Šta je novo?

iPhone 13

Kako misliš ne mogu da se sklone naša slova? Imaš opciju da koristiš srpski jezik tj srpsku tastaturu ali u Qwerty ili drugom formatu po tvojoj želji.
AEA74BCA-F7C7-42A1-9085-577743317E82.jpeg

Gboard ne može ni da prismrdi SwiftKey tastaturi. Što se tiče veličine jeste bezveze što ne mogu da se povećaju sliva ali na na miniju nemam problema ,dovoljno su mi velika da mogu dobro da kucam.

Kako misliš ne mogu da se sklone naša slova? Imaš opciju da koristiš srpski jezik tj srpsku tastaturu ali u Qwerty ili drugom formatu po tvojoj želji.
Pogledajte prilog 365224
Može u pravu si.
Nego dal ima fora da se podesi jačina vibracije dok kucaš? Na Gboard je jača vibracija *** navika.
Ne znam zašto ne mogu da se ulogujem preko mog Google naloga? Tu imam bazu reči zadnjih 10tak godina

Što se tiče vibracije ne može. Takođe ni ja već dva meseca ne uspevam da povežem SwiftKey sa postojećim Microsoft nalogom gde su mi sinhronizovane reči. Isti taj Microsoft nalog radi sa svim drugim aplikacijama u telefonu ali sa SwiftKey jok. Pisao sam im mejl ali su tada obustavili podršku za SwiftKey na iOS. Možda pošaljem opet sad kad su vratili aplikaciju pa da reše to.

Javi ako uspeš.
Možda bi pomoglo da ih smaramo što na mail što u reviews malo pljuc
Ne znam dal ima uopšte ovde SwiftKey tema

Zdravo,imam dva meseca IP13 obican.
Sta se desava, ukljucim ga na punjac dogurao do 96% punjenja i stao da puni,da li neko zna razlog?
Stoji kao i dalje gore kao da je prikljucen punjac ali procenat baterije na ekranu se ne menja.

Jos nesto original punjac kupljen u I style

Optimized charging je ukljucen verovatno. On ga doouni do pred kraj pa onda taj poslednji deo dopuni sporo, “uci” tvoje navike i cuva bateriju

Upravo. On je po defaultu ukljucen. Kome smeta, moze da iskljuci, tj zna da ce narednih dan dva intenzivno koristiti telefon, pa svaki % znaci, ali vecini nema potrebe da bude iskljucen jer na duze (1000+ ciklusa) zna da dobro sacuva bateriju.

Optimized puni do 80% nakon cega nastavi dalje, ne ide do 96 bar kod mene na i12.
Druga stvar to radi samo kad zna da necete ici negde odnosno kad spavate.

Meni koliko sam primetio stane bas tu negde oko 95

meni je ukljucen optimized charging i uvek napuni do 100%, kako mislite nece preko 95-96%?

do 80% puni brzo, od 80 do 100% puni sporo

Telefon prvo uci kako se vlasnik ponasa - kad spava, kad puni, koliko dugo drzi na punjacu itd
Ja najcesce punim nocu telefon i kod mene dodje do 80% i tu stane i onda posto svako jutro kad radim ustajem oko 6, on oko 4 nastavi punjenje.

Preko dana kad punim nikad nije stao na 80%, uvek je isao na 100% jer logicno da cu ga uzeti cim se napuni nema razloga da staje sa punjenjem.

With iOS 13 and later, Optimized Battery Charging is designed to reduce the wear on your battery and improve its lifespan by reducing the time your iPhone spends fully charged. When the feature is enabled, your iPhone will delay charging past 80% in certain situations. Your iPhone uses on-device machine learning to learn your daily charging routine so that Optimized Battery Charging activates only when your iPhone predicts it will be connected to a charger for an extended period of time. The algorithm aims to ensure that your iPhone is still fully charged when unplugged.

znam kako funkcionise :)

samo kazem, covek je napisao da mu se telefon napuni do 96% i tu stane i ne pomera se vise koliko god ga dugo drzis na punjacu. to po meni nije optimized charging, meni telefon uvek napuni do 100% ako ga ostavim dovoljno dugo (preko noci, dok spavam).
osim ako ga nisam dobro razumeo

Bilo je i vreme, dobrodošao nam u sektu 😊

Nisam oduševljen sa baterijom na iPhone 13 Pro kad uporedim sa iPhone 13 Pro max, na Max drži 7 dana,a na Pro samo 3 dana.
Nikako da prelomim koji da ostavim.
1669484892110.gif

Opa, Mini od 02h do 10h izgubio 17-18% baterije dok za isto vreme Mi 10T izgubio 3-4%.
Al ajde, prvo spavanje mu je, ima vremena da se popravi.

Proverite sta vam je radilo u pozadini, meni kad se to desi najcesce instagram ima backround activity po par sati..

Proverite sta vam je radilo u pozadini, meni kad se to desi najcesce instagram ima backround activity po par sati..
Zar toga uopšte ima na iOS da apps vuku u pozadini?
Ja kako sam uzeo ajfon nisam gasio apps u pozadini jer nema ni potrebe, a nema ni opcija da se ugase sve odjednom kao na Android što je totalno retardirano.

Na ovo mislim:
Jedno jutro mi je nestalo 15% baterije i imstagram je imao 6h background activity

85C9733D-7C05-4885-BB24-6615DCE8AA3E.jpeg

Mislim da je to zanemarljiv background usage jer svaka app koja ima poruke radi povremeno u pozadini, mislim da ima opcija da se to ubije na iOS.
Najbolje strana iOS 16 naspram Andorid 12 je neverovatno dobra privacy podešavanja, bukvalno nisam mogao da verujem sta sve Apple nudi.
*** Google živi od reklama moraju da nam iskaču iz frižidera.

Nepotrebno je, generalno posmatrano, uklanjanti aplikacije iz background-a na iOS-u, ali to i dalje ne znači da neke aplkacije nisu adekvatno optimizovane.

Mislim da sam se time bavio isključivo nekoliko dana na početku korišćenja prvog iPhone-a i to fenomenološki kao opcijom u okviru jailbreak-a i SBSettings tweak-a 😃

Planiram da uzmem polovan iPhone 13 na KP koji ima još 8 meseci internacionalne Apple garancije. Zanima me da li to znaci da ako se nešto desi u tom periodu ja mogu odneti telefon na ovlašćeni servis i oni će ga servisirati besplatno, iako nemam nikakav papir ni račun?

Još jedno pitanje. Da li je nužno bitno da se informacija o garanciji nalazi u podešavanjima, pod "general". Na iPhoneu kojeg trenutno imam vidim informaciju o garanciji u settingsu, a na ovom kojeg planiram da kupim je nema, dok npr. kada serijski broj mobitela ukucam na Appleovoj stranici prikaže mi normalno da ima još 8 meseci do isteka garancije.

Koristim IP 13 od pocetka septembra i do pre nedelju dana BH mu bio na 100%,od pre nedelju dana mu spao za 1%. Jel to normlano?

Nazad
Vrh Dno