Šta je novo?

iPhone XS / XS Max / XR

Koja je fora vidim na KP se pojavili XS bez kutije i opreme, samo folije preko tel. Jel to nešto refurbished varijante i koliko se isplati to uzimati?
Nikako. Prevaranti teski, ma dripci obicni! Jedva sam uspeo da vratim novac nazad. Govorim o oglasu iz Bgd-a od pre pola godine, za ostale nemam iskustva. Telefoni zaista izgledaju kao novi, ali ekrani kao da su zamenski. Los touch, ne budi se svaki put na “tap on screen”, ne moze da se smanji osvetljenje kao na normalnom i smeta jer je suvise svetao nocu, ne radi 3D touch ili jako lose tadi, baterija je losa iako je 100% healt-a. Zamenili su mi za drugi koji je bio podjednako los. Na nedostatke gledaju belo i prave se mutavi i naivni. Inace, naravno da ne odgovaraju na poruku na KP iako imaju milione pozitvnih ocena, ne znam kako… Na telefonski poziv se javi jedan lik koji te uputi na drugog, pa se posle prave blesavi ko ce da vrati pare. Jako lose iskusto.
Da se ogradim jos jednom da je to licno iskustvo od pre pola godine sa ljudims na KP i njihovim telefonima navodno nekoriscenim. Trenutno ne znam kakva je situacija na KP ali sam nabrojao mane koje sam uvideo na dva telefona, pa proveri…

Zavisi imas i refabrikovanih iz kine i te nikako ne bih preporucio… dok zamenski su top ali sad … treba proveriti.

Sad se setih jos jedne mane… takodje ostaju “duhovi” ispod slova jakih ljubicastih ili zelenih boja prilikom skrolovanja, sto je pogotovo izrazeno u dark modu.

To je normalno za sve oled ekrane… bar je imao oled. Ja sam se susretao i sa LCD ekranima na ipx

Ja mislim da je to 99% refurbished uredjaj, a da li se isplati zavisi od cijene. Mislim da svaki takav prodje Apple provjeru osim ako nije neki "divljak".
Koja je fora vidim na KP se pojavili XS bez kutije i opreme, samo folije preko tel. Jel to nešto refurbished varijante i koliko se isplati to uzimati?

Ja sam uzela u Govornici za 400e xs. To mi je bila solucija da prvo probam ios pa ako se naviknem da uzmem neki bolji i skuplji nov. Išla sam na to da i ovaj xs sutra neko od mojih može da koristi dugo. Problem sa ovim je peak performance capability, telefon je se gasio kad padne ispod 20% napunjenosti. Za 7 dana kapacitet baterije je pao sa 100 na 92% i tu je stao...nije se više gasio ali i dalje stoji ista poruka u peak performance capability. Sot je oko 4h do 4:30h do 15-20% i noću je na punjaču jer gubi 10-15% baterije u stanju spavanja. Zvala sam ih 3,4x u prvih 15 dana da vratim fon, onda mi je gospođica rekla da će mi se javiti samo da kontaktira servis i to je to. Više se nisu javljali na telefon. Na 3utool kad proverim sve je original na njemu. Tako da što se mene tiče ne preporučujem.

Ja sam uzeo 11 pro takav od lika iz Novog sada sa dosta pozitivnih, i radio je super tri meseca dok ga nisam potopio pa stavio mokrog na punjac i tad je crko iste sekunde sto je normalno je l… Anyway, napravim se lud i posaljem u istyle i oni odbiju garanciju jer ekran nije org. Ali ekran je bio full za koriscenje, bez bilo kakvih problema. Baterija takodje vrh, koristio bih ga jos dugo da nisam glup i zaboravan

Svi su oni preprodavci.

Znam iz prve ruke pošto radim u veleprodaji odakle uzimaju delove i baterije za iste modele.
Govornica, iHouse, Mobil Plus (na bulevaru) svi oni uzimaju polovne telefone i prepakuju ih pa ih prodaju dalje.
I ostale radnje to rade ali ovi najvise posto imaju naloge na KP i dosta ljudi uziman od njih, a ni ne znaju da uzimaju prepakovane telefone.
Najbolje je uzeti polovan telefon od vlasnika koji ima kutiju i svu opremu pa cak baterija bila i na 88%, ali znas sigurno da nije otvaran.

Ja sam uzeo 11 pro takav od lika iz Novog sada sa dosta pozitivnih, i radio je super tri meseca dok ga nisam potopio pa stavio mokrog na punjac i tad je crko iste sekunde sto je normalno je l… Anyway, napravim se lud i posaljem u istyle i oni odbiju garanciju jer ekran nije org. Ali ekran je bio full za koriscenje, bez bilo kakvih problema. Baterija takodje vrh, koristio bih ga jos dugo da nisam glup i zaboravan
Nemoguce je da ip11 nije izbacio gresku da ekran nije originalan…

Eto vidis moguce je bilo, ja sam ga i aktivirao, tekla je garancija od danas kad sam ga ja ukljucio. Jedino ako ovi u istylu nisu prevaranti pa rekli da nije org…

pa ne znam, i dihtovao je dobro, jer sam se često kupao sa njim i prao ga ispod česme ali eto jednom zaboravim da je bio mokar i ubacim kabal i samo se ukljucio beo ekran i ugasio. Više se nije upalio

Zanimljivo, ja kad sam pre par godina pokušao da punim Samsung A5(2017) nakon kupanja u moru mi je samo izbacio notifikaciju da je charging port još uvek mokar i da punjenje nije moguće.
Jel moguće da iPhone nema tu sigurnosnu meru?

Ima i on, ali eto moguće da je crko zato što je bila kopija, možda bi na originalnom izbacio upozorenje

Koristim mobilne telefone od '99 i nikada nisam imao potrebu da ulazim u vodu sa telefonom ili ih perem na slavini. (Osim jednom davno kada smo u nekom opštem pijanstvu svi poubacivali telefone u kiblu.) Jel može neko da mi objasni o čemu se tu tačno radi?

Ja ga unosim u more zbog slikanja dok je zezanje sa društvom. Kući ga koristim dok se kupam slušam muziku, operem ga kad mi se ćefne. KOliko puta dnevno ruke zaprljam a tek njega što ga spustim svuda. I onda volim kad sam već platio i imam tu mogućnost, da ga lepo operem :D
Al još mi nije padalo na pamet da ga ubacujem u kiblu

Ja ga unosim u more zbog slikanja dok je zezanje sa društvom. Kući ga koristim dok se kupam slušam muziku, operem ga kad mi se ćefne. KOliko puta dnevno ruke zaprljam a tek njega što ga spustim svuda. I onda volim kad sam već platio i imam tu mogućnost, da ga lepo operem :D
Al još mi nije padalo na pamet da ga ubacujem u kiblu
Ne vredi sada diskusija da li treba ili ne potapati telefon, ali jedno je sigurno niko ti za to nece uvažiti garanciju. Ko je spreman na taj rizik ok. Ali stav proizvodjača je takav "majke mi je vodootporan do 6m, ali ako se nesto desi sam si kriv".

NIsam siguran za ostale, znam da su drugaru prihvatili za p30 pro. Naravno, ko nije spreman na rizik ni ne treba da kvasi, niti je to preka potreba.

Ja sam uzela u Govornici za 400e xs. To mi je bila solucija da prvo probam ios pa ako se naviknem da uzmem neki bolji i skuplji nov. Išla sam na to da i ovaj xs sutra neko od mojih može da koristi dugo. Problem sa ovim je peak performance capability, telefon je se gasio kad padne ispod 20% napunjenosti. Za 7 dana kapacitet baterije je pao sa 100 na 92% i tu je stao...nije se više gasio ali i dalje stoji ista poruka u peak performance capability. Sot je oko 4h do 4:30h do 15-20% i noću je na punjaču jer gubi 10-15% baterije u stanju spavanja. Zvala sam ih 3,4x u prvih 15 dana da vratim fon, onda mi je gospođica rekla da će mi se javiti samo da kontaktira servis i to je to. Više se nisu javljali na telefon. Na 3utool kad proverim sve je original na njemu. Tako da što se mene tiče ne preporučujem.
Cudo mi za takav telefon mali sot.. Mnogo opadne 10-15%
Dok sam imao iphone 7 plus 80% 5-10% padne toku noci..
Sad telefoni se prodaju prekovane menjaju bateriju ne ubace originalnu nego kopije preko battery tester ucitaju staru bateriju tj jest kopiraju brojeve od starog baterija,Ubace u brojeve u kopije baterija,Preko 3utools pokaze da je original baterija kao da nista nije menjano kao isto i za ekran true tone isto samo kopiraju od orig ekrana prebace na kopiju ekran..

Cudo mi za takav telefon mali sot.. Mnogo opadne 10-15%
Dok sam imao iphone 7 plus 80% 5-10% padne toku noci..
Sad telefoni se prodaju prekovane menjaju bateriju ne ubace originalnu nego kopije preko battery tester ucitaju staru bateriju tj jest kopiraju brojeve od starog baterija,Ubace u brojeve u kopije baterija,Preko 3utools pokaze da je original baterija kao da nista nije menjano kao isto i za ekran true tone isto samo kopiraju od orig ekrana prebace na kopiju ekran..
Ako je samo do baterije super, to je lako rešiti. Na ios 15 ga nisam testirala koliko noću izgubi % ali vidno bolje drži baterija od 14.7.1 i manje se greje. Sve ostalo je ok. Morala bih od nekog drugog da uzmem isti fon pa da uporedim ekrane npr. I da...punjač uz njega je došao najgori kinez što postoji.

Ti zamenski su haos, ja sam prodao svoj x sa menjanim delovima, i hteo sebi da uzmem nov xs, spustio mi je covek na 385 evra, i ja sam pristao, uzeo sam ga, odneo kuci, i odmah primetio sitnu teksturu po ekranu, jedva se vidi, ali se itekako vidi, na to mi je on odgovorio da je greska i da ce da mi vrati pare, u medjuvremenu od mog prijatelja iphone xs isto od njega, je pao sa 100% bh na 89%, (za par dana). Pitao me je da li zelim novi ja sam rekao da ne zelim, i uzeo sebi nov xr sa 2 godine garancije u a1. Pre sam uzimao i 7 kod njega, takodje vratio, zamenio mi je sa novim, i nadula se baterija bila, tako da ne mogu da kazem da je to pouzdano

Ja nabacih jedan XS (prekjuce) radi probe, i mogu vam reci da je to ono sto mi treba (ergonomski)! I ovako radi super, lagan je i velicinski taman za u dzep (sa nabacenim bamperom). Jedini nedostatak (mozda) je nocni rezim na kameri i manja baterija ali meni izgura 1,5 dan bez problema dok mi je iphone 11 gurkao 2 dana klot (ne koristim mnogo fon ako ne moram)...

So, kome treba ergonomski perfektan fon ali sa ispeglanim nedostacima i za nijansu tezi, pravac 11 PRO ili ovaj XS!!!

Pazljivo sam procitao sve i samo mogu da vam dam savet. Samo orginal iz Apple Store-a ili ds uzmete preko operstera.
Ja se i dalje lomim da li da uzmem Xr posto mi istice ugovor na A1 ili mozda cak i 11ticu.
Koristio sam X,Xr, Xs i onda presao na OP i sada mi se nesto nevraca a vuce te IOS uvek.
Inace ja sam neko ko voli da menja telefone ali IOS je jedini do sada koji me je drzao da ga imam vise od godinu dana.
Tako da mislim da svako treba da uzmem sa dve godine garancije preko operatera, pogotovo sto sada ima popust na Xr.

Onda svakako 11ticu ako nisu finansije u pitanju.

Moze li neko da mi pomogne kako da instaliram Google Duo i GBoard na XS-a?

TNX

Poslednja izmena:
Duo

Gboard

Nazad
Vrh Dno