Šta je novo?

iPhone 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Desire je jako dobar, nema priče, ali nije toliko bolji koliko kažeš. Druga stvar, iPhone 4 je daleko ispred svega ostalog (ako se izuzme da nema signal :D), da je smešno uopšte pominjati drugi telefon kao telefon. A još bitnije, iPhone OS je i u 3.x verziji bio bolji od Androida za svakodnevnu upotrebu. sa iOS4, Android je oduvan - ne pričam čak ni o toliko boljem UI-u niti user experience-u, nego o AppStore-u i izboru softvera, knjiga, igara...

Ja bas mislim da je za svakodnevnu upotrebu bolji Android jer je mnogo lakse rukovati sa njim,plus ne treba ti ni iTunes da te zeza kad nesto prebacujes sa kompa na telefon ili obrnuto.A za AppStore da li se tu sve placa ili ima besplatnih stvari(tipa besplatno da citas te knjige ili slicno)?Na Android Marketu ima bezbroj aplikacija od kojih su sve besplatne a one koje se placaju ima demo da se skine pa ti ako hoces kupi,a jos su(mogu da se kladim) jeftinije nego one za iPhone.Necu da pljujem po iPhonu,ali da ga ne podnosim to stoji i to samo zato sto je toliko uzdignut i sto ljudi kad vide iPhone kao da drugi telefoni ne postoje,mada i za to mislim da je od samog pocetka samo jedan marketinski trik Applovaca i da su time u stvari dobili toliku musteriju.iPhone 4 jeste bruka sta sve ima,ali te mane sa signalom i kad sam video onaj drop test totalno sam se razocarao...sta sve moj htc hero prezivi ono je bruka za toliko i skup telefon,a za signal necu da pominjem Stevica je dao odlican savet ljudima,a izgleda da telefoni se danas ne prave za njihovu primarnu svrhu(komunikacija) vec da imaju sto bolje kamere,sto brzi hardware i software mada dobro je da jos mogu da upravljaju ljudima na taj nacin.

Ti onda koristi Android jer stvarno jeste ok. S druge strane, kome sam prodao iPhone, nakon par dana me zvao pun oduševljenja, a sumnjam da im je u međuvremenu Apple ispirao mozak, tako da se manete tih gluparija kako neka firma može bilo koga da ubedi u nešto. Ljudi se uglavnom oduševe iphonom tek posle kupovine.

Desire je jako dobar, nema priče, ali nije toliko bolji koliko kažeš. Druga stvar, iPhone 4 je daleko ispred svega ostalog

Ehem... probao si ga pa znaš?

sa iOS4, Android je oduvan - ne pričam čak ni o toliko boljem UI-u niti user experience-u, nego o AppStore-u i izboru softvera, knjiga, igara...

Ne vidim po čemu izbor dodatnih mamipara ima veze sa samim telefonom. Svaka platforma trenutno ima neku svoju kopiju Appstore koju ljudi uglavnom slabo koriste jer radije sadržaj nabavljaju besplatno sa drugih strana.

Android je u odnosu na iOS4 kao Linux u odnosu na Snow Leopard, što znači - "sve je to lepo, ali...". No, na kraju se opet svodi na to da ima 100 ljudi i isto toliko ćudi. Vidiš, morbiusu je dobar i onaj katastrofični Symbian na 5800XM, što meni nikad neće biti jasno, pogotovo jer sam koristio i taj telefon

Možda si radio na nekom od ranih firmware-a, 5800 je tada imao prilično spor odziv ekrana, mada je trajanje baterije sa njima bilo neverovatno. I u pravu si, lične preference su ono najvažnije, cenim ja i Snow Leopard, ali Ubuntu LL je po meni ipak bolji OS, bar u stvarima koje su meni bitne.

jasno vidi? :d toplije i realnije boje? :d *****ao si i kovaca... cak i u ovom totalno ne fer poredjenju ( citaj vetja rezolucija, manji ekran, lose podeseni, neobrisani, slikano na nacin kako odgovara retini i ako tako niko ne gleda tel) samo najvetji apple fanatic moze da kaze ovo sto si ti rekao...
"Slika govori više od hiljadu reči", a ne vidim šta "nije fer" u slikanju dva telefona jednog pored drugog iz raznih uglova i sa različitim postavkama ekrana?! Da je reč o jednoj-dve slike, pa i da ti prođe...

sto se tice iphone vs galaxy imas na mr.com forumu utiske ljudi ( mnogi imaju par telefona najnovije generacije, znaci sigurno su probali high end telefone) i vetjina bi pre uzela galaxy... doduse, ja se slazem sa tobom i pre bih uzeo iphone da mu srede probleme jer prosto mi se ne svidja dizajn galaxy-a ali je on sve samo ne jeftina kineska kopija...
Galaxy S bi uzeo samo onaj ko nema iskustva sa originalnim Galaxy-jem i Zamzungom generalno. Da ne bih trošio reči, idi na androidforums.com, pa pogledaj šta ljudi misle o kombinaciji Samsung+Android (=FAIL). ;)

Tek sa novim OS Apple mozda moze da stane na crtu Androidu, al to cemo tek videti.
Kom Androidu, 1.1, 1.5, 1.6, 2.0, 2.1 ili 2.2? :p
Pre će biti da je tek sa Froyo-om Android izašao iz beta faze, ali i dalje je sve to daleko od iOS-a po funkcionalnosti, lakoći upotrebe i zaokruženosti.

Ja bas mislim da je za svakodnevnu upotrebu bolji Android jer je mnogo lakse rukovati sa njim
:laugh:
Sve, sve, ali gde ovo nađe kao "argument". :wall:

ali ljudi.... "Just avoid holding it that way." ??? wtf??? pa to cale da mi je rekao oterao bih ga u pm, a ne lik kojem sam za to ***** dao 1k$!! sramota!
stvarno mi nije jasno kako su ovo mogli da predvide u razvoju.. apple fanovi puno srece s ovim smecem, ja ipak za manje para uzimam android koji ima signal kad ga drzim u ruci... ;)

http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2214555&postcount=1

Ovo je vec strasno. Apple fanovi i hejteri, svi se morate sloziti da, ako su glasine o problemu sa prijemom istinite, i ako je ono se navodi u ovom clanku istina (da oni u stvari i nisu to temeljno testirali) - ovaj uredjaj je teski FAIL. Dzaba mu "retina", dzaba mu super CPU, dzaba mu shiny OS i fensi *******cije kada on nije u stanju da obavlja OSNOVNU stvar koja se zove - telefoniranje. Takodje pozuteli ekran je prica za sebe. Bolje bi im bilo da porade nesto po pitanju svega ovoga umesto sto Steva izigrava arogantnu budalu.

"Slika govori više od hiljadu reči", a ne vidim šta "nije fer" u slikanju dva telefona jednog pored drugog iz raznih uglova i sa različitim postavkama ekrana?! Da je reč o jednoj-dve slike, pa i da ti prođe...
pa to sto ne vidis i jeste problem... :d napisah lepo sta fali... ali i ovako je samoled bolji...

Galaxy S bi uzeo samo onaj ko nema iskustva sa originalnim Galaxy-jem i Zamzungom generalno. Da ne bih trošio reči, idi na androidforums.com, pa pogledaj šta ljudi misle o kombinaciji Samsung+Android (=FAIL). ;)
nasao si mesto gde tjes da trazis referencu... tamo ljudi dolaze da resavaju probleme i to uglavnom najbanalnije... idi na mr forum pa citaj daleko vise korisnika svakako uputjenijih...

sto se tice ovog tvog zamzung samo se diskreditujes...

Poslednja izmena:
jasno vidi? :d toplije i realnije boje? :d *****ao si i kovaca... cak i u ovom totalno ne fer poredjenju ( citaj vetja rezolucija, manji ekran, lose podeseni, neobrisani, slikano na nacin kako odgovara retini i ako tako niko ne gleda tel) samo najvetji apple fanatic moze da kaze ovo sto si ti rekao... sto se tice iphone vs galaxy imas na mr.com forumu utiske ljudi ( mnogi imaju par telefona najnovije generacije, znaci sigurno su probali high end telefone) i vetjina bi pre uzela galaxy... doduse, ja se slazem sa tobom i pre bih uzeo iphone da mu srede probleme jer prosto mi se ne svidja dizajn galaxy-a ali je on sve samo ne jeftina kineska kopija...
Auuuu, akki, nasao si kome ces da odgovaras... :wall:

Kovac je za njega u najmanju ruku Apple hejter.
Care, ima ambient light to je poboljsano u odnosu na wave...
Aha... OK onda :)
Video sam na par klipova da ima tu opciju u meniju, naravno... ipak, pomislih da je mozda implementirana u telefonu/OS-u, ali da na samom Galaxy-u pak ne radi, kao sto ga nema ni na Wave-u :)
A sam senzor pak nikako ne mogu da uocim, i dalje! :d

Da li je negde napisano da takvim drzanjem telefona se stvarno prekida veza prilikom razgovora ili se samo gube crtice na ekranu koje nista ne znace?
Evo ja na mom iphonu obavljam bez problema razgovor bez ijedne crte u nekom zabacenom selu. Sve dok ne pise da nema mrezu je ok.

Da li je negde napisano da takvim drzanjem telefona se stvarno prekida veza prilikom razgovora ili se samo gube crtice na ekranu koje nista ne znace?

Većina kaže da se gube crte, ali ne prekida veza. Ali ima i puno onih kod kojih prekida.

Druga stvar, iPhone 4 je daleko ispred svega ostalog (ako se izuzme da nema signal :D), da je smešno uopšte pominjati drugi telefon kao telefon.
Auuuu, Maxo, brate... kakva *smejurija* od izjave...

Citam i ne verujem, i dalje.

Evo jednog primera.
Nokia E51 gubi crte kad se obuhvati šakom. Isto tako ako u trenutku ima 3-4 crtice, kad se okrene naopačke dobija SVE crtice.

evo i moj SE w950 kad se uhvati celom sakom, izgubi jednu crticu. Verujem da ima jos takvih telefona, ali jako je bitna cinjenica da li se razgovor prekida ili se samo gube crtice na Iphone-u, jer ako je ovo prvo cesce onda je to ozbiljan propust, a koliko vidim, sve vise je onih koji se zale na prekidanje razgovora...

Ja i dalje ne mogu da skontam da su izbacili na trziste telefon za koji vicu da je najbolji na svetu, a da ima ovakav propust.

Ja i dalje ne mogu da skontam da su izbacili na trziste telefon za koji vicu da je najbolji na svetu, a da ima ovakav propust.

E, stvarno nemaš pojma! Pa iPhone ne mora ni da radi da bi bio najbolji telefon na svetu. :d Uostalom kome još treba telefon za telefoniranje? Apple je prosto odlučio da izbaci zastarele funkcije, jer gura tehnologiju i ceo univerzum napred. ;)

Evo jednog primera.
Nokia E51 gubi crte kad se obuhvati šakom. Isto tako ako u trenutku ima 3-4 crtice, kad se okrene naopačke dobija SVE crtice.

Sad probao, iz 10 pokusaja jednom su nestale 2 crte(mozda slucajnost). Okretanje nisam probao,imam sve crte :) Nije problem ako iPhone 4 gubi crte, najnebitnija stvar na svetu, ali ako prekida vezu...to je vec nesto drugo

Citam i ne verujem koliko pokusavate da racionalizujete ovakvu ozbiljnu stvar kao sto je gubljenje signala na telefonu od 800 evra. Bravo.

Cisto da ne bude samo rasprava o telefonu koji niko nema

http://www.macworld.com/article/152321/2010/06/iphone4_antenna.html?lsrc=rss_main je napisao(la):
But to Edwin’s question: Have we been able to reproduce it? Yes. It’s unclear if this particular hand jive will cause your iPhone to drop a call—though it might in cases where your reception is questionable to begin with. For what it’s worth, we’ve also seen reports that similar issues existed with the iPhone 3G and even Google’s Nexus One,

Pomenuse vec postojeci telefon, ups to je Nexus One, to Android bese?

btw Iphone je najlaksi za koriscenje, ubedljivo, Android je pokusaj da se sistem iskopira

iPhone je najbolji, najlepsi telefon na svetu, i svako ko ga voli ili ima je najpametniji na svetu. Evo, mozda mi sad ne obrisu poruku. Ne znam sta se postize na ovom forumu ovom cenzurom, gde moderatori brisu poruke koje ne krse pravilnik vec se samo njima licno ne svidjaju. Nije mi jasno kako ne kapiraju da je mnogo ljudi pretplaceno i na ovu temu, pa im moje poruke koje su obrisali ipak stignu u inbox, i ipak ih procitaju?! Mislim, kao moderator, trebas da imas ta neka osnovna znanja.

Kol'ko ja pa vidim, pomenuse u tom tvom tekstu i iPhone 3G... ali to verovatno nisi video.

a to sto je pomenut ni vise ni manje nego android holy grail nexus one ti je nebitno? isto kao sto ti je nebitno sto se niko na to nije zalio =-> ocigledno je da problem postoji koliko je strasan videcemo posle prvih zvanicnih testova telefona na relevantnim sajtovima, ali ako nije toliko veliki vec u istoj meri kao i na drugim modelima ocigledno je da neko podstrekuje negativnu kampanju ( pitam se ko? ) . dok ne vidim uzivo ne dajem ocenu da li je ovo problem ili ne. howard forums je svojevremeno bio prepun zalbi na prijem e71 mahom su svi bili iz amerike

a to sto je pomenut ni vise ni manje nego android holy grail nexus one ti je nebitno?
Meni da... Android mi nije nikakav "holy grail". Niti je to pak Nexus One kao telefon.

Ali mi je zato interesantno kako si ti "prevideo" 3G, a oci ti zasijale na sam pomen Nexus-a/Android-a...
ocigledno je da neko podstrekuje negativnu kampanju ( pitam se ko? ) . dok ne vidim uzivo ne dajem ocenu da li je ovo problem ili ne.
Aha, znaci to je ona "dok ne probam sam - ne verujem nikom!" prica?

Nice... ne znam sta da ti kazem na to, zaista.
Problem onda jednostavno ne postoji, kada je vec tako.
howard forums je svojevremeno bio prepun zalbi na prijem e71 mahom su svi bili iz amerike
Naleteh svojevremeno na takav klip na YT...
http://www.youtube.com/watch?v=amPG52DVQuk

Poslednja izmena:
Zasto iPhone 4 u svom imenu ima rec Phone kad ne moze da se telefonira sa njim :)
Inace ima snimak na engadgetu kako se PREKIDA veza kad se drzi u levoj ruci,sto nikako ne bi smelo da se dogodi telefonu od 800e sto Gizmor kaze.Ako cete bas da se prepirete koji su telefoni bolji sa Androidom ili iOS-om uporedite im cene samo.Androidi su definitivno jedino sto moze da parira iPhonu ali su i jeftiniji.A to sto je bilo price za Ubuntu i Snow Leopard ili sta ti znam vec...neka se samo pogleda cinjenica na kom operativnom sistemu svi programeri rade i shvatice da je Linux ne izbezan u tom svetu.

Auuuu, Maxo, brate... kakva *smejurija* od izjave...

Citam i ne verujem, i dalje.

Malo sam preterao :D

i kako sad 800 evra...? Dobićemo ga ovde za 300 evra na račun... a u USA košta 150 evra. Ne znam kakva je računica 800 evra odjednom?

Poslednja izmena:
Cisto da ne bude samo rasprava o telefonu koji niko nema

Pomenuse vec postojeci telefon, ups to je Nexus One, to Android bese?

btw Iphone je najlaksi za koriscenje, ubedljivo, Android je pokusaj da se sistem iskopira

Otkud znas da ga nema?
Kod Nexusa toga nema, inace ;) Evo ti odgovor iz prve ruke.

Je l' si koristio ti neki Android telefon? :D

Jeste, Android sve kopira, pogotovo sa onim silnim widgetima koje iPhone ima odavno. :zgran:

Imam iPhone i više mi (za sada) odgovara nego Android, ali ga ti pretera.

Je l' si koristio ti neki Android telefon? :D

Jeste, Android sve kopira, pogotovo sa onim silnim widgetima koje iPhone ima odavno. :zgran:

Imam iPhone i više mi (za sada) odgovara nego Android, ali ga ti pretera.

bas zbog tih widgeta je android komplikovaniji izmedju ostalog ;) , obrati paznju da naprednom korisniku rec komplikovano ne znaci isto sto i prosecnom .

Pa i nije, zato je jednostavniji. :) iPhone OS i dalje nema widgete, da bi isključio wifi moraš da ideš u settings pa da isključuješ, dok ovako jednostavno jednim dodirom na ekran isključuješ. Dajem ovo samo kao primer, ima ih još.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno