Šta je novo?

iPhone 2G/3G(S) - pitanja, odgovori, tips&tricks

Koliko znam ne, mora da se konvertuje..

Haha, shta si ti to stavljao na fon, ja prevukao sve mp3 shto imam i 99% njih ne slusham uopshte, imam 5 filmova po 400MB, IGO i 9 ekrana aplikacija, i to je oko 12GB :)

Ja imam 1 film od 500 MB, aplikacija oko 3 GB i jedno 5 GB muzike.

Eee, pa dok Kutija convertuje sve to iz FLACa u V0, da vidiš koliko to zauzima. :d

I to slusha na zvuchnicima od 1 mW :d

Jok, sluzi mi za kola :) povezem na AUX u kolima i slusam mjuzu :)

Pojačanih na 30% snage. :d

Da prekinem offtopičenje, da li mogu na iPhoneu da se gledaju .mkv fajlovi?

I ako znate nekog ko prodaje iPhone 3G javite mi. :d

Ne mozes, nema iPhone snage za to, bar ne 3g verzija.

Ma on nije mislio na HD mkv, koja je poenta toga, ima gomila mkv videa u standardnoj rez :) Nije to Omnia HD koja 1080p video pushta na ekranu od 640 pixela i to nazivaju HD videom :d

U pravu je driver, mislio sam na 300MB mkv filmove. :)

E ****ga, konvertovacu jedan pa cu ti reci :)

Imam pitanje, nisam siguran da li je pogodno za ovu temu, ako nije izvinjavam se ...
Da li postoji aplikacija za 3G da koristi GPS u trcanju, tj video sam na e71 jako zanimljiv program, graficki prikaze rutu, brzinu po kilometru i gomilu nekih parametara posle trcanja, na ravno koristeci GPS ( ne mora da bude trcanje, ali mislim da razumete na sta mislim )

Nemam 3G pa me interesuje ? pozZ

Imam pitanje, nisam siguran da li je pogodno za ovu temu, ako nije izvinjavam se ...
Da li postoji aplikacija za 3G da koristi GPS u trcanju, tj video sam na e71 jako zanimljiv program, graficki prikaze rutu, brzinu po kilometru i gomilu nekih parametara posle trcanja, na ravno koristeci GPS ( ne mora da bude trcanje, ali mislim da razumete na sta mislim )

Nemam 3G pa me interesuje ? pozZ

http://runkeeper.com/

Ima, nisam probao jer mi ajfon zbog dimenzija nije najprakticniji za trcanje.
A i Igo softver za navigaciju mi pravi velike probleme jer vec duze vreme uopste ne hvata signal.

Ovako, evo resenja za sve koji imaju problema sa signalom za GPS na iPhone-u:

1.) Osnovna stvar je da proverite da li vam GPS uopste radi. Dakle, udjite u "settings->general" i ukljucite "location service". Zatim, izadjite na terasu, dvoriste itd, bilo koje mesto odakle se vidi dobar deo neba. GPS koristi MINIMUM 4 satelita za pozicioniranje (u orbiti se nalazi 30). Udjite u "Maps" i stisnite oznaku u donjem-levom uglu "locate". U najboljem slucaju u roku od par sekundi ce vam se pojaviti plava pulsirajuca tackica. Ako ne, budite strpljivi, neki tvrde da im je trebalo i 12 minuta.

Sada, kada smo utvrdili da GPS funkcionise, mozemo ukljuciti iGo My Way.
Nakon sto odradite setup, klinknite na "Show map". Trebalo bi da vam se pojavi "looking for GPS signal". I u roku od par sekundi/minuta ce te dobiti vasu poziciju na mapi. Ako i nakon cekanja niste uspeli da ostvarite vezu sa satelitima, imate problem sa konfliktima sa drugim programima koje ste instalirali. Jedan od potvrdjenih, koji pravi probleme iGO-u, je BiteSMS sve verzije pre v4.3. Ako ga imate, moracete ga obrisati da bi vam GPS radio.
Ako vam je iGO radio, pa naprasno prestao, znaci da ste instalirali neki program, u medjuvremenu, koji nije kompatibilan sa iGO.

E, sad, a sta ako nemate signal ni u "Maps"?! Mnogi ljudi, sirom interneta, prijavljuju da im na verziji iPhone OS 3.0 ne radi GPS, iako je na 2.2.1 radio. Postoji nekoliko resenja.

Opcija 1

-udjite u "settings" i stavite "auto lock" na "never"
-iskljucite 3G
-isklucite location service
-iskljucite Bluetooth
-iskljucite Roaming
-iskljucite Wi-Fi
-idite na "reset location warnings"
-restartujte iPhone
-ponovite sve korake iz 1.)

Opcija 2

-udjite u Cydia i, preko opcije "search" nadjite "SBSettings"
-instalirajte aplikaciju
-udjite u "SBSettings"
-iskljucite 3G
-iskljucite EDGE
-ponovite sve korake iz 1.) usput paleci/gaseci 3G i EDGE

Opcija 3

-udjite u Cydia i, preko opcije "search" nadjite "GPS Serial"
-instalirajte aplikaciju
-otvorite je i nadjite iPhone GPS
-oznacite iPhone GPS

Opcija 4

-ukoliko nemate "OpenSSH" ili T-Pot, udjite u Cydia i, preko opcije "search" nadjite "MobileTerminal"
-instalirajte aplikaciju
-otvorite je i ukucajte "su"
-trazice vam password
-ukucajte "alpine", sada imate admin privilegije (nekima trazi da “A” bude veliko slovo)
-ukucajte sledece, pazite gde sam ostavljao razmake i velika slova, jer tako morate kucati!
-"rm -rf /private/var/root/Library/Cache/locationd" Bez navodnika!
-ovo ce vam obrisati sve podatke o GPS do tog trenutka, ukoliko se "zaglupio" iz nekog razloga

*ukoliko imate "OpenSSH", ukucajte sve iznad u "Terminal"
-ako vam terminal ne radi, obrisite ceo folder "locationd" koji se nalazi na gore navedenoj lokaciji
-ne brinite, iPhone ce ponovo napraviti taj folder kada pokrenete GPS

Opcija 5

-instalirajte OS 3.1
-obavezno da je custom! Dakle, Google-> iPhone 3G 3.1 custom firmware->search

Opcija 6

-ako vam nista od gore navedenog nije uspelo, kao meni npr. znaci da vam je GPS neispravan i ostaje vam jos samo jedno resenje, koje je i kod mene upalilo - prodajte iPhone i kupite drugi.

Mala napomene:

Vecina, koji imaju prebleme sa GPS, su iPhone 3G od 8GB
Sve gore navedeno su resenja sa Googla itd. Ja sam vas postedeo truda.

Poslednja izmena:
Kome ne radi bolje i da ne pokushava da ga "popravi" jer je svejedno neupotrebljiv :)

Vlado, ne bih se slozio. Sto se lociranja tice, tu je "dead on" u krugu od 5m na otvorenom ili u selu. A u gradu (dosta zgrada, uske ulice) je oko 10m.

Ponekad, hoce da zeza iGO u 3D+ modu jer malo kasni. Ali "ubijanje" procesa to sve resava.

Ne znam na sta konkretno mislis, ali moj (3G 16GB-white, proizveden u decembru 2008), u zatvorenom, u potkrovlju, nadje signal za 10-tak sekundi. Napolju je, bukvalno, nasao dok se ucita...

[off] Nego, jel imas jos, onih (externih), punjaca za iPhone? Baci mi PM![off]

kupio sam 2g 16gb :banana:
poshto znam da imam viruse u kompu,jel mogu slobodno da ubacim pesme u iphone,nece i on da se zarazi njima? (znam da je glupo pitanje ali ajde :) )

Cestitam! Al' sto dupli post?!:)

Nema sanse da se zarazi, jer su u pitanju dva totalno drugacija uredjaja. Kao sto ti Office ili bilo koji program za Windows nece raditi na iPhonu tako nece ni malware koji je pravljen za win...

iPhone koristi skroz drugaciju arhitekturu...

Vlado, ne bih se slozio. Sto se lociranja tice, tu je "dead on" u krugu od 5m na otvorenom ili u selu. A u gradu (dosta zgrada, uske ulice) je oko 10m.

Ponekad, hoce da zeza iGO u 3D+ modu jer malo kasni. Ali "ubijanje" procesa to sve resava.

Ne znam na sta konkretno mislis, ali moj (3G 16GB-white, proizveden u decembru 2008), u zatvorenom, u potkrovlju, nadje signal za 10-tak sekundi. Napolju je, bukvalno, nasao dok se ucita...

[off] Nego, jel imas jos, onih (externih), punjaca za iPhone? Baci mi PM![off]

Ma ja nemam problem sa tim da dobije signal, nego sa "refreshom" signala dok se koristi. Ja se u gradu najvishe vozim i tu je skoro neupotrebljiv, stalno zastaje pa preskochi 20 metara, ili kasni sa pozicijom, i to moze bash nezgodno da bude ako treba da skrenesh u neku ulicu pa je promashish jer laguje sa prikazom. Na otvorenom radi super, ali mi to ne znachi previshe. Standalone GPS u odnosu na njega razbija kako radi bilo gde..

Baterije imam josh dve, javi se :)

Ok glupo pitanje, kako se odbija poziv? haha mislim kad je zakljucan i neko me zove, kako da odbijem poziv? :)

A mozesh i da iskljuchish samo zvonjavu, jednom lock...

jel mogu da stavim jachi zvuchnik u 2G,poshto se ovaj uzhasno slabo chuje :S:

Poslednja izmena:
Na zalost takav je na 2G :( I mene nervira. Mozes iglom da probus membranu, time dobijas malo glasniji zvuk...

ma necu da ispobavam takve stvari,a valjda mozhe da se ubacu od 3G zvuchnik..

Kako dobijate srpske karaktere na tastaturi? iPhone 3G je u pitanju.

Nema na cemu.
Evo ti jos jedan fazon, ne znam da li je spomenuto... UNDO = cimnes telefon kao da ces da ga bacis :D
Mada ne koristim ovo nikad, mozda nekom moze da zatreba.

PS:
Potrabna mi je pomoc. Burazer juce nadje kupca za svoj 2g. Pre nego sto je trebao da se nadje sa covekom, zakaci tel. na komp da prebaci slike i dr. U jednom trenutku se odmakne od stola i zakaci kabl. Telefon se cupa iz kompa i pada na pod (pre toga je pao 1.000.000 puta i nikad mu nista nije falilo) - i prestaje da radi. Tacnije telefon radi, ali ne moze da se poveze sa kompom, ne moze da se puni i izgleda mu ne radi mikrofon. Mozda je cak moguce da je i softverski problem...
Pokusao sam da ga bacim u DFU mode, ali ne vredi.
Eh, da, pokusavao sam da ga ugasim, ali svaki put se odmah sam palio nakon gasenja. Sada je naravno, totalno zamro jer se baterija ispraznila.

Poslednja izmena:
Ja sam odustao od brisanja... Jako lako se masti, i vremenom pocnes da ne obracas paznju na to. Brisem ga o majicu :D

Inace ranije dok sam pazio na te stvari sam provalio jednu zanimljivu foru:
umes lepo vatu i hidrogen (verovatno moze i neki malo blazi alkohol) i lepo ga istrljas. Bude predivan nakon toga.

Al nemoj samo sljivovicu.. bolje je sa dunjom ili viljamovkom. Mastiku nikako.

Vrh Dno