Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Hvala na brzom odgovoru.

Koliko bi koštale te Apple slušalice što idu u paketu uz iPhone 4S?
Nisam gledao na Net-u, jer sam mislio da on kupi te sluške ,pa tek onda da razmislim o ponudi,jer u tom slušaju bih ja morao da dokupljujem neke druge sluške,jer mic. ne radi na tim njegovim Apple sluškama.

btw, kako se vidi display na Suncu, mislim..kakav je prikaz kada je sunčano?
Šta nije Ok kod iPhone 4S? Ne mislim na sitnice, jer ih ima, mislim generalno nešto što bi bilo na globalnom nivou,a da se podrazumeva pod default..jer čovek je rekao da iPhone ne može da se meri sa Nokiom, što se dometa signala tiče.

Poslednja izmena:
Pa eto, ako nabavi nove sluške, možda bi trade kombinacija i došla u obzir.U tom slučaju, sa sluškama na kojima samo mogu da slušam mp3 i da razgovaram,a da pri tom druga strana mene ne čuje (jerr na njegovim ne radi mic.), onda je 250e ,zaista, previše.To je onda 280e a ne 250e.

Ipa previse kopija mozemopisteno da uvali skuske nek spusti cenu 30e ;-)

Mudro zboriš :D

A ,ako bih kupovao neke druge sluške za iPhone 4S, postoje modeli drugih firmi, (ili Apple sluške od drugog modela) koje su kompatibilne sa 4S, a da je kvalitet mnogo bolji što se tiče reprodukcije muzike, i razgovora?
Postoji li neki 'zvaničan' model sluški koje svi kupuju za iPhone 4S, tj. da se zna da rade besprekorno na 4S ?

btw, sad gledam na oglasima..nove (original) 4S sluške 15evra,a polovne, ispravne, 1000dinara.

Poslednja izmena:
Imas gomilu ali bas gomilu ;-) na tel sam i ne mogu da guflam jankoristim sonijeve :-D

To sam mislio..da postoji veci ili veliki izbor.
Ok.

Hvala ti još jednom na brzim replikama.
A što se original sluški tiče, kao što napisah, videh na oglasima da za 15e prodaju original.
Može li nekako da se prepozna fake, tj. kinez od originalnih sluški?
Ok, sorry..evo nadjoh na net-u, ima i na yt, kako prepoznati original od fake kineza :D

10x!

Poslednja izmena:
Druze: frisko - uzeo sam 4s od 8gb koriscen mesec i po dana bez ogrebotina za 230 evra. Nisam video koliko je star ovaj tvoj, ali zbog slusalica vredi najvise 210 evra ako ima sve od opreme (zajedno sa kutijom)

Ljudi, pomagajte.
Zašao sam u dublju priču sa čovekom u vezi pomenutog iPhone 4S, ali mi nisu jasne neke stvari.
Što se fona tiče, video sam slike, ne izgleda loše,očuvan je, od prvog dana su na prednjoj i zadnjoj strani Expert Shield folije, bez ogrebotina i tačkica.Nosio ga je u kojekakvim futrolama i kucistima.
Dao bi mi uz fon i neku futrolu koja je kostala 70e.On tvrdi da telefon radi odlično,da je savrseno ispravan i da ga par godina sluzi bez greske.

Medjutim, nije mi jasno zbog čega uvek naglašava da ne mogu očekivati na iPhone-u dobar signal kao kod starih modela Nokie i sl.U fazonu, Nokia ima domet i na Himalajima,a koliko sam skapirao da iPhone moze da ima problem sa dometom.Takodje, 3G koji koristi, takodje nije nesto zadovoljan,mada je poznato da u Srbiji 3G pokrivenost je losa.

Dalje, sto mi je stvorilo dodatnu upreznost je IMEI.
On kaze da mu je telefon kupio drugar u Austriji na ime firme i da negde ima taj račun.Medjutim, IMEI na fonu se ne slaze sa IMEI na kutiji.O čemu se radi?
On kaže da je prvi iPhone 4S koji je imao,da je imao problem sa mrežom (i još nečim..nije siguran sa čim :D pa mu je prijatelj odneo taj prvi u AT i vratio mu nazad drugi telefon koji je dobio u zamenu, ali u kutiji prvog.Dakle, nije dobio novu kutiju na kojoj bi se IMEI slagao sa IMEI novog ,reklamiranog, telefona.

Slušalice Apple koje ima ,kao što sam rekao, ne radi mu mic. ali bi spustio cenu na 230evra, jer na oglasima mogu da se nadju nove, original, upakovane Apple za 20evra.

Šta mi je činiti?

Ljudi, pomagajte.
Zašao sam u dublju priču sa čovekom u vezi pomenutog iPhone 4S, ali mi nisu jasne neke stvari.
Što se fona tiče, video sam slike, ne izgleda loše,očuvan je, od prvog dana su na prednjoj i zadnjoj strani Expert Shield folije, bez ogrebotina i tačkica.Nosio ga je u kojekakvim futrolama i kucistima.
Dao bi mi uz fon i neku futrolu koja je kostala 70e.On tvrdi da telefon radi odlično,da je savrseno ispravan i da ga par godina sluzi bez greske.

Medjutim, nije mi jasno zbog čega uvek naglašava da ne mogu očekivati na iPhone-u dobar signal kao kod starih modela Nokie i sl.U fazonu, Nokia ima domet i na Himalajima,a koliko sam skapirao da iPhone moze da ima problem sa dometom.Takodje, 3G koji koristi, takodje nije nesto zadovoljan,mada je poznato da u Srbiji 3G pokrivenost je losa.

Dalje, sto mi je stvorilo dodatnu upreznost je IMEI.
On kaze da mu je telefon kupio drugar u Austriji na ime firme i da negde ima taj račun.Medjutim, IMEI na fonu se ne slaze sa IMEI na kutiji.O čemu se radi?
On kaže da je prvi iPhone 4S koji je imao,da je imao problem sa mrežom (i još nečim..nije siguran sa čim :D pa mu je prijatelj odneo taj prvi u AT i vratio mu nazad drugi telefon koji je dobio u zamenu, ali u kutiji prvog.Dakle, nije dobio novu kutiju na kojoj bi se IMEI slagao sa IMEI novog ,reklamiranog, telefona.

Slušalice Apple koje ima ,kao što sam rekao, ne radi mu mic. ali bi spustio cenu na 230evra, jer na oglasima mogu da se nadju nove, original, upakovane Apple za 20evra.

Šta mi je činiti?

Ja mogu da ti kazem da nijedan 4S polovan ne vredi 230e,ako prelistas malo oglase videces da ih ima koliko hoces u perfektnom stanju za 170-180e.Sto se tice signala eventualno mozes da imas problem ako telefon nije sim-free i koristi one x,r..kartice

Poslednja izmena:
Znam da ne vredi.Video sam oglase.
Ovde se radi o nekoj robnoj razmeni.
Znaci, nije konkretno za keš, vec ja njemu robu,on meni fon.
Pitanje je da li da uzmem fon pod tim okolnostima, jer ne znam da li svi iPhone 4S imaju taj problem sa antenom, tj. koliko vidim da on nije baš nešto zadovoljan sa dometom..a i taj prvi iPhone 4s ,za koji je rekao da ga je reklamirao jer je imao problem sa antenom, nešto mi tu sve ne izgleda baš najbolje..naročito što nema drugu kutiju na kojoj bi se IMEI poklapao sa IMEI na,reklamiranom, telefonu.

Zna li iko odprilike koliko kosta fabricko (softversko) otkljucavanje za ovaj model.Britanska je mreza u pitanju.

Da li postoji nacin da se otkljuca iPhone 4S zakljucan na (tudji) iCloud?

Tako mi i rekose. Pun internet svakakvih unlockera, pa reko da pitam jel moze. Nije kradeni btw, ako nekog to zanima.

Uzeo sam Jailbreakovan iP4S. Mogu li ga vratiti na iOS?
Prilikom provjere IMEI-a iCloud lock je off.

Mozes potrebno je samo da odradis restore preko iTunesa i nikako drugacije jer ces zablokirati tel .

Ima li neki tutorial na YT? Prvi put koristim iOS uredjaj. Instalirao sam iTunes prije par minuta.

P.S. Ja bih htio da obrisem jailbreak, odradim update na posljednju iOS verziju i da ne bekapujem nista, tj. da u potpunosti ocistim telefon od starih podataka.

Poslednja izmena:
Imas na yt ... Prilikom restore izaberes set as new i tel ce biti cist kao da si kupio nov u Apple radnji ;)

Nasao sam 10ak snimaka i u nekim dijelovima su drugaciji :(

Mozes li molim te naci neki koji je po tebi pravilan jer vidim da na vise nacina rade restore (u smislu koraka prilikom restore-a). Imaj u vidu da sam totalni pocetnik i da ne znam ni sta da radim kada ga spojim sa kompom - tacnije jos ga nisam ni spojio sa kompom, samo sam instalirao iTunes.

Napomena: Jos uvijek se nisam registrovao na iCloud. Da li to trebam uraditi prije nego krenem sa citavim procesom na iTunes-u.

To ce ti trebati kasnije . Pisem sa tel i nmg bas sve da ti serviram ali probacu ... Potrebno je da skines iOS za svoj telefon http://www.getios.com i nakon toga spojis tel na racunar , pokrenes iTunes i stisnes shift i drzis a ujedno misem kliknes na restore . Tada bi trebalo da ti se pojavi opcija browse pa potrazi na racunaru gde si sacuvao ipsw za svoj tel sto skinuo , ostalo ces vec skontati . Kad se tel restartuje pitace te da li hoces set as new , restore from backup i restore from icloud a ti naravno ides na set as new i to je cela prica ;)

Poslednja izmena:
UPDATE: Odlucio sam se na klasicni postupak povezivanja na iTunes i Restore & Backup. Backup sam otkazao i odradio update na novi sistem.

Ono sto me zezalo jeste da nigdje nije pisao "Set as a new device", samo je pisalo Next, tako da kada se telefon restartovao sa update-ovanim sistemom na iTunes-u moj telefon je imao naziv "beli" (Apple ID prethodnog vlasnika koji mi je prodao telefon) iako sam se ja ulogovao na svoj nalog na iTunesu i na telefonu na iCloud i sve ostalo...

Poslednja izmena:
ako moze jedna pomoć.
kupio sam novi iphone 4s i kucao kontakte ručno na telefonu , prebacio neke slike preko itunes-a i postavio za slike za kontakt pritom nemam nikakvu sinhronizaciju sa netom nisam ni otvorio nalog na itunes-u. Probao sam one fore edituj sliku kontakta pomeri je malo pa snimi i ništa opet slika bude mala u gornjem desnom uglu.
Molim vas za pomoć! hvala
ps: probaosam i sa slikom koju sam slikao preko telefona i ništa

Koju verziju iOS-a imaš instalirano?

Od 7.1 ako se ne varam, ukinuli su full-screen caller ID, ali su ga srećom vratili sa iOS8.

Takodje za namestanje slika za kontakte je odlican Sync.ME program, ima i par opcija oko resize-a slike.

Nudi mi ios 8.1.1 da li da ga instaluram ili ne, kako radi 4s sa njim i da li je sync ME besplatan

Poslednja izmena:
Meni je iphone 4s bolje radio sa 7.x.x nego 8.x.x, i da mogu sutra bih se vratio na ios7, ali nazalost to je nemoguce.

Nazad
Vrh Dno