci da ako neki hd materijal konvertujes da bi ga smanjio i mogao da gledas na telefonu sa ovom tehnologijom ces to uraditi mnogo puta brze nego sa bilo kojim softverski baziranim programom ili sa najjacim grafickim karticama koje postoje na trzistu... Ja npr. imam nokiu N8 i sa njom snimam u HD- formatu pa imam mnogo videa velikog kvaliteta koji zauzima puno prostora i cesto konvertujem na manje da bih gledao na telefonu.

Ako nije gamer, dosta mu je i HD 2500. :D

Mala razlika u ceni između 3225 i i5-3330 :).

Imam i5 2500k koji je klokovan na 4.0 Ghz. Sta mislite da li da menjam tj da kupim i5 3570k
ili da cekam sledecu godinu jer u junu vec izlazi HASWELL.

Cekaj haswell, nema logike prelaziti na 5-6% brzi CPU

@ _V_, i3 3220 kosta 103 evra, i3 3225 je 115, a i5 3330 je 149. Tako da je i5 3330 dosta skuplji od ova dva koja spadaju u neku slicnu cenovnu klasu oko 100 evra. E sad svako zna sta mu treba i kolko ima para. Mozda da ide na sto jeftiniju plocu pa da uzme quad core 3330. Ja npr. tipujem na 3225 i asus b75-v plocu
P.S. i5 3330 takodje ima quick sinc, klokovan je na 3.0 ali ima turbo boost na 3.2 ghz i trenutno je najjeftiniji quad core procesor intelove najnovije Ivy bridge serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno