Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Pozdrav svima,
u iPhone se uopšte ne razumem I ovo je prvi koji malo koristim, u pitanju je iPhone 4 ios6. Da li on "gasi" ekran kada ga pri javljanju na poziv primakne uhu?
Kao što rade Androidi, jel ima taj sensor blizine? Da li to postoji negde u opcijama on/off? Pošto ovaj to ne uradi pa često dodirom obraza prekinem vezu...
Hvala unapred na odgovorima.

Ima naravno proximity senzor ali ti je izgleda crkao ako ne gasi ekran kada ga priblizis glavi. Jel gasi ekran kada prekrijes tokom poziva gornji deo telefona (kod slusalice) prstom?

Najverovatnije je gotov proximity senzor. Eventualno mozes pokusati factory reset (Settings/General/Reset/Erase All Content and settings) ako imas simfree telefon pa videti da li ce pomoci ali iskreno ne verujem.

Najverovatnije je gotov proximity senzor. Eventualno mozes pokusati factory reset (Settings/General/Reset/Erase All Content and settings) ako imas simfree telefon pa videti da li ce pomoci ali iskreno ne verujem.

Hvala na odgovorima. Da, sim free je, pokušaću reset.

Nema na cemu, u najgorem slucaju imas opciju promene proximity senzora.

crko 100%,moraces da zamenis.

Imam 4S i na njemu iOS 6.1.3 i imam problem sa wirelessom. Siva mi je opcija koja pali wireless. Pomaze samo restore i onda radi dan, dva i opet posivi. Da li neko zna u cemu je problem?

Negde je neko pisao al ne mogu da nadjem, preporuka za tanki case za 4s, kvalitetno, tanko, a recimo cak i ako ispadne da cuva ?

Planiram da kupim 4S tamo negde u januaru (prvi iOS uređaj koji može da telefonira, imam iPod Touch 4th), može li samo neki da mi objasni foru zašto su simfree varijante skuplje od x-sim i sličnih? Mislim, ako telefon radi najnormalnije uz x-sim, zašto je jeftiniji? Koja su ograničenja?

Bjezi od x-sim-a ako mozes! Ja sam koristio iP4 sa gevey-em i smucilo mi se, preporodio sam se kad sam uzeo simfree. Istina, x-sim na 4s puno bolje radi nego gevey na 4, ali svaki put kad vadis karticu moras odraditi proceduru otkljucavanja, pri update-u softvera uvjek moras cekati da se uvjeris da li ta verzija x-sim-a radi na tom softveru i jos masu zezancija. Ako si prosjecan korisnik i ne cackas previse po telefonu u smislu instaliranja raznih gluposti sa Cydie (jailbreak), cest restore, update ili mjenjanje kartice, onda vjerujem da neces imati problema ni sa x-sim-om.
U sustini u radu nema nikakve razlike, sve je normalno, samo nisam siguran kako x-sim odradi aktivaciju telefona, ako je nesto slicno Haktivaciji onda push notifikacije nece raditi. To neka neko kaze ko koristi ovu kombonaciju.
Elem, ako mozes, protegni se do simfree telefona, neces imati glavobolju, a i kasnije ces ga puno lakse utopiti.

Poslednja izmena:
Pa, u principu bih odradio JB zbog non-free softvera (koji bih i kupovao da živimo u normalnoj zemlji), ne patim od toga da moram imam najnoviji iOS instaliran... Karticu ne vadim, za dve+ godine koliko imam Galaxy S ne znam da li sam ikada vadio SIM.
Još jedna stvar koja me brine je kvalitet zvuka... Naime, slušam FLAC, instalirao sam voodoo sound i poweramp i koristim sennheiser px100-II slušalice, ovoj kombinaciji iPod touch ne može da prismrdi na istim slušalicama. Negde sam naleteo na informaciju da su u 4S stavili DAC koji je štedljiviji u odnosu na verziju koja se nalazi u iPhone4, ali da se to blago odražava na kvalitet zvuka... Ako bi mogao još neko iz prve ruke da baci iskustva sa x-sim i 4S, a i neki audiofil bi dobro došao :)

Ako želiš da podržiš developere, možeš kupovati aplikacije na hrvatskom AppStore sa našim karticama, naša država nije prepreka. :)

U svemu ostalom podržavam ovo što je goranagf napisao, mnogo manje glavobolja imaš sa simfree telefonom.

Nisam znao da je to moguće, sad jedino da se prebacim sa US app store-a na hrvatski...

Audiofili? :S:

Ja sam na US store-u, imam i CRO, ali ga nikad nisam koristio od kako se pojavio FreeMyApps. Imam na telefonu aplikacija u vrijednosti ~70-80$ i sve sam sakupio uz pomoc FMA, a i ako ti se to ne da, lako se mogu naci i kupiti gift kartice kojima ces na svoj nalog nakaciti $ koliko ti treba (mozda lakse i sigurnije nego da za nalog vezes svoju kreditnu karticu).

Nisam znao da je to moguće, sad jedino da se prebacim sa US app store-a na hrvatski...

Audiofili? :S:

Nemoj prebacivati, bolje otvori još jedan account jer se CRO AppStore ređe ažurira i manji je izbor. Doduše, sve aplikacije koje sam kupovao sam bez problema našao na CRO, ali US je pravi primer kakav treba da bude AppStore (free app of the week npr).

da, recimo Google Maps uopste ne postoji na CRO AppStore

sta se desava sa dev team i red snow-ovom I svim dodatnim mogucnostima koje su imale aplikacije jailbrake-a?

Pa vidiš da su se izgleda pokačili... :D

Cao!
Imam u ponudi iphone 4s 64gb za dobru cenu, pa me zanima kakav je on u odnosu na 16gb i 32, posto vidim da veliki broj ljudi ima te sa manjim hdd...
Tj konkretno pitanje je da se ne krije neka caka u tome sto taj lik prodaje taj od 64gb kao da je 16... Nesto sam skeptican.:d

samo da nije kopija. Sve ostalo ne brini isti telefoni.

Ok, ako je kopija prepoznacu(nadam se), sutra idem da ga pogledam, pa mozda i napravim pazar ;)
Hvala :D

Imam iPhone 4S sa R-Sim karticom, znaci nije x-sim, lik u servisu (koji najbolje upravo radi sa iPhone telefonima) mi je rekao da nece traziti sifru da bi trazio signal, sve dok ne promenim sim karticu, e sad koliko je to tacno ?? I da ako budem dobio buduce update sistema, takodje nece se zakljucati telefon, inace telefon poseduje r-sim 7 karticu...
Inace telefon i sam ekosistem su savrseni, i fon mi nije JB, znaci sve radim preko iTunes-a i moze sve sto meni treba, samo mi zao za kreditnu karticu sto ne moze na US store, kod M$-a moze najopustenije da se registruje, a CRO store me ne interesuje, vise stvari nema nego sto ima :p

Poslednja izmena:
Ljudi moze li mala pomoc ....
iPhone 4s, apdejtovan OTA na 7.0.4, i odradjen (skoro) jailbreak sa evasi0n 1.0.2.
Telefon zapao u boot loop. Ne mogu odraditi restore, jer ne mogu uci u DFU, a ni u Recovery, ni safe mode. Samo se vrti apple logo i to je to.
Ja nemam vise ideja, a vi? :)

Jel neko dugme ne radi pa ne moze u DFU?
btw, koliko se secam naglasili su da nije siguran JB za ota update-ovane uredjaje, ali sad je to manje vazno...

Poslednja izmena:
Očistih mučenika, prodisao je:

sa cime ga ovo cistis, jel isti kao icleaner pro ili nesto jos bolje>?

Hvala za program, dobar je. Malopre sam ga probao i oslobodio oko 750MB

Samo da pitam, da li je moguće da još uvek neko drži iPhone 4s na iOS 5? :)

Nazad
Vrh Dno