Šta je novo?

iPhone 16

Ljudi ako vam je dosadan iphone, i ako vam ništa nije dovoljno dobro doneo, moj predlog vam je da kupite redmi note xx i da se sami sa sobom opkladite da ćete ga koristiti godinu dana. Posle godinu dana ćete doći na temu o iphone 17 da hvalite stari dobri iphone ko oči u glavi.
Tako ja hvalim Galaxy S pa se opet vratim na iPhone 😁

Posle mesec-dva koristenja 16pro (prvi ip za mene posle Samsung S androida), moji utisci su da je u pitanju definitivno bolji uredjaj za samo telefoniranje (brzina uspostabe veze, kvalitet zvuka), zvucnici dosta bolji od (u tom segmentu tragicnog s22+), baterija bas dosta bolja (2.5h dnevno upotrene uz dual sim i sve popaljeno sem location, punim kad se setim nista redovno), kamera dosta dobra (jos se vezbam). Ne koristim puno aplikacija niti napredne funkcije, ali sem duplog viber-a realno malo sta mi nedstaje (npr brzi toggle za location). Tel inace radi brzo, ne greje se, i dobro lezi u ruci.

Posle mesec-dva koristenja 16pro (prvi ip za mene posle Samsung S androida), moji utisci su da je u pitanju definitivno bolji uredjaj za samo telefoniranje (brzina uspostabe veze, kvalitet zvuka), zvucnici dosta bolji od (u tom segmentu tragicnog s22+), baterija bas dosta bolja (2.5h dnevno upotrene uz dual sim i sve popaljeno sem location, punim kad se setim nista redovno), kamera dosta dobra (jos se vezbam). Ne koristim puno aplikacija niti napredne funkcije, ali sem duplog viber-a realno malo sta mi nedstaje (npr brzi toggle za location). Tel inace radi brzo, ne greje se, i dobro lezi u ruci.
Daj jos neki feedback kasnije, ja isto gledam sa S23U da predjem na iP16PM.. Jeste da je pred S25 seriju ali svakako ako ne bude odgovarao, lako cu da se prebacim nazad

Ljudi ako vam je dosadan iphone, i ako vam ništa nije dovoljno dobro doneo, moj predlog vam je da kupite redmi note xx i da se sami sa sobom opkladite da ćete ga koristiti godinu dana. Posle godinu dana ćete doći na temu o iphone 17 da hvalite stari dobri iphone ko oči u glavi.
Mi baš kažemo da je previše dobar i da je dosadno dobar toliko da nema potrebe da se menja.

Citam komentare gore i necu citirati ama nijedan jer su svi slicni. Ljudi morate svatiti sa sam ja korisnik premium telefona od nokie n95 i da meni ne mozete majati glavu sa ovim piskaranjem. Reći da je kamera drasticno bolja u poredjenju sa 12-3-14pm teski je teski apsurd. Ne, kamera moze biti bolja samo onome koji se hvata za bilo koju nijansu i slamku kako bi racionalizovao svoju (citaj ISTU) glupost od 1500e. Takodje price o boljem zvucniku, ekranu i sl smejurije su u najmanju ruku smesne. To su prosto toliko, da kazem laboratorijske i mizerne nijanse i razlike da su u realnom radu primetne iskljucivo entuzijastima, ljudima koji prate ti i zapazaju svaki detalj. Telefon je odlican. Uredjaj je izuzetnih kvaliteta, dugotrajnosti i efikasnosti, o tome nema govora, nego je ljudima problem objektivnost, osete se atakovanim i pocinju da brane kao sa su advokati apple-a. Svaki covek koji nema problem sa tim i ne izrazava svoje zadovoljstvo po pitanju proizvodnje istih identicnih telefona, ne znam sta da kazem, neka dodje sa mojom cerko od11 god da se druzi.

Do tebe je, naveo sam konkrente promene i iz svog iskustva kao korisnik PM, ako ne vidiš razliku između ekrana koji sija 1000 i 2000 nita onda je do tebe, razlika ko nebo i zemlja, milina za oči gledati tako lep osvetljen napolju (da ne ponavljam ostale stvari, pod uslovom da uopšte imaš telefon, jer sve više zvučiš kao trol).
Ne bih da zvučim kao sektaš, ima stvari koje im zameram i to sam pisao, Ai za mene nije na nivou koji sam očekivao, služi samo za kreiranje dečijih sličica:
  • snimanje poziva mora svaki put da se ručno da se pali i čuje se poruka na Eng i to dugačka - neupotrebljivo,
  • ispravljanje teksta na Eng jedino vredi, kod nas neupotrebljivo,
  • brisanje predmeta na slici je moglo i pre sa drugim app, jedino što ovde vidi iz verzije kako se diže iOS radi sve bolje i bolje, ali radi odlično i sa drugim app.

Masu ljudi nisam ubedio oko sebe da pokrenu Ai, žena neće ćak ni da mrda sa iOS17 zbog kreiranja dečijih sličica (ali joj je bitan Facetime, uvek zove tako na video i običan poziv, ne zanima je viber i ostali programi za to, poruke preko iPoruka bez sto stikera i reklama, i to radi odlično i uvek, jer viber i whats znaju da padnu a Facetime ne, i takvo nešto integrisano nema konkurencija). Stvari zbog koje kupiš jabuku, radi sve i odmah kada ga upališ bez da popravljaš, i to velika prednost, ovde imaš korisnika koji još uvek koristi 11 i posle 5 generacija uređaja će uraditi promenu, što je dobra stvar za kupce, ne mora česta promena telefona i pucati finansiski novac, nema se čime biti ne zadovoljan odavno. Druga kategorija je onaj ko ne zna šta će sa parama pa svake godine menja telefon, odavno su odlični uređaji.

Srećna Nova i sve najbolje želim 🥂

Ne znam šta očekujete od mobilnog telefona više. U šta treba da se pretvori. Moj komentar da se prebacite na neki drugi uređaj pa da vidite realne razlike u kvalitetu je sasvim korektan. Što bi bilo ko bilo kome pravdao bilo šta. Ne razumem. Kad bi realno prestali da štancaju bespotrebno nove modele svake godine i posvetili se softveru svima bi bilo bolje. Počeli su da izbacuju poluproizvod od softvera sve češće zbog čega. Da bi se takmičili sa kime... Čemu ovako jadan ai u žurbi...da bi neki Pera iz Srbije opravdao svoju kupovinu.

Citam komentare gore i necu citirati ama nijedan jer su svi slicni. Ljudi morate svatiti sa sam ja korisnik premium telefona od nokie n95 i da meni ne mozete majati glavu sa ovim piskaranjem. Reći da je kamera drasticno bolja u poredjenju sa 12-3-14pm teski je teski apsurd. Ne, kamera moze biti bolja samo onome koji se hvata za bilo koju nijansu i slamku kako bi racionalizovao svoju (citaj ISTU) glupost od 1500e. Takodje price o boljem zvucniku, ekranu i sl smejurije su u najmanju ruku smesne. To su prosto toliko, da kazem laboratorijske i mizerne nijanse i razlike da su u realnom radu primetne iskljucivo entuzijastima, ljudima koji prate ti i zapazaju svaki detalj. Telefon je odlican. Uredjaj je izuzetnih kvaliteta, dugotrajnosti i efikasnosti, o tome nema govora, nego je ljudima problem objektivnost, osete se atakovanim i pocinju da brane kao sa su advokati apple-a. Svaki covek koji nema problem sa tim i ne izrazava svoje zadovoljstvo po pitanju proizvodnje istih identicnih telefona, ne znam sta da kazem, neka dodje sa mojom cerko od11 god da se druzi.
Sa ovim postom cemo stati, da ne bi ulazili u kaznene poene bez razloga. Jednom si rekao nema razloga da se ponavljas.

Moj tata ima Ferari verujte mi samo premiuim kola sam vozao. Molim te price za neki drugi forum, posto si juce dosao.

Sa ovim postom cemo stati, da ne bi ulazili u kaznene poene bez razloga. Jednom si rekao nema razloga da se ponavljas.

Moj tata ima Ferari verujte mi samo premiuim kola sam vozao. Molim te price za neki drugi forum, posto si juce dosao.
Jel nije problem samo da moderatori foruma ne omalovazavaju clanove? Kontrolise li iko vas ili su vam ruke odresene da i sa razloga i bez njega kinjite clanove? Nema potrebe da se jedan mod ovako ponasa sa ovim nipodastavackim tonom.

Nipodastavajuce bi delovalo samo ovo da si dosao juce ali ti si stvarno dosao juce.
Ostalo spada u procenu svakog od moderatore,neki su tvrdji neki blazi,zavisi.

Pitanje za korisnike 16 PM, jel mozete da probate na whatsapp aplikaciji nesto ?
Neka vam neko posalje poruku, udjite u chat sa tobom osobom, ostavite reaction na tu poruku, neki emoji ili sta vec i nestace vam polje za kucanje poruke, onaj dole prozor koji vam nudi da krenete da kucate odgovor. Nadam se da me razumete, evo verenica se nervira oko toga vec par dana, na androidu se ovo naravno ne desava....

Pitanje za korisnike 16 PM, jel mozete da probate na whatsapp aplikaciji nesto ?
Neka vam neko posalje poruku, udjite u chat sa tobom osobom, ostavite reaction na tu poruku, neki emoji ili sta vec i nestace vam polje za kucanje poruke, onaj dole prozor koji vam nudi da krenete da kucate odgovor. Nadam se da me razumete, evo verenica se nervira oko toga vec par dana, na androidu se ovo naravno ne desava....
Kod mene sve okej radi

Neka proba update WA ko ima jer ga cesto izbacuju.

Nema trenutno update-a na store-u.... Vrlo verovatno je do same app....

Eventualno da proba da je obrise pa ponovo instalira jer toga nema na 14 Pro.

Desilo mi se 2-3 puta.
Vratio sam 12gb backup na Wa, možda je i do toga..

Logika da je 15 Pro bio jeftiniji od 15 PM, a sada je 16 Pro jeftiniji od 16 PM.

(За)остао на лагеру, да су му спустили цену продао би се брже, и не би га ни било у понуди.

Ekran bolji na 16 pro, samo sto je na starijem veći :)

Kako bolji, po cemu? Ekrani su identicnih tehnologija samo je manji. Otuda i niza cena 16 pro.

Jedno pitanje za ljude koje imaju 16 pro, jel vam baterija drzi ceo dan?
Hocu da predjem sa S22U na 16 pro, jedino sto me brine je baterija, dal izdrzi ceo dan.. Meni je non stop ukljucena lokacija, bluetooth, mobilni podaci.
Ne bih prelazio na 16PM zbog velicine ekrana, mislim da je 16 pro savrsen!

Hocu da predjem sa S22U na 16 pro, jedino sto me brine je baterija, dal izdrzi ceo dan.. Meni je non stop ukljucena lokacija, bluetooth, mobilni podaci.
Ja ga punim svaki drugi dan. U kuci wifi, kada sam napolju ili na poslu onda lte. Bluetooth slabo koristim, lokacija ukljucena (ne sa sve aplikacije), malo pozivi, drustvene mreze, koja slika…

Drzi ceo dan lagano.

Ja imam istu dilemu. I i dalje se lomim da li 15 pm ili 16 pro. Kad je nov verovatno će pro da radi ok posao, ali za dve godine kad krene da pada kapacitet pitanje je kako će se nositi sa time. Zato bolje možda pro max kome je važna baterija kao meni, ali 15 pm, jer što bih davao 250 evra više za isti telefon.

Vrh Dno