Šta je novo?

iPhone 15

Pitanje... naprsao ekran na iphone 15 pro. Neki servisi rade zamenu stakla, neki ne rade, vec samo zamenu ekrana, zna li neko u cemu je fora? I nisam pametan da li uopste da je radim jer ne smeta toliko, ne oseca se pod prstima... oni koji rade zamenu traze cca 200 eur, oni koji rade zamenu ekrana 500 eur...

Pitanje... naprsao ekran na iphone 15 pro. Neki servisi rade zamenu stakla, neki ne rade, vec samo zamenu ekrana, zna li neko u cemu je fora? I nisam pametan da li uopste da je radim jer ne smeta toliko, ne oseca se pod prstima... oni koji rade zamenu traze cca 200 eur, oni koji rade zamenu ekrana 500 eur...
Tebi se vise isplati da ga prodas za 500 i dodas jos toliko da kupis nov nego da radis zamenu ekrana :D

Slazem se, ali imam razbijen iphone 14 i bukvalno ga niko nece za 400, a kod njega je zamena stakla 150 eur, Od sada pa na dalje i ubuduce kupujem samo iphone 11 :)

A zbog njih kupuju klenovi, ne mogu sa nekim jeftinim telefon od 800 evra da im pridju.
Mislim da Apple treba da ulaže u starlete ako im malo padne prodaja.
Šetaju je gradom i istaknu ledja telefona, neke se zeznuo. Imaju samo dve kamere

Ljudi drugarici se ouni do 80 % telefon i nece dalje. Ok jasno je sta se desava. Nju je to smorilo i hoce tel do pune baterija. Chekirala je opciju da nece nikakva ogranicenja i tel ide dalje dob80% i ji makac dalje

Pitanje... naprsao ekran na iphone 15 pro. Neki servisi rade zamenu stakla, neki ne rade, vec samo zamenu ekrana, zna li neko u cemu je fora?
Znam da nije odgovor na pitanje, ali za iPhone obavezno AC+ i to bi ti rešilo sve probleme za 10 USD mesečno (ili manje ako možeš odjednom da platiš za duže). Takođe, ne bi imao ni 14 koji stoji razbijen već zamenski ili popravljen koji bi mogao bez problema da prodaš.

Pa dođe na isto, mada najbolje je da ne pada :)

Sta mislite jel dobro za 15-tici?
Malo se stabilizovala ali ipak mislim da nije to to..

Prilozi

• IMG_0078.png
    IMG_0078.png
    140.3 KB · Pregleda: 178
Pro

Razmišljam da predjem sa 13pm na 15 pro. Koja boja se pokazala kao najbolja? U smislu da nema nikakvog guljenja, da se ne vide otisci toliko, itd.

Ja imam 15 Pro max natural titanium, mislim da sam negde procitao da se on najmanje ostecuje, zato sto je prirodna boja titanium metala… Ali svakako sam ga od prvog dana spakovao u spigen tough armor, tako da nije ni cudo da je kao nov… 😁

Ja imam 15 Pro max natural titanium, mislim da sam negde procitao da se on najmanje ostecuje, zato sto je prirodna boja titanium metala… Ali svakako sam ga od prvog dana spakovao u spigen tough armor, tako da nije ni cudo da je kao nov… 😁
teska i robusna ali ubedljivo najbolja maska

Drugari, je l povukao neko okidač i prešao na iOS 18? Da li vredi prelaziti ovako rano i je l prži bateriju?

Crna boja ovde, bez promena, takodje u nilkin frost case.
I da, na apple sajtu lepo stoji da sve boje imaju premaz ukljucujuci i nature titanium tako da ne znam zasto ljudi toliko tvrde da nema…

Znam da ima, ali u trenutku kad sam pisao tu poruku niko sa 15 Pro / Max nije pisao da je prešao, samo ovi sa starijih, koji nemaju ai funkcije koje su najzanimljivija stvar kod 18ice. Sad vidim da valjda to izlazi za široku masu na jesen i da uopšte nije dostupno trenutno.

Uskoro će svako moći da instalira public beta verziju, a ovu prvu dev možeš da instaliraš ako skineš dev profil na telefon, al to zvanično nije legalno 😃 Beta verzije skidaš kad se prijaviš za public beta profil 😃 Glavna verzija novog iOS-a izlazi kad i novi iPhone, septembarski WWDC 😃 Izvinjavam se za off topic i može ovo kompletno da se prebaci u odgovarajuću temu 😃

Citajuci na sajtu mobilni svet nekoliko komentara za 15 pro je bilo da se greje, da je slaba baterija, slabiji signal, slaba vibracija, prosecna kamera (slike). Pa ako moze neko ko ima 15 pro da napise svoje iskustvo. Razmisljam da uzmem 15 pro pa me zanima da li je stvarno tako.

Ja imam običan 15, dakle ne pro, ali sa sigurnošću mogu da kažem da batališ pomenuti sajt. Ja ga ne pratim već par godina upravo zbog gomile klinčadije i fanbojeva koji dođu samo da pljuju po "suprotnom taboru". Često ni specifikacije telefona nisu tačne , tako da taj sajt komotno može da se ugasi, bar što se mene tiče.

Kamera je brutalna, vibracija normalna, ne greje se ne znam ni ja koliko, al da je baterija slaba, slaba je. Skoro sam presao sa 13 mini na 15 pro i ne vidim neko znacajnije poboljsanje. Sigurno da drzi malo duze, al nista spec i to mi je najvece razocarenje.

Kamera je brutalna, vibracija normalna, ne greje se ne znam ni ja koliko, al da je baterija slaba, slaba je. Skoro sam presao sa 13 mini na 15 pro i ne vidim neko znacajnije poboljsanje. Sigurno da drzi malo duze, al nista spec i to mi je najvece razocarenje.
Koliko slaba, jel izdrzi ceo dan normalnog koriscenja? Koliki je sot?

IMG_3244.jpeg

Nikad nisam znao sta ovo tacno znaci ali mogu da potvrdim da baterija nije nista posebno,izdrzace dan sigurno i nista vise od toga. 15 pro je u pitanju.

pa za te pare valjda treba 2 dana, ima xiaomi od 180€ isto baterija izvuce jedan dan… mislim stvarno, sve je krs na 15 pro, samo ga ovce kupuju

ja imam meni super, samo slikam i nesto snimim . igrice nista, malo FB pogledam i youtube neku emisiju... ne znam koja je ono fora sa punjenjem do 80%
al ne znam koliko cu izdrzati, nisam koristio od 2008-e god. taj iOS je čist pakao, to je toliko nazadno da to nije normlano... jos ja mentoll nisam znao da iphone nema fingerprint kad sam uzimao... danas me neko zove ne mogu da odbijem poziv... tastatura krsh u odnosu na note20u... vrv cu se menjati sa ženom za s23u a zeleo sam mali telefon....
ali, zato ubija fon kako snima video sa stock i blackmagic app , i kvalitet izrade mi je predobar...
Iste muke sam imao i ja kada sam prelazio sa Androida, nisam verovao da je i dalje sistem toliko ogranicen i isto mi je bilo glupo za poziv da nema klasicno odbijanje vec mora dupli klik na power dugme. Tastatura mi je OK, falio mi je dosta numericki red na vrhu ali sam se navikao vremenom. Generalno drugaciji je koncept i trazi privikavanje, ko izdrzi nastavi, ko ne, vraca se brzo na Andorid. Drugar bio uzeo 13 mini, hteo je manji telefon, posle mesec dana prodao, jednostavno nije mogao da se navikne. Ja se sada razmisljam da li uzeti S23 ili iP15, trenutno sam na iP13.

Nazad
Vrh Dno