Šta je novo?

iPhone 4S & iOS5 - zvanična tema

Koriscenje nije problem, apdejt sistema jeste. Ako se ne razumes ili ti je prvi iphone, trazi simfree, bice ti zivot laksi 100%. Razlika je oko 50 evra.

nije mi prvi iP a i novi sistem nije nešto revolucionaran.Samo mi je važna stabilnost sistema i sigurnost u radu...

Odlučio sam se da uzmem iPhone 4, ali dosta ljudi me je savetovalo i reklo da uštekam još koji evro i da uzmem 4S, kažu da vredi. E pošto ja do sada nisam imao iPhone, čačkao sam ih po malo ali se u njih ne razumem uopšte. Jurim SimFree verziju, jer sam čitao da je bolje dati malo više sa njega, nego uzeti neki koji nisu simfree jer ima dosta zafrkancija.
Na šta treba da obratim pažnju kod kupovine polovnog modela? Koja je neka realna cena po vama za 16gb SimFree?

Trenutno imam LG L9, prezadovoljan sam, ali malo mi smeta veličina a i vuče me nešto iPhone za džep :D

Pozdrav :)

Odlučio sam se da uzmem iPhone 4, ali dosta ljudi me je savetovalo i reklo da uštekam još koji evro i da uzmem 4S, kažu da vredi. E pošto ja do sada nisam imao iPhone, čačkao sam ih po malo ali se u njih ne razumem uopšte. Jurim SimFree verziju, jer sam čitao da je bolje dati malo više sa njega, nego uzeti neki koji nisu simfree jer ima dosta zafrkancija.
Na šta treba da obratim pažnju kod kupovine polovnog modela? Koja je neka realna cena po vama za 16gb SimFree?

Trenutno imam LG L9, prezadovoljan sam, ali malo mi smeta veličina a i vuče me nešto iPhone za džep :D

Pozdrav :)

u sustini brzi je 4S dobijas siri koja srce bateriju. A u Srbiji je bukvalno beskorisna... A i kada mi je trebala dok vozim nikada nije nabola sta sam joj rekao ... znaci UZASNO radi kada je u kolima i ne daj boze muzika ukljucena, mada u zadnje vreme nece da slusa ni sa iskljucenom muzikom u autu... Ne znam sta da ti kazem ali def najlepsi ajfon gledas (4-4S) ;-)

Taj Siri mi toliko i nije bitan. Da li vredi doplatiti razliku za 4s, gledajući sa strane performansi? Da li je velika razlika u kameri između 4 i 4s?

Да, доста је боља камера на 4ѕ и 4ѕ снима full hd a 4 само hd video...
Вреди да додаш још кеша за 4ѕ:-D

Poslednja izmena:
evo dobih 4-ku..sa 5.1.1 softverom i gevey karticom.Da li je neko radio update?Kapiram da ne mogu da uradim update na 6.1.3 ali me zanima da li je moguće da odradim na 6.1 ili tako nekako...

^samo video je bolji fotografije su na oba telefona OK , meni ipak aparat sluzi za fotografiju... Po performansama je 4S brzi s tim preporucujem 4S :) i obavezno sim free :-D

^samo video je bolji fotografije su na oba telefona OK , meni ipak aparat sluzi za fotografiju... Po performansama je 4S brzi s tim preporucujem 4S :) i obavezno sim free :-D

Logično je da aparat koristim za fotografije, ali kad se nađeš u situaciji, lepo je imati telefon sa dobrom kamerom.

4 vorka bez S nema losiju kameru ama ni malo :-D manjak MP mu nije mana, jedino eto video zapis mu je bolji :) Ip5 ima bolje fotke bolje od oba primetno, ali ni on nije toliko daleko otisao :-D :)

Де нема бољу, па 4 има камеру можда мало бољу него на мом нексусу, а 4ѕ има једну од најбољих камера на телефонима...

Де нема бољу, па 4 има камеру можда мало бољу него на мом нексусу, а 4ѕ има једну од најбољих камера на телефонима...

dnevne , ja ne vidim razliku kao ni nocne obe kamere imaju dosta i previse suma... 4S ima daleko od najbolje kamere na telefonu :-D n8 tel stariji od oba a ima ubica kameru i zadaje im domaci sto se nocne fotografije tice, a o dnevnoj ne treba komentarisati. A tek 808 PW, 920 lumia :-D sve su to killeri za svaki iphone, ma za svaki tel koji postoji :-D imam 5ticu i opet nisam zadovoljan sumom kojim pravi u zatvorenim prostorijama , kao i u malo vecem mraku... Ali ok bolje je od 4S ...

Pa da, ali nije dooljno da telefon ima najbolju kameru na svetu, zato Nokia uskoro nece postojati :)

Te price o N8 spadaju u urbane legende, ko god je okacio neku fotku sa N8 u temi na benchu delovale su u najboljem slucaju kao sa nekog novijeg Sony/Samsunga a nekada cak i gore :) Dokaze je u toj temi ali treba listati.. naravno, uvek su tu bili razni izgovori..

Da ne biste mnogo trazili, na poslednjim stranama te teme ima nekoliko fotografija sa PV 808 (ogroman senzor i xenon) a deluju isto ili cak malo losije nego neke sa IP5 i SGS IV/Sony XS koje su postavljene tih dana :)

Naravno Xenon vs led - Nokie pobedjuju..

Te price o N8 spadaju u urbane legende, ko god je okacio neku fotku sa N8 u temi na benchu delovale su u najboljem slucaju kao sa nekog novijeg Sony/Samsunga a nekada cak i gore :) Dokaze je u toj temi ali treba listati.. naravno, uvek su tu bili razni izgovori..

Da ne biste mnogo trazili, na poslednjim stranama te teme ima nekoliko fotografija sa PV 808 (ogroman senzor i xenon) a deluju isto ili cak malo losije nego neke sa IP5 i SGS IV/Sony XS koje su postavljene tih dana :)

Naravno Xenon vs led - Nokie pobedjuju..

hahahah koje gluposti si upravo napricao, volim kada 100% profesionalaca ocene senzor kamere fantasticnih dimenzija fantasticnim ocenama, sa fantasticnim fotkama, a ti kazes da iphone pravi bolje? :-D pa na tvoju nesrecu imam i iphone 5 i 4 i N8 ;-) na tvoju tugu nemam nameru sva tri da nosim sa sobom,ali mogu i kompentetetan sam da kazem da ih n8 ljusti u svakom segmentu pa i video zapisu I AKO JE SAMO 720p ;-) jednostavno zoom na n8 ne kvari video, i zapis ostaje kristalan i kada se zumira ;-) fotke mogu postaviti danas sam nosio N8 bas i mogu reci opet sam fasciniran kamerom ... jednostavno nedostizno ;-) Ja volim ajfon i imam ih, ali ne pije vodu prica da imaju bolje kamere, jer je to daaaaleko od istine ;-)

Edit nece da mi uploaduje full res fotke su oko 7 MB

Poslednja izmena:
Ja ti samo kazem sta sam video u odgovarajucoj temi i to od ljudi koji su pre postavljenih fotografija hajpovali te Nokia kamere a onda okacili nesto sto se ne izdvaja iznad fotografija koje prave telefoni sa mnogo manjim senzorima. A u to moze da se uveri svako samo treba pretraziti temu. Zasto je tako nemam pojma ali stoji kao dokaz.

A ti slobodno demantuj ovo, nemam nista protiv i kako bi ti rekao tako srecan i tuzan :d ;-)

Poslednja izmena:
^ ne mogu postaviti full res

http://imageshack.us/a/img46/9029/cvp6.jpg
http://imageshack.us/a/img35/5913/tis0.jpg
http://imageshack.us/a/img855/5783/kpjn.jpg

evo imas i crop da se vidi nivo detalja , kod ajfona npr detalji PREGORE, nije osetljiv kao nokiin senzor... Naravno tu ima dosta prednosti sa nokiine strane :)

a da ne govorimo o podesavanjima u cam app koji su 10 koplja iznad ajfonove,fotke su fotkane u VIVID modu ,zbog ziviljih boja :)

evo jos jedne od juce.

za rekreaciju N8 dusu dao :-D

http://imageshack.us/a/img5/8210/ucbb.jpg

e za ovo bih voleo da je ajfon bio samnom (ali ne nosim na trening) bedak i krivo mi je jer ovde ajfon ne bi imao sta da trazi :-D kazem I5 ima jako dobru kameru , ali ovi modeli pre su daaaaleko iza n8 a isti sam kupio 2010 godine (cak pre nego sto sam i4 ) pa imajuci i to u vidu i u vidu da je i dalje nedostignut od strane SVIH proizvodjaca, izuzev noke, zaista fasciniran sam fotkama, ajfon ima FINE fotke, i mogu posluziti za neke piknike, sastanke itd isto kao i N8 samo eto sa njim veci nivo detalja mozes izvudci, nocne fotkice mogu isto postaviti ali nisu novijeg datuma :-(

Poslednja izmena:
Sto se macro fotografija tice tu cak i stari SE cybershot kidaju i dan danas tako da rezultati sa N8 ne cude.

A o cemu sam pricao evo mozes da vidis ovde

A sad jedna panorama sa gsm arene (nije bas uspela), SGS IV sa smesnim senzorom u odnosu na 808

http://cdn.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-i9505-galaxy-s4/panorama/gsmarena_117.jpg

A evo i par iPhone 5 panorama

http://www.maxreilly.com.au/wp-content/uploads/2012/09/iPhone-5.jpg

http://images.anandtech.com/galleries/2381/iPhone5.JPG

Aj da bude ''fer'' poredjenje evo i jedna random panorama sa PV 808 sa neta

http://imageshack.us/a/img808/4994/panorama12.jpg

Kada uporedis sve ovo PV 808 se uopste ne izdvaja koliko bi to trebao da bude slucaj s'obzirom na mnogo veci senzor (sustina cele price) i SGS IV i IP5 prave totalno uporedive fotografije, toliko o Nokiji ;-)

sori za off :d

A ako ne uvazavas moje misljenje aj bas me zanima sta ce driver da kaze. Moj zakljucak - Apple, Samsung, Sony imaju bolji softver od Nokie sto se jasno vidi.

Poslednja izmena:
Sto se macro fotografija tice tu cak i stari SE cybershot kidaju i dan danas tako da rezultati sa N8 ne cude.

A o cemu sam pricao evo mozes da vidis ovde

1. fotografija lika sa foruma sa ''epskom'' PV 808 kamerom sa trenutno najvecim senzorom, kada se malo zumira ovo deluje kao fotografisano sa bilo kojim androidom srednje klase sto je jasno vidi (zumirati most ili ljude - kao htc one)
http://farm8.staticflickr.com/7287/9127864989_381d2332e6_o.jpg
Brate :) pogledaj EXIF :-D

Ovakve fotke ni jedna Symibian masina ne pravi :-D ovo je blago receno uzasno :-D

sto se ajfonofih panorami tice odlicne su, sto se tice one sa PW to je PS da makar pise u EXIF-u PW bilo bi ok ovako ne verujem :-D Inace nisam rekao da ajfon 5 ima lose fotke vec da ima najbolej do sada na ajfonu i samo kod nje sam primetio pomak, panorama app je fantasticna :)

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    610.4 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
^ ok, ispravio sam post, znam da je imao 808.

Ali nema veze, ista prica ostaje sto se jasno vidi iz ostalih semplova koje sam okacio. A mrzi me da kopam to temi, tu su i fotografije sa 808 koje su blago receno smesne za taj senzor, ako te zanima pretrazi ;)

IP5 ima odlicnu kameru tj bolje je reci da N8 i 808 ne prave dovoljno bolje fotografije koliko bi trebalo s'obzirom na razliku u velicini senzora. Znaci softver je ''majka'' ;)

;-) :d

I jos nesto, po netu mozes da vidis sjajne fotografije i sa N8, PV 808 i ostalih Nokia ali isto tako i sa IP5, Samsung, Sony modela a da nisu obradjene. Ali sa svih ovih telefona sam vidjao i krseve od fotografija a posebno me cudi sto u temi na benchu u poslednjih xx meseci nisam video fotografije sa nekog Nokia modela koje mogu da oduseve kvalitetom dok su neki clanovi sa Samsung (Note II, S4 itd), Sony i IP5 okacili stvarno sjajne fotografije.

I da, emix je imao PV 808 a sada SGS IV i sam je rekao da se 808 nista specijalno ne izdvaja po kvalitetu fotografija u odnosu na S IV (a samim tim ni u odnosu na IP5), ako mi ne verujes mozes da ga pitas ili taj post stoji negde.

Poslednja izmena:
^ pazi dosta zavisi i od vremena kada je fotka fotkana, ugla, itd itd itd da se ne lazemo fotografija se ne moze porediti danas sutra prekosutra napolju mora SAD ili nikad, zato i kazem ne mogu ti uporediti sva 3 telefona jer ne volim vise od 1 nog da nosim sa sobom max da kada imam posla. Sto se tice fotki 808 fantasticne su i ruckaju sve gore navedene, nisam kupovao tel jer imam aparat, ali nenadmasan je :-D postavicu ja pano sa n8 :-D

http://imageshack.us/a/img547/4953/g8ie.jpg
U ps-u sam je sklopio, mrzelo me je sada da brisem stroku koja je ocito bila na mojoj kameri hahahah

Poslednja izmena:
Da ne zatrpavamo IOS temu - daj Apple-u/Samsungu/Sony-u senzor sa PV i pravice bolje fotografije od 808 a zasto - zato sto bi napravili bolji softver :) Nokia je na aparatima vec godinama i jbem ti kompaniju koja je morala da klekne pred microsoftom i hvata se za njih kao za slamku spasa :d

Poslednja izmena:
A ja mislim da ne znas ni o cemu ja to lupetam zesce, ali ok evo pitaj onda nekoga ko se vise razume u fotografiju, bas me zanima sta ce drajver da kaze na tu temu (razume se vise od svih nas, u temi je i ios korisnik)

@ igor ;-)

rekoh da iP5 u odnosu na velicinu senzora pravi sjajne fotografije (kao i SGS IV) a nokia n8/808 nedovoljno bolje u odnosu na to koliko su im veci senzori a to znaci da Nokia nema dovoljno dobar softver.

Poslednja izmena:
SW je dosta bitna stavka, ali sam senzor, optika itd su NAJ BITNIJE STAVKE :-D ali dobro da ne duzimo, zaneli smo se i otisli predaleko :-D IP ima dobre fotke , ali nikako ne najbolje :-D to je to :-D

Pozdrav svima, nov sam u iOS svetu. Danas sam kupio iPhone 4s i imam nekih problema sa zvukom. Kada me neko pozove telefon normalno zvoni, ali kada mi neko posalje sms poruku na what'su ili messengeru, telefon ne zvoni, vec samo zavibrira. Isti problem imam i kada pustim neki klip na youtube, jednostvano slika ide, a zvuka nema... Da li znate u cemu moze biti problem, jer zvucnik ocigledno nije crko... verzija softvera je 6.1.3 (10B329)

Pogledaj polozaj prekidaca iznad dugmica za pojacavanje i smanjivanje zvuka...ako je u donjem polozaju aktivirao si vibraciju,zato ti se i desava to....

Crkao ti dock konektor, zamena je oko 30E...

Nazad
Vrh Dno