Šta je novo?

Ivy Bridge - Official thread

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
"how not to remowe ihs" ahahahaahah

Istopis sve i nalijes u drugi kalup :p

Ma to je ok, svako ima svoj stav. Prvo, ja sam samo dao primer kako moze da se vrati ihs kao sto je bio fabricki (ti rece da ne moze). A drugo, slika kaze koliko je ustvari osetljivo ovo cudo i da lako moze da prsne, tako da cooler direkt na ovo nema sanse. A nema sanse i zato sto ona metalna vratanca sto drze cpu idu preko krajeva ihs-a i tako drze sve komplet, cak i da fiksiras cpu nece moci da pridje cooler (jedino ako ima bazu 1x1cm :) )

Nisam baš rekao da ne može već da se to ne radi, što priznaćeš nije isto. Izgleda da nisi obratio pažnju na mdmov post gde pojašnjava šta je potrebno da bi se cooler direktno montirao na die. "Retention" mehanizam se uklanja i nema prepreka o kojima ti govoriš.

Nisam baš rekao da ne može već da se to ne radi, što priznaćeš nije isto. Izgleda da nisi obratio pažnju na mdmov post gde pojašnjava šta je potrebno da bi se cooler direktno montirao na die. "Retention" mehanizam se uklanja i nema prepreka o kojima ti govoriš.

Ma nema sanse da izdrzi direktno pritisak na cpu, taj ihs nije bezveze stavljen :D

:banana::banana::happy::banana::banana:

CPU preživeo!! :d A ja ne srećan, nego presrećan!!! Dobitak sa IHS-om na istom kloku od 4.6GHz - 20C! :zgran:
Takođe pogledajte razliku između jezgara, bila 13C, sada 5C! Danas pre "operacije" ista setovanja 4.6 sa 1.260V - bilo 94 a posle 72! Dakle i nešto preko 20, ali popodne je bilo malo toplije nego sada.

Stari screen je od 29.08. i bilo je toplije (jedno 5C - imao sam klimu), ali sam dodao istu voltažu od 1.265V radi poređenja.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Nisam se ni smeo nadati ovakvom dobitku ja mislio hajde makar da bude 5C; ima sada i preko 5GHZ da ga poteram! :-devil-: Uglavnom sutra ću otvoriti nov tred i okačiti slike sa detaljnijim objašnjenjima...

Čestitke! :)

Au sunce ti zarko, DVADESETDVA STEPENA razlike, dal je moguce?! Svaka cast mdm!

Sad ces moci i bukvalno da terorises sa tim CPUom i taktovima koji se smese :-devil-:

Poslednja izmena:
Sačuvao sam "pastu" i nju sam uslikao, gumeno govance tipa žvake, kao sa najgorih starih grafičkih. Pa pobogu Intel, i Nvidia i ATI su na GPU batalili takav škart!
Ili je što se priča po netu ipak istina, Intel je namerno ograničio domet OC...

I ošmirglao sam podnožje IHS-a da bolje prione na die, mislim da je i to značajno pomoglo, nije baš stari TIM bio svukuda istisnut... Te su sada i temp bliže jedna drugoj, a na default-u su i u stepen-dva iste!
No slike sutra, sada sam umoran, i oslobađam se stresa koji se bio nakupio dok nisam upalio mašinu! :d Još me dočekalo u biosu da sam stavio nov CPU?! Valjda zna da sam ga vadio, ali nije mi jasno kako? :trust:

Dakle info sa neta je tačan i nisu bajke, može 20C da se dobije. Ko nije toliko dobio, nešto nije uradio kako treba...
Samo sam probao, sada hoće 4.8 bez pardona, na 1.35 sa 75C :D Pre ovoga, više od 4.6 ni u snu, odmah je bivalo preko 105C! Sada moram videti koja je bezbedna voltaža, temperatura više nije problem. Ovde kažu da je po Intel-i 1.52V?

Poslednja izmena:
Čoveče, 22 stepena !!! Wow, nisam mislio da ćeš postići baš ovoliki uspeh, mdm. Primi moje najlepše čestitke.

Jedva čekam da otvoriš novu temu sa detaljnim objašnjenjima. Evo podstreka i ostalim članovima da ovo isprobaju sa svojim primercima Ivy Bridge procesora.

Poteraj ga ti na barem 5 GHz, možda će moći i na 5.2 da radi.

Svaka chast majstore, sad bi trebalo da mozhesh na 5ghz da ga drzhish za svaki dan, a ona pasta je kao odstojala zvaka stvarno bash sam gledao po netu koji krsh od paste znachi ne verujem, zanima me kakva li je na sendiju pasta?

Sandy nema pastu, fluxless je zavaren za IHS; zato i nema ove probleme! ;)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
ooleee!
bra'o cho'ek!!!

bogami, ko ima mirnu ruku, isplati se ovo raditi....odlichno!

ajde pa kachi kad budesh mogao detalje vezane za operaciju zvanu izy ivy scalping :D

Cestitke mdm na uspesnom skalpiranju, uradi testove i preko dana jer ako si radio nocu sa otvorenim prozorom to ume jako mnogo da skine temperaturu da ne bude zabune oko toga.

Odlicno mdm imao si strplenja i zivaca da ga skalpiras ja nikako da kupim 3700k a uzei sam liquid ultra, sve cekam neku kombinaciju da pustim 2600k i da prekoljem 37 jer je jasno da je intel namerno saseko OC dal zbog sandya ili ovih novih koji dolaze, jer nece intel puno da trci , nema konkurenciju to i sami vidite pa se nada da ce mo biti nesposobni odnosno brzopleti sa skidanjem IHS i polomiti proc. sto bi njima punilo dzepove, podji od sebe dok nisi imao u steku za novi nisi se usudjivao na skalp, ali ljudi su na netu lepo objasnili samo treba imati zivaca i mozda se i malo recnuti zarad proca ali posle je sreca samo tako. nemoj da ides bez IHS jer je kacenje kulera nezgodno odnosno dugacke su poluge tako da lako mozes da slomis proc da je kao kod starih proc nebi bilo problema ovako raspon srafova je veliki i lako mozes da ga krcnes ako pretegnes jednu stranu. Ni dobitak nije nesto narocit 2-3 stepena u odnosu na 20 je smesno. Sretno i nadam se da ces ga poterati na 5G za 24/7 bez nekog silovanja mada je to jos nezrela tehnologija i bice tu jos prekrajanja, ne zaboravi i da imas jaci GPU koji i vise greje. Valjda ce se Intel smilovati i promeniti zvaku za flushh

Poslednja izmena:
@mdm

Smireno, precizno, dobro osmišljeno i povrh svega hrabro, te ni rezultat nije izostao :)

Svaka čast, drago mi je da sam bio jedan od onih koji su ti dali podršku pre upuštanja u poduhvat!

Uživaj!

p.s.

Obavezno okači fotke sa hirurgije :)

Poslednja izmena:
Jedno praktično pitanje, obzirom da nisam do sada ima procesor sa Hyper-Threading-om, a vidim da kada je uključen treba mi veća voltaža i odmah i temperatura za isti OC.
Da li da idem sa ugašenim HT zarad većeg kloka (npr 5) ili ću imati više koristi od upaljenog HT-a iako manji klok (npr 4.8)??

Naravno ne pitam za renderovanje i sl. optimizovane aplikacije gde HT cepa, zašta uvek mogu imati drugi OC profil sa nižim klokom a upaljenim HT. Već za svakodnevne programe koji ne umeju iskoristiti ni 4 treda valjano, igre...

Jesam svašta čitao po netu, ali mi se čini da je bolje ugasiti HT i ići na veći klok:
http://www.bit-tech.net/hardware/2012/04/23/intel-core-i7-3770k-review/9
A neke koristi od i7 i dalje tada imam u smisli većeg keša, i verovatno nešto boljeg jezgra i stoga OC u odnosu na i5 (ovo zadnje je pretpostavka).

Mišljenja? :) :type:

Jedno praktično pitanje, obzirom da nisam do sada ima procesor sa Hyper-Threading-om, a vidim da kada je uključen treba mi veća voltaža i odmah i temperatura za isti OC.
Da li da idem sa ugašenim HT zarad većeg kloka (npr 5) ili ću imati više koristi od upaljenog HT-a iako manji klok (npr 4.8)??

Naravno ne pitam za renderovanje i sl. optimizovane aplikacije gde HT cepa, zašta uvek mogu imati drugi OC profil sa nižim klokom a upaljenim HT. Već za svakodnevne programe koji ne umeju iskoristiti ni 4 treda valjano, igre...

Jesam svašta čitao po netu, ali mi se čini da je bolje ugasiti HT i ići na veći klok:
A neke koristi od i7 i dalje tada imam u smisli većeg keša, i verovatno nešto boljeg jezgra i stoga OC u odnosu na i5 (ovo zadnje je pretpostavka).

Gasi HT... klokuj dokle moze :smoke:

To poslednje jeste pretpostavka ;) Koja je onda poenta kupovine procesora sa HT-om? HT smeta overklokerima :) i5 3570K je kao stvoren za tebe...Daj da se dogovorimo onda... :D

od kad imam ovaj procesor u loadu se cuje neki uzasan zvuk. nije glasan ali se cuje, hi-tec zvuk. ne mogu da kazem da je beeping ali tako nesto. radio sam sada izolovane testove i cuje se samo kada radim stress cache tako da je do toga. jel to normalno i moze li neko da mi kaze nesto vise?

BRAVO MDM, sve pohvale!!! Reci mi kako izgleda CPU posle zahvata, vide li se fizicke promene tj ima li jos uvek garanciju(pretpostavljam da ga nisi lapovao). Stavljao si pastu(koju?) izmedju chipa i IHS-a? Ako se ne vidi fizicki razlika ovo bih mozda i ja odradio ,)

Poslednja izmena:
BRAVO MDM, sve pohvale!!! Reci mi kako izgleda CPU posle zahvata, vide li se fizicke promene tj ima li jos uvek garanciju(pretpostavljam da ga nisi lapovao). Stavljao si pastu(koju?) izmedju chipa i IHS-a? Ako se ne vidi fizicki razlika ovo bih mozda i ja odradio ,)

Imaš otvoren thread o tome u ovim podforumu negdje.

Da upadnem kao indijanac, hteo bih da preporučim svakome ko nema želju za ocovanjem da pazari i5 3350p :D . Kupih odličan procesor za 100€, doduše samo procesor bez kulera al i onaj od 1000 dindži radi posao,za sada radi nenormalno. Ili se to meni čini s obzirom da sam tri i po godine imao Phenom X3 8450 2.1ghz :D Uštedeo sam 70-80€ taman za ploču. Sve u svemu za radu Photoshopu i za retuširanje je domošničast (na stranu 16gb rama :D)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno