Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod roditelja na adsl-u su bele zamenuli za hph07, i rade ok, slika je dobra i prebacivanje nije presporo, zadovoljava. Kod mene u kuci je optika i 4k tv, dobio sam u startu tri hp4024 sa kojima sam konstantno imao zamrzavanje slike. Zamenuli su ih za q11, koji su deljeni pre hph07 i 4024, i slika je odlicna i prebacivanje veoma brzo.
Da napomenem da je to sto se tice tv programa, koliko znam prednost hph07 je sto moze da se na njemu otkljuca android pa da se instaliraju dodatne aplikacije. Za takve stvari koristim Fire stick i Android box.

Steta sto nemaju CineStar kanale,nadam se da ce ih vratiti.

Poslednja izmena:
Verovatno ih imaju dok im ne istekne ugovor a nemušto objašnjenje ovih iz MTS-a na pitanje zašto ih više nema u ponudi je bilo u fazonu ''druga provajder ima ekskluzivna prava na to''. E sad ne znam da li Orion i Supernova imaju premiere kanale od Cinestara.

Još jednom pitanje na koje mi niko nije odgovorio - koja su i kakva podešavanja za ruter ZTE ZXHN H168N V3.1, odnosno povezivanje istog bežičnim putem sa HPH07 radi gledanja iris tv, bez kabla prosto rečeno. Znači, ne za korišćenje ovih nazovi android aplikacija, to sam davno povezao, jedan forumaš mi je poslao podešavanja za mislim Huawei ruter ali to naravno ne paše. Ništa ni hitno ni toliko bitno nego ako nekad neko bude imao nešto u vezi ovoga bio bi zahvalan.

Verovatno ih imaju dok im ne istekne ugovor a nemušto objašnjenje ovih iz MTS-a na pitanje zašto ih više nema u ponudi je bilo u fazonu ''druga provajder ima ekskluzivna prava na to''. E sad ne znam da li Orion i Supernova imaju premiere kanale od Cinestara.
Orion ima Cinestar Premier 1 i 2.

Cinestar kanali su na mts ukinuti pocetkom godine.
Sbb je preuzeo ekskluzivna prava.
Supernova cini mi se da ima pet cinestar kanala koji ce biti u ponudi do decembra ove godine. Citao sam pre ovo na supernova temi.
Tako da od januara i supernova korisnici ce izgubiti cinestar kanale
Bese ugovor potpisan na 3 godine na supernovoj (dec.2019.)

jedan forumaš mi je poslao podešavanja za mislim Huawei ruter ali to naravno ne paše.
Nekada bi prosečan član Benchmark foruma znao sam da prilagodi uputstvo, tj razumeo šta je suština cele priče a ne da moraju step-by-step uputstva... Benchmark prop'o :( :(

Ono, koliko sam ja na neviđeno / bez detaljisanja razumeo svodi se na:

1) kreirati dodatni WiFi SSID, bind-ovan na IPTV WAN konekciju (isključiti DHCP za taj SSID??)
2) vidi i zapiši koju 10.xxx.xxx.xxx IP adresu ruter dodeljuje STB-u dok je povezan na LAN2 / LAN3
3
) na STB se nakači na taj "za IPTV" WiFi, zvekni static IP podešavanja gde navedeš tu zapisanu IP adresu.

@jaffar Tako beše?

Poslednja izmena:
Nekada bi prosečan član Benchmark foruma znao sam da prilagodi uputstvo, tj razumeo šta je suština cele priče a ne da moraju step-by-step uputstva... Benchmark prop'o :( :(

1) kreirati dodatni WiFi SSID, bind-ovan na IPTV WAN konekciju (isključiti DHCP za taj SSID??)
2) vidi i zapiši koju 10.xxx.xxx.xxx IP adresu ruter dodeljuje STB-u dok je povezan na LAN2 / LAN3
3
) na STB se nakači na taj "za IPTV" WiFi, zvekni static IP podešavanja gde navedeš tu zapisanu IP adresu.

@jaffar Tako beše?
Naravno da je tako.

Dobro vece,cesto mi se desava da neki kanali ne prikazuju sliku pa to resavam resetovanjem stb (q 11 model je u pitanju) i onda se ti kanali ponovo pojave,da li ima jos neko takav problem?ako je problem do stb prijavio bih kvar ili generalno svi koji su na mtsovoj televiziji imaju povremeno taj problem?Hvala unapred na odgovorima

Ja za 8 meseci sa HPH07 nisam imao niti jedan problem te vrste na optici. Traži taj model. I kao bivši visegodisnji korisnik SBB tvrdim da je kvalitet slike pre svega HD kanala bolji jasniji i kvalitetniji na Iris u. Što se softvera tice tu je EON u prednosti pošto je STB otključan a softver vizuelno izgleda modernije. Kvalitet slike je na strani Irisa

Jedno možda glupo pitanje. Imam odavno neki Vox led tv. Već možda 4godine. Kvalitet slike dok se gledaju neki fhd filmovi zadovoljavajuće, nisam neki expert a i ne igrai neku ulogu jer uveče pogledam ponekad tv ili film/seriju. Naime pukne net naravno i tv i prikačim. Neku prastaru antenicu stariju od mene i uhvatim ove standardne kanale. Ljudi braćo, je l realno da je ovako Los kvalitet slike na Iris TV. Imam box 3. Da mi nije pukao net ne bih ni obratio paznju. I to sma primetio gledajući LS na RTS1. Je l ima neki fazon da se podesi ili je to jednostavno tako. Inače preko hdmi je povezan tv.

Proveri da ti nisu sd kanali na irisu...kod mene na vdsl i fox 42' slika jako dobra na hd kanalima, bez razlike u odnosu na sliku sa antene recimo.

Uključi arenu ili RTS pa uključi recimo hepi život kanal ili RTS trezor pa ćeš videti razliku ako postoji a treba da postoji i to očigledna razlika. Banalan primer, nzm kako drugačije da vidiš. RTS i AS moraju biti čisti kao što su ti nacionalni kanali na običnoj anteni i to je to.

3

@jaffar Tako beše?
Dva stb-a,dve adrese, pretpostavljam onda i dva dodatna ssid-a? Mada sam lepo sproveo kablove,ne smetaju,ali probaću bežično. A da li se gubi brzina "ostalog" neta kad iptv spojim ovako?

U ponedeljak krenulo azuriranje za hp 4024.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    62.7 KB · Pregleda: 148
  • 2.jpg
    2.jpg
    66.1 KB · Pregleda: 150
  • 3.jpg
    3.jpg
    69.1 KB · Pregleda: 150
Koliko vidim dodate su dve opcije add accessory i remote & accessories.

Kod nove verzije softvera 2.6.5 za HP4024 najzad otključana opcija povezivanja preko Wi-Fi, vidljiva Wi-Fi mreža rutera što na predhodnoj verziji nije bilo moguće.
Povezan box bežično sa ruterom, za sad sve radi🙂

kako da znamo koju verziju imamo? i kako sepovezuje

Kod nove verzije softvera 2.6.5 za HP4024 najzad otključana opcija povezivanja preko Wi-Fi, vidljiva Wi-Fi mreža rutera što na predhodnoj verziji nije bilo moguće.
Povezan box bežično sa ruterom, za sad sve radi🙂
Uspeo sam da se povežem na WiFi, ali neće tako da mi rade kanali. Da li treba još nešto da se podesi ili treba možda da se povežem na 2.4GHz, a ne 5GHz?
kako da znamo koju verziju imamo? i kako sepovezuje
Uđeš u servisni meni na *1397#. Ugasi box na dugme, pa upali, prilikom startovanja će uraditi update, ako već nije.

@markokostic75

Može sada i daljinski da se upari preko Bluetooth-a putem opcije Add accessory.

Poslednja izmena:
Ja sam aktivirao SSID 2 u Wi-Fi podešavanju i stavio ime mreže IPTV, zatim u port binding nađeš video AD ili video VD ako je VDSL i u zavisnosti na kom LAN-u 2 ili 3 je povezan Box, čekiraš ispod SSID.
Zatim u Box-u aktiviraš Wi-Fi nađeš mrežu koju si aktivirao na ruteru i konektuješ se.
Kod mene je ruter ZTE H267N, trebalo bi da je isto i za optičke rutere samo su u samom podešavanju drugačije imenovane konekncije za IPTV.

Uparen i daljinski preko bluetooth-a, savršeno funkcioniše🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno