Šta je novo?

iPhone 13

Meni je srbija na apple id ali mi je imessage trazio da podesim zasebno region iz nekog razloga? i ne postoji srbija tu na listi

Da li imate slican sot na 13 pro? Vidjam po forumima da ljudi izvlace vise nego sto je kod mene slucaj… Najvise koristim safari, mozda je problem scrolling na 120hz…

Prilozi

• AFB968A1-2DB5-453C-B616-195B92B4AEC5.png
    AFB968A1-2DB5-453C-B616-195B92B4AEC5.png
    294.3 KB · Pregleda: 136
Da li imate slican sot na 13 pro? Vidjam po forumima da ljudi izvlace vise nego sto je kod mene slucaj… Najvise koristim safari, mozda je problem scrolling na 120hz…
Mršav taj sot, bez 12.5 sati ne bih ni palio fon…
Evo ti stanje kod mene, s’tim da ga nisam dopunjavao kao ti.

Prilozi

• AF94F19B-F3B1-4F75-A9C0-701528C72896.png
    AF94F19B-F3B1-4F75-A9C0-701528C72896.png
    400.7 KB · Pregleda: 126
Ne znam da li me trolujete sada ili sta al srbija nije postojala u iMessage kad je trazio dodatno da potvrdim region

Radi iMessage najnormalnije u Srbijji toliko dugo i pouzdano da je apsurdno pricati o tome :)
Ja ovde nemam da izaberem srbiju settings>imessage>na plavo sto pise apple id > change region

Apple id je na region Srbija 3 put proveravao cak i sa kompa

Prilozi

• 2022-01-29 10.27.13.png
    2022-01-29 10.27.13.png
    173.7 KB · Pregleda: 88
Mislim da to nije region, nego apple store - tj. u kojoj zemlji si izabrao da ti bude “prodavnica” sa dostupnim aplikacijama.

Ja ovde nemam da izaberem srbiju settings>imessage>na plavo sto pise apple id > change region

Apple id je na region Srbija 3 put proveravao cak i sa kompa

Zasto bi uopste isao na promenu regiona, ukljucivao da komuniciras preko Apple ID i mail adrese :)

Oznaci Start New Conversation From i onda broj telefona. On bi morao da ti je vec ponudjen.

Ako ne funkcionise na taj nacin, idi na Sign Out odatle. Upravo se izlogovao i ponovo kliknuo, u okviru iMessage, na Apple ID i ponudio je mail za Srb Store i izbacio poruku za mismatch regiona i slicno kao tebi. Isao na Use Another Apple ID, ubacio glavni (US nalog), koji je inace na telefonu, i sve regularno proslo, nije pitao za promenu regiona.

Verovatno si logovan sa jednim Apple ID nalogom na telefonu (Settings, tvoje ime i vidi koji je mail), a drugi ti je povukao ako si se izlogovao sa App Store, u okviru Settings-a, i ubacivao alternativni nalog, mail, za nas, ili neki drugi, Store za skidanje aplikacija.

jedan apple id imam i on je na srb stavljen, od kako sam upalio telefon imessages je trazio da stavim neki drugi region, poruke rade sa croatia facetime ne, pa sam sad tu stavio usa i radi i jedno i drugo, ne znam sta je problem, zato sam i pitao jer deluje na neku banalnu glupost

Kazem ti, razlicit Apple ID kao glavni nalog na kome si logovan na telefonu i onaj koji ti je povukao za iMessage. Zato sam ti napisao da se izlogujes sa ponudjenog Apple ID u okviru iMessage podesavanja i koriscenja.

Poslednja izmena:
Jel može predikcija da se namesti da radi za srpski jezik na apple tastaturi? Reči mi iskaču gore samo kad je na engleskom setovana.

Ne moze ni za srpski ni hrv .

Kazem ti, razlicit Apple ID kao glavni nalog na kome si logovan na telefonu i onaj koji ti je povukao za iMessage. Zato sam ti napisao da se izlogujes sa ponudjenog Apple ID u okviru iMessage podesavanja i koriscenja.
Da to je, kad sam se izlogovao rekao je da su mi razlicit za icloud imessage accounts, ali ja imam samo 1 apple id , ako uklonim apple id daje mi da koristim imessage i facetime samo sa brojem telefona, ne razume odkale vuce neki drugi? kad probam da se ulogujem sa id ponovo opet mi izbaci da setujem region
Jel može predikcija da se namesti da radi za srpski jezik na apple tastaturi? Reči mi iskaču gore samo kad je na engleskom setovana.
Ne moze apple tastatura ima predict samo za eng, mora swiftkey ili neka druga za ne eng jezike

Da to je, kad sam se izlogovao rekao je da su mi razlicit za icloud imessage accounts, ali ja imam samo 1 apple id , ako uklonim apple id daje mi da koristim imessage i facetime samo sa brojem telefona, ne razume odkale vuce neki drugi? kad probam da se ulogujem sa id ponovo opet mi izbaci da setujem region

Logovao si se da skines neku aplikaciju sa App Store-a sa drugim Apple ID-om. Kad kliknes na Use iMessage sa Apple ID, ponudice ti taj koji ti vuce, a ti izaberi Use Another Apple ID i ukucaj taj koji koristis.

Predikcija vremenom postaje bolja. Kad kucate, potvrdite reci i brzo uci sve sto cesto upotrebljavate.

Postoji li bilo koja tastatura da je malo uvecam na gore?

Logovao si se da skines neku aplikaciju sa App Store-a sa drugim Apple ID-om. Kad kliknes na Use iMessage sa Apple ID, ponudice ti taj koji ti vuce, a ti izaberi Use Another Apple ID i ukucaj taj koji koristis.

Predikcija vremenom postaje bolja. Kad kucate, potvrdite reci i brzo uci sve sto cesto upotrebljavate.
Ali nisam nemam drugi, nudi taj jedan jedini koji imam, bas ono cudno, u rebusu na max

Pa kao dao bih šansu apple tastaturi. Videću par dana kako se ponaša pa ako ne swift je tu. Svakako sam i na androidu swift koristio jako dugo

Ne znam ima li na ios al fleksy je dobra i stara swype nekako su proste a rade posao. Swift mnogo nacickan za moj ukus. Al default je default ako je moguce navikni se😉

Da fale dosta opcija na swiftu, posebno onaj resize. Možda se naviknem i na ovu default, dobro deluje za sad, radi lepo auto corect kad već nema predikcije

Ukoliko se telefon uzme preko oglasa sa garancijom telenora, da li je druga godina garancije ostvariva čak i ako se ugovor ne vodi na osobu koja je donela telefon? Da li se telefon nosi u iStyle u tom slučaju ili kod operatera?

Prva godina može i istyle , kod operatera mozes u roku te dve godine kad god. Međutim ne znam kako bi reagovali da kazes nosio sam u istyle pre par meseci pa sad cu malo kod vas 😅

Vrh Dno