Šta je novo?

iPhone 15

Ima li još neko da mu fotke bolje i prirodnije izgledaju na 12mp umesto binovanih 24mp? Iako manje detalja, na oko mi lepše izgleda…

Stabilno :p

pa za te pare valjda treba 2 dana, ima xiaomi od 180€ isto baterija izvuce jedan dan… mislim stvarno, sve je krs na 15 pro, samo ga ovce kupuju
Ako stvarno moze da izgura 12h, to je onda 2 dana da ne razmisljas (tipa 4h dnevno bez problema)

Da li postoji šansa da se za fotke ugasi HEIF a da za video ostane HEVC kodek? Ova trenutna varijanta je totalna glupost, da može samo oba ili nijedno…

Drugari, pitanjce kratko :) Iskrsla mi neka ok varijanta za nov iphone 15 pro ili pro max, a posto bas dugo koristim androd (trenutno Samsung S23+ sa kojim sam iskreno bas zadovoljan) nesto mi pade napamet da mozda malo probam ios...E sad, koliko vidim prebacivanje podataka generalno ne bi trebalo da bude neki veci problem, sem za Viber...A meni je Viber itekako bitan i potreban mi je kompletan backup svega sto sad imam na S23+ Jel ima neka proverena varijanta da se to odradi kako treba?

Zato što fotkam u 12mp jer ima manje dodatnog izoštravanja i lepše mi izgledaju fotke, i sada slikam u “Most Compatible” režimu gde slike zauzimaju 50% više ali u određenim situacijama ima više detalja i to je okej, ali je problem što i video prebaci na h.264 i zauzima 50% više memorije a nema vidljive razlike i ostavio bih ga na hevc ali ne pronalazim način da odvojim te dve stvari…

Drugari, pitanjce kratko :) Iskrsla mi neka ok varijanta za nov iphone 15 pro ili pro max, a posto bas dugo koristim androd (trenutno Samsung S23+ sa kojim sam iskreno bas zadovoljan) nesto mi pade napamet da mozda malo probam ios...E sad, koliko vidim prebacivanje podataka generalno ne bi trebalo da bude neki veci problem, sem za Viber...A meni je Viber itekako bitan i potreban mi je kompletan backup svega sto sad imam na S23+ Jel ima neka proverena varijanta da se to odradi kako treba?
Isto sam i ja uradio, presao sa androida na iphone, probao nekih 7 varijanti/programa, i nijedna nije upalila... jedino sto mi je ostalo je - na viberu na kompu mi je ostalo sve sto je bilo na androidu pre prebacivanja

Au bre...Pa jel moguce :( Rekoh da nema neki programcic koji se i placa al da zavrsava posao...Ili da lepo uzmem svoj stari Note 20 Ultra i da na njega krknem Viber samo 😁🤣 Boze kakva glupost....

Fora je sto android backupuje na google drive a iphone na icloud, ima kao neki program koji iskopa sa google drive-a i poturi telefonu kao da je icloud, ali ne radi... mozda je do verzije, posto je bila narodna, ona nenarodna je nekih 25E...

Vidis, to mi nije palo na pamet - da na tablet ubacim taj nalog... znam da telefon ne moze, cim se aktivira na drugom telefonu, ovaj prvi se izloguje

pa to je do Vibera, a ne Androida i IOSa

Bas sad gledam kod mene, kad sam prelazio sa Androida, viber mi je prebacio sve grupe sa Vibera, ali chat sa pojedincima nije, na koju foru je to uspelo nemam pojma…

Pa grupe mora, jer ni sami ne možete da ih obrišete osim "leave and delete" a pojedinačne prepiske ne gleda tako

Da li postoji šansa da se za fotke ugasi HEIF a da za video ostane HEVC kodek? Ova trenutna varijanta je totalna glupost, da može samo oba ili nijedno…
Nađoh rešenje da fotke na budu HEIF a video da ostane HEVC, možda nekom bude zatrebalo. Upali se u podešavanjima kamere "Most Compatible" gde i slike i video prebaci na JPG i H-264, ali kada se za video upali "HDR" opcija (koje inače nisam ljubitelj jer snimci i bez nje vrhunski izgledaju) automatski se video vraća na HEVC a fotke ostaju JPG, jeste workaround ali radi posao :D

Nađoh rešenje da fotke na budu HEIF a video da ostane HEVC, možda nekom bude zatrebalo. Upali se u podešavanjima kamere "Most Compatible" gde i slike i video prebaci na JPG i H-264, ali kada se za video upali "HDR" opcija (koje inače nisam ljubitelj jer snimci i bez nje vrhunski izgledaju) automatski se video vraća na HEVC a fotke ostaju JPG, jeste workaround ali radi posao :D
A sta si primetio da ti je na jpg bolje? Manje boja imas, veci fajl, koliko sam primetio i hdr redukcija je losija?

Na jpg-u ima više detalja kada se fotka u 12mp, po danu i ne specijalno, u LL uslovima se oseti razlika, naravno za mene pixel peepera . Što se tiče boja i HDRa ne primećujem razliku, osim toga heif slike na računaru neće da otvori na default Photos aplikaciji na Win 10/11 dok se ne skine neka app koja podržava, za video svakako koristim VLC i na njemu HEVC radi bez problema…

Ja prebacujem fotke sa 3utools, a on ih konvertuje u jpg pri transferu.

Ja prebacujem fotke sa 3utools, a on ih konvertuje u jpg pri transferu.
Vrh varijanta, hvala za info, prebacuje na PC bez problema fajlvoe generalno, baš sam tako nešto tražio, trenutna rešenja koja sam koristio su pucala stalno...

Možda znaš za kopiranje fajlova u telefon preko 3utools-a? Trenutno u "Files" na telefonu imam fajlove (pdf, excel i ostale vrste dokumenata) preko "Apple devices" aplikacije sa Microsoft stora, i to radi super i prikazuje ih na telefonu, ali te foldere i fajlove ne pronalazim nigde u 3utools-u, i takođe šta god da kopiram preko njega mi ne prikazuje na telefonu, verovatno propuštam neki korak :D

Vrh varijanta, hvala za info, prebacuje na PC bez problema fajlvoe generalno, baš sam tako nešto tražio, trenutna rešenja koja sam koristio su pucala stalno...

Možda znaš za kopiranje fajlova u telefon preko 3utools-a? Trenutno u "Files" na telefonu imam fajlove (pdf, excel i ostale vrste dokumenata) preko "Apple devices" aplikacije sa Microsoft stora, i to radi super i prikazuje ih na telefonu, ali te foldere i fajlove ne pronalazim nigde u 3utools-u, i takođe šta god da kopiram preko njega mi ne prikazuje na telefonu, verovatno propuštam neki korak :D
Ja takve stvari radim u cloudu, upload i na telefonu su mi folderi celi. 3utools koristim za fotke i ringtone :)

Našao sam workaround koji radi bez greške, kopiram foldere u neku app, u mom slučaju Chrome i posle ih samo na telefonu “move” odatle gde hoću, brzo kopira i radi posao lepo.

Spasio si sa 3utools preporukom, preneo sam info bližoj rodbini/prijateljima (kasnije skapirao da sam pogrešio 😂) koji već neko vreme kukaju da ne mogu da kopiraju ništa sa iph, dolaze za vikend sa im prevučem slike i snimke na eksterne hard diskove, oduševili se što postoji kršteno rešenje 😂😂

Jer ovo 3utools ne moze da ocita ekran generalno kod vecine korisnika? ili ovde ima neki problem s obzirom da sam ga uzeo novog.
iPhone 15 Pro_iDevice Verification Report_00114D3E3406001C.png

Pozdrav društvo, gde je najpametnije zameniti ekran na iPhone 15 i zna li neko okvirno cenu? Pitam za druga 😀

Pitanje posto sa Iphonima veze blage nemam🙄 Uzeo sinoc da se zanimam i konacno malo i iphone probam (15 pro max) i sa vernog S23+ prebacih podatke preko Move to IOS aplikacije. WhatsApp mi nije vise aktivan na tom telefonu pa nista ni preneo nije (kapiram da bi bar to odradio kako treba kad vec Viber ne moze😐) ali zato Galerija 🙄🙄🙄 Neke foldere jeste preneo u potpunosti, prijavio mi je da nije mogao da prenese 2 large photo albuma...Ali mi je zato napravip folder Recent sa 48000 slika gde su izmesane fotke, facebook fotke, screenshotovi.....😳😳😳 Jel moze to nekamo normalno da se prebaci, da bude isto ili bar najpribliznije onom sto je bilo na Samsungu.

Nazad
Vrh Dno