Šta je novo?

iPhone 13

Ja imam one JBL što ih svi nose sad od 6-7 000 beše, samo se povežu i na vidžetu se vide odmah

Koliko se secam sluske moraju da podrzavaju odredjenu blutut "protokol" ili nesto slicno kako bi iphone ili macbook mogao da prikaze nivo baterije. Nema tu nikakvog podesavanja, ili radi ili ne radi

Okej okej ljudi, loše sam se izrazio.
ProbleM sa baterijom. Puni forumi i reddit toga. Svi modeli zahvaceni sa iOS 16 (čak i 14 serija).

Evo danas kako treba. Isključio juče neke stvari + Globaltel eSIM jer izgleda loša mreža. Prevideo u status baru, gledao samo drugu MTS karticu.
Preko noći skinulo 3-4%.
E sad moram da istestiram da li je do Globaltela. Jer na Xiaomiju nisam primetio problem sa mrežom.
A svakako će mi Dual SIM biti potreban.
Videh changelog od 16.1.2 da imaju neke fixeve za wireless carriers (ne znam da li se misli na eSIM ili nešto drugo).

Verovatno cu kroz koji dan da odradim update na 16.1.2 ali još par stvari da istestiram.
Imao sam slican problem, baterija tokom noci gubila 8-9 % za nekih 7h. Nista u pozadini nije radilo i cinimi se da mi je Djilkosh_Ns ukazao na problem sa mrezom , ja sam isto na Globatel mrezi sim kartica.

Iskljucio sam tada backup Contacts u iCloudu + u medjuvremenu updatevao na 16.1.2.
Nemam vise problem, iako sada u stanu koristim 3G, probao i sa 4G kada je signal loš ali ne trosi kao na početku (25-20% za noć). To za kontakte video po forumima i redditu.
Probacu zapravo da ih uključim, da vidim da li ce ponovo baterija da curi.

zbog čega mi se automatski aktivira wifi i blutut a na mobilnim podacima sam

Verovatno ih gasis iz kontrolnog centra, a tu se ne gase za stalno vec do narednog dana to i ispise kad ugasis. Da bi ugasio za stalno mora iz settings-a.

Mali off., u USA kad se uzima iphone 14pro cena na storu je 999$, znam da se na tu cenu posle dodaje porez u zavisnostiod toga u kojoj drzavi se zivi.
Stranac kad kupuje i ide van drzave koju cenu placa?
Posto planiram da porucim jedan preko drugara…

Zavisi gde u USA, negde je krajem decembra, negde već januar isporuka direktno preko njih. Nemoj da očekuješ odmah, to nema nigde, otuda ove lude cene po oglasima i kod nas i njih.

A pa onda nista, posto ide na 7 dana, nema sanse da dodje u radnju i dobije ga po toj ceni odmah

Može da se desi da imaju u radnji iako je sa poručivanjem solidno produžen period, za njihove uslove. Cena je ta za svakog plus koliki je porez u toj drzavi, nevezano da li kupuje stranac ili amerikanac 😃 Ništa ga ne košta da svrati i vidi koji modeli su im na stanju u prodavnici.

Dugo se čeka, otac je naručio pre par nedelje 2x 14pm u radnji u nyc, i još uvek ništa. Imali su 14 i 14+, al' to skoro nikog ne zanima.

Da li neko ovde koristi iPhone 13 mini? Prelazim sa XR pa me zanima kakva je baterija? Neki kažu da je ista kao u standardnog iP 12. Koristio bih ga za društvene mreže. Na XR sam imao otrpilike 5h SOT-a.
Koristim ja. Presao sam sa XS na 13 mini i za sad sam zadovoljan. Kompaktan telefon, a mocan. Baterija izdrzi dan (5,5 - 6h sot na 24h), uprkos ocajnom signalu na poslu - za moju upotrebu sasvim dovoljno. Svakako je bolja nego na XS, mada ni na nju nisam imao zamerke.

Verovatno ih gasis iz kontrolnog centra, a tu se ne gase za stalno vec do narednog dana to i ispise kad ugasis. Da bi ugasio za stalno mora iz settings-a.
Može i sa "hey siri, turn off wifi/bt", bar je meni tako lakše

Ja uvek gasim iz podesavanja jer nisam siguran da li skroz ugasi kada se gasi iz padajuceg menija? :D

Ugašen je i na taj način, ali privremeno, do 5 sati ujutro svakog dana. Isto važi za WiFi podešavanje 😃

Pozdrav od pre neki dan sam se pridružio iPhone 13 ekipi uzeo sam mini, pa samo da pitam da li je normalno da u toku noći potroši u standby oko 5%?

Meni je ovaj 16.2 sredio curenje baterije noću bar za ovu prvu noć što sam proveravala.

5% je sasvim normalno, nije normalno 20% koliko je meni trošilo.

Jel prestalo?

Мени на 16.2 потроши ноћу 6%, а на 16.1.2 1% . 13 мини

Код мене супротно . На 16.2 доста лошија батерија

Steta je vec napravljena sa 16.1 koji je bio propast. Telefon nije star ni pola godine i sa 100 odmah na 98% BH. Osetno curenje baterije i trazenje punjaca pri kraju dana.

Jezivo lose videcemo kako ce se 16.2 pokazati :(

13pm u pitanju btw

16.2 nisam azurirao niti cu.

Pogledajte iapplebytes na YT lik nije omasio do sada nikako. Najgori update u ovih godinu i vise dana za seriju 12/13

16.2 nisam azurirao niti cu.

Pogledajte iapplebytes na YT lik nije omasio do sada nikako. Najgori update u ovih godinu i vise dana za seriju 12/13
Ma da, otkako je iOS-a. Šta sve neću pročitati ovde...

Nazad
Vrh Dno