Šta je novo?

iPhone 16

Meni iskljuceni AOD,wi fi,bluetooth i mobilni podaci i skine mi 6-8 posto preko noci.
Preko dana,sa ukljucenim svi ovim (osim AOD,gde njega jos da upalim) u stendbaju trosi mnogo vise.

Meni iskljuceni AOD,wi fi,bluetooth i mobilni podaci i skine mi 6-8 posto preko noci.
Preko dana,sa ukljucenim svi ovim (osim AOD,gde njega jos da upalim) u stendbaju trosi mnogo vise.
To je mnogo preko noci da skida toliko. Da ne radi neki proces u pozadini? Neki tihi kopac?

Normalno je da ti skida noću toliko. Loš je ios 18 trenutno, verovatno će to popraviti vremenom. I meni je se desilo par puta da mi se telefon noću ne napuni. Onda sam xiaomi punjač bacila i uzela original i desilo se možda još par puta. Poslednja 2x je se desilo na ipad-u koji ima svoj original kabl i punjač. A nije nestajalo struje... Jednostavno ne registruje da je na punjaču uopšte.

Ma gde normalno, ja ne gasim nista preko noci i potrosi 2-3 posto… Mora da se vidi sta je, znam da jedno vreme Facebook bio problem… Podesite koje aplikacije zelite da mogu da rade u pozadini…

Ne znam.
Cesto mi stoji Photos da je u background activity samo ne znam zbog cega. Evo trenutno pise da je aplikacija koriscena 49 minuta, 1 minut ovako,48 u pozadini 🤦‍♀😵‍💫
I standardno pise mi da je safari najveci potrosac.
Ali i da koristim pretrazivac dnevno sat do dva,nenormalno je da mi se tako brzo baterija prazni.
Sve aplikacije su mi ugasene da rade u pozadini,a opet eto slike rade u pozadini,i ne mogu da se tamo ugase da ne rade,i tako ….

Napravi backup, idi na erase all content and settings, clean install, bez vraćanja backup-a, posmatraj koji dan da li identično troši. Ako je vidljiva razlika, nemoj da vraćaš backup već od početka sve podesi 😃
Nije normalno da nov telefon toliko skida preko noći i nikad mi se to nije dešavalo na najnovijim telefonima 😃

Za razliku od dve godine starog 14 Pro koji sad već skida oko 8 % 😁

Ja nemam problem sa baterijom. Nekad skine 1-2%, nekad 2-3, za sedam sati. A ako ga npr. sa 100% ostavim u 12 noću i ujutru u 6 mi je na 100%. Doduše, posle za sat, dva padne za 2-3%.

Pre desetak dana, sam zapazio da mi je lampa radila u pozadini 23 sati i 45 minuta. 😳 Nije fizički gorela, ali na bateriji je to pokazivalo. Malo sam guglao i video da mi je bila uključena u podešavanjima za aktivnosti kada je telefon u silent modu. A meni je telefon uvek u silent modu pošto nosim sat. I to kada sam isključio sve se vratilo u normalu.

Stich7@, a da probaš ponovno podešavanje svega, tj. reset.

Poslednja izmena:
Primetio sam u sekciji baterija da mi je telefon bio ugasen oko sat vremena od 2am do 3 - 3:15am. Jel zna neko u cemu je problem?

Jedini tačan odgovor je Apple pošto je to nešto poznato i dešavalo se i na prethodnoj iOS verziji, naročito početnim verzijama.
Soft reset i povremeno je ono što jedino pominju na netu, ali to je univerzalno za bilo šta bagovito na iOS-u.
Suštinski nedopustiv bug za telefon.

Pogledaj da članovi pišu i u ovoj temi

Poslednja izmena:
Ne znam.
Cesto mi stoji Photos da je u background activity samo ne znam zbog cega. Evo trenutno pise da je aplikacija koriscena 49 minuta, 1 minut ovako,48 u pozadini 🤦‍♀😵‍💫
I standardno pise mi da je safari najveci potrosac.
Ali i da koristim pretrazivac dnevno sat do dva,nenormalno je da mi se tako brzo baterija prazni.
Sve aplikacije su mi ugasene da rade u pozadini,a opet eto slike rade u pozadini,i ne mogu da se tamo ugase da ne rade,i tako ….
I ja isto mislim da ugasiš/upališ telefon. Možeš probati i Soft reset što predloži član iznad:
Press and quickly release the Volume up button > press and quickly release the Volume down button > press and hold the Side button until you see the Apple logo.

Iskustvo sa 16 Pro nakon nedelju dana:
Nemam nikakve zamerke osim na stvari na koje nisam navikao zbog Androida (tastatura, nedostatak word predictiona za srpski jezik, los sistem notifikacija), bio sam svestan svega ovoga pre kupovine svakako. Baterija je zadovoljavajuca, ako ga napunim do 100% moze da izgura bez problema dan ipo, mozda i 2 ako se potrudim. Trenutno izvlacim oko 7h SoT sa nekih 100% do 15% baterije, znaci moglo bi i 8+h SoT jer poslednjih 20% baterije moze da izgura iznenadjujuce dugo, mnogo duze nego sto sam navikao. Ni jednom do sada se nije pregrejao, cak ni zagrejao do te mere da primetim da se zagrejao. Kamera je odlicna, kamera dugme nekako beskorisno osim kao precica za otvaranje kamere za sta ga jedino i koristim

^ retko ko koristi apple tastaturu, uglavnom većina je na SwiftKey koja ti nudi sve nedostatke koje si naveo.

Od jutros skinut u 7h, sada u 18.26h baterija na 50% ( ceo dan u banci ). Ja zadovoljan 😁. / iphone 15 pro

Poslednja izmena:
Iskustvo sa 16 Pro nakon nedelju dana:
Nemam nikakve zamerke osim na stvari na koje nisam navikao zbog Androida (tastatura, nedostatak word predictiona za srpski jezik, los sistem notifikacija), bio sam svestan svega ovoga pre kupovine svakako. Baterija je zadovoljavajuca, ako ga napunim do 100% moze da izgura bez problema dan ipo, mozda i 2 ako se potrudim. Trenutno izvlacim oko 7h SoT sa nekih 100% do 15% baterije, znaci moglo bi i 8+h SoT jer poslednjih 20% baterije moze da izgura iznenadjujuce dugo, mnogo duze nego sto sam navikao. Ni jednom do sada se nije pregrejao, cak ni zagrejao do te mere da primetim da se zagrejao. Kamera je odlicna, kamera dugme nekako beskorisno osim kao precica za otvaranje kamere za sta ga jedino i koristim
Ne slušaj gluposti da puniš telefon do 80% ali vidi da ga ne puniš do 100%.
Ja skoro uvek između 92-97%.
Apple tastaturu u najvećem slučaju koriste ljudi koji imaju imaju iPhone samo zbog logoa Jabuke i ne znaju ništa na iOS-u. SwiftKey instaliraj.

Kako ste zadovoljni kamerom na 16 pro max? 15 pro max sam imao pa bi mogao da izvučem neke paralele.

Apple tastaturu u najvećem slučaju koriste ljudi koji imaju imaju iPhone samo zbog logoa Jabuke i ne znaju ništa na iOS-u. SwiftKey instaliraj.
Kako da uklonim prediction bar? Google kaze nikako jer je sustina u predikciji :cautious:

Poslednja izmena:
Prebaci tastaturu na srpsku latinicu i neće biti predictions-a :D

^ retko ko koristi apple tastaturu, uglavnom većina je na SwiftKey koja ti nudi sve nedostatke koje si naveo.
Bas sam nakon postavljanja tog posta instalirao Swiftkey, dosta bolje iskustvo

Bas su taman velicine.

Prilozi

• IMG_0067.png
    IMG_0067.png
    128.8 KB · Pregleda: 130
Meni SwiftKey mnogo bolji nego apple. Veličina odlična, predikcija....

Jel ima u Swift key ćirilica? I da li je preporuka da se ostavi aktivna samo swiftkey tj da se potpuno izbaci stock tastatura kako se ne bi sudarale kao sto mi izgleda da je slučaj?

Meni swiftkey u toku kucanja nestane, varti na fabričku i to nervira (ako vam to znači sudara), to je poslao baš iritantno.

Samo da prijavim da je soft reset (koji sam vec ranije uradila,ali pre neki dan ponovila) izgleda resio problem sa baterijom,i da mi sad traje dosta duze.
Samo se nadam da ce tako i ostati.

Negde sam pročitao da bi trebalo restartovati iphone jednom nedeljno, ako pronađem vest, ostaviću link.

Nazad
Vrh Dno