Šta je novo?

iPhone 14

Jel mozda neko kojim slucajem upoznat sta se sad desava sam iphone PRO modelima kod operatera,i zasto ih jos uvek nema? (Vec duze vreme)
Koliko znam ova fabrika u kini sad radi..

U Yettelu je zena prosle nedelje uzela 14PM, bez neke rezervacije ili porucivanja. U poslovnici u NS Promenadi.

^ problem je i sa 13pro modelima takodje, zasto to valjda samo apple zna.

Ne moze drugar da mi nabavi tel sa dve godine garancije. Ako uzmem sa apple internacionalnom garancijom od godinu dana jel treba na nesto da obratim paznju? Svi su vakum pakovanje ako je bitno..

uzmes apple care+ i miran si, garancija u Srbiji....

Dobro to, nego jel treba nesto da pogledam oko imei npr ili nesto drugo.. Znam da M mora da bude model ili kako vec.

Glupo mi da ga pitam kako, ovo kao da je kamion presao preko tel.

^ ja ne znam šta se sa ovog telefona može iskoristiti 😂

Samo dugmići mikrofon i možda neki flat kabl:ROFLMAO:i

Kolega s posla je imao ovakav XS, promenio mu ekran i ledja i eno ga radi bez problema.

Kolega s posla je imao ovakav XS, promenio mu ekran i ledja i eno ga radi bez problema.
Ako ga je servisirao, nije bio ovakav! Ovaj je nepopravljiv, pogledaj koliko je kriv ram na slikama...

Kakav je lens flare na pro modelima? Znam sta je tacno, ali je na iphone modelima pre bio bas katastrofa.

Rak rana na svim modelima unazad par godina.

Ali dosta napreduju svakom generacijom. Sinoc smo bas u teretani nesto razglabali o tome i uporedjivali na neonkama. Na 12 PM bas one sjene baca naprijed i nazad, na mom 13 PM malo, skoro neprimjetno dok na 14 PM nije bilo, kako vidis neonku tako i stoji.

Pffff.. Ako su sredili na 14 dobro je. Znam da je na s21u bilo skoro neprimetno ili ga nije bilo uopste, zavisi od svetla i situacije.
A i pitao sam zato sto je jedan clan u s22 ili s23 temi rekao kad je uporedjivao slike da je na 14p ili 14pm modelu lans flare bio uzasan.

Ima tackica svuda pogotovo kad je noc u pitanju, pa svetla od kola, ispada kao da imas dodatne zelene zvezde. Ja uopste ne vidim da je to poboljsano, al' ajde.

Ništa oni tu nisu sredili nažalost.

Jel isti punjac za 14pm i ipad 10? Sad prvi put mislim da napunim ipad 10 ali mislio da ne otvaram ipad punjac ako ne moram, vidim da je adapter isti ali kabal ne znam, nije isti kao na ajfonu (nije gladak, kao neki kanap izgleda)

Ali dosta napreduju svakom generacijom. Sinoc smo bas u teretani nesto razglabali o tome i uporedjivali na neonkama. Na 12 PM bas one sjene baca naprijed i nazad, na mom 13 PM malo, skoro neprimjetno dok na 14 PM nije bilo, kako vidis neonku tako i stoji.
Jeste li vi trenirali nešto tamo ili upoređivali fotografije neonki 😂 u teretani na telefonu

Znaci bice lepota za ubuduce, posto mi je kamera prioritet :/ j*g..
Sad malo gledam po netu, ne znam sta je tacno razlog, ali neki modeli nemaju problema, a neki imaju i to bas izrazeno ( 14serija)..

Svaki telefon ima i svoje prednosti a i mane.
Ja sam gledao malo S23U jer mi je onako zanimljiva ali ja ne volim android kao sistem i odustao sam. Da prelazim na 14 P/PM ne boh mnogo dobio tako da ostajem neko vrijeme na 13 PM.
A ja, da sam na tvom mjestu, sada poslije Samsunga uzeo bih ajfon, cisto radi promjene. A i brze ces prodati nego neki drugo brend, ako se ne snadjes.

Znaci bice lepota za ubuduce, posto mi je kamera prioritet :/ j*g..
Sad malo gledam po netu, ne znam sta je tacno razlog, ali neki modeli nemaju problema, a neki imaju i to bas izrazeno ( 14serija)..
Nekad ga i nema. Slikao sam par slika i uopšte ga nije bilo iako je više svetiljki bilo. A nekad budu i po 3-4 tačkice od 2 svetiljke. Zavisi valjda kako se prelomi svetlo.
Svakako je nešto bolja kamera nego na Samsungu, jedino što nema 10x zum kao Ultra. Brže su ispeglali kameru nego Samsung.😁

@eborko vec sam odlucio sta uzimam, nego sam se setio za ovaj problem kad je @zbunjujem_masu napisao u s22/ s23 temi i onda ajde da pitam ovde kakvo je stanje i da li se popravilo.. Samsung me je i malo smorio, one ui 5.1 radi odlicno, ali dosadio mi je i hocu da menjam.
@zbunjujem_masu mhm vazi.. Videcu kako god kad budem probao. Taj zum imam i ja sad i ako hocemo realno bilo je woow prvih nekoliko dana, nakon toga sam samo ponekad ukljucio 100x zbog meseca. A ovako najvise koristim uw i njegovu glavnu. S tim da 108mpx mod radi odlicno na 5.1 pa njega koristim preko dana gde su detalji mnogo dobri.

Jel isti punjac za 14pm i ipad 10? Sad prvi put mislim da napunim ipad 10 ali mislio da ne otvaram ipad punjac ako ne moram, vidim da je adapter isti ali kabal ne znam, nije isti kao na ajfonu (nije gladak, kao neki kanap izgleda)
Ne verujem. Za ipad je type c ulaz.

Ovde na kraju strane imas pregled modela sa portom za punjenje

Nekad ga i nema. Slikao sam par slika i uopšte ga nije bilo iako je više svetiljki bilo. A nekad budu i po 3-4 tačkice od 2 svetiljke. Zavisi valjda kako se prelomi svetlo.
Svakako je nešto bolja kamera nego na Samsungu, jedino što nema 10x zum kao Ultra. Brže su ispeglali kameru nego Samsung.😁
Fora je gde bas hoćeš lepo da fotkas nešto vijas ugao kao id.iot da se to vidi na crnoj pozadini negde da možeš posle da ga lakše obrises. Ja koristim Retouch koji radi vrhunske stvari, pa mi ne predstavlja veliki problem, ali video snimak mi iskida živce u većini slučajeva.

Bolje da nisam ni pitao za ovaj problem.. Komsija ima 12pro i slike su odlicne kad nema neko svetlo ili bljesak, ali cim ima pojavljuju se zelene tackice ili sta vec.

Uglavnom nisam imao lens flare na 13 pro a ni sad 14 pro :) nego kada kupujete tel obratite paznju na kapacitet :) ako kopirate fotke na pc ok, ali ako skladistite 128 je malo 🤣

Prilozi

• 3447A75F-C5E6-4B2B-9C4B-78F8DFE94BFF.jpeg
    3447A75F-C5E6-4B2B-9C4B-78F8DFE94BFF.jpeg
    93.9 KB · Pregleda: 74
Vrh Dno