Šta je novo?

Ivy Bridge - Official thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sto da ne ocekuje radice 99% isto ali bez dodataka koje donose Z77 chipset, nije to djubrestina od AMD chipset-a pa da HT sa 3.0 spusti na 1.0 i osakati CPU totalno

Nema nikakav razlog zasto Ivy Bridge da ne rade na P67/Z68 maticne ploce!
Jedino moguce je se izgubiti PCI-e 3.0 support, ali to je totalno nebitno.

Poslednja izmena od urednika:
I USB 3.0, i veći mem. množioci... ;)

USB3.0 nema veze sa procesor.

Poslednja izmena od urednika:
Pa upravo ima veze sa Z77, a to tome pričamo ne? Tako da gubi i to..

Pricali smo o kompatibilnost Ivy Bridge na P67/Z68 maticne ploce, dali je kompatibilan ili nije.
PCI-e kontroler se nalazi na sam procesor. USB kontroler se ne nalazi.
P67/Z68 maticne ploce imaju USB 3.0 preko treci kontroler, dok maticne sa Z77 imaju nativni USB3.0 od samog Z77 chuipseta.

Kad baš moram da te citiram:
Nema nikakav razlog zasto Ivy Bridge da ne rade na P67/Z68 maticne ploce!
Jedino moguce je se izgubiti PCI-e 3.0 support, ali to je totalno nebitno.

Ti si rekao da se sa P67/Z68 gubi samo PCI-e 3.0 (zbog CPU OK); a ja kažem još mnogo više! ;)

Sve preporuke za 3570k odican CPU i naravno z77 ploca :)

To sam već napisao gore (post #813), ali vidim moram opet.
PCIe 3.0, USB 3.0, Virtu MVP, veći memorijski množioci.

Sada kome to nije bitno, ali uzeti Ivy i kupiti P67/Z68, e to... :)

To sam već napisao gore (post #813), ali vidim moram opet.
PCIe 3.0, USB 3.0, Virtu MVP, veći memorijski množioci.

Sada kome to nije bitno, ali uzeti Ivy i kupiti P67/Z68, e to... :)

to su prakticno dodatne opcije, na primer svaka krstena ploca sa P67 ima USB 3.0, ostalo nije potrebno prakticno nikom......

Naravno da su dodatne opcije, i da većini ne trebaju, ali zašto kombinovati novo-staro? Eto meni je recimo X38 potrajao baš podugo zato što je imao PCIe 2.0.

A USB 3.0 osim da je ASMedia nije ni prići nativnom Intel ;)

Malo ga tupimo...Pitanje je bio dali je Ivy Kompatibilan sa P67/Z68, a ne koji su prednosti Z77 u odnos na P67/Z68.

Osim PCI-e 3.0 koji je vezan sa Ivy Bridge procesor ostale stvare koje si nabrojio su vezane sa chipset. Mozesh imati sve to i sa Z77 + Sandy Bridge.
BTW, zaboravio si josh jedna prednost Z77 u odnos P67/Z68 koja za mene je najbitna. To je trim support za RAID0.

Poslednja izmena:
Nisi u toku. Radi TRIM "nezvanično" i na P67/Z68 i X58, potraži postove i testove usera "Fernando", ima ga na par foruma. ;)

Sta mu dodje ovo ES na kraju oznake?

Prilozi

• cpuid.png
    cpuid.png
    136.3 KB · Pregleda: 121
i reci mi jel ima razlike u odnosu na obican 3570k?

hm... pa zavisi. moze da te ubode odlican primerak, koji ce da se oc na vrlo niskom naponu, a moze da te ubode i los... i, ponekad, vrlo retko, pokazuju nestabilnost. ti primerci su korisceni za pripremu finalnog proizvoda, oni su osnova, testirani prototip. ali opet- zavisi.
moj procesor je ES, ali sam ja prezadovoljan...

Nije u pitanju ES, to je greška u tom programu. Instaliraj noviju verziju tog Aida64 CPUID i videćeš da nema ES. Vidi se po stepingu da nije ES. Kod tebe je steping E1 a kod ES procesora je E0.

MOguce moguce :p mada iksreno mislim da je ES i ako je steping 9 a ne 8 :-D

Ozivljavam ovu temu, al reko da ne otvaram novu da pravim guzvu...

Da li neko zna, kada se ukljuci turbo (konkretno na mom procesoru) da li se brzina svih jezgara podigne isto (3.3 mhz u mom slucaju) ili to nije slucaj?

Taj slucaj se desava ili se ne desava, zavisno od slucaja do slucaja :trust::d;)

Salim se malo.

Ako mislis na Intel® Turbo Boost tehnologiju, kad ti aplikacija koristi samo jedno jezgro, tom jezgru se podize multiplikator na najvisi moguci broj za tu vrstu procesora. Ostala jezgra ostaju neaktivna, na defaultu. Ako aplikacija koristi dva ili vise jezgra, zavisno od potrosnje i temperature intel turbo odredjuje koliko ce se povecati multiplikator svim jezgrima.

Tako da, ako koristis program ili igru koji koriste sva jezgra, sva jezgra ce ti raditi na istoj brzini, ali ta maximalna brzina je manja nego kad koristis samo jedno ili dva jezgra.

Postoji tabela, doduse za Sandy procesore koju sam vec postavljao ovde u nekom thredu, gde se tacno vidi koliki su moguci najveci mnozioci za svaki procesor u zavisnosti od opterecenja, aplikacije, potrosnje i temperature, a to sve izracunava automatski intel turbo boost.

Za tvoj 3350P, po tabeli, na 3.3 Ghz mogu da rade samo 1 ili 2 jezgra, na 3.2 Ghz 3 jezgra, a nema podizanja sa 3.1 Ghz ako rade sva 4 jezgra.

http://www.intel.com/support/processors/corei5/sb/CS-032278.htm

Poslednja izmena:
Na netu ima mnogo tutoriala za IHS removal, mene samo zanima dali je to moguce npr na 2500k ili 2700k?

A i zasto bi neko skidao IHS sa SB procesora kada su u odnosu na IB hladni kao spricer?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno