Šta je novo?

iPhone 15

Kakva je baterija na iPhone 15 kod vas koji ga imate? To jest koliko traje za neko prosecno koriscenje?

Poslednja izmena:
Salje mi drugar 15pm iz Amerike, otkljucan ali esim samo
Jel cu moci da ga koristim ovde?
Zvao sam mts ne znaju da mi odg..
Baš kao što je kolega rekao, bitno je samo da je simfree.
Tako sam ženi uzeo, isto MTS, mada to nema nikakve veze koji je operater.
Kod njih kroz app njihovu pustiš zahtev za eSIM, oni pošalju ubrzo mejl sa QR kodom i aktiviraš lagano "karticu".

Kakva je baterija na iPhone 15 kod vas koji ga imate? To jest koliko traje za neko prosecno koriscenje?
Ako misliš na vanilu 15, ja ga punim svaki drugi dan. Ne igram nikakve igrice, wifi/4g 50-50, automatsko osvetljenje, deezer + bt slušalice, Youtube, Safari, mail, po neka fotka, viber, pozivi.... Odlično radi, za sad bez zamerki

Ja koristim telefon za pozive, Internet (Safari),drustvene mreze (FB,IG),Viber,Spotify(obicne zicne slusalice),isto poneka fotka ali uglavnom na putovanjima ovako ne fotkam. Igrice uopste ne igram neinteresuju me. Wi-Fi/ 4G. Osvetljenje 50%. Inace kada sam u stanu telefon u glavnom ne koristim (sem poziva,Vibera ili eventualno ako nesto lakse odradim na FB ili IG) jer koristim PC.
@Amortizzer Koji to vanila 15?

Misle na običan model. Izraz koji nije toliko uobičajen i korišćen kod priče o Apple proizvodima 😃

Tako je. Negde sam napisao običan pa su pitali kakav je to običan običan. Dakle, regularan 15, ni plus ni pro

Iskreno prvi put sam sada cuo za ovakav izraz kada je obican iPhone u pitanju. Jos sam morao da guglam jer mi nije bilo jasno. :)

I ako telefon koristim na razne nacine nisam heavy user.

Poslednja izmena:
Nova klasifikacija ajfona po slatkišima, kao svojevremeno verzija Androida. Vanila i Vanila pro max

Uzeo neko natural boju i ako jeste kako vam se cini uzivo? Jedno glupo pitanje- da li se skida boja nekome? Pitam posto dosta njih pominje da je lose sto se farba titanium i da ce kad tad poceti da se ljusti i skida boja..

Boja je meni jako lepa. Nista mi se ne skida. Pogotovo sto je ovo natural titanium i nema farbanja ako sam dobro razumeo.

Meni siva ništa posebno, svi su se popalili na nju toliko da sam odustao od te boje, valja se sa njom vidi da je novi iPhone (da si promenio telefon).
Bela boja mi je iznenađenje i odlično izgleda uživo.

Ne slazem se, primetno je laksi a trebalo bi da je cvrsci od aluminijuma.

Ne može da se poredi sa čelikom na 14 Pro. Em 14 Pro deluje više premium, em ima lepše boje. Posle par dana korišćenja frame na 15 Pro deluje više umrljan i štrokav nego onaj na 14 Pro. Čak mi i ono novo dugme deluje jeftinije od starog switch-a.

Jedini benefit je težina i nešto bolje ležanje u ruci zbog blago zaobljenih ivica.

Evo ja da kazem par utisaka. Koleginica je uzela plavi 15 pro max. Da je stvarno divno sto je laksi,i to osetno jeste.
Ali kada ga uporedis direktno sa 14PM definitivno daleko vise premium osecaj ostavlja 14PM -celokupan utisak je takav. Nosila ga je par dana bez ikakve zastite - i da,na pojedinim mestima boja se malo sljustila (za par dana). Nju to ne smeta,ja bih odlepila. Kaze stavicu case i nece se videti. Po meni nedopustivo za telefon ovog cenovniog ranga,nije joj ispao,da napomenem.
Sto se kamere tice,iskreno vidim mali upgrade,zaista,bar ono sto sam uporedjivala,ali da je on sad nesto veliki,pa nije.
Uglavno cekace se serija 16 definitivno,a ja i moj ljubicanstveni drugar cemo se druziti jos jednu godinicu jer se na android vise ne vracam.

Iskreno 20 grama zvuci malo,ali iskreno osetno je laksi kad drzis jedan pored drugog,ali nedovoljan argument za promenu,bar meni.

Verujem da 20gr puno znači pošto mi 14PM redovno svlači bermude leti :LOL:

Ista priča kao i njihovo “safirno staklo”. 😂

Pozdrav ljudi od večitog Samsung korisnika od S1 pa do danas, koji se odlučio da ipak pređe na iPhone 😂 Prelistao sam ukratko teme za ip14 i ip15, treba mi samo mišljenje ko je koristio oba, mislim na pro verziju, da li vredi davati ovih 300 400e više (koliko je trenutno skuplji 15 pro), obzirom da prvi put uzimam iphone. Koliko sam video, nema prevelikih razlika, najviše me privlači usb c kod iphone 15 jer mi je sve živo na usb c trenutno. Hvala

Ja volim da uzimam uvek najnovije, tako da moj odgovor znas. 😁
Ja bi uzeo 15pro, boja natural, zbog navodnih problema oko boja, da ne brines. Da li vredi doplate sigurno ne, ali ti odluci kako mislis da treba.

Ja sam isto u fazi nekog mijenjanja telefona i kontam dal 14 PM ili 15 PM, pa cu vjerovatno sacekati crni petak da vidim sta ima. Danas bas vidim oglas 15 PM neaktiviran, 1.350e (u Njemackoj, u blizini mene), tako da sam optimistican.

Situacija... odem na N1 i hoću da povećam font, spustim control centar i dam mu da mi poveća veličinu fonta samo u toj aplikaciji ( dole levo ). Do tada je sve u redu, međutim kada odem na recimo, wether aplikaciju tada i ona ima taj već font...Onda tu smanjim , ali kada se vratim na N1 onda mi je tu nova, smanjen veličina. Da li postoji mogućnost memorisanja veličine fonta, od aplikacije do aplikacije?

Ne može da se poredi sa čelikom na 14 Pro. Em 14 Pro deluje više premium, em ima lepše boje. Posle par dana korišćenja frame na 15 Pro deluje više umrljan i štrokav nego onaj na 14 Pro. Čak mi i ono novo dugme deluje jeftinije od starog switch-a.

Jedini benefit je težina i nešto bolje ležanje u ruci zbog blago zaobljenih ivica.
Titanijum možeš lepo da "matiraš" sitnom šmirglom 😉😁

Ovaj, nosite li i olovne burme, jer su više premium od zlatnih?

Nazad
Vrh Dno