Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sad već ne znam. Mislio sam da imaš net preko njih. Kod mene je kontra bilo, Sbb nema u blizini, net išao preko mts, tv preko kabla (sad je sve to supernova).
Ne znam da li može, probaj da uključiš Wifi na modemu ili preko mrežnog na port 1 ili 4.
Kucaj 192.168.1.1 u browser-u.
Pogledaj Actual Rate. Ponavljam, ne mogu da probam da li može pristup. User/pass bi trebalo da je telekom/telekom.

Ima li neko još problem sa AP1 kanalom? Desilo se sinoc prvi put, sad vidim opet da je kanal skroz zamrznut.
Dok sve ostale Arene rade.

Da se nadovežem na ovo, provalio sam šta dovodi do ovog problema.

Naime kada gledam Premier League kanal, kao npr danas i kada krene uživo utakmica prebaci se audio na našeg komentatora.
Posle toga sam saltao kanale i AP1 ja opet bio zamrznut, ista utakmica ide kao i na PL kanalu.

Restartovao sam STB i onda je proradilo.

Ako nekome znaci, mada čini mi se da se do sada niko nije susreo sa ovim problemom.

Kad ukljucim TV i iris uredjaj pojavljuje mi se "sesija je istekla, ucitaj ponovo"! Onda mora pin za dalje gledanje! Poprilicno iritirajuceJel ima neko ideju kako da se resim ovog problema?

Kad ukljucim TV i iris uredjaj pojavljuje mi se "sesija je istekla, ucitaj ponovo"! Onda mora pin za dalje gledanje! Poprilicno iritirajuceJel ima neko ideju kako da se resim ovog problema?
I meni ponekad izbaci "sesija istekla" ja samo pritisnem ok na daljinskom i ponovo se pokrene, meni ne traži PIN.

Ti se i meni dešavalo jedno vreme pa prestalo.

I meni se desava. Promenjen pin i kreirana dva korisnika. Obicno se desi nakon nekog vremena u standby-u i onda moram da unesem korisnicko ime glavnog korisnika i pin da bih nastavio dalje. Vrlo iritirajuce pogotovu ako neko drugi ko nije glavni korisnik koristi uredjaj.

HG8245W5-6T i HP4024 - izgleda da ipak i dalje ne radi povezivanje stba preko wifi...
Ako neko uspe nesto da uradi, neka javi 🙂
I mene zanima dal je neko uspeo....Mada sam trazio extender od Mts - a tako da i ako ne uspem uz ovaj promo paket 1 din dobijam i jedan extender.

Mislis kad dodju serviseri iz Mts da postave extender kazu da ne moze....? Ja sam im unapred trazio extender, ali u brzini ta ekipa nije imala kod sebe.... Valjda bi mi rekli odma da ndce moci...
Meni su i rekli da sa ovim ont-om ne moze iz nekog razloga preko wifi, vec mora samo sa kablom, ali sam pomislio da ce ovaj update hp4024 nesto promeniti. Ipak nije.

Resenje je da se menja ont, a to je pitanje da li moze tek tako

Pa mora kabl od extender-a do stb-a. Od Huawei modema do extender-a je wifi veza.
Kod mene je Nokia modem i ne može. Radi extender kao običan pojačivač wifi signala.
Dok je bila medicinska nega kod oca napravio sam im tada profil, ali nije se nikada gasio stb. Imaju neku *******ciju od prelaza na iris. Meni je bio tada promenjen Pin za kupovinu i uvek je tražio Pin kod dužeg standby-a. Kada se vrati na fabrički ne traži.
Edit: Za dodatni profil je bilo da se ne gasi stb 🙂

Meni su i rekli da sa ovim ont-om ne moze iz nekog razloga preko wifi, vec mora samo sa kablom, ali sam pomislio da ce ovaj update hp4024 nesto promeniti. Ipak nije.

Resenje je da se menja ont, a to je pitanje da li moze tek tako
Da, video sam poruke da za sad ne moze android box direktno na wifi sa ovim ruterom za optiku, tj nije do boxa nego do rutera. E sad njihov extender mozda to drugačije odrađuje....aj javicu sta ce mi reci kad dodju.
Pa mora kabl od extender-a do stb-a. Od Huawei modema do extender-a je wifi veza.
Kod mene je Nokia modem i ne može. Radi extender kao običan pojačivač wifi signala.
Dok je bila medicinska nega kod oca napravio sam im tada profil, ali nije se nikada gasio stb. Imaju neku *******ciju od prelaza na iris. Meni je bio tada promenjen Pin za kupovinu i uvek je tražio Pin kod dužeg standby-a. Kada se vrati na fabrički ne traži.
Edit: Za dodatni profil je bilo da se ne gasi stb 🙂
E to me zanima. Znaci moci ce sa ruterom hg8245w5-6t do extendera normalno. A extender mi je pored boxa, tako da tu kabl nije problem. A naravno ako neka azuriranja budu kasnije da moze box do extendera ili cak do rutera bezicno, tim bolje.

Da, video sam poruke da za sad ne moze android box direktno na wifi sa ovim ruterom za optiku, tj nije do boxa nego do rutera. E sad njihov extender mozda to drugačije odrađuje....aj javicu sta ce mi reci kad dodju.

E to me zanima. Znaci moci ce sa ruterom hg8245w5-6t do extendera normalno. A extender mi je pored boxa, tako da tu kabl nije problem. A naravno ako neka azuriranja budu kasnije da moze box do extendera ili cak do rutera bezicno, tim bolje.
Extender radi normalno, kao pojačivač signala. A utp kabl od extendera do stb-a ne rešava problem sto se tice tv kanala. To za sada ne moze sa ovim ruterom.

Da li neko zna šta može biti da kad upalim STB ispiše mi samo IRIS i tako stoji bez daljeg napredovanja, tj. bootovanja. Uređaj je nov novcat, kad sam ga prvi put probao, pokazao je sliku i sve je radilo ok, nakon toga sam ga prebacio na mesto gde treba da bude, tj. na drugi TV, i od tad ovo radi. Nisam još zvao Telekom da prijavim problem, reko prvo da probam ovde. Paljenje i gašenje na dugme ne pomaže, kao ni preko daljinca.

Mreža ili mrtav. Proveri mrežni, vrati gde je bio ako treba. Vidi i da je HDMI kabl dobro prikačen.
Ako nije to zovi ih da zamene.

Da li neko zna šta može biti da kad upalim STB ispiše mi samo IRIS i tako stoji bez daljeg napredovanja, tj. bootovanja. Uređaj je nov novcat, kad sam ga prvi put probao, pokazao je sliku i sve je radilo ok, nakon toga sam ga prebacio na mesto gde treba da bude, tj. na drugi TV, i od tad ovo radi. Nisam još zvao Telekom da prijavim problem, reko prvo da probam ovde. Paljenje i gašenje na dugme ne pomaže, kao ni preko daljinca.
Dal nisi pogrešio LAN na ruteru?

Ovako nesto se i meni desilo.
Zvao Mts, daljinski provere, sve radi, podigne se stb dve zelene lampice (nema zvuka, nema slike)
Na ont uredju zeleno svetli, tv ide u lan 2,3, sve uredno bilo povezano. Ja sta cu zovi zovi, dodje lik-proverava, doneo neku spravicu malo veće od upaljaca. to je valjda ispitivač za lan kabal, nesto brojao ili gledao lampice/crtice. Ni na kraj pameti da je bio banalan kvar. Kaze ajde da hdmi izvadimo iz tv(hdmi2) ulaz i prebacimo na hdmi3, kad ono slika zvuk sve se pojavilo. Tako da je bio kvar na tv-hdmi ulaz. Proveri to da nije

Ovako nesto se i meni desilo.
Zvao Mts, daljinski provere, sve radi, podigne se stb dve zelene lampice (nema zvuka, nema slike)
Na ont uredju zeleno svetli, tv ide u lan 2,3, sve uredno bilo povezano. Ja sta cu zovi zovi, dodje lik-proverava, doneo neku spravicu malo veće od upaljaca. to je valjda ispitivač za lan kabal, nesto brojao ili gledao lampice/crtice. Ni na kraj pameti da je bio banalan kvar. Kaze ajde da hdmi izvadimo iz tv(hdmi2) ulaz i prebacimo na hdmi3, kad ono slika zvuk sve se pojavilo. Tako da je bio kvar na tv-hdmi ulaz. Proveri to da nije
Link tester, nista nebicno, provera da li je kabl dobar.

Molba za pomoć, da li je za aplikaciju Iris Smart isti user i pass kao za Iris IrisGo?

Pokušavam, ne radi, a mail od Telekoma se ceka dve nedelje.

HG8245W5-6T i HP4024 - izgleda da ipak i dalje ne radi povezivanje stba preko wifi...
Ako neko uspe nesto da uradi, neka javi 🙂
Ja sam namestio. Evo tutoriala (pod uslovom da ti je box apdejtovan i imas opciju wifi, meni se jedan apdejtovao a drugi nije jos uvek...)
1. Na http://192.168.1.1 se ulogujes sa admin i 20HWont17. (obavezna tacka na kraju)
2. Advanced>WLAN>2.4G Basic network> I napravis novi ssid ja sam ga nazvao IPTV : https://prnt.sc/UkGDp5PJesiC
3. Onda se vratis gore na WAN i postavis ovako (oznacis taj ssid koji si napravio) : https://prnt.sc/BdP2fsladqkY
4. Povezes boks na taj novi wifi, dobices obavestenje da nema interneta i da ne moze da se konektuje, izadjes odatle i stajace ti u WIFI connected no internet, ali to je jer nema interneta vec samo iptv signal i sve normalno radi.

pitao sam na temi za Yettel pa ajde i ovde da postavim isto pitanje.

Gledam da se pebacim na optiku pa mi je u opticaju MTS, Supernova ili Yettel.
Zanima me da li u okviru Iris TV interfejsa postoji opcija da se napravi nesto tipa "favourites" ili "lista" kanala pa tako izmapitam kanale po brojevima kako meni odgovara pa onda imam recimo RTS1 na tasteru 1 itd ?

To imam sad na D3 pa sam se navikao godinama imam svoju listu. Dobijam kontradiktorne informacije ...te moze, te ne moze
Da li moze neko da mi potvrdi? Moze i za Supernovu i za Yettel da ne otvaram zasebne teme.

doj jos koju rec rode :) .... ima na kom TVu? na IrisTV ? Supernova? pitao sam na temi za Iris ali moze odgovor i za ostale.

Znaci meni treba da memorisem kanale i da ne mislim vise. I pritom da ne bude ono 101, 102 neg da krece od 1...2...3...
i da kad ga postavim da ne moram da ga ucitavam svaki put kad ga palim

Ne može da se memoriše na jednocifrenom broju što se tiče irisa. Može fazon da pritisneš keca i dugme ok i onda da ti učita recimo rts 1. Pa pritisneš trojku i ok i onda ti pokrene AS kanale i tako redom.

Favorit listu možeš da formiraš ali opet te omiljene kanale ne možeš da pokreneš samo sa ukucavanjem jednocifrenog broja tipa 1,2,3...sve što može je da se sortiraju kanali kako tebi odgovara pa ona kombinacija iz prvog pasusa, da se ukuca jedan ili dva broja pa onda komanda OK i to bi bilo to.

^ето одговора. Направи се фаворит листа. Ирис стб

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno