Šta je novo?

iPhone 2G/3G(S) - pitanja, odgovori, tips&tricks

Da li neko ima informaciju sa kojom verzijom softvera se trenutno prodaje 3GS u USA?
Da li moze da se brejkne da ga uzimam...

Trenutno mogu sve verzije da se jailbreakuju.

Tačno je, no treba ipak skrenuti pažnju što je već spomenuto gore, da poslednji modeli 3GS imaju hardverski izmenjen bootrom, što dozvoljava samo tethered jailbreak/unlock. Drugim rečima ako se telefon ugasi potrebno je ponoviti proceduru jb/ul što samo po sebi nije neki problem kako traje samo par minuta s tim što ne znam da li ima posledica po instaliran softver sa 3rd party repoa (valjda nema), ali je ipak nezgodno ako ti se ugasi telefon/iscuri baterija kad je čovek away from kuće, na putu, odmoru itd. jer telefon postaje neupotrebljiv.

Nego, čini mi se da Safafi brže otvara stranice sa OS 3.1.2 i to primetno. Jel još neko možda to primetio?

Da li postoji neki workaround kako bi izveštaji o poslatim porukama radili na iPhoneu?

Mene zanima zasto mi se Mail aplikacija stalno pali sama od sebe? Tj kad odem na procese uvek je upaljen i mail iako ga nisam pokretao. Inace sve sam pogasio da mi ne proverava mejl, fetch new data iskljuceno, notifications sve iskljuceno.

imam 2g i 3.0 softver

Poslednja izmena:
@mustang:
Kada otvoris kontakte, pali se mail. Ne znam zasto.. uvek je tako.

@jorgovan:
ima vise nacina.. jedan je alternativni SMS program (npr biteSMS), a drugi je da kucas ! na pocetku poruke.. npr: !zdravo.

Meni to uopshte ne radi na 3G :) Ne znam ni kako treba da izgleda delivery, jel to SMS poruka ili shta ?

Meni to uopshte ne radi na 3G :) Ne znam ni kako treba da izgleda delivery, jel to SMS poruka ili shta ?

Kada se instalira dobijes opciju u Settings> Messages> Delivery report i tu treba da ukljucis report, a u zadnjoj verziji imas i da podesis kako da izgleda obavestenje (Inserted in the conversation, Fullscreen alert, Flash w/o tick, Only the tick and the sound.)

Najjednostavnije je bez instaliranja bilo kakvih dodataka samo otkucati uzvičnik na početku SMS poruke i odmah dobiješ delivery report.

P.S. Mislim da ti addons rade isto to, a za biteSMS sam siguran da radi upravo to.

Poslednja izmena:
Morao sam se registrovati da napishem koju pametnu ...

Napokon sam sastavio koju paru da kupim iPhone (2g - naravno), i porazhavajuche mi je (a i ponizhavajuche) da telefon za koji polovan (!) moram da dam 150-200 eura - nema status.
P.S. !poruka se koristilo na Nokia telefonima 3210 ... Chak je i 3310 imala isti !

Dvoumio sam se izmedju Samsung S8300 i iPhone 2G, pa sam odluchio prvo ovo da probam, pa kako prodje - prodje ...

I da - neko je pitao za krshteni LG telefon ... LG KF700 - extra design, ima 2 kamere, jedna je 3mp, telefon je 3g, 180MB u telefonu + kartica, veliki touch a slide telefon, i sve to za nekih 100-120 eura, a i izgleda sexy.

Toliko za sada dok mi ne dodje iPhone, pa chu podeliti utiske ... Nepristrano, poshto mi je Samsung omiljena firma ;)

P.S. !poruka se koristilo na Nokia telefonima 3210 ... Chak je i 3310 imala isti !

3210 je imao delivery report, a na iPhone to mozes da sredis preko raznih programa kao sto su vec spomenuli par postova gore, ali ako ti je Samsung omiljena marka, onda nemam sta da dodam... :)

Poslednja izmena:
Najjednostavnije je bez instaliranja bilo kakvih dodataka samo otkucati uzvičnik na početku SMS poruke i odmah dobiješ delivery report.

P.S. Mislim da ti addons rade isto to, a za biteSMS sam siguran da radi upravo to.

Verovatno i iPhoneDelivery radi isto, ali ja mislim da je elegantnije resenje, kao da je po difoltu tako. :)

Ajde javi sta si uradio, bas me zanima ishod.
Bio je telefon kod jednog poznanika, servisera, dobio sam ga juce nazad.
Situacija je sledeca:
- crkla je valjda neka mala stampana ploca koja se nalazi sa donje strane i na kojoj se nalazi mikrofon i jos neke gluposti.
Kaze da moze da mi nabavi to iz kine - novo, ali da je bolje da u medjuvremenu pokusam negde da nadjem taj deo polovan.
Sve u svemu nije strasno. Inace kaze da je bilo kondenzovane vlage na toj ploci (sto me i ne cudi s obzirom koliko je telefon izubijan...).
To je to za sad. Pokusacu sa ovima iz iSrbija da vidim jel imaju za neku normalnu cifru taj deo.

...ali pre toga se uhvati dobro za stolicu da ne padnes :D

Treba da kupim uskoro iphone 3G 8gb, e sad interesuje me da li se ovaj model nudi samo u crnoj boji ili i u beloj? Da li je zvucnik na 3g jaci nego na 2g (citao sam da se zale ljudi da je zvuk na 2g bas slab)? Ja cu dobiti otkljucan telefon, ali ne verujem da ce neko raditi jailbrake, e sad mene interesuje da li to znaci da ja bez jailbrake-a ne mogu da skidam nikakve aplikacije koje nisam platio i koje nije napravio apple? Za sad me interesuje ovo, a kad mi stigne telefon svakako cu imati jos pitanja, hvala svima unapred na pomoci. :wave:

Ima ga samo u crnoj boji, od 16gb ima i crni i beli.
Zvucnik na 3g jeste jaci nego na 2g, osim ako se na 2g ne buse male rupice na mestu gde je ta neka zastita od prasine na zvucnicima. Po mom misljenju, na 3g je sasvim dovoljno glasan zvucnik. E sad, to zavisi od pojedinca.
Bez jailbreak-a, ne mozes da skidas krekovane aplikacije. Mada jailbreak traje svega par minuta, mada pretpostavljam da to vec znas. ;)

Poslednja izmena:
Da znam, a da li ima neke sanse da nesto za****m ako to budem radio sam, po nekom tutorialu? Sto se tice IGO-a, za to mi treba jailbrake pretpostavljam, i da li je neka nauka skidate krekovane aplikacije jednom kad se jailbrake-uje telefon? Kapiram da su glupa pitanja, ali neznalica sam, citam dosta o tome poslednjh par dana, ali nisam mnogo naucio...

EDIT: Nasao sam ovaj forum pun raznih tutoriala http://www.isrbija.net/ mozda jos nekom novajliji pomogne. :)

Poslednja izmena:
Tesko da ces nesto zaj*bati, zato sto bukvalno trebas da povezes iPhone, i pritisnes na misu jedno dugme. :p
Sto se tice skidanja aplikacija, nikakva nauka. Imas sajtove sa kojih ih skines, posle im promenis ekstenziju u .ipa ako je to potrebno, prebacis u applications sekciju na iTunes, i syncujes. Prosto je. ;)

Da. Taj forum je dobar, tu sam dosta korisnih stvari i ja naucio za iPod, tako da ti preporucujem da malo "prelistas". :)

Poslednja izmena:
Dobio sam jabuku ! Sve mi je manje vishe nejasno, ali me najvishe zanima gde da namestim kad scrollam levo u glavnom meniu da mi otvori Write new sms ? a ne Search ?

Ajde neka dobra dusha, molim vas :D

Poslednja izmena od urednika:

Ma mozhe, video sam na nekom tutorialu da neko ima ... Dakle, ima par "screenova" ikonica, i kad slide skroz levo, onda mu se otvori novi sms. A kod mene Search. A nisam nashao kako da promenim ...

Prati li me iko ? :(

Pratim te ja.
Po defaultu to ne moze. Mozda je "taj neko" instalirao neku dodatnu aplikaju koja to omogucava.

Instaliraj BiteSMS i moci cesh vrlo brzo da kucash novi SMS bez otvaranja aplikacije...

Evo Kuzma posto ocigledno ne citas temu uopste, pogledaj link, mislim da je koristan. :wave:

Bacio sam pogled ;) Prochitao sam komplet temu :D

Prelistao sam forum, i zakljuchak, ili je baterija, ili matichna, ili programi sa Cydia-e ( koji troshe bateriju i kad je u stand-by ), a moguche da je chak do 3.0 software-a ( koji je takodjer na mom telefonu ) ...

Veselo, sad moram i to da ugatam :D

Nochas chu instalirati 3.1 i javiti shta je bilo, tj. jel' mi sredilo zhivotni vek baterije ...

Evo meni je trajala baterija 2 cela dana i tri sata. Sto jeste dosta bolje nego ranije. Definitivno mi je trosio bateriju prosli softver, a da ne pricam sto je i memorija sada bar 20mb praznija (bar kod mene) i sve brze radi.

Samo pre instaliranja bilo kakvih 3rd party aplikacija tipa biteSMS sa Cydia ili drugde, obavezno prvo instalirati Mobile Substrate. On se čak i automatski instalira uz neke druge apps, ali kad se radi restore na novi OS, treba obratiti pažnju da Mobile Substrate bude instaliran pre bilo kakvih 3rd party add-ons.

Nazad
Vrh Dno