Šta je novo?

iPhone 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a pokusali su sve da ispadne retina bolja... pri tom porede sa galaxijem pored zivog wave-a... u svakom slucaju ostaje engadget sajt samo za vesti...
Mislis zbog velicine displeja?

apsolutno! ali zato je Apple nikada jeftiniji!!! apsolutno su srozali cenu i kvalitet izrade (sve zarad sto veceg volumena prodaje). i sta reci kad nemaju pravu konkurenciju pa mogu da uvaljuju i krsh robu.

Sta fali Apple laptopovima? Imao sam 2 HP-a i Dell-a, i mogu reci da me raduje skori prelazak na MacBook Pro.

Ne razumes - kovacm hvali Apple :D:D:D

Znam :) Cini mi se da se malo polakomio zbog ovih sitnih problema iPhone-a 4.

Sta fali Apple laptopovima? Imao sam 2 HP-a i Dell-a, i mogu reci da me raduje skori prelazak na MacBook Pro.

laptopovima stvarno nista ne fali! verujem i da MacPro masinama nista ne fali, ako ni prvom ni drugom iPhoneu. jedino sa cime sam imao problem su iMacovi a mozda i buduci iPhone 4 ali videcemo vec... :D

(btw i cinjenica je da stavljaju budjave hardidiskove u MacMinije i MacBookove ,) za taj novac bi ipak mogli da stave aktuelan model HDDa...)

Mislis zbog velicine displeja?
zbog velicine displeja... loseg podesavanja amoleda... ko jos drzi brightness na max pored zivog ambient sensora? ima milion slika amoleda na kojima je bela bela samo je kod njih siva na svim slikama sem na 2-3... slikaju 100% crop texta koji je nebitan totalno... za slike je i ok jer se vidi kolicina detalja ali za text... pa ko cita tako :d nema ni1 slike crnog displeja ili slike vetjeg kontrasta etc... i na kraju nisu obrisani displeji... amaterski i opet je bolji samoled...

edit: mr.com je mobile review...

Poslednja izmena:
zbog velicine displeja... loseg podesavanja amoleda... ko jos drzi brightness na max pored zivog ambient sensora? ima milion slika amoleda na kojima je bela bela samo je kod njih siva na svim slikama sem na 2-3... slikaju 100% crop texta koji je nebitan totalno... za slike je i ok jer se vidi kolicina detalja ali za text... pa ko cita tako :d nema ni1 slike crnog displeja ili slike vetjeg kontrasta etc... i na kraju nisu obrisani displeji... amaterski i opet je bolji samoled...
U pravu si oko vecine stvari... osim - mozda - oko jedne: ima li Galaxy S uopste ambient light senzor? Wave nema, to znas... to mu je jedna od zamerki, nazalost. Za I9000 nisam siguran, ne mogu konkretno da nadjem taj podatak... a gledam sam telefon, i nesto ga ne vidim.

Citiram Steve Jobsov odgovor na mail jednog iznerviranog kupca povodom problema sa antenom.

"Just avoid holding it that way."

Mislim, gotivim Apple i vecinu njihovih proizvoda, ali ovo je toliko arogantan i bezobrazan odgovor da je meni licno sasvim dovoljan razlog da nikada vise ne kupim iPhone. Cisto iz principa. Da odnesem telefon na reklamaciju i da neki prodavac pokusa da mi proda takvu pricu, iste sekunde bih ga oterao u 3 pm. Ovoliko nepostovanje kupaca, strasno.

Ma zlikovci ti Engadgetovci: umesto da presude iPhone-u preko kolena po ukusu Benchforum hejtera, oni se usudiše da objave slike na kojima se jasno vidi koliko toplije i realnije boje, jasniji prikaz teksta i čistiju sliku u totalu ima Retina displej u odnosu na tzv. "Super" AMOLED. ;)
Inače, ovaj "Galaxy S" podseća na one jeftine kineske kopije iPhone-a - toliko je očigledan pokušaj - na stranu "custom" UI, koji kao da vrišti "iPhone, iPhone, iOS, iOS". :S: Lukavo od Zamzunga: sada će i najzadrtiji Apple hejteri moći da osete bar delić iPhone ugođaja, a da sami pred sobom ostanu "dosledni" mantrajući do prekosutra o "Super", "Ultra" i "Mega" AMOLED-ima. :)

Morao sam malo da se našalim, pa sam napravio strip na temu, Stiv daje Medvedevu novi iPhone. Al Rusa ne mož' zaj.ebat!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    62.1 KB · Pregleda: 853
  • 2.jpg
    2.jpg
    57.8 KB · Pregleda: 836
  • 3.jpg
    3.jpg
    49 KB · Pregleda: 930
Citiram Steve Jobsov odgovor na mail jednog iznerviranog kupca povodom problema sa antenom.

Mislim, gotivim Apple i vecinu njihovih proizvoda, ali ovo je toliko arogantan i bezobrazan odgovor da je meni licno sasvim dovoljan razlog da nikada vise ne kupim iPhone. Cisto iz principa. Da odnesem telefon na reklamaciju i da neki prodavac pokusa da mi proda takvu pricu, iste sekunde bih ga oterao u 3 pm. Ovoliko nepostovanje kupaca, strasno.

A sta kao Steve nema preca posla nego sedi za kompom i odgovara na mail-ove? Ma daj molim te...

Iako i ja sumnjam da je SJ ikada licno odgovorio na ijedan mail ;)... arogantnost, bahatost i bezobrazluk odgovora su zapanjujuci. Najbolje da ga drzi nogama.
Ali dobro, ima ovde nekih kojima bi pak i takav odgovor od strane "all-mighty" Apple-a izazvao blagu aritmiju srca i generalnu ustreptalost citavoga tela... :wall:
"Oh my God, oh my God, oh my Gooooood... dobio sam odgovor od Apple-a!!!" :zgran:

2 Max:
Hahahah, sjajno si ovo napravio, svaka cast! :p

Ali onaj "Nema signal, a?"... "Nema..." deo :D:D:D
Sa sve odgovarajucom Dzobsovom facom :p

btw 12000 korisnika sa zutim ekranima je koliko... 2%. ne opravdava to Apple ali opet nije ni uber masovno.

Na poll-u koji je postavio Engadget više korisnika iPhone 4 je odgovorilo da ima žute fleke nego da nema. Naravno, oni koji su imali problem je verovatnije da su uopšte došli na tu stranicu preko Google pretrage, ali i pored toga nema sumnje da je problem daleko veći nego tih 2%.

i ono 30x jaci od plastike je reklama i proizvodjaca tog stakla, nezavisno od Applea - neko je postovao i link ka tom staklu, nesto na G se zove...

Ma i Apple je kačio video promo tog stakla, prikazivao kako je jako i izdržljivo. To staklo sa reklame možda i jeste takvo, ali ono koje stvarno ide na iPhone daj bože da nije od recikliranih šoferšajbni. :d

apsolutno! ali zato je Apple nikada jeftiniji!!!

I opet mnogo skuplji od drugih. :S: Pohlepni su najstrašnije.

Sva ta arogantnost Apple... Strasno je da to mogu da rade! Strasno je sto nemaju konkurenciju ;)
end of story! Ko hoce moze da se *****ava sa android "ako hoces 2.2 moras da imas telefon noviji od godinu dana"... i svaka cast sto vise ne secka scrolovanje ikona ali sve to nije dovoljno da se izadje na crtu iPhone OSu i Appleu. Go, go!... Google!!! Peglejte pa ce biti valjda jednog dana valjana alternativu appleu (od ms-a odavno nema leba)

2 Max:
Hahahah, sjajno si ovo napravio, svaka cast! :p

Ali onaj "Nema signal, a?"... "Nema..." deo :D:D:D
Sa sve odgovarajucom Dzobsovom facom :p

Čim sam video tu facu, odmah mi je to palo na pamet, pa sam morao :)

Ma zlikovci ti Engadgetovci: umesto da presude iPhone-u preko kolena po ukusu Benchforum hejtera, oni se usudiše da objave slike na kojima se jasno vidi koliko toplije i realnije boje, jasniji prikaz teksta i čistiju sliku u totalu ima Retina displej u odnosu na tzv. "Super" AMOLED. ;)
Inače, ovaj "Galaxy S" podseća na one jeftine kineske kopije iPhone-a - toliko je očigledan pokušaj - na stranu "custom" UI, koji kao da vrišti "iPhone, iPhone, iOS, iOS". :S: Lukavo od Zamzunga: sada će i najzadrtiji Apple hejteri moći da osete bar delić iPhone ugođaja, a da sami pred sobom ostanu "dosledni" mantrajući do prekosutra o "Super", "Ultra" i "Mega" AMOLED-ima. :)

jasno vidi? :d toplije i realnije boje? :d *****ao si i kovaca... cak i u ovom totalno ne fer poredjenju ( citaj vetja rezolucija, manji ekran, lose podeseni, neobrisani, slikano na nacin kako odgovara retini i ako tako niko ne gleda tel) samo najvetji apple fanatic moze da kaze ovo sto si ti rekao... sto se tice iphone vs galaxy imas na mr.com forumu utiske ljudi ( mnogi imaju par telefona najnovije generacije, znaci sigurno su probali high end telefone) i vetjina bi pre uzela galaxy... doduse, ja se slazem sa tobom i pre bih uzeo iphone da mu srede probleme jer prosto mi se ne svidja dizajn galaxy-a ali je on sve samo ne jeftina kineska kopija...

Care, ima ambient light to je poboljsano u odnosu na wave...

sto se tice podatka od 2% to bi bile lepo da je svih 600 000 telefona stvarno stiglo a da to opet nije estimates kao i sve kod apple-a jer nemaju blage veze koliko je stvarno toga bilo pre order... evo moj drugar jos nije dobio potrvrdu da mu stize niti mu je stiglo a narucio covek 5 komada :d samo se nadam da sminkeri kod nas netje citati vesti o telefonu jer kako da pricaju telefonom levom rukom dok voze... jedino da predju na automatik :d

A sta kao Steve nema preca posla nego sedi za kompom i odgovara na mail-ove? Ma daj molim te...

Kakve veze ima da li je SJ licno odgovorio ili ne, to me ne zanima, zanima me samo da na kraju email adrese stoji @apple.com, sto znaci da je to njihov zvanicni stav. A i uopste me ne bi cudilo ni da licno odgovara ponekad, to je jako lep nacin za besplatan marketing i podizanje hype-a.

sto se tice nacina testiranja...

Engadget contacted Spencer Webb who runs AntennaSyd, which designs RF solutions. Mr Webb had some interesting insights into the issue, such as mentioning that whilst antennas are tested with reference to a huma head being present the human hand is not taken into account during such tests.

Ovo ce biti zesci Fail ako ostane na ovome...

Steva je zapravo jos gori (twitter):

ceoSteveJobs
The best way to fix the weak signal on the new iPhone? Buy a $29.00 Bumper case, only from Apple.

ceoSteveJobs
To prevent signal problems with the new iPhone, avoid touching the phone at all times.

Steva je zapravo jos gori (twitter):

ceoSteveJobs
The best way to fix the weak signal on the new iPhone? Buy a $29.00 Bumper case, only from Apple.

ceoSteveJobs
To prevent signal problems with the new iPhone, avoid touching the phone at all times.

to je fake nalog.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

ahahahaa, svaki put se pokidam... :d svaka cast :d

Mozda bi selotejp pomogao. Lepo se nalepi na deo gde telefon naleze na dlan leve ruke. Ne morate da kupite gumiranu futrolu. Doduse ne bi bilo lose da se uzme gumara jer onaj video sa padovima na beton je dosta pokazao. Neko ce reci, ma nema sanse to meni da se desi ali opet ne treba se zezati.

Sva ta arogantnost Apple... Strasno je da to mogu da rade! Strasno je sto nemaju konkurenciju ;)
end of story! Ko hoce moze da se *****ava sa android "ako hoces 2.2 moras da imas telefon noviji od godinu dana"... i svaka cast sto vise ne secka scrolovanje ikona ali sve to nije dovoljno da se izadje na crtu iPhone OSu i Appleu. Go, go!... Google!!! Peglejte pa ce biti valjda jednog dana valjana alternativu appleu (od ms-a odavno nema leba)

Android ne moze da izadje na crtu OS-a, haha.
Kanda ti nisi koristio neki noviji telefon sa Androidom. Desire je toliko bolji telefon od 3GS da to ne mogu ni da pokusam da dokazem jer je to prosto aksiom a aksiomi se ne dokazuju. Razumem da neko moze da kaze da je Desire ruzan, nije lepotan da se ne lazemo ali je zaista fantazija kako radi. Inace imam i 3GS da ne bude da to pricam jer nemam iPhone :) Tek sa novim OS Apple mozda moze da stane na crtu Androidu, al to cemo tek videti.

Poslednja izmena:
Desire je jako dobar, nema priče, ali nije toliko bolji koliko kažeš. Druga stvar, iPhone 4 je daleko ispred svega ostalog (ako se izuzme da nema signal :D), da je smešno uopšte pominjati drugi telefon kao telefon. A još bitnije, iPhone OS je i u 3.x verziji bio bolji od Androida za svakodnevnu upotrebu. sa iOS4, Android je oduvan - ne pričam čak ni o toliko boljem UI-u niti user experience-u, nego o AppStore-u i izboru softvera, knjiga, igara...

Android je u odnosu na iOS4 kao Linux u odnosu na Snow Leopard, što znači - "sve je to lepo, ali...". No, na kraju se opet svodi na to da ima 100 ljudi i isto toliko ćudi. Vidiš, morbiusu je dobar i onaj katastrofični Symbian na 5800XM, što meni nikad neće biti jasno, pogotovo jer sam koristio i taj telefon, a kasnije i taj OS na N97 mini i to pola godine dok sam radio field testing Telenor MailPro / 3.5G mreže... Ni neprijatelju da ne poželiš da radi sa tim.

Ovo je prvi iPhone po izgledu koji mi se dopada, ali pricanje da je ispred svega ostalog bas zbog tih nedostaka zute mrlje i gubitka signala i predvidjenog nacina koriscenja ( leva ruka u dzep tokom razgovora) pokazuje da je apple napravio veliku gresku. Te greske ce se za koji mesec ispraviti revizijom uredjaja sto ce google i proizvodjace uredjaja naterati da naprave jos konkurentnije telefone. Verovatno cu gledati da ga pazarim ali tek kad se ti nedostaci isprave.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno