Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eeee toooo. Znaci sa ovim extenderom da se ne zezam vise. Neka ga za net. Isti ont imamo.
Da li nesto posebno treba da gledam za extender da bi mogao da prenosi iptv? Osim da ne bude skup 😁
Eto imas sliku u prethodnom postu gde sam okacio koji sam imao u rezervi. To je najjeftiniji na tržištu a na Aliju ih ima gomiletina. A recimo xiaomi extender kosta 2500 i vidis nece. Znaci nema veze cena sa opcijama. U principu treba neki koji ima intra vezu sa telefonom, racunarem, tj da se kacis i konfigurises ga da prenosi sve sa rutera, bez obzira ima ili nema neta.

Eto imas sliku u prethodnom postu gde sam okacio koji sam imao u rezervi. To je najjeftiniji na tržištu a na Aliju ih ima gomiletina. A recimo xiaomi extender kosta 2500 i vidis nece. Znaci nema veze cena sa opcijama. U principu treba neki koji ima intra vezu sa telefonom, racunarem, tj da se kacis i konfigurises ga da prenosi sve sa rutera, bez obzira ima ili nema neta.
Pa ni Huawei nece iptv da siri, ali za net je dobar.
Videh ovaj. Valjda bi mogao.

Potvrdjujem da box radi i bez lan kabla, ako nije naravno udaljen previše od rutera ili extendera (mislim na najobicniji kineski extender sa Alija ili KP, pix-link i sl) i ako je ruter podesen po gore navedenom uputstvu u prethodnih nekoliko postova.
Uradio sam sledece:
1. Pre bilo kakve procedure dok je ukljucen box uci u skriveni meni kucajuci #1397#, uci u System>Advance oprion i omoguciti Wifi.
2. Nazad dva koraka i u opciji Network & internet ukljuciti wifi i IPTV vec formiranu mrežu sa rutera i izvuci lan kabal.
3. Iskljucivanje boxa iz struje, restart, ili nestanak struje, recimo.
4.ukljuciti box i sacekati da se pojavi obaveštenje "covece nisi ukljucio kabal, ili sto bi rekli ne moz to bez kabla".
5.kliknuti OK i dok opet pocne da vrti vi daljinski u ruke i tipkate opet #1397# i box ulazi u skriveni meni.
6. Samo cekirate opet wifi, IPTV i gotovo.
7. BOX radi bez mrežnog kabla.

U principu savet je da MTS posalje kineskim programerima da poprave bug sa gasenjem wifi nakon restarta. Ali evo uz ovu egzibiciju i to se prevazidje. Mislim da je glupo i sto je ovaj meni skriven, jer ljudima trebaju ove opcije pogotovo oko podesavanja rezolucije, BT povezivanja daljinskog. Ja sam imao problem sa Teslom oko rezolucije, diglo automatski na 2K i slika uzas zivi. A tek u ovom meniju sam mogao da smanjim na 1080p50Hz i gomila slicnoh stvari oko zvuka i sl. A naravno monteri samo aktiviraju uredaj i cao. Posle se ljudi pate bzvze.

Prilozi

• IMG_20221026_171508.jpg
    IMG_20221026_171508.jpg
    54 KB · Pregleda: 78
  • IMG_20221026_171530.jpg
    IMG_20221026_171530.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 62
  • IMG_20221026_171539.jpg
    IMG_20221026_171539.jpg
    50.7 KB · Pregleda: 60
  • IMG_20221026_171549.jpg
    IMG_20221026_171549.jpg
    72.5 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
Kada je Box povezan bez LAN kabla sa extenderom svaki nestanak struje ili pri gašenju Box-a mora se ići u skriveni meni i ručno konektovani na Wi-Fi IPTV, neće se automatski konektovati na tu mrežu.................to zna da bude nezgodno kada matorci ostanu kući pa se to desi onda zovu što ne radi:)

Pa ni Huawei nece iptv da siri, ali za net je dobar.
Videh ovaj. Valjda bi mogao.

Upravo isprobao ovaj extender. Nece da radi. On kao prosiri mrezu iptv, pojaca se signal u sobi, ali se slika ne pojavljuje. Probao i sa lan kablom. Vratim na staru mrezu, slabiji signal, i opet radi, ali secka. Moram neki drugi da nadjem

I da pohvalim momke koji rade u Usponu. Dali su mi uredjaj na probu i bez problema prihvatili da ga vratim. Novac naravno vratili :) :)

Poslednja izmena:
da li ce mi raditi iris tv apk na fire sticku ako se zakacim na a1 mrezu? (drugar mi daje njegov nalog irisa za vikendicu a tamo imam onaj a1 vikend net)

Poslednja izmena:

I sa ovim upravo isprobavam, ali neće!!!
Prosto vrti one 4 tačke Iris i nema slike.
Da li je moguće da nijedan nece da odradi prenos iptv signala?!

Je l ima nekih posebnih podešavanja u settingsu extendera?
Kolege @Alexxx1 i @poglavicas se mole za pomoć 🙂🙏

Da podelim moje iskustvo, kod mene na smart boxu mnogo bolje radi eon smart aplikacija nego iris smart aplikacija, nebo i zemlja kvalitet slika. Maltene nema razlike izmedju eon boxa i eon smart apk u kvalitetu, dok je razlika između iris boxa i iris smarta ogromna.
Ja ne mogu da nadjem iris smart aplikaciju na google play, kod mene je instalirana 1.01 verzija, koja je zadnja verzija

I sa ovim upravo isprobavam, ali neće!!!
Prosto vrti one 4 tačke Iris i nema slike.
Da li je moguće da nijedan nece da odradi prenos iptv signala?!

Je l ima nekih posebnih podešavanja u settingsu extendera?
Kolege @Alexxx1 i @poglavicas se mole za pomoć 🙂🙏
Kupi Pix_link imas na KP malo skuplji oko 1600 do 1800 ili sa Alija, moze da se nadje jeftinije, ali se ceka dok ti stigne iz Kine. Evo sad je u full funkciji kod devojke i nema nikakvih problema. Pazi na prvo ukljucivanje stb pojavi se po nekad onaj plavi neki ekran sa greskom, kontam IP adresa se uzjb, ali na drugi restart uredjaja normalno digne sistem i odmah ucita kanale.

Prilozi

• IMG_20221027_213511_edit_295965509999627.jpg
    IMG_20221027_213511_edit_295965509999627.jpg
    126 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_20221027_214105_com.kiwibrowser.browser_edit_296328664376135.jpg
    Screenshot_20221027_214105_com.kiwibrowser.browser_edit_296328664376135.jpg
    74.5 KB · Pregleda: 70
Da li ima u opcijama Irisa kada se gleda emisija unazad da po završetku nastavi sledeću emisiju umesto što vrati na TV uživo. Ranije je bilo da se namesti ali sada nikako ne mogu da pronađem gde je opcija.

Pozdrav svima, pre par dana nam je prikljucen box 3, iris tv , internet radi okej, medjutim kada su momci povezali stb uredjaj sa tv-om pojavila se mala slika irisa. Proveravali i aspect ratio i hdmi i source. Oni nam rekli da nije do njihovog uredjaja nego do tv-a, da mozda nece sa njihovim hdmi 2.0 nego da probamo sa hdmi 1.4, kupili probali medjutim isti problem, mala slika. Ako je imao neko iskustva i savet, dobrodosao je. 20221027_222516.jpg

Koji stb imaš?

Moraš da udješ u podešavanja i da namestiš rezoluciju normalnu a ne 4K.

1080i@50Hz

Kupi Pix_link imas na KP malo skuplji oko 1600 do 1800 ili sa Alija, moze da se nadje jeftinije, ali se ceka dok ti stigne iz Kine. Evo sad je u full funkciji kod devojke i nema nikakvih problema. Pazi na prvo ukljucivanje stb pojavi se po nekad onaj plavi neki ekran sa greskom, kontam IP adresa se uzjb, ali na drugi restart uredjaja normalno digne sistem i odmah ucita kanale.
Pa to mi je jedino rešenje, ali kako je počelo da me zeza, mozda mi neće raditi ni sa pix linkom.
Nije pix link skup, samo da znam da ce da radi.
Ovaj tp link je 2500 din.

Pozdrav svima, pre par dana nam je prikljucen box 3, iris tv , internet radi okej, medjutim kada su momci povezali stb uredjaj sa tv-om pojavila se mala slika irisa. Proveravali i aspect ratio i hdmi i source. Oni nam rekli da nije do njihovog uredjaja nego do tv-a, da mozda nece sa njihovim hdmi 2.0 nego da probamo sa hdmi 1.4, kupili probali medjutim isti problem, mala slika. Ako je imao neko iskustva i savet, dobrodosao je. Pogledajte prilog 361493
Proveri sledeće: moj nalog (1111 je kod). Uđeš u podešavanje uređaja (dole levo) i skroz dole imaš opciju podešavanje medija. Vidi da li stoji na zoom i 100% širina/visina.

@vodka: ja sam samo uspeo da nađem da u podešavanjima profila povećam vreme za koje te pita da vrati na TV uživo. Pre je bilo automatski nastavlja sledeću emisiju, sada vrati na uživo.

Pozdrav svima, pre par dana nam je prikljucen box 3, iris tv , internet radi okej, medjutim kada su momci povezali stb uredjaj sa tv-om pojavila se mala slika irisa. Proveravali i aspect ratio i hdmi i source. Oni nam rekli da nije do njihovog uredjaja nego do tv-a, da mozda nece sa njihovim hdmi 2.0 nego da probamo sa hdmi 1.4, kupili probali medjutim isti problem, mala slika. Ako je imao neko iskustva i savet, dobrodosao je.
Moraš ući u skriveni meni i onda podesiti rezoluciju
kucaš #1397#

Dao sam jos jednu sansu TP linku. Trecem po redu. I... Treca sreca!!!
TP-Link TL-WR840N
2290 dinara.

Radi kao sat. Extender, a stb je preko wifi povezan. Nema seckanja. Video klub otvara lagano.
Konacno resen problem.

Da nije hteo da radi, narucio bih onaj Pix link, sto ga je kolega @Alexxx1 preporucio. Kontaktirao sam prodavce sa kp, ali ne bi mi stiglo pre ponedeljka, a ja nestrpljiv 🙂🙂.

Hvala, svakako, svima na savetima. Posebno kolegama @Miksat i @Alexxx1 koji su se stvarno potrudili i screenshot -ovali sve smernice.

Poslednja izmena:
Ubačen novi Pink kanal sa ciljem da se vrati omladina televiziji :)

Naravno kod mene je legao između pozicija 999 i 100, ima sada tu svašta-nešto , brzo biranje ... :)
Probaću opet da im pišem, keva stalno pita što joj ne prebaci na blic nego mora da kuca...

@nesa69

Ides na posesavanja
pin profila 1234
Upravljaj kanalima OK, sortiraj kanale OK, strelica gore na ponisti OK i to je to kanali su poredjani kako treba.

@nesa69

Ides na posesavanja
pin profila 1234
Upravljaj kanalima OK, sortiraj kanale OK, strelica gore na ponisti OK i to je to kanali su poredjani kako treba.
Hvala, rešio. Nisam znao da mogu da utičem 🙂 meni je inače 1111 Pin ali nebitno.
Nešto radim ovih dana od kuće pa se dopisujemo. Da stave premotavanje na BBC earth, animal planet u HD...

Pozdrav,
gde bih mogao da pronadjem korisnicko ime i sifru za ulazak na iris tv. Dobili smo na ugovoru neke podatke,ali i kad njih ukucam ne mogu da se ulogujem.

Hvala, rešio. Nisam znao da mogu da utičem 🙂 meni je inače 1111 Pin ali nebitno.
Nešto radim ovih dana od kuće pa se dopisujemo. Da stave premotavanje na BBC earth, animal planet u HD...
Zar se svi kanali ne premotavaju?

Kod mts-a, nemaju svi kanali vracanje.
Smesno, barem sve hd da stave opciju premotavanje. Tek od nedavno su eurosport 1/2 hd ukljucili vracanje .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno