Šta je novo?

iOS 17

^ kod prve aktivacije. Posle radi normalno. Kolega je uzeo 15pm pre nekih 7 dana i kad je hteo da aktivira nije moglo. Iphone pre toga je aktivirao bez problema, ovo je određen period koji je trajao ko zna od kada.

@Nikola PM uloži žalbu putem e-mail. Nekoliko kolega je dobilo pozitivan odgovor.
Ja ovaj telefon i imam preko 5god i uvek mi je bilo aktivirano preko broja i nisam imao nikakvih problema. Probleme sam primetio nedavno kada sam instalirao drugi eSIM sa podacima za koriscenje u inostranstvu (kada ga ukljucim, iM i FT preko mog broja se obrise jer taj eSIM nema broj i ostane samo email), nemam nista protiv toga, imam protiv naplate aktivacije svaki put kad prebacim karticu. Koliko sam uspeo da shvatim ostali operateri aktivaciju ne naplacuju i nemaju ove probleme.
^ idi remove number pa ponovo stisni na njega. Tako je odradio kolega @bubac i radi bez problema.
Dzaba, meni ne radi i dalje ako to uradim.

^ iskreno preneo sam sve što sam znao. Probaj kontaktirati apple support I Yettel

Jel može kratko uputstvo šta bi onda trebalo uraditi prilikom prve aktivacije?

Pravite nauku oko aktiviranja iMessage. :rolleyes:

Fenomenlano je da i dalje naši operateri prave bagove sa tom aktivacijom. Pre je bilo za sve mreže, ali u prethodnih nekoliko godina Yettel dominira. Na koji način oni ne kapiraju gde im se povremeno provlači greška sa tim aktivacionim porukama.

Kad bi ti naplatili 20+ poruka za aktivaciju, i ti bi pravio nauku ;)

To nema veze sa aktiviranjem ili Apple-om. Postoji samo jedan način. To što Yettel ima problem ne znači da se aktivira na neki drugačiji nacin.

Mislim da im se pre dešavalo da aktivacione poruke kod njih idu u spam dok to ne ukapiraju i isprave 😃

Ako misliš na moje pisanje, to sigurno nije vezano za to da me smaraju ljudi kojima naplaćuju svakih nekoliko minuta aktivaciju 😃 Jedini koji smaraju su upravo pomenuti domaći operatori sa njihovim ponavljanjem ovakivih sitacija 😃

Na tebe sigurno ne. Suština mog pitanja je bila: imam Iphone 15 pro koji treba danas da aktiviram i u Yettelu sam, kako da izbegnem potencijalno bespotrebnu naplatu aktivacionih poruka.

Mislim da sigurno ne može niko da ti garantuje da neće i kod tebe da baguje 😃 Jedini način je da probaš i da, ako neće, isključiš to dok ne reše i pošalješ im mail da ti vrate skinuto novac, a onda sačekaš da vidiš ovde u temi da su rešili izazov 😁, kako vole da to upakovano nazovu.

Otisao sam u YT, vratio se na redovnu SIM karticu i aktiviralo se (dodus u FT opcijama jos vrti kruzic, dok je u Messages podesavanju sve proslo i sve ok). Naplatili naravno…

@Amortizzer naplatice ti.

Probleme sam primetio nedavno kada sam instalirao drugi eSIM sa podacima za koriscenje u inostranstvu (kada ga ukljucim, iM i FT preko mog broja se obrise jer taj eSIM nema broj i ostane samo email)
Moguće je da tu leži suština problema izazova, i moj sinak je pre mesec i kusur dana uzimao eSim preko MobiMatter platforme, baš taj što nema broj već samo služi za data protok. Epilog, još uvek ne može da aktivira iM i FT, gomilanje računa je prestalo, račun za jun će da umanje nakon što sam uložio prigovor.

Ja sam isto pre mesec dana koristio MobiMatter i Yettel HU (obe eSIM) i normalno aktivirao iMessage i FaceTime po dolasku u Srbiju.
A1 mreza.

Uvazena je i meni reklamacija.

^ eto vidiš a digao si paniku bez potrebe 🤣

Nešto mi u poslednje vreme ip14pm greje u pm 😃 ne znam što. Čak i u džepu osetim kako se greje baš jako. Jel može neki savet, hvala

Izvadi telefon iz džepa i neće te nervirati 😁

On topic, da li ti se brže prazni baterija, da li si pogledao u potrošnji baterije da li ti neka od aplikacija mnogo radi u pozadini, da li si uradio hard reset (plus, pustiš, minus, pustiš, power držiš dok se ne ugasi i pojavi jabuka i onda pustiš) 😃

To je bazično, ovako svi možemo samo da nagađamo 😃

Takođe računaj da je prilično toplo napolju, tako da je moguće da i to delimično to utiče na grejanje telefona 😃

Poslednja izmena:
u poslednje vreme su napolju tropske temperature :)

Meni se Xiaomi 14 greje ko blesav sad kad su ove temperature. Nikakve igre ne igram niti imam društvene mreže. Trenutno sam u Grčkoj na odmoru i očekujem da se istopi uskoro

u poslednje vreme su napolju tropske temperature :)
Baš tako:
iPhone is designed to work in ambient temperatures between 32° and 95° F (0° and 35° C) and stored in temperatures between -4° and 113° F (-20° and 45° C). iPhone can be damaged and battery life shortened if stored or operated outside of these temperature ranges.

Od nekih stvari koje su mi dosta vremena u radu je hotspot, ne znam dal to može da utiče. I osvetljenje mi na max kad blenem u tel

SIgurno i jedno i drugo utiče da se dodatno greje, pogotovo na ovoj vrućini. Smanji osvetljenje, isključi hotspot na kratko vreme i vidi da li se nešto promenilo što se tiče zagrevanja. Obavezno uradi i hard reset i proveri koje aplikacije ti najviše rade, pogotovo ako koristiš Instagram, FB i slične aplikacije.

Nazad
Vrh Dno