Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam aktivirao SSID 2 u Wi-Fi podešavanju i stavio ime mreže IPTV, zatim u port binding nađeš video AD ili video VD ako je VDSL i u zavisnosti na kom LAN-u 2 ili 3 je povezan Box, čekiraš ispod SSID.
Zatim u Box-u aktiviraš Wi-Fi nađeš mrežu koju si aktivirao na ruteru i konektuješ se.
Kod mene je ruter ZTE H267N, trebalo bi da je isto i za optičke rutere samo su u samom podešavanju drugačije imenovane konekncije za IPTV.

Uparen i daljinski preko bluetooth-a, savršeno funkcioniše🙂
Kod mene je optički ruter HG8245Q2. Našao sam opciju LAN Port Multi-service i kada odem na Setting IPTV WAN Port, izbaci mi grešku The requested URL was not found on this server.

@The Filozof
WAN > WAN Configuration > čačkaš po "3_IPTV_B_VID_300" i "1_INTERNET_R_VID_100" WAN konekcijama. Konkretno u "Binding Options" selektuješ / deselektuješ.

I naravno podrazumeva se da moraš biti logovan kao admin.

Uspeo sam da se povežem na WiFi, ali neće tako da mi rade kanali. Da li treba još nešto da se podesi ili treba možda da se povežem na 2.4GHz, a ne 5GHz?

Uđeš u servisni meni na *1397#. Ugasi box na dugme, pa upali, prilikom startovanja će uraditi update, ako već nije.

@markokostic75

Može sada i daljinski da se upari preko Bluetooth-a putem opcije Add accessory.
meni piše verzija 2.5.8, nije apdejtovao posle isključivanja

da ne mora možda na na one lanove za net da bude povezan da bi se aplejtovao?

Nije potrebna internet konekcija da bi ti se ažurirao softver na Box-u, tako da ostavi Box na LAN 2 ili 3.

Valjda mi ostali sa HP 07 boksom nećemo čekati update jedno 6 meseci po starom običaju Telekoma. Kod mene 2.5.1 na HP 07 boksu

Update za hp4024 doneo je blutut uparivanje daljinksog i wifi konekciju?

Ja sam aktivirao SSID 2 u Wi-Fi podešavanju i stavio ime mreže IPTV, zatim u port binding nađeš video AD ili video VD ako je VDSL i u zavisnosti na kom LAN-u 2 ili 3 je povezan Box, čekiraš ispod SSID.
Zatim u Box-u aktiviraš Wi-Fi nađeš mrežu koju si aktivirao na ruteru i konektuješ se.
Kod mene je ruter ZTE H267N, trebalo bi da je isto i za optičke rutere samo su u samom podešavanju drugačije imenovane konekncije za IPTV.

Uparen i daljinski preko bluetooth-a, savršeno funkcioniše🙂
stigao mi je apdejt
uradio sam sve iz uputstva ali crna mi je slika, a kad šaltam kanale vidi se spisak kanale. kad restartujem box kaže da nema mreže

edit: namestio sam
mora na iptv da se štiklira ssid a ne na iptv ad

Poslednja izmena:
Sony TV ne nalazi Iris TV aplikaciju. Grešim negde, ili mora sideload?

stigao mi je apdejt
uradio sam sve iz uputstva ali crna mi je slika, a kad šaltam kanale vidi se spisak kanale. kad restartujem box kaže da nema mreže

edit: namestio sam
mora na iptv da se štiklira ssid a ne na iptv ad
Napisao sam da u zavisnosti od interneta koji imaš ADSL ili VDSL ide i čekiranje SSID-a IPTV AD (ADSL) ili IPTV VD (VDSL) u tvom slučaju samo IPTV.

samo mi nije jasno kako ja sa mobilnim mogu da uđem na taj iptv wifi što sam napravio, mislio sam da on služi samo za to a ne za net
da li sada tv koristi regularan net ili i dalje povlači sa iptv lan-a
i da li ja sada ovaj neiskorišćeni slot mogu za nešto drugo da koristim, tipa povežem neki android box na njega

Loše si razumeo. Imaš 2 WiFi signala koji služe različitim svrhama pošto su "bind"-ovani na 2 različite WAN konekcija a time i 2 različita VLAN-a.
Telefon naravno vidi oba SSID ali ne dešava se ista stvar kad se uređaj nakači na njih.
Za taj "za IPTV" SSID je na ZTE trebalo isključiti i DHCP server?

pa nije mi jasno kako mogu preko mobilnog da koristim wifi na njemu a npr kada bih hteo preko kompa da spojim kabl na taj lan onda nema neta
kako to funkcioniše? da li bih mogao npr da spojim neki drugi android box na isti taj iptv lan (wifi ili kablom) a da radi zajedno sa iptv-om

Prosto, telefon kačiš na SSID1 a STB na SSID2 ili koji je već index izabran.

LAN 2 i 3 portovi "nemaju neta" zato što su ti portovi bind-ovani na "za IPTV" konekciju. Ako bi želeo jedan ili oba da koristiš za uređaje kojima treba regularna internet konekcija onda bi čačkao podešavanja rutera da skloniš/ isključiš binding na IPTV WAN i dodaš binding na Internet WAN.

Default binding podešavanja su takva da su LAN 1, LAN 4 i WLAN SSID 1 (i još jedan dodatni ako imaš ruter koji podržava i 5 GHz WiFi) bind-ovani na Internet WAN a LAN 2 i 3 na IPTV WAN konekciju.
U odnosu na to default ovde se diskutovalo o kreiranju još jednog WLAN (= WiFi) SSID za potrebe bežičnog povezivanja Iris STB-a (i naravno korišćenja TV usluge na tom STB).

Ko ne koristi lan za iptv slobodno moze lan portove na ont-u da oslobodi za kucnu mrezu na huivui-u (citaj Huawei ont-u) bi to bilo ovako

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    111.9 KB · Pregleda: 73
  • 2.jpg
    2.jpg
    112.9 KB · Pregleda: 72
Ima li neko još problem sa AP1 kanalom? Desilo se sinoc prvi put, sad vidim opet da je kanal skroz zamrznut.
Dok sve ostale Arene rade.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno