Ovako, evo resenja za sve koji imaju problema sa signalom za GPS na iPhone-u:
1.) Osnovna stvar je da proverite da li vam GPS uopste radi. Dakle, udjite u "settings->general" i ukljucite "location service". Zatim, izadjite na terasu, dvoriste itd, bilo koje mesto odakle se vidi dobar deo neba. GPS koristi MINIMUM 4 satelita za pozicioniranje (u orbiti se nalazi 30). Udjite u "Maps" i stisnite oznaku u donjem-levom uglu "locate". U najboljem slucaju u roku od par sekundi ce vam se pojaviti plava pulsirajuca tackica. Ako ne, budite strpljivi, neki tvrde da im je trebalo i 12 minuta.
Sada, kada smo utvrdili da GPS funkcionise, mozemo ukljuciti iGo My Way.
Nakon sto odradite setup, klinknite na "Show map". Trebalo bi da vam se pojavi "looking for GPS signal". I u roku od par sekundi/minuta ce te dobiti vasu poziciju na mapi. Ako i nakon cekanja niste uspeli da ostvarite vezu sa satelitima, imate problem sa konfliktima sa drugim programima koje ste instalirali. Jedan od potvrdjenih, koji pravi probleme iGO-u, je BiteSMS sve verzije pre v4.3. Ako ga imate, moracete ga obrisati da bi vam GPS radio.
Ako vam je iGO radio, pa naprasno prestao, znaci da ste instalirali neki program, u medjuvremenu, koji nije kompatibilan sa iGO.
E, sad, a sta ako nemate signal ni u "Maps"?! Mnogi ljudi, sirom interneta, prijavljuju da im na verziji iPhone OS 3.0 ne radi GPS, iako je na 2.2.1 radio. Postoji nekoliko resenja.
Opcija 1
-udjite u "settings" i stavite "auto lock" na "never"
-iskljucite 3G
-isklucite location service
-iskljucite Bluetooth
-iskljucite Roaming
-iskljucite Wi-Fi
-idite na "reset location warnings"
-restartujte iPhone
-ponovite sve korake iz 1.)
Opcija 2
-udjite u Cydia i, preko opcije "search" nadjite "SBSettings"
-instalirajte aplikaciju
-udjite u "SBSettings"
-iskljucite 3G
-iskljucite EDGE
-ponovite sve korake iz 1.) usput paleci/gaseci 3G i EDGE
Opcija 3
-udjite u Cydia i, preko opcije "search" nadjite "GPS Serial"
-instalirajte aplikaciju
-otvorite je i nadjite iPhone GPS
-oznacite iPhone GPS
Opcija 4
-ukoliko nemate "OpenSSH" ili T-Pot, udjite u Cydia i, preko opcije "search" nadjite "MobileTerminal"
-instalirajte aplikaciju
-otvorite je i ukucajte "su"
-trazice vam password
-ukucajte "alpine", sada imate admin privilegije (nekima trazi da “A” bude veliko slovo)
-ukucajte sledece, pazite gde sam ostavljao razmake i velika slova, jer tako morate kucati!
-"rm -rf /private/var/root/Library/Cache/locationd" Bez navodnika!
-ovo ce vam obrisati sve podatke o GPS do tog trenutka, ukoliko se "zaglupio" iz nekog razloga
*ukoliko imate "OpenSSH", ukucajte sve iznad u "Terminal"
-ako vam terminal ne radi, obrisite ceo folder "locationd" koji se nalazi na gore navedenoj lokaciji
-ne brinite, iPhone ce ponovo napraviti taj folder kada pokrenete GPS
Opcija 5
-instalirajte OS 3.1
-obavezno da je custom! Dakle, Google-> iPhone 3G 3.1 custom firmware->search
Opcija 6
-ako vam nista od gore navedenog nije uspelo, kao meni npr. znaci da vam je GPS neispravan i ostaje vam jos samo jedno resenje, koje je i kod mene upalilo - prodajte iPhone i kupite drugi.
Mala napomene:
Vecina, koji imaju prebleme sa GPS, su iPhone 3G od 8GB
Sve gore navedeno su resenja sa Googla itd. Ja sam vas postedeo truda.