Šta je novo?

iPhone 14

Ja sam rekao za 13pm, na 14pm nema nikakvih problema. Baterija odlična.

Imam vec 3 nedelje 14pm i zadovoljan svime osim onim zbog cega sam ga najvise kupio, baterijom.
Ne znam da li je to neki defekt, citam svima kako imaju neki ludacki screentime, meni jedva izgura dan bez punjenja (punim do 80, stavljam oko 20 na punjac).
Jel zna neko u cemu je problem? Iskljucio sam skoro sve aplikacije da rade u pozadini i koriste lokaciju m, low power mode mi je ukljucen cesto ali opet vidite u prilozenoj slici.

Prilozi

• B7886336-4EEC-47EC-96E2-D13522EEE0A9.png
    B7886336-4EEC-47EC-96E2-D13522EEE0A9.png
    417.8 KB · Pregleda: 69
Jedini "problem" koji ja ovde vidim je što ti praktično koristiš samo 60% svoje baterije, i očekuješ da ti radi telefon dva dana. Što ga puniš samo do 80%? Da bi ti BH za 2 godine bio na 86%, umesto na 84%?

Puni ga do 100% pa će ti biti veći SOT. 😁
A koliko vidim imaš 2 sim kartice i 5g uključen.

Imam vec 3 nedelje 14pm i zadovoljan svime osim onim zbog cega sam ga najvise kupio, baterijom.
Ne znam da li je to neki defekt, citam svima kako imaju neki ludacki screentime, meni jedva izgura dan bez punjenja (punim do 80, stavljam oko 20 na punjac).
Jel zna neko u cemu je problem? Iskljucio sam skoro sve aplikacije da rade u pozadini i koriste lokaciju m, low power mode mi je ukljucen cesto ali opet vidite u prilozenoj slici.
Slobodno puni do 100% ali preporuka da ne ideš ispod 20-30%

Superrr i to je rad na 60% baterije. Super mesto na 24 meseca bateriju ces ti i drugi kao ti zameniti posle 30 meseci pod uslovom da ne kupis novi IP

^ ja sam na 13pm uvek punio do 100% i nisam puštao ispod 20%. Za 11 i po meseci baterija je bila na 98% a držala kao i prvi dan

A zapravo je bila na 89%. Nije tacan BH.

Ne mora on nista da kaze, nijedna baterija ne moze da ostane na 98% kapaciteta posle godinu dana i ko-zna-koliko ciklusa punjenja.

Pa battery health ionako nije kapacitet baterije, nego "kvalitet". Ne znam zašto se svi korisnici i potencijalni kupci polovnog ajfona lože na to. 😅

Čemu onda služi taj BH kad nije tačan?

Nije mi pri ruci moj odani Xs Max, 3-4 godine aktivno korišćen... a prilično sam siguran da mu je BH iznad 85% :D

Poslednja izmena:
Naravno, ja sišao sa brda pa sam lud. Baterija je meni bila na 4211mAh. Znaci pad oko 3.5% od nove. Nije 98% nego 96.5%. Postoje načini da se to lepo proveri. Eto ipak sam pogrešio i zveknula je za 1 god 10+%

Pomoooooc... Uzela sam 14 pro max i izludeh sa telefonom 😁.... Ovaj dynamic island nekako ne radi, ni jednu aplikaciju ne mogu da stavim tu, zasto? I kako to uopste funkcionise?

Ja iskreno ne znam od cega zavisi kako ce se ponasa ti BH.
Na prethodnom telefonu (12 pro max) mi je jako dugo drzalo 100 posto. Uglavnom sam ga punila nocu, i nikad nije padao ispod 20 posto. Mislim da mi je sigurno nekih 7-8 meseci drzalo 100%. Prodala sam ga starog 20 meseci i imao je 91% BH,sto je realno super. (skinuo je dodusr u danu 2 posto kad sam instalirala IOS 16).
Evo 14 PM imam 3,5 meseca, punim ga svaki drugi dan (12 PM je uglavnom svako vece bio na punjacu) i vec je pao na 99%. Tako da blage veze nemam od cega to zavisi...

Toplota je glavni uzrok pada kapaciteta baterije, isto tako i kvalitet punjenja ili ti korišćenja uređaja. Bh je samo digitalna prtpostavka koja može biti tačna, a i nemora u tom procesu pada kapaciteta. Ažuriranjem se potstiče neka vrsta kalibracije bh, što pokazuje više primera gore pomenutih članova.
Mislim lično da se previše obraća paznje na taj podatak, jer baterija hteli vi to ili ne mora oboriti početni kapacitet. Teško da će tih 50 ili 100 mAh poboljšati situaciju sa trajnjem baterije.

Koja je Apple mail adresa ili šta već za slanje sugestija, primedbi i sl. ?

Posle 5 godina Iphone više nije nabrži tellefon.
U prvom krugu S23 ultra pobedila
U drugom krugu izjednačeni.
Imam neki osećaj da će Iphone 15 pro imati značajna unapređenja.

Obzirom da je A16 maltene samo u brojci bolji od A15 (a i dalje najbolji SoC), imaju oni tu prostora za poboljšanje, samo su dali malo vremena ostalima da se pridruže trci :D

Odličan video.

Pola teme prica o BH, a mene zapravo zanima, kakva je prica oko zamene baterije, jel to zvanicno apple odobrava ili mora da se radi sa sumnjivim baterijama u sumnjivim servisima? (nesto sam vidjao da ne moze BH da se vidi da se zameni baterija)

Prica je jednostavna, zamena samo u ovlascenim servisima i apple to odobrava a mozes naravno da zamenis bateriju i kod nekog lokalnog servisa ali...

Očitava se kako treba jedino na originalnim baterijama. Zamena je uvek najbolja u zvaničnom servisu sa originalnom baterijom. Možeš da tražiš, kupiš novu bateriju kad misliš da treba, ne uslovljava te Apple na to, a u garanciji, ili uz Apple Care, zamena je besplatna ako testovi pokažu da je neispravna baterija.

A sto ne bi odobravao?
Naravno da je moguca, i radi se u svim ovlascenim Apple servisima (kod nas Macola i Pro Mobi cini mi se).
Nikako ne preporučujem zamenu u sumnjivim radnjama, pre bih nosila staru bateriju, nego neku tu novu kinesku.

Nisam ni napisao da Apple ne odobrava 😃 Njihovo mišljenje je, u tom slučaju, jedino bitno ako se menja u garanciji besplatno i ako testovi pokažu da je neispravna baterija. Uvek autorizovani servis.

Nazad
Vrh Dno