Šta je novo?

iOS 17

Malo na pogresnom mestu tražite problem, Yettel samo naplaćuje poruke koje se šalju. Bolje nadjite na telefonu koji servis/app šalje te medjunarodne poruke.

Broj na koji iPhone šalje SMS za aktivaciju iMessage je +447786205094 (registrovan na Apple UK). Broji koji ti imaš u logovima je drugačiji, tako da verovatno nije iMessage u pitanju nego neka druga aplikacija.

Permutovao sam neke brojeve u google pretrazi, 0 rezultata vratilo :D

Pa mora i Face Time da isključi.
Na pretrazi koju sam pomenuo, kažu da je to sve Apple server i da obe aplikacije šalju zbog verifikacije. Nisam imao problema pa ne znam da li je tačno ili ima i nešto dodatno.
Ima dosta starijih datuma sa tim problemom, tipa preko deset godina. Tako da je definitivno do nekog problema sa karticom, koju god da koristi. Nije sigurno do iOs-a iz teme ili VAS servisa.
Jedino mi uopšte nije jasna naplata, meni se čini da je to prošlo besplatno na MTS ako dobro pamtim. Trebalo bi i daje poenta tih servisa u slanju preko neta, ne preko sms servisa (ne znam kako da tačno kažem). Nikada nisam imao naplatu mms-a na imessage ako ga ima druga strana, a pustimo često slike i slično. Ili mobilni net ili wifi, nema naplate mms ili sms.
Treba ovo prebaciti u neku iMessage temu.
Pitanje i kako je podešeno u telefonu, mislim da mu tarifira MMS. Nisam siguran oko ovoga pošto je inostrani broj.

Edit: Ja sam prepisao tih par brojeva koje je on okačio na slici. Mislim da je čak za neke bila Irska. U žurbi sam malo pa da ne tražim opet.

Ubacio sam ženin broj koji je u A1 mreži i prošla je autentifikacija iz prve, takođe bez ikakve naplate. Upravo se spremamo da odemo do Yettel poslovnice.

Meni se dešava s vremena na vreme da mi naplate sms za aktivaciju iMessage i FaceTime koje uredno koristim već godinu i po dana, iz meni nepoznatog razloga. Samo vidim u listingu 20tak dinara račun za internacionalni sms a usluge aktivne. Isto Yettel provajder

Meni se Facetime cudno ponasa u zadnje vrijeme. Ja zovem sestru na Facetime Video/Audio i uopste se nista ne desava. Meni zvoni, njoj ne zvoni. Ona mene zove i spoji se super veza. Ona je u bosni, ja u svabiji ako ima kakve veze.
Takodje sa jednim kolegom ovde imam takvih poteskoca, sa drugim korisnicima oke.

Primetili su izazov... ne znam koliko moraš bolestan da budeš da ti nije normalno da kažeš "imamo problem u funkcionisanju... i radimo upravo na otklanjanju..."
Idi se prošetaj kroz pustinju ako ti je do izazova :)

Meni se čini da je ovo kod njih u zadnje vreme, meni su sestrić i sestrićina nekih godinu dana na iPhone. Oboje Yettel, mi ostali MTS. Nije bilo problema ni sa iMessages, ni sa Face Time. Baš ću da im pročačkam sledeći račun da proverima da li se pojavio neki izazov za mene :)

Meni se dešava s vremena na vreme da mi naplate sms za aktivaciju iMessage i FaceTime koje uredno koristim već godinu i po dana, iz meni nepoznatog razloga. Samo vidim u listingu 20tak dinara račun za internacionalni sms a usluge aktivne. Isto Yettel provajder
Povremeno se radi verifikacija (da se vidi da li je kartica ugašena) te ti zato skinu taj iznos.

meni se to jos nikad nije desilo na A1

Na A1 ne primetiš jer A1 i mts ne povećavaju račun prilikom verifikacije, tako je samo kod Yettel-a

Neki operateri su pristali da trošak međunarodnih SMS za aktivaciju FaceTime/iMessage ne prenose na svoje korisnike, jer su i sami Apple sertifikovani partneri ali izgleda da ovo nije pravilo nego stvar izbora operatera.

Kada sa na novom Ajfonu 15 pro instalira najnoviji ios pri inicijalnom pokretanju, jel dovoljno samo ota ili treba da se poveže kablom na komp da bi povukao onaj dobar apdejt što je išao samo tako? Ili je to sad sve u poslednjem apdejtu?

Ne mora da se kači tj je bilo sa 17.4.1 čini mi se

Od sinoc isto problem sa imessage aktivacijom, da li je neko nasao neko resenje ili da su mu javili neko resenje

Jel ima neko problem sa Banca Intesa? Stalno prijavljuje grešku dok na Android radi normalno.

da,da,ponovo je u ropcu aplikacija.

Hvala za potvrdu. Divota, valjda će doći sebi

^ do Yettel mreže.

Pa jel može da se isključi ta aktivacija da ne nabija trošak? Dok ne poprave ili šta već

Pa jel može da se isključi ta aktivacija da ne nabija trošak? Dok ne poprave ili šta već
U to nisam siguran. Ali pošalji Yettel poruku oko dodatni troškova do kojih nisi ti kriv i neće naplatiti. Mom kolegi su prihvatili reklamaciju.

@DJmihailo kod mene samo greška i neće dalje.

^ ne radi ali će rešiti. Ja sam na 15pm i kad sam aktivirao nije bilo problema. To im je valjda trenutno

A verovatno da je apple nesto izmenio, a ovi nisu ispratili. Sredice to za koji dan sigurno, desava se tako random kod svih nasih operatera

Nazad
Vrh Dno