Šta je novo?

iPhone 16

Cackao sam malo vanila 16.Mozda mi se cini ali sam imao osecaj da se manje nego na 15 primecuje nedostatak 120hz.Da me ne shvatite pogresno, ne opravdavam takav potez, nikad ga ne bi kupio a tako mi izgleda.Jel uporedjivao neko 15 i 16 direktno, ja sam poredio sa 15pro, naravno da se vidi razlika ali nije tako lose kao kad sam poredio 15 i 15pro.
I meni se to čini, čak sam na trenutak pomislio da doplatim 230e za 16 Plus, ali onda stavim pored svoj 14PM i vidim da je razlika ipak osetna u korist 120Hz.

Ja sam hteo da uzmem iph16 pro ali sada sam nekako blizi 16 plus-u zbog baterije, ne smeta mi 60hz, naviknem se posle jednog dana koriscenja plus ovde neki forumasi pisali da se pro greje, bas sam u nedoumici

Aj molim vas ko ima 16 pro (ne max) da napise iskustva sa baterijom i da li telefon generalno ima neke probleme ili je sve okej posto na redditu svasta pisu a ne bih da se *****em kupovinom ako vec tolike pare dajem

Ja sam pisao. Zagrejao se kada sam ga namestao sto je normalno ali drugo ili trece punjenje se fino zagrejao da je ispisao obavestenje da ce se punjenje nastaviti kada se ohladi. Posle toga vise nije bilo problema, mozda je nesto zabagovalo.
Sada najvise primecujem kada se koristi kamera, tu se bas brzo zagreje.
Aj molim vas ko ima 16 pro (ne max) da napise iskustva sa baterijom i da li telefon generalno ima neke probleme ili je sve okej posto na redditu svasta pisu a ne bih da se *****em kupovinom ako vec tolike pare dajem
Probleme nisam nesto primetio. Sto se tice baterije, izdrzi dan i po sa normalnim koriscenjem. Ako malo vise koristis onda dan. To je da padne na 20%, ispod toga nisam isao.

Poslednja izmena:
Sve opisano imas i na 14Pro jer kad koristis normalno je da se greje,isto tako i kad se puni...

Polako se stabilizuju cene, 16pm vakuum ima vec za 1400e sa 2g garancije operatera na oglasima.

Ispod 1400e nema promax...malo mi fali da uzmem 15pm :D nego sve se nadam neki do 1200 da dodje

^ ja obično uzimam u 1 ili drugi mesec. Tada je neka cena 1150-1250€. Izdrži do tada jer je glupo da uzmeš sada 15pm.

Nema nikakve probleme.

I ja čekam da spadne cena na ~1200e za 16pm,
ne znam ni sam zašto kad sam zadovoljan sa 15pm, al' eto..
Veći ekran, malo bolja bat. itd itd 😭

^ I da uzmeš 15pm nećeš pogrešiti. Što kažu kolege sa foruma glupo je uzeti model ispod, jeste još koji mesec čekanja.

Cena da li je jaka ili ne zavisi od samog kupca. Generalno nema danas ništa jeftino, svi smanjuju u svojim proizvodima a dižu cene.

^ mislim da si pretplatio. Ja sam uzeo 15pm 256gb 3.1 ove godine za 1200€. Domaća Garancija Yettel 2god. Po meni oko 1000€ je neka "realna" cena.

^ mislim da si pretplatio. Ja sam uzeo 15pm 256gb 3.1 ove godine za 1200€. Domaća Garancija Yettel 2god. Po meni oko 1000€ je neka "realna" cena.
Nema kod nas te cijene, najjeftinije oko 1120 eura kod fizičkog lica se može naći a nije mi se dalo s njima trgovati. 14 PM 128 gb bio plaćen 1250 eura prošle godine početkom aprila. Ja sam prezadovoljan kupovinom, aktiviran AC+ tako da mi je garancija od operatera i nebitna.

Nema kod nas te cijene, najjeftinije oko 1120 eura kod fizičkog lica se može naći a nije mi se dalo s njima trgovati. 14 PM 128 gb bio plaćen 1250 eura prošle godine početkom aprila. Ja sam prezadovoljan kupovinom, aktiviran AC+ tako da mi je garancija od operatera i nebitna.
Ok. Ja kažem kod nas. Sa druge strane moja kupovina je bila preko KP gde su cene dosta niže nego kod operatera ili prodavnica. Ne znam gde si ti uzeo telefon, neki preprodavac ili prodavnica?

^ za prodavnicu odlična cena.

Poenta foruma i bilo kakve konverzacije je da sagovorniku omogucis slobodu govora i da ti izneses svoje misljenje.Da li moderatora ove teme vrijedja ako neko smatra da je kupovina na kredit od 1200e hardvera starog godinu dana i insistiranje kako je to odlican deal-glupost pa brise postove?

Ne vređa nikoga, ali to nije tema. Tema je iPhone 16. Ako želiš da diskutuješ o navikama i postupcima kupaca, otvori adekvatnu temu u odgovarajućem podforumu. Zato molim bez offtopica

Slazem se, ali u temi za iphone15 bar, jer je diskusija oko 15pm ... sto se mog statusa sa 16p tice, javili su iz istyle da imaju crni 512 tako da cu ga se nadam dokopati do.kraja sled nedelje, pa krece zurka sa prvim apple telefonom za mene

Ne,nego je to vec vise puta procesljana tema koja se zapocinje svakih par meseci.
Nekome je suludo bacanje tolikog novca za telefon,jer ce i ovaj od 200 eura da te sluzi sasvim korektno. Medjutim takvim razmisljanjima mozemo reci da te i obican puntic vozi od tacke a do tacke b i da uopste ne postoji potreba za kupovinom ilakvog boljeg i skupljeg auta.
Svako sa svojim novcem radi sta hoce,i odvaja za svoje potrebe. Meni je suludo koliko novca pusaci mesecno odvoje za svoj nezdrav hobi,pa ko me pita.
Sto se same kupovine uredjaja tice ja sam imala 14PM,koji me je fantasticno sluzio. Da li je bilo potrebe da ga menjam-nije. Ali sam htela,imam tu finansijsku mogucnost,a moj kucni budzet zbog toga nece patiti,tako da je to moj izbor.
Uzgred nikako da pokrenem crnu mambu 🫣-imala sam bas haotican i radni vikend,tako da se nadam da cu sutra isprebacivati sve i poceti da ga koristim.

Stigli danas (sad vec juce ujutro) iP 16 Pro Max White i Desert. Ostavio sam sebi White, Desert pod odredjenim uglovima svjetlosti vuce na rozu.
Za pocetak, mogu samo reci da mi odgovara malo veci tel u odnosu na 15 Pro Max, tj cini mi se da dosta manje grijesim pri brzom kucanju. Kamera dugme jednom koristio i vjerovatno da ga necu vise ni koristiti.
Ocekujem jos dosta bolju bateriju i to bi bilo to :).
Kao sto sam i ocekivao, dosta bolja baterija nego na 15 Pro Max, ugrubo bih rekao oko 25-30% (15 Pro Max je star 1god, pa racunam da je izgubio ~10% originalnog kapaciteta).
Evo i sc, stanje od ~7.30 ujutro do iza ponoci.
IMG_3128.png

Vrh Dno